Skapa trädgårdsvägar – idéer för grusvägen i trädgården

grusväg i trädgården rakt-moderna-sten-stenar-växt-ram

Grusvägen i trädgården kan vara ett utmärkt komplement till alla landskap. Oavsett om du vill ha en formell look eller en avslappnad charm, här hittar du idéer för varje design.

1. Grusvägen i trädgården – kantad med sten

Grusväg i trädgården mönster-kakel-sten-kant

Grusvägar tillför karaktär till din trädgård och innebär enkelt underhåll för ditt landskap. Här håller stengränsen gruset borta från planteringsområdena, men skadar inte det informella utseendet.

2. Skapa en krökt grusväg i trädgården

grus-väg-i-trädgården-trä-brädor-markskydd-design

Böjd längs de färgglada planteringarna, hjälper denna väg att integrera klippträdgården med gräsmattan och fungerar samtidigt som en buffert mellan dem. Den avslappnade kurvan på vägen ger en avslappnad luft, medan gruset är lätt att lägga ner och vänta.

3. Gångar med flera detaljer

Grusväg i trädgården mönster-sniglar-beige-färg-original-inspiration

En av de bästa sakerna med grusvägar är att de inte behöver följa några specifika konturer. Denna trädgård har en grusväg med olika grenar och detaljer så att gästerna kan välja sin egen väg genom trädgården. Vackra gröna områden sträcker sig till delar av gångvägen för att få besökare att känna att de är mitt i trädgården.

4. Flodstenar som ram

grus-väg-i-trädgården-idé-grå-stenar-växter-deco

Ge din trädgårdsväg en avslappnad charm med några informella kurvor och en ram gjord av stenar i olika storlekar. Här ramar släta flodstenar in vägen, vilka olika former skapar det avslappnade utseendet.

5. Rustik stil

grusväg i trädgården rustikt utseende gårdsträdgård

Grusvägar är idealiska eftersom de ser ut som de hör hemma i naturen. Den rustika stigen är omgiven av växter över kanterna för att få gästerna att känna att de går genom skogen.

6. Grusvägen i trädgården med ett formellt arrangemang

trottoar grus trädgård arrangemang box häckar

Småstenen kan också enkelt användas för en formell trädgård. Här utgör välskötta lådhäckar ramarna för grusvägen, vilket skapar en stor charm med raka linjer och strikt symmetri.

7. Grusväg i trädgården för en naturlig touch

grusväg i trädgården stenbollar naturlig touch

A Grusväg i trädgården kan vara den perfekta matchningen. Här bildar två stenbollar en entré för att locka besökare. Med vegetation i blom runt området, går gångvägen in i den naturliga utseendet på denna trädgård.

8. Gångar beskriver trädgårdsbäddarna

avgränsa grusväg i trädgårdsplanteringarna

Grusgångarna gör det enkelt för dig att röra dig i trädgården och avgränsa växtbädden. De raka linjerna och de formella kanterna mjukas upp med småstenarna.

grusväg stenar form storlekar

grusväg i trädgården detaljer väggrenar

grusvägar trädgård stenblock gräns planteringar

Plantera en grusväg i trädgården

idéer grusväg i trädgårdsarrangemanget

26 idéer för trädgårdsportar och trädgårdsdörrar – den första som hälsar oss välkomna