Att övervinna rädslan för att flyga – Pålitliga råd för att bli av med fobier

Övervinna rädslan för att flyga tips råd flygfobi hjälper till att bekämpa panikattacker över molnen

Tanken att resa med flyg kan vara skrämmande för vissa människor, men några enkla tekniker kan hjälpa dig att övervinna din rädsla för att flyga. Ämnet förtjänar en viss uppmärksamhet, eftersom många semesterfirare måste hantera det när de reser med flyg. Så det kan vara dags att ta situationen i handen så att du äntligen kan övervinna din rädsla för att flyga. I den här guiden har vi sammanställt några praktiska tips som du enkelt kan prova.

Hur kan jag övervinna min flygrädsla? – Effektiva metoder

Att övervinna rädslan för att flyga tips råd flygflygfobi hjälper till att bekämpa panikattacker över molnen i planet

Om du tror att rädslan för att flyga bara är en modefluga, så har du förmodligen fått lite uppmärksamhet de senaste åren. Enligt statistiken förlamar denna fobi cirka 20% av världens befolkning. Det är därför mycket mer utbrett än vi kanske tror. Men varför är det så? Ibland finns det inget mer skrämmande än rädslan för det okända, som kan öka flera gånger över några hundra meter över jordens yta.

Övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälpa besegra panikattacker över molnen

Dessutom kan detta bli en verklig utmaning för vissa av er och till och med hindra er från att göra er drömsemester till verklighet. Därför kan du övervinna din rädsla för att flyga genom att följa dessa användbara råd före eller medan du flyger. Men innan du får alla svar på den här frågan måste du först fråga dig själv om du verkligen är redo att bekämpa din skräck. Följaktligen är det första du behöver göra att ändra din attityd.

Var kommer flygrädden ifrån??

Övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor besegra fobi flyghjälp

För att lösa problemet är det viktigt att gå in på det i detalj. Så, innan vi ger dig de praktiska lösningarna på hur du kan övervinna din flygrädsla, låt oss ta reda på var denna fobi kommer ifrån. Som regel är sådan skräck nära besläktad med temperament. Detta får oss att uppleva en stark panikattack i vissa situationer, till exempel under en flygning. En annan bra anledning till din ångest kan vara trauma eller överskyddande föräldrar.

Att övervinna rädslan för att flyga – komma till botten med orsakerna

Att övervinna rädslan för att flyga tips råd flygflygfobi hjälper till att bekämpa panikattacker i planet

För många resenärer börjar denna fobi långt innan man går ombord på ett plan. Som nämnts ovan kommer det till stor del från en tidigare erfarenhet, till exempel en ungdomsolycka eller något chockerande som du kanske har sett på TV eller någon annanstans. I det här fallet kan diskutera ämnet med en specialist vara en idé som inte kan försummas. Så varför inte välja en psykologs tjänster. På så sätt kommer du att gräva djupare i problemet och kanske upptäcka panikens rotkälla.

Övervinna rädslan för att flyga med hypnos

övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälp hypnos terapi anti stress aviophobes

Ett annat sätt att försvara dig mot detta obekväma tillstånd kan vara en välkänd metod för psykologi. Bortsett från sessionerna med psykologen finns det fortfarande några pålitliga lösningar som sannolikt kommer att få dig att glömma rädslan för start och landning. I detta sammanhang har du förmodligen hört talas om hypnos tidigare. Denna variant används som ett terapeutiskt verktyg för att hantera stress och blir allt populärare. Att veta att rädsla för att flyga bara är en skrämmande uppfattning som hela tiden kommer tillbaka, en sådan hypnos kommer möjligen att kunna stoppa denna process.

Antistresskurser för aviofober

Att övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälpa hypnos terapi

En annan lösning som du förmodligen inte har tänkt på, men som redan har testats, är antistressbehandling. Du kan hitta denna typ av behandling i flera professionella utbildningsplaner. Först kommer du att erbjudas en tid hos psykologen för att diskutera ditt problem med honom. Då har du chansen att träffa en tillräckligt erfaren pilot. De kan svara på alla dina frågor om “Övervinna rädslan för att flyga”. När det gäller den sista delen består terapi i att få dig in i en känslig, till och med riskfylld fråga där du kommer att bli övertygad och uppskattad i pilotens yrkeserfarenhet.

Bekämpa panikattacker medan du flyger

övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälpa panikattacker ovan molnen upplever piloter frågor

Nu när du har kommit på hur du kan övervinna förväntad rädsla för att flyga, är det dags att lära sig vilka knep man ska använda mot det ombord på planet. Att vänta framför boardingportarna är skrämmande, men det finns många andra effektiva avslappningstekniker som du kan använda när du reser med flyg för att minska ångest. En av dessa tekniker är naturligtvis bukandning. För att göra detta måste du först placera dig själv i din sits så bekvämt som möjligt. Försök att förbereda dig mentalt genom att ta bort bullret runt dig och göra flygningen till en trevlig stund som bara är din.

Klarar av stress med bukandning

Övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälpa panikattacker över molnen behandla bukandning

För att leverera bukandning, lägg händerna på magen och försök hitta din egen andningsteknik. Ta ett djupt andetag när du blåser upp magen och andas ut långsamt genom munnen. Räkna sekunderna som krävs för att andas in och ut. Ta en paus genom att återfå din naturliga rytm och upprepa övningen så ofta du vill med fokus på buken. Efter bara några repetitioner märker du en långsam puls, djup andning och ett relativt lugnare sinnestillstånd. Avsluta med ett djupt andetag medan du slappnar av i hakan och axlarna. Med denna metod bör du kunna övervinna eller åtminstone avsevärt minska din rädsla för att flyga. Observera att den här guiden inte helt kommer att eliminera din fobi, men den kan fortfarande vara till stor hjälp för ditt allmänna tillstånd.

Att övervinna rädsla för att flyga – distrahera din uppmärksamhet

Att övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälp ovan molnen behandla distraktion lyssna på musik läsa en bok

Om du blir distraherad innan du flyger, är förmodligen ett av de bästa alternativen att kontrollera din rädsla för att flyga. För att göra detta, precis innan du går ombord, gör en liten plan över vad du ska göra under flygningen. Det här handlar inte om att föreställa sig alla slags skrämmande scenarier, utan snarare att lyssna på musik eller bara läsa några sidor från en bok eller tidning. Faktum är att om din flygresa tar någonstans mellan två eller tre timmar har du i princip tillräckligt med tid för att göra båda. Under tiden kan du till exempel använda en liten påse med lavendel för att lukta eller ett par tuggkakor efter eget tycke.

Övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälp över molnen behandla distraktion titta på filmskärm

Du kan också använda en konventionell metod för att hjälpa till med rädsla för att flyga. Beroende på flygningens längd har många flygplan individuella TV -skärmar vid varje sittplats. Dessa är en mycket populär distraktion eller tidsfördriv, särskilt för långa flygningar. Denna standardvariant fungerar mycket bra i de flesta fall. Det är av denna anledning som vi rekommenderar dig att dra full nytta av lyxen i fråga eftersom den snart kommer att ställas in av ekonomiska skäl. Mellan trötthet, ångest och ätande, som vi kommer att diskutera i följande rader, är filmer ett annat tillförlitligt sätt att lugna ner sig och till slut somna.

Boka en strategisk plats

Övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor besegra fobi som flyger interiörflygplan

I motsats till vad du tror är det inte försumbart att välja sittplats. Så om du är en av de som fortsätter att föreställa sig det värsta, vet du att det finns speciella platser i maskinen som du kan må bättre om. Jämfört med flygplanets baksida är sätena i mitten och nära vingarna perfekta för er som inte tål turbulens. Baksätena är dock faktiskt lite säkrare vid en flygolycka. Med andra ord är det mer sannolikt att du överlever bredvid svanshjulet än i flygplanets mittparti.

Mat som hjälper dig att övervinna din rädsla för att flyga

Att övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälpa mat mat drycker mot stress

Finns det ett samband mellan din nervositet och maten du äter när du flyger? Vi kan svara på denna fråga direkt med “Ja”. Som på marken, så även under flygning, kan stress i stor utsträckning påverkas av dålig kost. Mellan kaffe, socker, läsk, skräpmat och tryckförändringar ökar din känslighet för stress bara. Som ett resultat kan det senare orsaka oönskade matsmältningsproblem, såsom flatulens. Det är därför du bör undvika alla livsmedel som har en stark inverkan på ditt nervsystem. Men vad kan du då äta innan eller under flygningen? I grund och botten är målet här inte att överbelasta matsmältningssystemet. För att göra detta bör du föredra lätta, sockerfria måltider samt varma drycker med örter.

Att erövra rädsla för att flyga med akupunktur

Att övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälp över molnen behandla akupunktur

Visste du att en effektiv handmassage inom vissa områden hjälper mot ångest och stress? Om du använder akupunktur ensam eller i kombination med andra delar av kroppen kan denna behandlingsmetod återställa lugnet vid sömnstörningar och vissa fobier. Som framgår av bilden ovan är den nämnda punkten mellan pekfingret och tummen. Detta kan stimuleras med en liten massage i 4-5 minuter. Du kan tillsätta lite eterisk olja för bästa resultat.

Alkohol hjälper till att minska stressen på planet?

Övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälpa alkohol lindra stress lugna ner slappna av

Hur kan du använda alkohol för att övervinna din flygrädsla? Många passagerare är vana vid att dricka något alkoholiserat under resan för att lugna ner sig. Men har alkohol på planet verkligen en avslappnande effekt på kropp och själ? Lite analyserat, men faktiskt utbrett, bör detta fenomen undvikas, särskilt på långdistansflyg. När alkoholen bryts ner i blodet förvandlas den till en upprörd känsla och åtföljs ofta av huvudvärk. Det är därför osannolikt att ett eller flera glas champagne kommer att ha en positiv effekt på ditt tillstånd.

Övervinna rädslan för att flyga tips råd flygresor fobi hjälpa barn mobiltelefon skärm distraherande säte

Alla balanserar sitt liv på olika sätt, och den här guiden är avsedd att helt enkelt avslöja de olika möjligheterna. Resten måste du göra själv. Tyvärr finns det ingen magisk formel eller recept som du kan övervinna din rädsla för att flyga eller bekämpa dina andra fobier. Som sagt, kontrollerade distraktioner och, viktigast av allt, mental förberedelse är bra profylaktiska åtgärder att ta för din nästa flygning.