Vietnamilainen katuruoka: 13 parasta katuruokaa Hanoissa ja Saigonissa

Vietnam, Kaakkois -Aasian kansa, on varsin kuuluisa katuruoastaan. Tämä kansakunta jakaa maantieteelliset rajat Kiinan, Kambodžan, Laosin kanssa, ja siksi täällä olevat elintarvikkeet jakavat myös näiden kansojen ruokia. Vietnamit ovat niin ystävällisiä ja anteeksiantavia. Kuvittele ääntämäsi heidän nimensä tai kadunsa nimet. Ne kieliä kiertäviä, eikö !! Vietnamilaiset eivät tunne sitä pahasti. Täällä olevat ihmiset rakastavat ruoanlaittoa ja siksi Vietnamissa saatavilla olevia erilaisia ​​ruokia. Sanotaan, että jos olet Vietnamissa lomalla, et toista syömääsi ruokaa, Vietnamissa on jopa 40 lajiketta katuruokaa.

Vietnamilainen keittiö perustuu perinteisesti viiden elementin filosofiaan. Jokainen vietnamilainen ruokalaji on keitetty miellyttämään kutakin viidestä perusmausta. Vesi (suolainen), maa (makea), metalli (mausteinen), puu (hapan) ja tuli (katkera). Nämä vastaavat myös viittä aistia: näkö, maku, haju, ääni ja kosketus. Terveellisesti nämä vastaavat viittä välttämätöntä ravintoainetta hiilihydraatteja, rasvaa, proteiinia, kivennäisaineita ja vettä.

Perinteiset vietnamilaiset katuruoat Hanoissa:

Vietnamilainen ruoka on rikastettu maulla ja valinnalla. Mehukas liha, tuoreet yrtit, paksut keitot, kirkkaat liemet, jotka on valmistettu saviruukkuastioista, tekevät näistä katuruoista parhaita kaikkialla maailmassa. Jos olet Vietnamissa, yksi asia on varma, ettet tule koskaan nälkäiseksi. Tässä on joitain Vietnamin parhaista katuruoista:

Pulla Cha:

Pulla Cha

Tätä ruokaa pidetään parhaana vietnamilaisena katuruoana, ja tämä on Hanoin (Vietnamin pääkaupunki) erikoisuus. Tämä ruokalaji on melko samanlainen kuin amerikkalainen pihvi, bun cha on hiilihapotettuja sianlihapihvejä, joita tarjoillaan vermisellinuudeleilla ja perinteisillä yrteillä. Sianlihapihvi poltetaan kytevien hiilen päälle ja tarjoillaan etikkakalakastikkeen ja rapeiden kasvisten lisukkeena. Täällä tarjoiltavat lautaset ovat massiivisia ja ne voidaan syödä lounaaksi.

Pho:

pho

Tätä kutsutaan myös nimellä riisinuudelikeitto, joka on ilmeisin valinta katuruoaksi, koska sitä pidetään maan kansallisena ruokana. Yksinkertaisesti sanottuna tämä on suolainen liemi, joka on valmistettu valkoisista nuudeleista, tarjoillaan kanaa tai naudanlihaa, tasapainoisia vihanneksia, inkivääriä ja herkullisia yrttejä. Tämän ruokalajin maku on keitossa, joka valmistaa astian tai rikkoo astian.

Banh mi:

Katuruoat Hanoissa

Vietnamia hallitsi Ranska vuoteen 1945 asti, joten täällä valmistetuissa ruuissa on joitain ranskalaisia ​​yksityiskohtia. Banh mi on viet-tyylinen ranskalainen patonki-voileipä, joka on melko kuuluisa ympäri maailmaa. Rapea leipä on täytetty marinoituneilla vihanneksilla, silputulla daikonilla, kananmunalla, majoneesilla, kanalla haluttaessa, mikä antaa tälle patonkille paikallisen vivahteen ja maun. Tämä on todella täydellinen ja tasapainoinen ateria kiireiselle retkeilijälle, joka seikkailee tämän paikan ympärillä.

Banh Goi:

Banh Goi

Tämän käännös on tyynykakku, ja tämä on fantastinen maukas vietnamilainen alkuruoka. Sienet, pienet nuudelit, yrtit ja jauhettu sianliha tai kana täytetään kevyeen leivonnaiseen, taitetaan ja paistetaan. Tämä välipala tarjoillaan yleensä Nuoc Cham -nimisen kastikkeen, joidenkin tuoreiden lehtien ja yrttien kanssa.

Bun Bo Nam Bo:

Vietnamin katuruoat

Tämä on virkistävä ja kevyt ruokalaji, joka on peräisin Etelä -Vietnamista. Tämä ruokalaji on vietnamilaistyylinen ruokalaji, jossa tuoretta salaattia on kasattu riisinuudeleiden päälle kanan- tai naudanpalasilla sen päälle ja tuoreita papuja, sipulia ja lehtiä sirotellaan astian päälle lumoavan ilmeen saavuttamiseksi. Reseptin kanssa tarjoillaan kalakastettua makeaa lientä, johon on lisätty kuivattuja salottisipulia ja maapähkinöitä. Tämä vietnamilainen katuruoka on täydellinen sekoitus makeaa ja hapanta, jossa on ripaus mausteita.

Nem Ran:

Nem Ran

Nem Ran, joka tunnetaan myös nimellä Cha Gio, on klassisia vietnamilaisia ​​kevätrullia, joita on enimmäkseen saatavilla ruokakaduilla ympäri maata. Erilaisia ​​täytteitä, kuten lasinuudeleita, vihanneksia, sieniä, katkarapuja, sianlihaa tai kanaa, täytetään ja paistetaan. Ne on kääritty riisipaperiin ja tarjoillaan parhaiten kuuluisan vietnamilaisen Nuoc Cham -kastikkeen kanssa. Jos olet nirso syöjä, älä unohda tätä maukasta välipalaa.

Bahn Xeo:

Katuruoat Hanoissa

Bahn Xeo on Hoi Anin erikoisruoka, joka sijaitsee Vietnamin keskustassa. Tämä ruokalaji valmistetaan sekoittamalla vatkattua munaa ja riisijauhoa, se on taitettu puoliksi kuoren ulkopuolelle. Sisällä tämä on täytetty papujen ituilla, sianlihalla ja katkarapuilla ja paistettu öljyssä, kunnes siitä tulee rapea. Tämä välipala nautitaan parhaiten upottamalla se kastikkeeseen, joka on valmistettu sianlihasta ja maksasta.

Bahn Tet:

Paras katuruoka Vietnamissa

Tämä ruokalaji on nimetty vietnamilaisen uudenvuoden Tet Nguyen Danin mukaan. Bahn Tet löytyy joka kadulta Tetin päivänä. Tämä ruokalaji on valmistettu tahmeasta riisistä, joka on täytetty sianlihalla tai mungopavulla ja keitetty täydelliseksi. Täyte voidaan valita myös banaaneilla, jos olet kiinnostunut makeasta Bahn Tetistä. Tämä ruokapaikka on kääritty banaanilehtiin ja tarjoillaan chilikastikkeen tai kalakastikkeen kanssa, jos täyte on lihaa, kun taas makea ruokalaji tarjoillaan kookosmaidon kanssa.

Bahn Mi op La:

Bahn Mi Op La

Tämä vietnamilainen katuruokalaji on melko samanlainen kuin meksikolainen ruokalaji “huevos rancheros”. Tämä nimi tarkoittaa kirjaimellisesti “aurinkoista leipää”, tämä ruokalaji on pohjimmiltaan valmistettu paistetusta munavoilasta. Rapea patonki on täytetty paistetuilla munilla, viipaloidulla sipulilla, tasapainoisilla vihanneksilla ja yrteillä, joten tämä on erinomainen valinta terveelliselle aamiaiselle.

Che Khuc Bach:

Katuruoat kohteessa Saigon

Tämä kuuluisa makea ruokalaji on laajalti saatavilla Vietnamin kaduilla. Tämä makea ruokalaji on mantelivanukas, jossa on runsas annos litsi -siirappeja. Tämän ruokalajin pääasialliset ainesosat ovat tuore kerma, jäätelö ja perinteisestä vietnamilaisesta sokerista valmistettu makea vesi ja tästä syystä nimi Che Khuc Bach. Erilaiset ruokakaupat palvelevat eri tavoilla. Jotkut tarjoilevat tätä kuivattujen hedelmien, viipaloitujen hedelmien täytteiden kanssa. Tämä on virkistävä jälkiruoka, joka voittaa maan kosteat lämpötilat.

Ca Phe Trung:

Ca Phe Trung

Oletko koskaan kuullut kananmunasta. Kuulostaa mielenkiintoiselta, eikö !! Vietnam on kuuluisa munakahvista, Ca phe trung. Musta kahvi ja munankeltuainen vatkataan kondensoituun maitoon, mikä tekee siitä kermaisen ja tasaisen kahvikupin. Jos olet Vietnamissa, sinun pitäisi ehdottomasti kokeilla tätä kahvia.

Hoi An nuudelit:

Hoi An nuudelit

Tämä ruokalaji, jota kutsutaan myös nimellä Cao Lau, on kuuluisa Hoi Anin ruokalaji. Tämä ruokalaji koostuu udonin kaltaisista nuudeleista, joissa on grillattua sianlihaa, tuoreita ja rapeita papuja sekä rapeita krutonkeja. Sanotaan, että tämä ruokalaji on saatavilla vain Hoi Anissa, koska ainutlaatuiset solmut, jotka valmistetaan muinaisen kaivon, Ba Le Wellin vedestä, joka on Ho Anissa.

Banh Beo:

Paras katuruoka Vietnamissa

Tämä ruokalaji tarkoittaa vesisäiliökakkua, kuuluisa Keski -Vietnamin ruokalaji. Banh beo on valmistettu pyöreistä riisijauhoista, joissa on rapeita siankuoria ja paahdettua katkarapujauhetta. Tämä ruokalaji sopii parhaiten kalakastikkeen kanssa. Saigonissa vierailevien retkeilijöiden tulisi varmasti kokeilla tätä ruokaa.

Vietnam on tunnettu katuruoistaan, ja siksi löydät erilaisia ​​katuruokaa tämän maan joka kolkasta. Kuuluisa Banh Mi on parhaiten saatavilla Saigonissa, Ho Chi Min Cityssä, Vietnamissa.

Parhaat katuruokapaikat kohteessa Saigon City:

  • Pho, maan kansallinen ruokalaji, maistuu upealta Gia Truyenissa Hanoissa ja Pho Vu Phuongissa Ho Chi Min Cityssä.
  • Bun Cha on suussa sulava ruokalaji, joka oli saavuttanut kansainvälisen suosion, kun Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama söi tämän. Tämä ruokalaji tarjoillaan parhaiten Dao Kimissa Hanoissa, ja se on saatavana myös kaikilla Hanoin kaduilla.
  • Hoi An Noodles tai Cao Lau on ainoa ruokalaji, jonka löydät Hoi Anin kaduilta ainutlaatuisten nuudeleiden vuoksi.
  • Hoi Chi Minhin kaupunki on yhden luukun paikka kaikille erilaisille katuruoille, joista voit nauttia. Yksi kuuluisista saatavilla olevista merenelävistä on meri -etanat.
  • Saigonin kaupungissa on monia syömässä kadun niveljä viettää aikaa ystävien kanssa, kuten Ben Thanhin markkinat, Thi Minh Khao -katu, Tran Quang Dieu -katu, Dinh Tien Hoang -katu, Vo Van Tan -katu ja monet muut. Löydät aitoja ja perinteisiä vietnamilaisia ​​katuruokaa.

Vietnamilaista katuruokaa pidetään yhtenä Kaakkois -Aasian kohokohdista. Kiinasta, Laosista, Kambodžasta ja jopa Japanista peräisin olevien erilaisten kulttuurien vuoksi katuruoalla on täällä hyvä maku. Koska tätä paikkaa hallitsi ranskalainen vuoteen 1945 asti, sekoitus ranskalaista vaikutusvaltaa paikallisen käänteen kanssa teki vietnamilaisesta katuruoasta erottuvan muista. Jos aiot vierailla tässä paikassa seikkailun tai lomalla tai häämatkalla, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla paikallisia ruokia ja mikä tärkeintä, tämän paikan katuruokaa. Muista jakaa kokemuksesi kanssamme vierailun jälkeen tässä kauniissa paikassa.