Kakelplattorna på kökets bakvägg – idéer och färgkombinationer

Kakel-kaka-vägg-idéer-keramik-dekorativa-ornament-färgglada-färg

Fler och fler letar efter alternativ till den traditionella kakelspegeln. Men du kan njuta av den klassiska skönheten genom att följa våra idéer för Kakel på köksväggen Kolla på.

1. Neutral färg för det Kakel på kökets bakvägg

kakel-kaka-vägg-idéer-grå-moderna-enkla beslag-diskbänk

Kombinerad med ramlösa skåp och snygga skåphandtag ser denna köksspegel i glas sofistikerad och modern ut. Champagnefärgen på köksplattorna i glas, de gråtonade skåpen och krämiga marmorskivor skapar en neutral färgpalett, eftersom deras olika nyanser ser till att utseendet är allt annat än tråkigt.

2. Enande färg på plattorna på kökets bakvägg

kakel-kuchenruckwand-idéer-grå-natursten-nehtral-trä-golv-kök-fronter

Om du vill använda flera färger i ditt kök är flerfärgade bra Kakel på köksväggen ett bra sätt att uppnå ett konsekvent utseende. Detta kök har en mosaikplatta som kombinerar färgerna på träskåpen.

3. Textural bakgrund

kakel-kuchenruckwand-idéer-struktur-tegel-natursten-modern-vit-bänkskiva

Glasmosaik ger detta kök en elegant modern stil. De tunna, smala plattorna betonar den snygga designen av de linjära rostfria handtagen och smälter in i hela miljön.

4. Skimrande blickfång

kakel-kaka-vägg-idéer-grå-vit-svart-mosaik-pärlemor

Särskild Kakel på köksväggen kan ge lite glamour till ditt kök och förvandla ditt matlagningsområde till en designvitrin. Denna spegel i mosaikplattor ger ett inslag av lyx i rummet. De förblir tillräckligt neutrala för att harmonisera harmoniskt med de mjuka färgerna och de naturliga ytorna.

5. Hantverkare stil

Kakel kök bakvägg antik atmosfär guld svart

En köksspegel kan representera en period som passar husets arkitektur. Med så många typer av kakel finns det lätt att hitta rätt utseende för varje hem. I det här köket kompletterar hantverksinspirerade plattor 1896-hemmet. De mörka dekorativa plattorna sticker ut från omgivningen.

6. Tredimensionell stil

Kakel kök bakvägg metall tredimensionell

När du tänker på kakelspegelidéer går du bortom färgen. Tredimensionell struktur är ett annat sätt att tillföra köket en unik karaktär. I det här köket bildar metallplattorna ett enkelt quiltat mönster.

7. Klassiska plattor

Kakel kök splashback klassiska vita rektangulära plattor

Rektangulära vita plattor i ett traditionellt tegelmönster lägger till en inbjudande, vintagecharm till alla kök.

8. Litet mönster

Kakel kök splashback små mönster mosaik

Om köksfronten är relativt enkel och osmyckad kan du enkelt lägga till fler mönster på köksväggen. Här skapar mosaikplattorna en dramatisk bakgrund för de vita skåpen.

9. En gammal världs charm

Kakel kök bakvägg trä land kök

Flera varianter av marmor och kalksten på kakelspegeln, golvet och bänkskivorna ger detta kök en välkomnande gammal stil.

10. Liten höjdpunkt

lantkök brun kakel kök splashback

För att göra budgeten enklare för ditt kök, lägg standardplattor på det mesta av köksväggen och lägg sedan till handmålade plattor som dekorativa accenter. Fyra accentplattor ovanför matlagningsområdet skapar en kontaktpunkt utan att överväldiga det lilla utrymmet.

11. Samtida konsistens

Kakel kök bakvägg bambu look linjer

Bambu -look av glas ger en strukturell känsla. Den unika Kakel på köksväggen  modernisera köket, hålla det allmänna utseendet neutralt och lugnande.

12. Färgglada accenter

Kakel kök bakvägg vita rektangulära accenter

För extra visuellt intresse, lägg till några brickor slumpmässigt i köksspegeln. Det allmänna utseendet är roligt och sofistikerat, men också tillräckligt neutralt.

13. Realistiska stenplattor

Kakel kök bakvägg småsten staplade

Dessa kakel speglar ger den naturinspirerade konsistensen till köket. Dessa stenar skapar en unik kontaktpunkt för kokzonen.

14. Dekorativa mönster

Kakel kök bakvägg vit accenter svart marmor

I mitten av de fyrkantiga vita plattorna skapar blå rutor två brickor med trädmotiv, som på ett subtilt sätt sticker ut från omgivningen och de vita skåpen. De handmålade plattorna erbjuder många designalternativ. En enkel, klassisk design eller levande färgglada mönster.

15. Modern enkelhet

Kakel kök bakvägg svart mosaikplattor träskåp

Glasmosaikplattan ger livliga mönster till detta lilla kök. Glasplattorna delar den reflekterande egenskapen hos apparaterna i rostfritt stål och ger ett inslag av färg till ett rum med övervägande neutrala toner..

16. Eleganta marmorplattor

Kakel på köket bakvägg marmor lantgård vit

I detta inbjudande lantliga kök bildar Carrara marmorplattor ett sofistikerat kakelmönster. För att lägga till djup valde formgivarna kakel med fasade kanter.

17. Vrid på traditionen

Kakel på köksväggen prickar honungsfärgade vita skåp

Små runda kakel används ofta som golv, men i det här köket skulle de läggas på köksväggen. Den honungsfärgade murbruk ger dimension och understryker plattornas roliga form.

18. Tillsätt värme

Terrakottakakel läggs vertikalt på kökets bakvägg

Handmålade mexikanska Saltillo -plattor lägger till rustik charm i detta kök. De trevliga terrakottatonerna värmer visuellt upp de vita skåpen och står i kontrast med de svarta bänkskivorna.

19. Retro stil

svarta plattor på kökets bakvägg, gul kombination retro

De gula och svarta plattorna skapar en retro atmosfär i det här köket. Färgerna inspirerade också de gula köksskåpen.

20. Inspirerad av naturen

Köksvägg, inspirerad av naturen, handmålad brungrön

Dessa handmålade kakelplattor på kökets bakvägg speglar det detaljerade utförande som framgår i hela köket. I färgerna brunt och grönt ger plattorna en touch av natur till kokzonen. En blandning av rektangulära och fyrkantiga former betonar kökets enkla linjer.

21. Kontrasterande plattor

Kakel kök splashback hylla kryddor nisch

En alkov ovanför kokområdet ger en bekväm plats att lagra ofta använda oljor och kryddor. Du får också möjlighet att leka med materialen. Kakel med kontrastfärg i nischen gör området till en kontaktpunkt.

22. Snygga accentplattor

Kakel på köksbakväggen vit ljusblå lantgård

Små blå plattor framhäver kakelspegeln i detta renoverade kök genom att upprepa den blå färgen i köksskåpen.

23. Klassisk elegans

Kakel kök bakvägg stenplattor vita aktzen punkter

Stenplattor bidrar till den traditionella karaktären hos detta renoverade kök och förstärker dess lyxiga utseende. De grå och vita plattorna kräver inte för mycket uppmärksamhet, ögat faller i mitten.

Tile kitchen splashback vita accenter av en slump

neutrala plattor kök bakvägg elegansglas

Blickfang köksstänk färgkombinationer

Kakel köksskåp i väggbakgrund i ek

Kakel kök splashback skimrande glas modaik