Vårdekorationer i ett glas – 35 vackra idéer med blommor

Efter en lång och kall vinter ser vi redan fram emot varmare temperaturer och det nya väckandet av naturen. Ta med våren in i ditt hem och dekorera varje bord med arrangemang av vårblommor och naturmaterial. Har du hört aforismen “Vårens blommor är vinterens drömmar”? Med detta i åtanke drömmer vi om tidig vår och vi har bestämt några Idéer för vårdekorationer i glaset erkänna.

Vårdekoration i glaset -idéer-murerburkar-dekorera-trädgårdsfest-rosa-vitt

Varför bara ha några blommor i burken när du kan ordna en hel miniträdgård? Dessa idéer är inte komplicerade att göra och garanterar en långvarig vårstämning. Det behöver inte alltid vara en klassisk bukett blommor i en vas, eftersom snittblommor också mår bra i glasskålar, sylt och till och med vinglas. Vi visar dig några exempel på hur du kan iscensätta blomsterarrangemang som riktiga proffs och förklara vad du ska se upp med.

Vårdekoration i glaset – vilka blommor att välja?

Vårdekoration i glasidéerna-washi-tejp-dekorerade-murade burkar-gröna-hyacinter

Först måste du välja rätt kärl. Höga glasvaser, stora konserveringsburkar och till och med lyktor är mycket lämpliga här. Då saknas fortfarande blommorna till din vårdekoration i glaset. Snödroppar, tulpaner, krokusar och hyacinter är underbara vårbud och spelar huvudrollen i många arrangemang. De mindre tidiga blomarna finns i en kruka som kan döljas med en fryspåse och ett lager mossa. Tulpaner är vanligtvis tillgängliga från januari. De passar på varje bord och harmoniserar med alla dekorationer på grund av de olika färgerna som de erbjuder. De förkortas vanligtvis, knyts med ett band och läggs i ett glaskärl, men löken och rötterna kan också förbli synliga. Som i exemplet nedan. På så sätt kommer tulpaner att hålla längre.

Hyacinten i glaset som en underbar dekoration på våren och på påsk

Använd hyacint som vårdekoration för humör och elegans

Vårdekorationer i fönstret – stämningsfulla idéer med blommor

bara tulpanlökarna i vatten

Vårdekoration i glas -ideen-vas-vit-tulpan-lökar-vatten

Grenar, barkbitar och löv är vackra följeslagare för blommor. Körsbärsblom, fitta och forsythia grenar är särskilt lämpliga för en hög vas eller kanna. Du kan visa dessa stora arrangemang i entréområdet. Om du vill dekorera en hög glasvas kan du också ordna påskliljor inuti. Säsongens blommor ser vackra ut både som solist och i en ensemble med tulpaner. Som regel ska du inte sätta ihop de två blommorna i en vas, eftersom påskliljornas saft är giftigt för andra blommor. Men det finns ett knep om du vill para påskliljor med andra vårblomstrare: förkorta påskliljestammarna, fyll en skål med varmt (men inte kokande) vatten och håll kort blommans stjälkar i vattnet.

Tulpaner i vinglas

vår-dekoration-glas-idéer-vinglas-tulpan-bukett

Du kan också dekorera stora glasögon. Vinglas gör underbara vaser och är perfekta för sista minuten bordsdekorationer till påsk eller för familjefester. Du kan också distribuera enstaka kopior av olika säsongsblommor i flera stora burkar. Resultatet är en prakt av blommor som kostar betydligt mindre än en bukett blommor. Detta arrangemang är perfekt för långbord där du vill fejka fullhet och volym. Om du arrangerar snittblommor i vinglas, bör du dock korta ner blomstammarna i enlighet därmed. Annars kan de böja sig utåt och känsliga blommor som påskliljor eller tulpaner kan snabbt tappa huvudet.

Dekorera ett stort glas: säsongens doftande blommor

stort glas dekorera med vårblommor hortensia och rosor och druvor

Om du vill få en romantisk touch i dina egna fyra väggar, är nästa idé för ett vårliknande blomsterarrangemang precis rätt för dig. Kombinera säsongens doftande blommor som rosor och hortensior med lagergrenar och druvblad för att dekorera ett stort glas. Se till att blommorna och filigrangröna rör sig över glasets kant och ta bort alla nedre löv. Detta hindrar dem från att förorena vattnet och blommorna kommer att förbli färska längre. Med en hög glasvas ser festbordet särskilt charmigt ut och är inte överbelastat med dekoration. Det finns tillräckligt med plats för tallrikar, bestick och glas. Och den trevliga doften som blommorna sprider kommer garanterat att skapa en glad atmosfär vid bordet.

Dekorera ett stort glas: ton-i-ton-arrangemang

vårdekoration-glasskål-rosa-tulpaner-vit-lila

Ton-till-ton blomsterarrangemang ser väldigt attraktiva ut i ett stort glas. Rosa rosor och pioner trivs bra och skapar en vacker färgton. Säsongsgrönt, succulenter och liljekonvaljer ger variation. Den romantiskt snygga kombinationen är perfekt som en blomsterdekoration på ett runt bord. Det stora glaset av brunt rökt glas utgör den perfekta bakgrunden för den fantasifulla buketten och får vårblommorna att se stora ut.

Dekorera ett stort glas: Påskdekorationer med färska blommor 

dekorera stort glas med påskägg och färska blommor

Du kan dekorera en stor burk inte bara med blommor, utan också med påskägg. Lägg färska blommor mellan påskäggen – pionblommor ser till exempel supervackra ut. Om det behövs kan du sedan byta ut de gamla blommorna mot nya. Du kan också slappna av den färgglada ensemblen med mysig grönska, akacieblommor, fitta eller torkade stjärnbollar.

Dekorera en hög glasvas: idéer för en medelhavsstil

hög glasvas i blått med påskliljor dekorera idéer

Att dekorera en hög glasvas är inte en svår uppgift. Glasvaser med en smal hals håller även några blompinnar ihop väl. De är platsbesparande och kan grupperas efter behov. Så du kan sätta upp en blomma i varje vas och sedan sätta ihop färgglada arrangemang av vårblommor som annars inte kan komma överens. Blårökt glas finns här, vilket kan lägga till färg accenter och krydda enfärgade blomma ensembler. Till exempel ser gula eller röda påskliljor, gerberor och gladioli bra ut.

Dekorera en hög glasvas: naturliga nyanser

stor burk dekorerar rosa pioner och callas och eukalyptusträd

En hög glasvas med en färgreducerad blommadekoration gjord av pioner, callas och lagergrenar i de naturliga nyanserna grönt, brunt och rosa har en ädel effekt och smälter in harmoniskt med modern inredning. För att blommorna ska fira sin stora entré bör du välja en enkel vas med bred hals. För övrigt kan buketter med blommor också visas upp vid festliga tillfällen i en enkel högglasvas. Detta beror på att de flesta buketter som finns i blomsterhandlaren är sfäriska. Stammarna knyts tätt så att de garanterat passar i en hög glasvas med bred hals.

hög glasvas dekorera idéer med kalas

Callas sätter inte bara tonen i buketten, de kan också ordnas i en hög glasvas som solister. De långstammade blommorna finns i många färger, men de ser särskilt vackra ut i vitt och mörkbrunt. De är det perfekta arrangemanget för mantelpiece, fönsterbrädan eller för hemmakontoret. Och den vackra blomman har ytterligare en avgörande fördel: den kan hålla sig frisk i upp till tre veckor.

Ett fint arrangemang med vita tulpaner och ett gult pelarljus

Vårdekoration i ett glas idéer-bord-dekoration-skål-gul-pelare-ljus-vita-tulpaner

Få variation till interiören genom att dekorera en glasskål. Glasskålar erbjuder många dekorationsalternativ. Arrangemang, till exempel där ett ljus placeras i mitten av skålen och säsongsblommor lindas runt det, är mycket populära. Skålen är halvfull med vatten så att den täcker blommorna. Blommedekorationen ger rummet en speciell charm, men tyvärr har det också flera nackdelar: blommorna vissnar snabbt i vattnet och enskilda blommor är svåra att ta ut.

Glasflaskor inslagna i tygvår-dekoration-glas-idéer-flaskor-tyg-inslagna-tulpan

Skapa miniträdgårdar i barnburkar

Vårdekoration i ett glas - idéer - babyglasögon - dekorera - skapa en miniträdgård

täck vasens botten med grus

Vårdekoration i glaset-idéer-höga-vaser-småsten-mossa

Glasvaser med vårblommor i lila och rosa

vårdekoration-glas-idéer-flaskor-masonburkar-rosatoene

Ordna blommor i burkar

Vårdekoration i en glas -ideen-vit-hyacint-silver bricka

Hög glasvas: konvertera syltburkar till vaser

vår-dekoration-glas-idéer-mason-jar-ranunculus-tulpaner-hjärta-hängen

Dekorera ett stort glas: tulpaner 

vår-dekoration-glas-idéer-mason-jar-flaskor-ros-tulpaner

Minibukett från trädgården i en syltburk

Vårdekoration i ett glas idéer-blommor-rund-metall-brick-country-house-charm

Färsk påsklilja och körsbärsblommor i Coca Cola -flaskor

vårdekoration-glasflaskor-kola-vårblommor

Dekorera ett stort glas: tulpaner som blickfång

vår-dekoration-glas-tulpaner-synliga-lökar-vatten

Dekorera eller plantera stora glasögon

vårdekoration-glas-vas-pärla hyacint-vit

Du kan också försköna höga glasvaser med ett dekorativt band

vår-dekoration-glas-vit-ros-kamomiler

Dekorera glasskålen med enskilda blommor

Vårdekoration i glaset-idéer-rosblommor-glasbollar-fjärilar

Dekorera hög glasvas: rosa och lila tulpaner

vår-dekoration-glas-idéer-rosa-tulpaner-vide grenar

Vintage blomsterarrangemang i höga vaser

vår-dekoration-glas-idéer-rosa-ros-hortensia-blå-glas

Bra kombinationspartners i glasskålen: murgröna, orkidéer, hortensior och rosor

vårdekoration-glas-idéer-stenstenar-hortensior-rosor-orkidéer

Dekorera glasskålen: blommor med långa stjälkar och mysigt grönt

vår-dekoration-glas-idéer-hortensia-tuples-forsythia grenar

Dekorera stora glas: hortensior och rosa ängsblommor

vår-dekoration-glas-idéer-hortensia-lila-blommor

Vårdekoration i vas: körsbärsblommor

vår-dekoration-glas-idéer-glas-vit-rosa-färg-dekorera-juteband

Vårdekoration i glaset: säsongsblommor och citron

vårdekoration-glas-idéer-gul-vit-krysantemum-glas-citronskivor

vår-dekoration-glas-idéer-gula-rosor-kamomille

vårdekoration-glas-idéer-bord-dekoration-rosa-tulpaner-skål-ljusstakar

Vårdekoration i ett glas idéer-bord-dekoration-persika-färgade-tulpan-höga vaser

vårdekoration-glas-idéer-lyktor-narccyssen-moss-dekorerad

vår-dekoration-glas-idéer-blomma-vas-lyktor-tråd-dekorera

vårdekoration-glas-idéer-blommor-glas-vas-färska-kvistar-vardagsrum-soffbord

vår-dekoration-glas-idéer-blommor-glas-flaska-vas-doily-tip

vår-dekoration-glas-idéer-blommor-glas-flaskor-vas-färgat-papper-dekorera

vår-dekoration-glas-idéer-blommor-glas-flaskor-shabby-chic-spets-jute tyg

Vårblommor i vaser som ordnar tips

Glasskål dekorera idéer för vårarrangemang

dekorera stor glasscenglasvas med vårblomma

stort glas dekorera med säsongsbetonade blommor vårdekoration för fönsterbrädan

Dekorera ett stort glas med vita kalas och eukalyptusträd

stor burk dekorerar rosor och pioner och bär kombineras i den röda buketten

hög glasvas dekorera idé för rosor som solister

högglasvas dekorera med vita rosor och murgröna och eukalyptusgrenar

hög glasvas med eukalyptusträd pryder idéer

höga glasvaser dekorerar vårdekorationer med vita tulpaner