Kotiin korjattavia lääkkeitä alhaiselle verenpaineelle: 12 nopeaa korjaustoimenpidettä alhaiselle verenpaineelle

Alhainen verenpaine (90/60) tai hypotensio, kuten nimestä voi päätellä, on yksi ongelmista, jotka liittyvät paineeseen, jolla veri virtaa kehoon ja kulkee sydämen läpi. On varmistettava, että tämä tapahtuu tasapainoisella tasolla, tai muuten se voi johtaa terveysongelmiin ja vakaviin olosuhteisiin. Toisaalta, kun monet ihmiset kärsivät korkeista verenpaineongelmista, on joitakin, joilla on jopa alhainen sama taso ja joiden on työskenneltävä sen eteen. Tämä artikkeli antaa sinulle tietoa alhaisen verenpaineen kotihoidoista.

Parhaat kotilääkkeet matalaan verenpaineeseen

Mikä on hypotensio?

Hypotensio on tila, jossa sydämen verenkierron paine laskee epänormaalin alhaiseksi. Vaikka matalaa verenpainetta pidetään turvallisempana kuin korkeaa verenpainetta, erittäin alhaiset lukemat voivat olla hengenvaarallisia. Tämä mitataan Systolic- ja Diastolic -lukemilla, joissa Systolic viittaa verenpaineeseen sykkeen aikana ja Diastolic viittaa verenpaineeseen sydämenlyöntien välillä, kun sydän on levossa. Matala verenpaine voi johtua asennonmuutoksesta tai kuivumisesta. Jotkut ihmiset saattavat kokea kroonisia matalan verenpaineen lukemia.

Miten verenpaine mitataan ja mitä kutsutaan hypotensioksi?

Verenpaine mitataan asettamalla stetoskooppi ensin potilaan ranteeseen. Mansetti asetetaan käsivarren ympärille, joka täytetään polttimolla. Ilmanpaine vapautetaan, jonka lukemat kirjataan mittariin. Jos lukemat osoittavat 120/80 mm Hg, sitä kutsutaan normaaliksi, terveeksi verenpaineeksi. Vaikka monilla aikuisilla on tavallista, että lukemat ovat alle 120/80 mmHg, mitä tahansa lukemaa, joka on alle tason 90/60 mmHg, kutsutaan matalaksi verenpaineeksi tai hypotensioksi.

Luonnolliset korjaustoimenpiteet alhaiselle verenpaineelle:

On kuitenkin suositeltavaa käyttää kotihoitoja matalan verenpaineen hoitoon turvallisen, tehokkaan ja kohtuuhintaisen muutoksen aikaansaamiseksi kehossa. Jos haluat tietää, mitkä sopivat sinulle parhaiten, tämä opas kaasuttaa joitain huippuluokan kotihoitoja alhaiseen verenpaineeseen, joita voidaan käyttää säännöllisesti näkyvien tulosten saamiseksi:

Katso nämä yksinkertaiset, mutta tehokkaat matalan verenpaineen korjaustoimenpiteet:

1. Suola:

Jos haluat tietää, miten verenpainetta voidaan lisätä luonnollisesti, vastaus on suola! Toisaalta, jos verenpaine on korkea, suolan saannin pitäisi olla alhainen, matalassa verenpaineessa ruokavaliota tulisi lisätä. Siirry suolaiseen mutta terveelliseen ruokaan ja kysy lääkäriltä oikeita määriä, joita suositellaan alhaisen verenpaineen potilaille. Tämä on yksi ensimmäisistä tehokkaista vaiheista matalan verenpaineen ongelman parantamiseksi.

Valmistusohjeet:

 • Ota yksi rkl suolaa ja sekoita se lasilliseen vettä
 • Juo sitä välitöntä helpotusta hypotensiosta

Käyttöohjeet:

 • Vältä säilöttyjen ja jalostettujen elintarvikkeiden käyttöä suolapitoisuuden lisäämiseksi. Käytä mieluummin ruokasuolassa merisuolaa.

Sivuvaikutukset:

 • Liiallinen natriumin lisäys voi alentaa kaliumtasoja kehossa. Ota vain niin paljon kuin tarvitaan.

2. Musta kahvi:

Kahvi on yksi välittömistä hypotension korjaustoimenpiteistä, joka voi nostaa verenpainetta dramaattisesti. Vaikka lyhyen ajan kahvin kofeiini voi aiheuttaa äkillisen adrenaliinin, joka nostaa verenpainetta. Ihmiset, jotka juovat satunnaisesti kahvia, voivat kokea tämän vaikutuksen verrattuna niihin, jotka juovat kahvia säännöllisesti, koska heissä on kehittynyt suvaitsevaisuus. Sinun tulee myös varmistaa, että käytät alle 200 ml kahvia päivässä.

Valmistusohjeet:

 • Ota yksi rkl kahvijauhetta kiehuvaan veteen
 • Hauduta 2 minuuttia
 • Siivilöi ja tarjoile ruskean sokerin tai sokerittoman kanssa

Käyttöohjeet:

 • Maidon lisääminen ei vähennä kahvin tehoa. Voit siis nauttia suosikkijuomastasi maidon kanssa.

Sivuvaikutukset:

 • Yli 200 ml kahvin nauttiminen päivässä voi johtaa happamuuteen ja unettomuuteen.

3. Suolan ja hunajan seos:

Suolan ja hunajan seos on yksi tapa nostaa verenpainetta luonnollisesti. Vaikka suolan saanti auttaa nostamaan natriumpitoisuuksiasi ja nostamaan verenpainetta, hunaja voi auttaa sinua pääsemään eroon huimauksesta ja väsymyksestä. Tämä seos on yksi nopeista tavoista auttaa sinua voittamaan hypotension oireet. Voit kokeilla tätä menetelmää ja tuntea olosi heti paremmaksi vähentämällä myös pahoinvoinnin ja oksentelun oireita.

Valmistusohjeet:

 • Ota yksi rkl suolaa ja sekoita se hunajan kanssa
 • Laimenna tämä seos 2 rkl vettä
 • Juo sitä välitöntä helpotusta hypotensiosta

Käyttöohjeet:

 • Voit jopa lisätä ripauksen kanelia alhaisen verenpaineen (hypotension) hoitoon

Sivuvaikutukset:

 • Tämä toimenpide voi lisätä natriumpitoisuutta rajusti. Ole varovainen suolan määrän kanssa.

4. Tulsi -lehdet ja hunajaseos:

Tulsi -lehdet tai pyhä basilika ovat rikas C -vitamiinin lähde sen lisäksi, että ne ovat rikastuneet välttämättömistä ravintoaineista, kuten kaliumista tai magnesiumista. Pyhä basilika ja hunaja ovat paitsi hyvä kurkkukipun lähde myös yksi parhaista kasviperäisistä lääkkeistä, jotka auttavat sinua kunnollisessa verenkierrossa. Tämä on yksi parhaista luonnollisista korjaustoimenpiteistä, jotka auttavat vakauttamaan kehoa ja tarjoavat nopean helpotuksen oireista, kuten pyörtymisestä, huimauksesta ja pahoinvoinnista. Annos tätä siirappia voi auttaa normalisoimaan verenpaineen välittömästi.

Valmistusohjeet:

 • Sekoita kourallinen Tulsi -lehtiä veden kanssa
 • Purista mehu ja tarjoile hunajan kanssa

Käyttöohjeet:

 • Tätä hoitoa suositellaan joka aamu hyvän hyödyn saamiseksi.

Sivuvaikutukset:

 • Tämän hoidon sivuvaikutuksia ei tunneta.

5. Lakritsijuuri:

Lakritsijuuret ovat yksi parhaista luonnollisista yrteistä, jotka pitävät verenpaineen kurissa. Tämä juuri estää kortisolia rikkovia entsyymejä toimimasta ja parantaa myös adrenaliinitoimintaa, jotka molemmat ovat erittäin tärkeitä verenpaineen toimimiseksi. Lakritsin kulutus voi yhtäkkiä nostaa verenpainetta alentamalla kaliumpitoisuuksiasi. Siksi on suositeltavaa pitää määrä kurissa, koska lakritsi voi lisätä dramaattisesti korkeaa verenpainettasi ja voi osoittautua kohtalokkaaksi.

Valmistusohjeet:

 • Valmista lakritsitee lisäämällä juuret kiehuvaan veteen
 • Siivilöi ja jäähdytä keitto
 • Voit lisätä rkl hunajaa

Käyttöohjeet:

 • Tämä hoito tulisi nauttia 2-3 kertaa päivässä, jos sinulla on erittäin alhainen verenpaine.

Sivuvaikutukset:

 • Suuret lakritsin määrät voivat johtaa vaarallisen korkeaan verenpaineeseen.

Muita kotihoitoja verenpaineen lisäämiseksi luonnollisesti:

1. Punajuurimehu:

Tuoreesta punajuurimehusta voi olla paljon hyötyä, mutta yksi niistä on matalan verenpaineen turvallinen hoito. Varmista, että otat kupillisen punajuurimehua kaksi kertaa päivässä, jotta saat parhaan tuloksen alhaiselle verenpaineelle. Se varmasti auttaa sinua saamaan halutut tulokset. Varmista, että mehu on raakaa punajuurta.

2. Porkkanamehu:

Porkkanat ovat pohjimmiltaan hyviä terveydellesi ja voivat auttaa sinua hoidettaessa matalaa verenpainetta. Nesteen saanti on välttämätöntä, jos kärsit matalasta verenpaineesta, ja tämä on luultavasti yksi syy siihen, miksi voit valita porkkanamehun liikkeellä ollessasi tai joka aamu aamiaisen aikana, jotta verenpaineesi pysyy kurissa.

3. rusinat:

Luonnollisiin korjaustoimenpiteisiin alhaiseen verenpaineeseen kuuluu myös rusinoiden lisääminen ruokavalioon. Rusinoita on aina pidetty yhtenä parhaista ayurveda -lääkkeistä alhaisen verenpaineen hallitsemiseksi. Rusinat sisältävät insuliinia, joka alentaa veren glukoosia ja pitää paineen kurissa. Lisää rusinoihin soijamaitoa, jotta ne pestään helposti.

4. Sitruunamehu:

Sen lisäksi, että sitruunamehu on runsaasti antioksidantteja ja C -vitamiinia, se on hyödyllinen myös alhaisen verenpaineen ongelmien hoidossa. Virkistävä aistejasi ja stimuloi ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa, sitruunamehu olisi myös hyvä nesteytyksen muoto kehollesi. Lisää joko sitruunapisaroita päivittäiseen ruokavalioosi maun lisäämiseksi ruokaan tai syö sitruunaa vedellä ja hunajalla.

5. Kurkuma:

Kurkuma on välttämätön intialainen yrtti, joka löytää paikkansa melkein jokaisessa muussa intialaisessa maustetussa ruoassa, jonka valmistamme. Mutta vähän ihmiset tietävät, että kurkuma sisältää terveydellisiä etuja, joiden avulla voit lisätä kehosi verenkiertoa, mikä on hyvä tapa torjua veren alhainen paine.

6. Maito ja mantelit:

Haluatko tietää, miten hallita alhaista verenpainetta käyttämällä kotona käytettäviä lääkkeitä? Herkullinen ja melko terveellinen tapa parantaa matalan verenpaineen kriisi on saada tuore mantelitahna, jossa on lasillinen haaleaa maitoa. Tämä lisää kehon ravinnetasoja ja on etu sen lisäksi, että matala paine pysyy loitolla.

7. Rosmariini:

Voit käyttää rosmariinia eteeristen öljyjen muodossa tai yksinkertaisesti yrttimuodossa päivittäiseen ruokaan. Sen lisäksi, että rosmariini on mausteinen ruokalaji, se tiedetään myös lisäävän verenkiertoa rauhoittaen aistejasi. Siksi rosmariinia pidetään lääkkeenä alhaiseen verenpaineeseen.

Elämäntapamuutokset hypotension (matala verenpaine) estämiseksi:

1. Ota hyviä määriä vettä:

Vesi auttaa säätelemään kehon toimintoja sekä parantamaan verenkiertoa. Tämä auttaa hoitamaan matalaa verenpainetta ilman paljon vaivaa. Päivittäin tulee juoda noin 10-12 lasillista tavallista ja suodatettua vettä. Tämä lisää monia muita etuja kehon terveydelle.

2. Nuku hyvin:

Uni on toinen tekijä, jonka puute johtaa moniin kehon ongelmiin, kuten alhaiseen verenpaineeseen. Sinun pitäisi nukkua noin 8-9 tuntia häiriöttömästi joka päivä, jos he haluavat tasapainottaa verenpainetta ilman vaivaa. Se on yksi huippuluokan kotihoidoista, joita käytetään tähän tarkoitukseen.

3. Harjoitus:

Säännöllinen liikunta auttaa verenkiertoa oikealla tavalla. Yhdessä oikean kotihoidon kanssa alhaiseen verenpaineeseen se auttaa myös pysymään kunnossa ja aktiivisena. Se on yksi täydellisistä asioista tehdä vähintään 30 minuuttia joka päivä, erityisesti uinti.

4. Nauruterapia:

10-15 minuutin nauruhoidon aloittaminen aikaisin aamulla auttaa tasapainottamaan verenpainetta ja pitää kehon, sydämen, mielen ja sielun terveinä. Se on täydellinen tapa pitää alhainen verenpaine kurissa.

5. Helpottaa kehon liikkeitä:

Alhaisen verenpaineen korjaustoimenpiteisiin kuuluu myös se, että arvioit kehosi liikkeitä ennen kuin otat sen tositoimiin. Yksi alhaisen verenpaineen oireista on jatkuva huimaus, ja tällä hetkellä aikasi käyttäminen kehon liikkeillä voi auttaa sinua lievittämään huimausta. Heti unesta heräämisen jälkeen hengitä syvään ja vakauta kehosi ennen nousemista. Älä hyppää nopeasti ylös istuma -asennosta, jolloin kehosi äkillinen tärähdys ja huimaava pää.

6. Jooga:

Jotkut ihmiset pitävät parempana harjoituksia, kuten vaellusta tai uintia pitämään verenpaineensa kurissa. Joillekin muille pieni jooga joka aamu voi tehdä ihmeitä puolestasi. Harjoittele joitain yleisiä jooga -asentoja oman kodin mukavuuksista. Paitsi että tämä pitää kehosi kunnossa, se myös mahdollistaa kehosi kiertämään verta kunnolla, mikä rajoittaa verenpaineen laskua entisestään.

7. Pidä vartalo kunnossa:

Harjoitusten ei tarvitse olla osa kiireistä aikataulua, mutta alhaisen verenpaineen osalta pidä verenkierto virrassa kun harjoittelet pitämällä kehosi kunnossa. Ota portaat hissin sijasta tai valitse kävelylenkkejä lähistöllä puistossa vain pitääksesi kehosi toimivan rennossa tahdissa.

8. Lisää nesteenottoa:

Jos sinulla on alhainen verenpaine, ruoansulatuksen tai aineenvaihdunnan lisäksi on erittäin tärkeää, että otat kehosi nesteen saannin vakavasti. Järjestelmän nesteet auttavat säätelemään verenkiertoa, jolloin ne voivat liikkua vapaasti kehossasi. Kun oikea nesteytys ja nesteet virtaavat kehossasi muutaman päivän kuluessa, huimauksesi vähenee ja matala verenpaineesi on hallinnassa.

9. Usein aterioita:

Aterioiden jälkeen saatat tuntea huimausta, ja siksi tässä on temppu välttää liikaa huimausta heti aterioiden jälkeen. Sen sijaan, että valitsisit raskaita kertaluonteisia aterioita kolme kertaa päivässä, jaa ateriasi usein pieniin annoksiin ja anna kehosi sulattaa se nopeasti.

10. Alkoholin vähentäminen:

Alhainen verenpaine ei sovi liialliseen juomiseen, ja siksi alkoholijuomia on vähennettävä. Helppo verenkierto saattaa rajoittua, jos sitä ei tehdä vastaavasti.

11. Nosta päälautaa:

Jos kärsit matalasta verenpaineesta, varmista, että pääty- tai tyynytila ​​on hieman koholla. Lisää toinen tyyny makuulla tai pidä pääsi hieman koholla kehostasi. Näin voit välttää raskaan pään tai huimauksen.

12. Ole varovainen kylpyhuoneessa:

Varmista, että et rasita liikaa wc -istuimella ollessasi. Tämä voi ensisijaisesti aiheuttaa huimausta tai pyörrytystä.

13. Pidä raskaat asiat poissa:

Raskas nosto ei ole mahdollisuus, jota haluat tutkia juuri nyt. Alhainen verenpaine raskaalla nostolla voi palauttaa pahoinvointia ja huimausta ja luoda vihamielisen tilanteen kehollesi. Lisäksi jos matalan verenpaineen omaavan on kuljetettava raskaita esineitä, pidä se aina etäällä kehosta pitääksesi painosi hallinnassa, jotta huimaus ei voi voittaa sinua.

Kuinka nostaa verenpainetta välittömästi?

Jos verenpaineesi laskee äkillisesti, noudata näitä vinkkejä välittömänä lääkkeenä alhaiseen verenpaineeseen (hypotensioon):

 1. Juo ensin suolavettä lisätäksesi natriumpitoisuuttasi kehossa.
 2. Käytä kompressiosukkia estämään jalkojen turvotusta.
 3. Useamman nesteen juominen voi auttaa lisäämään veren tilavuutta.
 4. Jos olet krooninen hypotensiopotilas, ota heti pillerit.

Ruokakaavio hypo-jännityksen estämiseksi ja parantamiseksi:

Katso luettelo elintarvikkeista, jotka sisällytetään matalan verenpaineen ruokavalioon:

 • Syö runsaasti B-12-ruokaa, kuten munia, naudanlihaa ja muroja.
 • Sisällytä enemmän folaattipitoisia ruokia, kuten papuja, maksa ja parsa.
 • Syö enemmän suolaisia ​​ruokia, kuten savustettua kalaa, oliiveja, suolakurkkua jne.,
 • Lakritsateetä voidaan käyttää verenpaineen nostamiseen.
 • Pienet annokset kofeiinipohjaisia ​​juomia.
 • C -vitamiinia sisältävät mehut, kuten sitruuna ja sitrushedelmät.

Vältettävät elintarvikkeet:

 • Sokeri.
 • Valkoiseen jauhoon perustuvat tuotteet, kuten pasta.
 • Valkoinen riisi.
 • Tärkkelyspitoisia ruokia, kuten perunoita.
 • Raskaat ja runsaat jälkiruoat, kuten kakut.
 • Alkoholi.

Alhainen verenpaine, joka tunnetaan myös nimellä hypotensio, jos sitä jätetään huomiotta liian kauan, voi aiheuttaa vakavia ongelmia, mikä voi jopa vaarantaa henkesi. Usein, kun nouset seisomaan liian nopeasti istuma -asennosta, tunnet itsesi kevyeksi ja huimaavaksi, ja tästä syytetään ensisijaisesti alhaisia ​​verenpaineongelmia. Vaikka säännölliset lääkärikäynnit ja verenpaineen oikea -aikainen tarkastus ovat tietysti välttämättömiä, usein tietyt kotilääkkeet auttavat sinua varmasti pitämään verenpaineen kurissa.