Skapa ordning i köket – användbara tips hjälper dig att städa

Håll ordning och reda, smarta idéer garderobssystem

För vissa är det deras favoritsysselsättning, andra måste övervinna sig själva varje gång de måste städa. Det finns dock rum i huset, till exempel köket, som alltid ska vara rena. Annars kan arbete med kött och andra färska livsmedel orsaka att bakterier sprids snabbt och potentiellt kan utgöra en hälsorisk.

Beställ i köket – sortera bort oanvända föremål

Praktiska tips och tricks för att hålla köket städat

För dem som måste hålla köket städat gör det ingen skillnad om han bor ensam i sin lägenhet eller om det finns husdjur, barn och en partner som orsakar ytterligare oordning: det är alltid svårt! I de flesta fall beror det på att den berörda personen saknar ett system för att komma iväg.

Först och främst är det viktigt att kontrollera i köket att något kan rensas ut. Oanvända föremål tar bara onödigt utrymme och är dammuppsamlare. För att kunna fortsätta noggrant töms därför alla skåp. Det är värt att titta igenom tallrikar, koppar, plastburkar och andra redskap och tänka på vad som inte har använts under det senaste halvåret. Det är ytterst osannolikt att sådana produkter kommer att användas under de kommande sex månaderna. De behöver inte slängas eller säljas direkt, utan istället går de till källaren i en kartong.

praktiska väggskåp rött bakväggskåp

För att alltid ha ordning i skåpet är det lämpligt att köpa det tillräckligt stort så att olika saker inte behöver staplas. Om du först måste ta kopparna ur de djupa tallrikarna för att stapla en annan tallrik, kommer du att försena placeringen ytterligare än om tallrikar och koppar sorteras separat från varandra.

Om alla uppgifter har utförts och köket är rent, kommer några minuter om dagen att spenderas från att städa köket från och med nu. Det behöver inte vara mycket tid. Den som ställer in en äggklocka och städar i fem minuter kommer att bli förvånad över hur mycket renhet som uppnås under denna korta tid.

Steg för steg beställning i köket – kontrollera matens hållbarhet

Köks hållbarhet kontrollera frukter grönsaker

Livsmedelsmaten som samlas i köksskåp eller skafferier kontrolleras också. Livsmedel som har gått ut har kasserats. Om bäst-före-datumet inte är långt sedan, beror det på produkten, om det fortfarande kan ätas eller om det kan orsaka förgiftning. Produkter som fortfarande är bra sorteras på hyllorna efter bäst före datum. Det som måste ätas relativt snabbt är i förgrunden, hållbara produkter rör sig bakåt.

Självklart ska kylskåpet inte glömmas bort. Det kan finnas frukt eller grönsaker i färskhetsfacket som är äldre och börjar bli mögliga. Eller i det bakre hörnet finns ett öppet paket vispad grädde som redan blivit sur. All förstörd mat kasseras och sedan torkas kylskåpet ut. Med ett system ges det sedan tillbaka. För att snyggt stuva korv, ost och pålägg är det vettigt att leta efter fina förvaringsalternativ. Med något inspiration Olika produkter finns i butiker för att skapa ordning och renlighet.

Städa i några minuter varje dag

Rengör regelbundet tomma hyllor för att hålla ordning och reda

För att alltid ha ordning i skåpet är det lämpligt att köpa det tillräckligt stort så att olika saker inte behöver staplas. Om du först måste ta kopparna ur de djupa tallrikarna för att stapla en annan tallrik, kommer du att försena placeringen ytterligare än om tallrikar och koppar sorteras separat från varandra.

Om alla uppgifter har utförts och köket är rent, kommer några minuter om dagen att spenderas från att städa köket från och med nu. Det behöver inte vara mycket tid. Den som ställer in en äggklocka och städar i fem minuter kommer att bli förvånad över hur mycket renhet som uppnås under denna korta tid. Fotokällor uppifrån och ned: framar, avatar-1, strickwerk, Masahiro Ihara, Alexander Johmann