De bästa växtarterna för vattenträdgården och trädgårdsdammen

växtarter för vattenträdgårdsinformationen

Här kan du hitta viktig information om vilken Växtarter för vattenträdgården är bäst lämpade. Lägg till naturlig skönhet i trädgårdsdammen!

1. Växtarter för vattenträdgården – lotus

Lotuspionliknande blommor i trädgårdsdamm

En av de mest eleganta Växtarter för vattenträdgården har stora exotiska blommor som pioner och blommar hela sommaren. Blommorna finns i en mängd olika färger och är ett perfekt komplement till de vackra blågröna bladen.

2. Växtarter för vattenträdgården – Louisiana Iris

Louisiana Iris vatten trädgård damm konstruktion strand

Louisiana iris kommer från Nordamerika. Många hybrider har utvecklats, men en av de mest eleganta är den rödblommiga arten Iris fulva, eller terrakotta iris.

3. Gul kanna växt – Sarracenia hybrid

rör växt vatten trädgård växtarter

Denna växt är köttätande, vilket betyder att den äter insekter. Njut av de rörformiga bladen samt de fascinerande röda, lila, gula eller gröna blommorna på våren.

4. Indiskt blomsterrör

Plantera en käpp i trädgårdsdammen

Blomstaven är populära, gammaldags växter som sällan används i vattenträdgården. De ger en uppfriskande, tropisk känsla till ditt landskap.

5. Söt flagga

vattenväxter calamus växtarter

Odla dessa växter för slående lövverk. Olika typer erbjuder ljus grädde och gröna ränder som sticker ut bland de andra växterna.

6. Regnliljor

regn lilja trädgård damm vatten trädgård växt

Som en krokus för trädgårdsdammar har regnliljorna känsliga blommor under sommarmånaderna. Färger – rosa, lila, gul och vit.

7. Bulrush

Cattail vatten trädgård damm konstruktion

En snabbt växande växt med bruna sfäriska blommor och vackra gröna blad.

8. Siebolds primula

Japansk svärdlilja trädgårdsdamm

Den perfekta lilla växten för trädgårdsdammens strand är Siebolds primrose. De är härliga perenner som trivs i sura jordar.

9. Flerårig hibiskus

Flerårig Hibiscus vattenträdgård lämpliga växtarter

Du kan använda hibiskusens stora djärva blommor för en dramatisk show. Tillhör de fuktiga områdena i Nordamerika, denna fleråriga är lika långlivad och lätt att växa som den är härlig.

10. Japansk svärdslilja

Marsh svärd lilja lila vatten trädgård

Den japanska svärdliljan är en annan favorit bland dem Växtarter för vattenträdgården. De stora blommorna erbjuder en charmig palett av färgkombinationer.

11. Taro

taro elefantöron som planterar trädgårdsdamm

Skapa ett tropiskt utseende med taro (kallas ibland elefantöron). För extra drama, välj en av de härliga lila bladiga sorterna.

12. Papyrus

Papyrusväxtarter lämpliga för vattenträdgårdar

Medan de gamla egyptierna använde denna växt för att göra papper, är det också ett bra val för trädgårdsdammen. De höga stjälkarna ger trädgården ett avgjort tropiskt utseende.

13. Näckros

växtarter vatten trädgård damm konstruktion lilja

En vattenträdgård är inte komplett utan ett antal vackra näckrosor. Det finns tropiska och hårda arter, liksom sorter som blommar under dagen och natten.