Viktiga tips för modern trädgårdsdesign

Blomma vattenfall trädgård

Växterna är avgörande för trädgårdens utseende. Traditionellt är trädgården indelad i två – ett område är planterat med gräs och ett område – med blommor. Om trädgårdens storlek tillåter kan du också planera attraktiva buskar eller fruktträd. Det rika urvalet av växtarter lämnar ägaren med många alternativ att välja mellan. de modern trädgårdsdesign  är spännande och intressant.

Modern trädgårdsdesign är ett nöje

exotisk-japansk-trädgård-sten

Om du vill ordna din trädgård bör du anstränga dig för att välja växter utifrån klimatförhållandena. Vid landskapsarkitektur är det lämpligt att dela upp växterna i två – en grupp som behöver direkt solljus och den andra som föredrar skugga. Jordförhållanden och andra placeringskrav spelar också en viktig roll. Växterna ska inte växa över varandra, så ta reda på deras tillväxtstorlek.

Modern trädgårdsdesign – nära naturen och mysigt

liten trädgård-blomma-träkruka

Tänk på hur mycket ledig tid du har för det modern trädgårdsdesign att ha. Om du inte har tid att välja många olika typer av växter är det bättre att undvika den större vården som krävs – buskar kräver i allmänhet mindre mat och skapar en mysig, välbekant atmosfär.

Trädgård med buskar och blommor

Blomsterträdgårdens stenväg

Skyddande tak skyddar din trädgård från dåligt väder. Så lägg de liknande plantorna i grupper av samma slag så att taket blir vettigt. Bygg en stark, hållbar struktur, helst av trä, och täck den med tyg. Innan du planterar trädgården måste du planera för ett hus, uteplats och en sittplats. Plattor eller trappsteg av natursten bidrar till helhetsbilden. Bekväma solstolar och ett trädgårdsbord, grill och andra utemöbler gör att du kan göra det modern trädgårdsdesign att tycka om.

små-träd-trädgård-stenar

Grön trädgård och moderna utemöbler

Gröna trädgårdsmöbler

Modern trädgård i japansk stil

modern-trädgård-design-stenar-japansk-stil

Design från det lilla trädgård

Trädgård Entréträd Gräs

16 steg för att skapa en japansk trädgård

5 grundläggande tips för en modern trädgårdsdesign hemma