Nopea ja tehokas selkäkipujen hoito kotona

Onko sinulla selkävaivoja, joihin liittyy voimakasta kipua? Tiesitkö, että voit saada helpotusta kokeilemalla selkäkipuja kotona? Joo! Useimmat ihmiset kokevat tämän ongelman ainakin kerran elämässään. Lihasten, nivelten, hermojen ja luiden ongelmat ovat joitakin tärkeimmistä syistä, jotka aiheuttavat selkäkipua.

Selkäkivun hoitoprosessi riippuu monista tekijöistä, ja ongelman vakavuus ja potilaan historia ovat avainasemassa. Pidä silmällä muutoksia, joita tunnet kehossasi, kuten lihaskouristuksia tai -kipua, jäykkyyttä, arkuutta ja jännitystä sekä rajoitettua selän joustavuutta. Kokeile kotihoitoja selkäkipuun ja saat helpotusta heti.

Selkäkipujen hoito kotona

Selkäkipujen hoidot kotona:

Tässä on luettelo parhaista kotihoidoista, joita voit yrittää hoitaa selkäkipuja tehokkaasti. He ovat:

1. Akupainanta:

Monet tutkimukset tukevat akupressun tehokkuutta yhtenä parhaista kotilääkkeistä selkäkipuun. Toisin kuin akupunktio, tämä menettely käyttää sormien painallusta hierontaan neulojen sijasta. Peukalon, sormen tai laitteen käyttö painettaessa kehon tiettyihin kohtiin lisää parantavan hapen ja veren virtausta lievittäen selkäkipua. Kehossamme on tiettyjä kohtia, vaikka ne eivät näytä liittyvän toisiinsa, mutta ne rauhoittavat hermostoa ja lihaksia. Tällä toimenpiteellä on järjestelmällinen vaikutus kehoosi. (1)

2. Eteeriset öljyt:

Tulehdus riippuu selkäkivun vakavuudesta, mikä voi vaikeuttaa työskentelyä tai jopa yksinkertaisten askareiden tekemistä. Elämäntapamuutokset ovat avain kroonisen selkäkipun hoitoon. Eteeriset öljyt toimivat luonnollisena lääkkeenä selkäkipuun, koska ne uutetaan useista kasvien osista, kuten lehdistä, siemenistä, hedelmistä, kuoresta ja hedelmistä. Jotkut öljyt, joita voidaan käyttää joko aromaterapiassa tai paikallisesti, ovat:

 • Piparminttuöljy.
 • Sitruunaruohoöljy.
 • Wintergreen öljy.
 • Eukalyptusöljy.
 • Inkivääriöljy.
 • Laventeliöljy.
 • Kamomillaöljy.

3. Hyvä patja:

Oikea nukkumisasento on keskeisessä asemassa rauhallisessa unessa, ja oikea patja on merkittävä osa sitä. Jos käytät väärää sänkyä, se voi rasittaa lihaksia huonolla nukkumisasennolla, mikä voi vaikuttaa haitallisesti selkärankasi suuntaukseen ja aiheuttaa selkäkipuja. Siksi patjan valitseminen on täydellinen selkäkipujen hoito kotona, joka auttaa nuorentamaan ja lepoamaan selkärankaa sekä tukemaan selkääsi asianmukaisesti.

4. Kävely:

Säilytä hyvä harjoitusrutiini, joka ei rasita lihaksia liikaa, kuten kävely, on luonnollinen helpotus selkäkipuun. Se on erityisen hyödyllinen ihmisille, joilla on jatkuvia ja toistuvia selkäkipuja. Nopea kävely on täydellinen tapa ylläpitää kehon lihaksia pahentamatta niitä. Aerobicia voi harrastaa myös valvonnassa. (2)

5. Polvityyny:

Puristus ja kipu aiheuttavat unettomia öitä, jos sinulla on selkäkipuja. Yksi nopeista selkäkipujen lievityksistä kotona on polvityynyn käyttö. Voit vähentää selän rasitusta asettamalla kiinteän tyynyn polvien väliin, kun nukut kyljelläsi. Yläjalan tukeminen tyynyllä kohdistaa selkärangan oikein. Jos nukut selälläsi, aseta jalkasi alle kaksi tyynyä, jotka auttavat sinua rentoutumaan selässäsi ja antavat sinulle rauhallisen unen.

6. Vitamiinit:

Oikean ruokavalion noudattaminen on erittäin tärkeää kehon terveyden ylläpitämiseksi. Luonnollisten elintarvikkeiden vitamiinit ja kivennäisaineet auttavat vähentämään selän tulehdusta ja kipua. Ruoan tai vitamiinilisien nauttiminen voi olla luonnollinen selkäkipujen hoito. (3) On aina suositeltavaa neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin otat mitään vitamiinilisää, jotta sinulla ei ole puutetta. Voit estää selkäkivusi pahenemasta syömällä terveellisesti, ja jotkut vitamiinit, joita voit sisällyttää ruokavalioosi, ovat:

 • B12 -vitamiini.
 • C-vitamiini.
 • Myös D -vitamiinia.
 • B3 -vitamiini.
 • E -vitamiini.

7. Paljon lepoa ja positiivista asennetta:

Monet meistä kohtaavat paljon paineita kotona ja työpaikalla määräaikoja ja monia muita asioita silmällä pitäen. Kaikki ahdistus ja stressi vahingoittavat kehoa, mikä voi johtaa lihaskipuihin. Vaikka se on vaikeaa, optimistinen ja lepo on yksi parhaista tavoista hoitaa selkäkipuja. Olipa paineesi mikä tahansa, yritä levätä ja pysyä positiivisena.

8. Lepotila:

Oikean unen saaminen on välttämätöntä, jotta keho voi levätä ja palata työasentoon. Paras tapa rentouttaa kehoa on nukkua selällään tai helpottaa tyynyä jalkojen välissä. Yritä välttää vatsalla nukkumista, koska se voi vaikuttaa selkäsi haitallisesti. Se on paras hoito sekä miehille että naisille.

9. Epsom -suola:

Lämpimät kylpyammeet Epsom -suolalla voivat olla erittäin hyödyllisiä kotilääkkeitä selkäkipujen lievittämiseen ja myös halpaa ja yksinkertaista tapaa. Magnesiumsulfaatti, tai yleisesti tunnettu Epsom -suola, auttaa pääsemään lihaksiin, jotka ovat kipeitä poistamalla solmut. Se tekee ihostasi myös pehmeän ja kauniin poistamalla kuolleet ihosolut.

Ainekset:

 1. Kuppi Epsom -suolaa.
 2. Kylpyamme lämmintä vettä.

Menettely:

 • Voit ottaa ammeen lämmintä vettä niin, että selkäsi on upotettu.
 • Sekoita Epsom -suola veteen ja sekoita hyvin.
 • Varmista, että käytät haaleaa vettä, älä liian kylmää tai kuumaa.

10. Kylmät ja kuumat hoidot:

Yksi parhaista kotihoidoista selkäkipuun on vuorotellen kuuma- ja kylmähoito. On riittävästi todisteita siitä, että lämpö tarjoaa helpotusta selkäkivun aiheuttamasta tulehduksesta. Kuuma vesipullo ja jääpakkaus ovat täydellinen esimerkki. Aseta kuumavesipullo selällesi noin 20 minuutiksi ja vaihda se jääpakkaukseen, joka vaihtaa niiden välillä. Käytä myöhemmin jääpakkausta 10-15 minuuttia muutaman tunnin kuluttua. Sitä kutsutaan myös kuumaksi, kylmäksi hoitoksi selkäkipuun. (4)

Varotoimi:

Varmista, että et aseta jäätä suoraan vartalollesi. Voit ostaa jääpakkauksia mistä tahansa apteekista.

11. Särkylääkkeet:

Kipulääkkeitä tai tulehduskipulääkkeitä määrätään usein potilaille, jotka kärsivät kroonisesta selkäkivusta. Ne auttavat lievittämään selkäkipuja nopeasti ja niitä voidaan käyttää käsikauppalääkkeinä. Tulehdusta, turvotusta ja kipua lihaksissa voidaan vähentää näiden kipulääkkeiden avulla. Jotkut lääkkeet, jotka auttavat, ovat Advil, Aleve. Muista kuitenkin neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin käytät mitään reseptilääkkeitä. (5)

12. Lääkkeet:

Ensinnäkin sinun on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen kuin käytät lääkkeitä selkäkipujen hoitoon. Jotkut niistä tuottavat välittömiä tuloksia, ja jotkut toimivat hitaasti omaan tahtiinsa. Joskus selkäkipu voi olla sivuvaikutus vitamiinilisille tai muille lääkkeille. Jos näin on, arvioi itsesi, jotta taustalla oleva ongelma voidaan ratkaista.

13. Muista muoti:

Pysyminen ajan tasalla nykyisen muodin kanssa on monille välttämätöntä. Mutta entä jos pistokkaiden tai joidenkin asuntojen käyttö aiheuttaa selkäkipua? Joo! Tämäntyyppiset sandaalit eivät tarjoa kipeästi kaaritukea. Vaikka se ei ole ongelma, jos käytät sitä satunnaisesti, korkokengät tai sandaalit, jotka painavat selkääsi, voivat olla haitallisia. Kenkien lisäksi osa selkäkivun syistä menee olkalaukkuihin. Ne painavat jopa 50% enemmän selkääsi, mikä aiheuttaa kipua. Valitse muoti, joka ei ole vain trendikäs, mutta ei myöskään vahingoita selkääsi.

14. Harjoitus:

Liikunta on tehokas ja paras selkävamman kotihoito. Aktiivisena pysyminen on erittäin tärkeää kehon terveyden ylläpitämiseksi. Jooga on täydellinen liikuntamuoto, joka tekee kehostasi aktiivisen ja terveen. Se auttaa korjaamaan kehosi asentoa ja voidaan tehdä milloin tahansa päivästä, vaikka varhain aamulla on parempi. Voit aina kuulla ammattilaista, joka opastaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Jotkut harjoituksista, joita voit kokeilla, ovat:

 • Sillat.
 • Supermans.
 • Polvi-rintakehä.
 • Alaselän pyörivät venytykset.
 • Sisäänvedot.
 • Lantion kallistus.
 • Makaavat sivuttaiset jalkahissit.
 • Kissa venyttää.

15. Hieronta ja akupunktio:

Hieronta ja akupunktio ovat hoitoja, jotka voivat olla tehokkaampia ammatillisen ohjauksen alaisina. Jos menet ammattimaisen hierojan luo, he kohdistavat selän alueen ja vapauttavat lihasten jännityksen. He käyttävät eriasteista painetta kivusta riippuen. Toinen hoitosuunnitelma on akupunktio, joka sisältää neulojen käyttämisen kehon kohdissa, jotka auttavat lievittämään kehon stressiä. Hierontaa ja akupunktiota on käytetty vaihtoehtoisena hoitona selkäkipuun. (6) (7)

16. Leikkaus:

Tämä on vaihtoehto, jos krooninen selkäkipu ei ole hoidettavissa lääkärin määräämillä lääkkeillä. Lääkäri ehdottaa sitä, jos muuta vaihtoehtoa ei ole jäljellä. Tarjoamme myös lyhyitä tietoja tästä vaihtoehdosta. Tutki kuitenkin perusteellisesti kirurgista vaihtoehtoa ennen kuin valitset sen. Sinulle ehdotettu leikkaustyyppi riippuu selkäkipusi tyypistä ja sen syystä.

Kirurgiset vaihtoehdot ovat:

1. Discectomia:

 • Kirurginen toimenpide, joka poistaa lannerangan herniated levyn, joka painaa selkäydinjuuria. Tämän toimenpiteen suorittamiseen käytetään erityistä mikroskooppia, jota kutsutaan myös mikrodisektomiaksi.

2. Spinal Fusion:

 • Tämä kirurginen toimenpide yhdistää kaksi tai useampia nikamia luun osaan kivun vähentämiseksi ja selkärangan vakauttamiseksi.

Kun kaksi muutoin enemmän nikamaa on liitetty yhdessä luun osan kanssa selkärangan vakauttamiseksi ja kivun vähentämiseksi.

Selkäkipu

Selkäkipu on yleinen ongelma, jota monet meistä kohtaavat. Kokeile joitain tässä artikkelissa mainittuja kotilääkkeitä selkäkipuun, jotka auttavat sinua saamaan helpotusta nopeasti. Se ei kuitenkaan ole lääketieteellinen tila, joka vaatii kiireellistä hoitoa, jos kipu tulee sietämättömäksi. Kuume, rintakipu, pistely jaloissa ja ota heti yhteys lääkäriin. Älä unohda kertoa meille, miten nämä korjaustoimenpiteet ovat auttaneet sinua!

Vastuuvapauslauseke: Tässä artikkelissa olevat vinkit ja ehdotukset eivät korvaa ammatillista lääketieteellistä mielipidettä. On suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen ennen kuin aloitat mitään uutta.

Usein Kysytyt Kysymykset:

1. Kuinka yleistä on selkäkipu?

V: Jokaiselle meistä kehittyy selkäkipu jossain vaiheessa elämäämme. Naiset ja miehet kärsivät yleensä selkäkipuista. Ikääntymisprosessi ja istumaton elämäntapa aiheuttavat tämän tilan 30–50 -vuotiaille.

2. Mitkä ovat riskitekijät, jotka lisäävät selkäkipujen mahdollisuutta??

V: Jotkut tekijät voivat lisätä ihmisten mahdollisuutta kehittää selkäkipua. He ovat:

 • Jos olet lihava.
 • Tupakointi.
 • Ikääntyminen.
 • Fitness.
 • Raskaus.
 • Mielisairaus.
 • Fyysinen kunto.

3. Mikä on oikea aika käydä lääkärissä?

V: Kokeile tässä artikkelissa mainittuja kotilääkkeitä aluksi. Mutta jos selkäkipu jatkuu tai pahenee kuuden viikon kuluttua, vaikka olisit käyttänyt näitä itsehoitotekniikoita, varaa aika lääkärillesi välittömästi. Jos olet yli 50 -vuotias tai sinulla on aiemmin ollut osteoporoosi tai syöpä, mene suoraan lääkäriin.