14 parasta kotihoitoa mustelmille: miten ne toimivat?

Oletko huolissasi vamman aiheuttamista mustelmista? Se saa ihosi näyttämään houkuttelevalta yhdessä sen aiheuttaman kivun ja turvotuksen kanssa. Jos sinulla on äkillinen vamma, se aiheuttaa verisuonten repeämisen, joka johtaa mustelmiin. Kokeilemalla joitain kotihoitoja mustelmille voi saada nopean helpotuksen.

Jotkut merkittävistä mustelmien merkkeistä ovat, että vaurioituneella alueella on mustan ja sinisen värinmuutoksia sekä kipua ja turvotusta. Kokeile joitain parhaita kotihoitoja tässä artikkelissa mainituille mustelmille aiheuttamatta sivuvaikutuksia.

TOC:

 • Mustelmien syyt
 • Tehokkaita kotihoitoja mustelmille
 • Ruoat, jotka parantavat mustelmia nopeammin
 • Usein kysytyt kysymykset

Koti korjaustoimenpiteitä mustelmia

Mustelmien syyt:

Mustelmat ovat seurausta fyysisistä vammoista, olivatpa ne pieniä tai suuria. Tässä on luettelo joistakin mustelmien syistä.

 • Verisuonten mikroskooppiset kyyneleet ovat seurausta voimakkaasta harjoittelusta, erityisesti urheilijoilla, kuten painonnostajilla, jotka aiheuttavat mustelmia.
 • Mustelmia ovat yleisiä oireita verenohennuslääkkeitä käyttävillä ihmisillä.
 • Verenvuotohäiriöstä on viitteitä, jos on selittämättömiä mustelmia.
 • Odottamaton törmäys sängynpylvääseen tai muuhun esineeseen voi aiheuttaa mustelmia reisiin tai sääriin.
 • Vanhusten hauraat kudokset eivät voi tukea vanhusten verisuonia, mikä voi johtaa mustelmiin ihmisissä.

Tehokkaita kotihoitoja mustelmille:

1. Aloe Vera:

Aloe Veran tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet tekevät siitä luonnollisen mustelmien hoidon. Se auttaa vähentämään veren hyytymistä, mikä nopeuttaa paranemisprosessia. Kun sitä käytetään paikallisesti mustelmilla, se vähentää tulehdusta ja kipua. (1)

Ainekset:

 1. Tuore aloe veran lehti.

Kuinka valmistautua:

 • Purista aloe veran lehtiä ja kerää geeli pieneen kulhoon.
 • Levitä seos mustelmille altistuneelle alueelle saadaksesi helpotusta.

Varotoimi: Jos käytät kaupasta ostettua aloe vera -voidetta, varmista, että se on puhdasta eikä sisällä lisäaineita.

2. Omenasiiderietikka mustelmille:

Yksi helposti saatavilla olevista ainesosista jokaisessa kodissa on omenaviinietikka. Omenaviinietikka auttaa hajottamaan mustelmia alueen hyytymiä lisäämällä verenkiertoa, joten se on täydellinen kotihoito mustelmien parantamiseksi.

Ainekset:

 1. Kaksi lusikallista omenaviinietikkaa.
 2. Yksi lusikallinen vettä.

Kuinka valmistautua:

 • Ota kulho ja sekoita omenaviinietikka ja vesi siihen.
 • Ota pehmeä kangas ja liota se tähän nesteeseen.
 • Laita kangas mustelmalle alueelle noin 10-15 minuuttia.

3. Kookosöljy:

Ihon mustelmiin on useita syitä, ja joskus vikojen puremat aiheuttavat myös mustelmia. Kookosöljyn sienilääkkeet vähentävät ihon mustelmien voimakkuutta. Se auttaa myös vähentämään vikojen puremien aiheuttamaa tulehdusta käyttämällä monolauriinia. (2)

Ainekset:

 1. Kaksi lusikallista kookosöljyä.

Kuinka käyttää:

 • Ota kaksi lusikallista kookosöljyä kulhoon.
 • Levitä öljyä sormillasi mustelmille.
 • Hiero hellävaraisesti teennäinen, koska voima voi aiheuttaa lisää kipua.

4. Lämpö:

Yksi käytännöllisistä ja nopeista kotihoidoista mustelmien parantamiseksi on lämmön käyttö. Se auttaa tehostamaan verenkiertoa mustelmilla, lievittäen jännitystä lihaksissa ja poistamalla juuttuneen veren. Paranemisen edistämiseksi voit käyttää joko lämmitystyynyä tai kuumavesipulloa. Aseta lämpöpakkaus mustelmalle alueelle noin 20–30 minuutiksi. Jos lämmität jalkojasi, yritä pitää ne koholla, jotta saat merkittäviä tuloksia. (3)

5. jääpakkaus tai kylmä pakkaa:

Kylmän pakkauksen käyttö on yksi nopeista ja tehokkaista kotihoidoista mustelmille. Jos satut loukkaantumaan, jääkompressin käyttö vähentää verenkiertoa loukkaantuneelle alueelle ja estää veren menetyksen. Näin voit vähentää mustelmia ja niiden jälkeistä turvotusta. Muista kääriä jää pehmeään kankaaseen ja levitä sitä mustelmalle alueelle noin 10 minuutin ajan. Varmista, että otat 20 minuutin tauon ennen kuin haet uudelleen.

Varotoimi: Älä levitä jäätä suoraan iholle, koska se voi polttaa ihoa enemmän.

6. Hammastahna:

Olipa kyseessä kylä tai kaupunki; hammastahnasta on tullut olennainen osa elämäämme. Mutta tiesitkö, että se auttaa parantamaan mustelmia nopeasti? Kyllä, hammastahna auttaa lisäämään verenvirtausta mustelmilla alueella hajottamalla hyytymiä. Se auttaa myös vähentämään turvotusta ja huomaat, että mustelmasi muuttuvat kevyemmiksi yhden käytön jälkeen.

Ainekset:

 1. Hammastahna.
 2. Sideharso.

Kuinka valmistautua:

 • Levitä hieman tahnaa mustelmille ennen nukkumaanmenoa.
 • Varmista, että peität alueen siteellä tai sideharsolla.
 • Pidä se yön yli ja pese se pois aamulla.
 • Toista prosessi kolmesta neljään yötä saadaksesi merkittäviä tuloksia.

7. Epsom -suolakylpy:

Epsom -suola on magnesiumsulfaatin yhdiste, jolla tiedetään olevan parantavia ominaisuuksia, jotka auttavat sinua rentoutumaan. Tämän suolan yhdisteet pääsevät nopeasti ihon läpi vähentäen mustelmiin liittyvää turvotusta ja kipua. Piirrä nopea kylpy Epsom -suolalla ja liota loukkaantunut alue saadaksesi merkittäviä tuloksia. (4)

Ainekset:

 1. Kaksi kupillista Epsom -suolaa.
 2. Vettä riittää liottamaan itsesi.

Kuinka käyttää:

 • Ota amme täynnä lämmintä vettä niin, että liotat itsesi.
 • Lisää kaksi kupillista Epsom -suolaa veteen ja sekoita hyvin.
 • Liota itseäsi, myös mustelmia, saadaksesi helpotusta.

8. Kurkuma ja inkivääri:

Inkivääri ja kurkuma ovat kaksi yleisintä ainesosaa, joita löytyy mistä tahansa talosta. Näiden kahden ainesosan tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet tekevät niistä parhaat kotilääkkeet mustelmien paranemiseksi nopeammin. Inkiväärin ja kurkuman yhdistelmä auttaa parantamaan mustelmiesi ihoa lievittäen kipua. (5)

Ainekset:

 1. Tuoretta inkivääriä.
 2. Kaksi lusikallista kurkumaa.
 3. Muutama tippa vettä.

Kuinka valmistautua:

 • Murskaa inkivääri ja lisää siihen kurkumaa.
 • Tee tahna käyttäen vettä.
 • Levitä seos mustelmalle alueelle

9. Perunaviipaleet:

Raa’alla kuorimattomalla perunalla näyttää olevan kyky parantaa mustelmia nopeasti vähentämällä ihon tulehdusta. Kuorimattomien perunaviipaleiden käyttö on tehokas kotihoito mustelmille.

Ainekset:

 1. Perunaviipaleita (kuorimattomia)
 2. Side tai sideharso.

Kuinka valmistautua:

 • Pese perunat ja leikkaa ne viipaleiksi kuorimatta niitä.
 • Aseta perunaviipale mustelmalle ja sido se varovasti sideharsolla.
 • Korvaa kuivattu siivu uudella.

10. Comfrey Root:

Vaikka riittäviä todisteita ei ole, alustavat tutkimukset osoittavat, että ruohonjuurella on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan haavoja ja vähentämään siten mustelmia. (6)

Ainekset:

 1. Kaksi lusikallista kuivattua ruohonjuurta.
 2. Kuppi vettä.

Kuinka valmistautua:

 • Ota kuppi vettä kulhoon ja kiehauta.
 • Lisää siihen kaksi lusikallista comfrey -juuria ja anna sen jyrkästi.
 • Anna jäähtyä ja kaada neste kulhoon.
 • Valmista pakkaus nesteellä ja aseta se mustelmalle alueelle.

Varotoimi: Comfrey root sisältää myös myrkyllisiä kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa sinua, joten keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin käytät sitä.

11. Keitetty muna:

Vaikka mikään todiste keitetyn kananmunan kääntämisestä vaurioituneelle alueelle ei osoita merkittävästi mustelmien vähenemistä, monet ihmiset uskovat, että se toimii kuumana pakkauksena.

Ainekset:

 1. Yksi kananmuna.
 2. Vesi kiehuvaksi.

Kuinka valmistautua:

 • Ota kulho vettä ja keitä muna siinä.
 • Kuori kananmunan iho.
 • Peitä muna pehmeällä ja pehmeällä liinalla.
 • Hiero mustelmallinen alue varovasti munalla.

Varotoimi: Varmista, että et levitä suoraan mustelmalle.

12. Alkoholin hankaus:

Alkoholiyhdisteitä sisältävien voiteiden tai geelien levittäminen vähentää yleensä mustelmien vaikutusta kehoon. Se auttaa myös vähentämään lihaskouristuksia, nyrjähdyksiä ja mustelmia.

13. R.I.C.E:

Lepo, jää, puristus ja korkeus ovat R.I.C.E. Se on taktiikka, jota monet ihmiset käyttävät, jos he haluavat vähentää leikkauksen, vamman aiheuttamia mustelmia. (7) Noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita voit estää mustelmia ja turvota alentamalla veren virtausta vahingoittuneelle alueelle väliaikaisesti. Se auttaa vähentämään tulehdusta, joka aiheuttaa mustelmia yrittämällä kohottaa ja levätä loukkaantunutta tai mustelmallista aluetta jään puristamisen aikana.

14. Eteeriset öljyt:

Eteeriset öljyt voivat olla tehokas kotihoito mustelmille, helpottaa ja saa sinut rentoutumaan. (8) Tärkein varotoimenpide, joka sinun on noudatettava eteerisiä öljyjä käytettäessä, on se, että ne on laimennettava kantoöljyllä. Varmista, että käytät sitä vain ehjälle iholle.

1. Arnikaöljy:

Tämä on eräänlainen eteerinen öljy, joka auttaa palauttamaan normaalin ihon sävyn, lievittää kipua ja auttaa parantamaan rikkoutunutta ihoa nopeasti. Se on yksi parhaista rohdosvalmisteista mustelmille. Varmista, että laimennat arnikaöljyä ennen kuin käytät sitä paikallisesti.

2. suitsukkeen öljy:

Suitsuketta on eteerinen öljy, joka auttaa parantamaan mustelmien ulkonäköä tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien avulla. Se auttaa vähentämään kipua ja mustelmien ulkonäköä nopeasti.

3. Laventeliöljy:

Yksi helposti saatavista eteerisistä öljyistä on laventeliöljy. Se auttaa vähentämään mustelmien esiintymistä iholla, jos käytät sitä nopeasti loukkaantumisen jälkeen. Se myös helpottaa mustelmien tai ompeleiden aiheuttamaa kipua. Voit käyttää lämpimää pakkaa mustelmiesi ihon päälle, jos sinusta tuntuu epämukavalta käyttää tätä öljyä suoraan.

4. Rosmariiniöljy:

Jos haluat vähentää mustelmien aiheuttamaa kipua ja parantaa paranemisprosessia, rosmariiniöljyn antioksidantit ovat hyödyllisiä.

5. mäkikuisman öljy:

Monet sairaalat alkoivat käyttää mäkikuisman öljyä vähentämään mustelmakipua parantamalla ihon palautumista sisällyttämällä sen hierontahoitoon. Se on hyödyllinen myös naisille, jotka toipuvat kirurgisen työn aiheuttamasta kivusta ja mustelmista.

6. Siankärsämööljy:

Yarrow, jossa on mäkikuismaöljyä, auttaa nopeuttamaan toipumista mustelmista vähentämällä kipua ja sen ulkonäköä.

Ruoat, jotka parantavat mustelmia nopeammin:

Mustelma on kehomme tapa osoittaa, että tinaiset verisuonet tai kapillaarit ovat puhjennut. Ne kapillaarit vapauttavat verta ympäristöön, kun ne napsautetaan, aiheuttaen mustelmia. Veren hyytymisaika kasvaa, kun syöt vitamiineilla täytettyjä ruokia.

1. K -vitamiiniruoat:

K -vitamiinilla on tärkeä rooli kapillaarien seinämien suojaamisessa, jotta niistä ei aiheudu lisävaurioita. Pinaatti, salaatti, parsakaali, soijapavut, mustikat ja mansikat ovat joitakin K -vitamiinipitoisia ruokalähteitä.

2. Vähärasvainen proteiini:

Proteiini on välttämätön kehon kapillaarien vahvistamiseksi. Vähärasvaisen proteiinin lisääminen ruokavalioosi auttaa saamaan kaivattua proteiinia, joka auttaa parantamaan mustelmia. Joitakin parhaita esimerkkejä vähärasvaisesta proteiinista ovat kala, siipikarja, vähärasvainen liha ja tofu. Vältä ruokia, kuten paistettua lihaa tai hampurilaisia, joissa on paljon kolesterolia ja tyydyttynyttä rasvaa.

3. Sitrushedelmät:

Lisäämällä ruokavalioosi hedelmiä, kuten appelsiineja, sitruunoita ja tangeriineja, voit vähentää kehossasi jatkuvien mustelmien aiheuttamaa kipua. Sitrushedelmissä olevat flavonoidit parantavat mustelmien vaikutuksia.

4. Hedelmät, joissa on luonnollista kversetiiniä

Yksi monista elintarvikelähteistä löydetyistä kasvipigmenteistä, jotka auttavat parantamaan mustelmiasi, on kversetiini. Omenat, punasipuli, tummat marjat, kirsikat, sitrushedelmät ja vihreät lehtivihannekset ovat joitakin tämän pigmentin ravinnonlähteistä.

4. Ananas:

Bromelain on entsyymi, jolla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, joita löytyy runsaasti ananaksesta. (9) Tämä on yksi parhaista luonnollisista lääkkeistä mustelmille, mikä auttaa parantamaan haavan nopeasti vähentämällä turvotusta. Voit joko syödä hedelmiä tai levittää niitä paikallisesti parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

5. Sinkkipitoiset elintarvikkeet:

Rapu, hummeri, kurpitsansiemenet, pinaatti ja palkokasvit ovat joitain parhaista sinkin lähteistä. Kudokset ja haavat voidaan parantaa sinkkipitoisilla elintarvikkeilla.

Ihon mustelmat vamman jälkeen eivät ole vain kivuliaita; se ei ole myöskään kaunista katseltavaa. Tämän artikkelin parhaiden kotihoitojen avulla mustelmille voit vähentää tehokkaasti sen aiheuttamaa kipua ja turvotusta ja saada ihosi näyttämään.

Vastuuvapauslauseke: Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat vain ehdotuksia eivätkä korvaa lääkärin neuvoja. On aina turvallista neuvotella lääkärisi kanssa ennen kuin yrität mitään uutta, varsinkin jos sinulla on ennestään terveysongelmia.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Mitkä ovat mustelmien oireet??

V: Oireita esiintyy useita vaiheita, kun sinulla on mustelmia, vamman voimakkuudesta riippuen. Yksi mustelmien ensimmäisistä ja yleisimmistä oireista on ihon värimuutokset.

 • 1. vaihe: Mustelmasi on vaaleanpunainen ja punainen.
 • 2. vaihe: Se muuttuu siniseksi ja tumman violetiksi.
 • 3. vaihe: mustelmasi vaaleanvihreä.
 • 4. vaihe: Se muuttuu keltaiseksi ja ruskeaksi.

Tyypillisesti kestää 10–14 päivää, ennen kuin mustelma paranee kokonaan, ja se kulkee tyypillisesti näiden neljän vaiheen läpi.

2. Milloin on oikea aika mennä lääkäriin mustelmia varten?

V: Joskus mustelma ei osoita paranemisen merkkejä ja aiheuttaa enemmän kipua ja veren kerääntymistä mustelmallisen alueen alle, mene sitten lääkäriin välittömästi. Tässä on luettelo asioista, joita sinun on tarkkailtava joissakin näistä asioista.

 • Jos mustelmat eivät parane edes kahden viikon kuluttua vammasta.
 • Kun mustelmia lähellä oleva nivel on tuskallinen liikkua.
 • Jos kehossasi ilmenee mustelmia ilman syytä ja usein.
 • Kun vuotoja on mustelmalta.
 • Jos et pysty näkemään selkeästi mustelman vuoksi silmäsi lähellä.

3. Mitkä voivat olla syyt mustelmille helposti?

V: Useat syyt voivat aiheuttaa mustelmia kehossa. Joitakin syitä ovat:

 • Jos sinulla on vaalea ja ohut iho.
 • Jos sinulla on vähän C -vitamiinia.
 • Jotkut lääkkeet tai lisäravinteet.
 • Jos nostat raskaita painoja.
 • Jos olet aneeminen.
 • Perussairaus.