Vedenpidätys jaloissa: oireet, syyt ja korjaustoimenpiteet

Oletko huomannut jalkojen turvotusta? Näyttävätkö ne turvoksilta ja pehmeiltä kosketettaessa? Älä huoli! Autamme sinua oppimaan, kuinka päästä eroon vedenpidätyksestä jaloissasi yksinkertaisilla ja luonnollisilla menetelmillä. Mutta ennen kuin tarkastelemme kotihoitoja vedenpidätykseen, ymmärrämme ensin tämän ongelman yksityiskohtaisesti. Me kaikki tiedämme, että ihmiskeho koostuu suurelta osin vedestä, joka kiertää kaikkiin elimiin. Kun tämä neste ei eliminoidu kunnolla, se kerääntyy elimiin, erityisesti jalkoihin. Kutsutaan myös turvotukseksi, nesteen kertyminen on väliaikainen ongelma, joka häviää muutamassa päivässä, ellei se aiheudu vakavista ongelmista, kuten.

Tutustu tärkeimpiin tekijöihin, jotka aiheuttavat vedenpidätystä jaloissa, sekä joitakin luonnollisia menetelmiä ongelman hoitamiseksi.

Vedenpidätys jaloissa

Vedenpidätyksen syyt:

Tärkeimmät syyt, joiden vuoksi vesi alkaa kertyä jalkoihin. He ovat

 • Jos kapillaarien paine muuttuu, joiden kautta vitamiinit, happi ja kivennäisaineet kulkevat vedenpidätyksen läpi, alkaa tapahtua.
 • Munuaiset poistavat kehosta kaiken jätteen ja toksiinit, ja veri imee ravintoaineet, joita keho voi käyttää uudelleen. Jos esimerkiksi verenkierto vaikuttaa munuaisiin, mikä tapahtuu, kun munuaiset alkavat vaikuttaa, mikään ei poistu, sitten vedenpidätys alkaa tapahtua.
 • Koska liikunnan puute ja liikunnan puuttuminen johtavat vedenpidätykseen, kuten kun harjoitamme jalan laskimoita, pumpataan verta sydämeen eikä se kulje nopeasti, se alkaa kerääntyä jalkoihin, mikä johtaa vedenpidätykseen.
 • Kuten monet syövät nopeaa ja roskaruokaa, joka ei sisällä proteiinia, proteiinin puute vaikuttaa veden tasapainoon. Puutteensa vuoksi järjestelmä ei voi ottaa vettä takaisin kapillaareissa tarvittavista kudoksista.
 • Henkilö, joka kärsii heikosta sydämestä, koska sitä ei pumpata, voi aiheuttaa vedenpidätystä jaloissa ja muissa osissa.
 • Jotkut lääkkeet aiheuttavat myös vedenpidätystä.
 • Erityisesti naisilla on nesteen kertymistä raskauden ja ennen kuukautisia hormonien muutosten vuoksi.
 • Toinen tärkeä syy on se, että jos istut pitkiä tunteja tai pidempään seisot, se aiheuttaa verisuonten sisäistä painetta ja nestettä alkaa vuotaa kudoksiin, jotka leviävät ja pysyvät paikallaan tai turpoavat..

Vedenpidätyksen oireet:

 • Yleisin oire on, että kasvosi, jalat ja muut kehon osat ovat turvoksissa, vaikka olet laihtunut.
 • Kun nouset aamulla, silmäluomet ovat turvoksissa ja kasvot ovat turvonneet ja tuntuu, että vatsa on turvonnut.
 • Voit epämukavaksi, koska pulssi ja verenpaine saattavat nousta.

Vedenpidätyksen estäminen:

Ellei sinulla ole diagnosoitu vakava sairaus, kuten sydänongelmat, on olemassa keinoja estää nesteen kertyminen jalkoihisi:

 • Hemmottele fyysistä toimintaa
 • Älä rajoitu yhteen asentoon
 • Käytä puristussukkia vähentääksesi veden kertymistä jalkoihisi
 • Tee taukomatkoja pitkien, väsyttävien matkojen sijaan
 • Yritä välttää kylpyä liian kylmällä tai kuumalla vedellä
 • Vähennä suolan saantia ja vähennä roskaruokaa
 • Harjoittele säännöllisesti

Vähentää vedenpidätystä jaloissa ja jaloissa:

Tässä on joitain korjaustoimenpiteitä ja harjoituksia vedenpidätyksen parantamiseksi jaloissa ja jaloissa:

1. Osallistu liikuntaan:

Osallistu fyysiseen aktiivisuuteen vähentääksesi vedenpidätystä

Jos mietit, miten voit ehkäistä vedenpidätyksen, vastaus on liikunta. Yksi parhaista ja turvallisista tavoista on saada sinut mukaan kaikkiin harjoituksiin, kuten kävelyyn, pyöräilyyn, lenkkeilyyn ja portaiden kiipeämiseen, jolloin keho voi hikoilla. Hikoillessasi kaikki toksiinit, suolat ja ylimääräinen vesi alkavat poistua kehosta auttaa parantamaan jalkojen vedenpidätysongelmia.

Varotoimenpiteet: Jos olet raskaana oleva nainen, ota jotain kevyttä, kuten kävelyä tai joogaa, intensiivisten harjoitusten sijaan.

2. Minimoi suolan saanti:

Minimoi suolan saanti vedenpidätyksen vähentämiseksi

Kuluttamasi suola koostuu natriumista ja kloridista, koska natriumilla on sitovia ominaisuuksia kehossa, mikä johtaa nesteen kertymiseen kehon sisälle. Kulutettu jalostettu ruoka sisältää myös runsaasti natriumia, joka laukaisee vedenpidätyksen jaloissa ja kehossa. Joten yritä kuluttaa vähemmän suolaa ja korvata se yrtillä ja mausteella ja pysyä terveenä. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista tietää, miten päästä eroon vedenpidätyksestä luonnollisesti.

3. Vähennä sokerin kulutusta:

Vähennä sokerin kulutusta vedenpidätyksen vähentämiseksi

Kun syöt runsaasti hiilihydraatteja sisältävää ruokaa ja sokeria, se nostaa verensokeri- ja insuliinitasot välittömästi. Lisääntynyt insuliinipitoisuus säilyttää enemmän natriumia ja siten puolestaan ​​ampuu nesteiden määrää kehossa. Joten kuluta vähemmän makeisia ja hiilihydraatteja ja pysy terveenä ja vähennä vedenpidätykseen liittyviä ongelmia.

4. Kuluta valkosipulia:

Käytä valkosipulia vedenpidätyksen vähentämiseksi

Valkosipuli on tehokkain luonnollinen diureetti, joka auttaa poistamaan myrkkyjä ja poistamaan ylimääräisen veden kehosta. Tämä pieni luonnollinen ainesosa rikkoo rasvasoluja ja jopa auttaa laihduttamaan. Kuluta päivittäin aamulla ja illalla 2-3 neilikkaa raakana ja varmista, että pureskelet ne kunnolla ja pääset helposti eroon vedenpidätysongelmasta.

5. Syö runsaasti magnesiumia ja kaliumia sisältävää ruokaa:

On erittäin tärkeää, että sisällytät elintarvikkeisiin runsaasti magnesiumia ja kaliumia, jotka vähentävät tehokkaasti vedenpidätyskysymyksiä. Pähkinät, täysjyvät, vihreät vihannekset jne. Ovat hyvä magnesiumin lähde, joka on vedenpitävän ruokavalion kärjessä.

Kalium vähentää vedenpidätyskykyä ja toimii elektrolyyttinä ja ylläpitää tasapainoa veden ja natriumin välillä. Se auttaa munuaisia ​​poistamaan kaikki toksiinit ja ylimääräisen suolan kehosta. Banaani, avokado, rusina, vadelmat, pinaatti jne ovat runsaasti kaliumia, joten sisällytä ne ja päästä eroon vaivoista.

6. Sauna:

Toinen tehokas tapa saada ylimääräinen vesi ja toksiinit pois kehosta ja saa sinut tuntemaan olosi rentoutuneeksi ja raikkaaksi. Tämä prosessi tyhjentää ylimääräisen veden ja hikoilet voimakkaasti, mikä auttaa sinua pääsemään eroon vedenpidätyksestä.

Varotoimenpiteet: Raskaana oleva nainen voi käydä lämpimässä vedessä saunomisen sijasta. Tämä on turvallinen ja tehokas mekanismi vedenpidätyksen vähentämiseksi.

7. Siemaile fenkoliteetä:

Tämä luonnollinen yrtti sisältää anetolia, joka minimoi systolisen verenpaineen ja huuhtelee ylimääräisen suolan, veden munuaisista ja vapauttaa sinut tästä ongelmasta. Voit myös pureskella fenkolin siemeniä tämän teen kanssa, koska se auttaa vähentämään vedenpidätyskykyä ja jopa pitää ruoansulatuksen oikealla tiellä. Fenkolitee on yksi parhaista kasviperäisistä lääkkeistä vedenpidätykseen.

Kulutusprosessi:

 • Yhdessä kupillisessa kuumaa vettä lisää yksi teelusikallinen fenkolin siemeniä ja pidä se peitettynä 10 minuuttia.
 • Siivilöi sitten ja juo tätä teetä kahdesti päivässä ja näe maagiset tulokset.

8. Ota B-6-vitamiini:

Monien tutkimusten mukaan on osoitettu, että B-6-vitamiini rikkoo sokerin ja tärkkelyksen tehokkaasti ja vähentää vedenpidätystä suurelta osin. Se on erittäin tehokas naisille, erityisesti niille, jotka kärsivät turvotuksesta premenstruaalisen ajan aikana, koska ne elävät uudelleen. B6 -pillerit ovat yksi todistetuista lisäaineista vedenpidätykseen.

Varotoimenpiteet: Raskaana olevien naisten, imettävien äitien ja kroonista sairautta sairastavien on kysyttävä lääkärin neuvoa ennen näiden lisäravinteiden ottamista.

9. Käytä ohraa:

Haluatko tietää, miten vähentää veden kertymistä raskauden aikana? Kokeile ohraa! Ohra on toinen luonnollinen diureettinen ainesosa, jota nykyään kulutetaan monissa Euroopan maissa. Sen kulutus lisää virtsaamisen määrää ja poistaa ylimääräiset nesteet turvonneelta alueelta.

Kulutusprosessi:

 • Pese ja puhdista ensin kuorimaton ohra ja 500 ml vettä, laita neljäsosa kuppia ohraa, keitä sitä 20 minuuttia.
 • Anna sen jäähtyä ja siivilöi vesi toiseen astiaan.
 • Kaada se yhteen kuppiin ja purista kolme tippaa sitruunaa ja siemaile sitä hitaasti päivittäin tehokkaiden tulosten saamiseksi.

Varotoimenpiteet: Ohravesi on diureetti. On suositeltavaa käyttää sitä päiväsaikaan. Sen ottaminen yöllä voi aiheuttaa unihäiriöitä usein WC -taukojen vuoksi.

Kaikki nämä kotihoidot vedenpidätykseen ovat monien kokeiltuja. Ne ovat kaikki luonnollisia ja turvallisia käyttää. Kuitenkin, jos olet raskaana oleva nainen, imettävä äiti tai saat erityistä lääketieteellistä hoitoa, ota yhteys lääkäriin ennen kuin käytät mitään sisäisesti. Useimmat näistä ikivanhoista korjaustoimenpiteistä ovat melko tehokkaita tarjoamaan välitöntä helpotusta turvotuksesta. Jos ongelma jatkuu yli viikon, sinun on suoritettava perusteellinen lääkärintarkastus, jotta tiedetään perimmäinen syy.

Usein Kysytyt Kysymykset:

1. Onko turvotus hengenvaarallinen sairaus?

Vaikka turvotus ei ole vaarallinen sairaus, se voi viitata taustalla olevaan lääketieteelliseen ongelmaan. Useimmissa tapauksissa vedenpidätys johtuu rasituksesta, pitkistä matkoista, liiallisesta istumisesta tai liiallisesta suolasta. Jos sairautesi ei parane viikossa, sinun on lähdettävä lääkärille perusteelliseen tarkastukseen perimmäisen syyn selvittämiseksi. Potilaat, joilla on munuaissairaus tai sydänsairaus, kokevat usein turvotusta. Joten sinun on suljettava pois nämä mahdollisuudet rauhanomaiseen elämään.

2. Onko ok ottaa diureetti pillereitä turvotuksen hallitsemiseksi?

Ellei lääkäri ole määrännyt, älä koskaan käytä itsehoitoa turvotukseen, etenkin diureetteja. Tietojen puute annostuksesta voi johtaa elimistön kuivumiseen. Jos haluat parantaa turvotusta kotona, sinun on ensin kokeiltava näitä kotihoitoja, ja jos ne eivät auta, tarvitaan lääkärin neuvoa.

3. Kuinka voin estää vedenpidätyksen jaloissa pitkän lentomatkan aikana?

Jos matkustat usein lentoteitse, veden kertyminen jalkoihin voi häiritä sinua usein. Tämä ongelma voidaan välttää käyttämällä löysiä kenkiä tai sukkia. Sinun on varmistettava, että teet lyhyitä kävelylenkkejä lennolla hyvän verenkierron takaamiseksi. Venytä lihaksia silloin tällöin ja juo runsaasti vettä kehosi kosteuttamiseksi. Älä käytä alkoholia tai rauhoittavia aineita!