22 idéer för trädgårdsdesign – stenar är mångsidiga

idéer för trädgårdsdesign rabatt kantsten smågrön idé

Stenen var i århundraden och är fortfarande ett populärt material inom trädgårdsdesign idag. Det kan vara en bra bakgrund för ljusa rabatter, vara en riktig häftklammer i klippträdgården eller användas på trädgårdsvägar och trappor. Överallt ser stenar vackra och sublima ut. Vi visar dig 22 coola Idéer för trädgårdsdesign med stenar – det naturliga materialet är mångsidigt och lämnar gott om utrymme för kreativitet!

Idéer för trädgårdsdesign med stenar – vilka stentyper är lämpliga för utomhusbruk?

idéer för trädgårdsdesign stenplattor trädgårdsvägar plantering naturligtvis design

Det är ett obestridligt faktum, stenen används så ofta i landskapsarkitektur. Men vad bygger dess popularitet på? Vi försöker hitta svaret på denna fråga här och visar dig 22 coola Idéer för trädgårdsdesign med stenar. Detta material kombinerar skönhet, med det förblir livet och tiden oförändrade. Eller så behöver orsaken inte sökas i själva materialet, utan i folkets undermedvetna, i vår eviga längtan efter stabilitet … För att stenen alltid har varit en symbol för styrka och hopp ….

Idéer för trädgårdsdesign – språngstenar för vägen av stenar

idéer för trädgårdsdesign stegsten idé grusmönster diy trädgårdsstig

Idag är det trendigt igen att använda stenar i trädgårdsdesign. Detta måste också ses som ett bevis på raffinerad smak. Detta material är valt för sin skönhet, hållbarhet och motståndskraft mot kyla. För att göra det rätta valet för dina stenhuggfigurer och andra stenfigurer är det viktigt att känna till de viktigaste egenskaperna och egenskaperna hos de olika stensorterna.

Idéer för trädgårdsdesign – stenarna som ett dekorativt element

idéer för trädgård design uteplats dekoration grått grus metall trädgårdsmöbler

De flesta väljer granit nuförtiden. På grund av sin höga densitet absorberar den inte vatten och kan därför tåla låga temperaturer. Dess färgnyanser liknar naturliga färger och detta möjliggör bild av bildkompositioner från sten och växter. Du ser riktigt fantastisk ut – som du gör med vår Idéer för trädgårdsdesign kunna övertyga dig själv!

Trädgårdsdesign i ett rutmönster

idéer för trädgårdsdesign gräsmattor med rutmönster stenbuskar

Den mest använda av de dekorativa naturstenarna är sandstenen. I alla dess variationer är den lämplig för ett brett utbud av trädgårdsdekorationsartiklar. Du kan också använda den för att bygga stödmurar, anlägga trädgårdsvägar, skapa plattformar och mycket mer där en stor belastning krävs.

Skapa dekorativa golv och trädgårdsvägar

Idéer flodstenar gatsten stenplattor stegstenar bilder

Kalksten används också på många sätt i trädgårdsdekoration. Det finns olika typer av kalksten. Den enda nackdelen med denna natursten är att den reagerar på miljöförhållanden och därför kan skada vissa växter, till exempel rododendron, hortensia, blåbär etc..

Det finns en allmän regel när man arbetar med naturstenar och det står: man kan inte kombinera naturstenar med olika färger i en design. Den avgörande faktorn är alltid valet av den dominerande stenen, de andra måste komplettera utseendet.

Skapa en klippträdgård – tips och tricks

Tilldelning trädgård sten fontän grus golv blommor perenner

På senare tid har den så kallade “steniga” trädgården också blivit mycket populär och trendig. Så att du också har en liten klippträdgård i ditt landskap kan du skapa en sådan stenskomposition i ett hörn av din trädgård. Efterlikna ett berglandskap i miniatyr, använd flodstenar, granitplattor eller sandsten och grus. Plantera succulenter där också och voila: din mini rock trädgård är redan klar!

Stödmur av stenar – perfekt för den lantliga trädgården

Bilder stenhållande vägg spiraltrappa trädgård hus ingång

Ett annat inslag i trädgårdsdesign, där sten används, är konstruktion av väggväggar. Skapa dessa med stenar eller plattor i olika storlekar. Genom att bygga väggar kan du dela upp de olika områdena i trädgården i zoner och skapa mysiga hörn för att koppla av på detta sätt. Detta är också ett utmärkt tillfälle för många av dina växter, de verkar mycket mer spektakulära på väggen än på den gröna gräsmattan. Det finns till och med några klätterväxter som växer direkt på väggen eller mellan stenarna och skapar en mysig atmosfär.

Alla naturliga stenarter kan användas för trädgårdsvägar, trädgårdstrappor och stigar. Allt beror på din smak och budget. Om skönhet och estetik är din grej, välj sandsten, eftersom sandstenplattor kan användas för att skapa en konstig mosaik. Om det praktiska går före estetiken är granit ditt val. Som vi sa tidigare är det evigt. Men om du inte vill spendera mycket pengar är det bara att täcka dina trädgårdsvägar med små stenar eller små bitar av granit. Under trädgårdens gröna ser de också snygga och fina ut.

Eldstaden i trädgården

Design öppen spis sten hörn bänk sittplatser idéer fritidshus

Liten stenbänk

Trädgårdssten gjorde romantisk sittplats under träd

Idéer för trädgårdsdesign med stenar

Skapa natursten Idéer Flodstenar Stegstenar Liten trädgård

Vattenspel i trädgården

Trädgårdsdamm skapa stenar vattenfall artificiellt Idéer för trädgårdsdesign

Stödmur av natursten

Bygg natursten själv plantera krukor blommor sommarsol Idéer för trädgårdsdesign

Sten trädgårdsväg pool buskar björkträd Idéer för trädgårdsdesign

Lantlig design stenbänk halvcirkelformad öppen spis sten

skapa stegsten blommor häck växter sekretess skärmar träd

Trädgård grus golv trädgård bänk växt krukor hus

Pool vacker terrassgolv hus berg infinity pool

Designa gratis matplatsidéer trädgårdsdesign som proffs

Plats stödmur gräsmatta sten vårblommor rosor trappor

Gångsten sten pool trädgård Engelsk stil trädgård väg sandsten

form stenar familjfötter mor barn far