Den största poolen i världen – en del av ett semesterkomplex i Chile

största poolen i världen chile resort view air

Vem drömmer inte om en pool och en uppfriskande drink på sommaren? Naturligtvis är det bäst att ha en pool i din egen trädgård, men det är få lyckliga som har råd med en. Har du någonsin undrat var den största poolen i världen lögner? Vi berättar idag. Det ligger i San Alfonso del Mar -orten i Chile och har varit en stor turistattraktion sedan 2006. Det lyxiga semesterkomplexet ligger direkt vid den chilenska Stillahavskusten, cirka 100 kilometer söder om huvudstaden Santiago.

Den största poolen i världen – 1013 meter lång och rekordstor

största-pool-i-världen-chile-resort-san-alfonso-del-mar

Poolen är över en kilometer lång – närmare bestämt 1013 meter – och i Guinness rekordbok som “Den största poolen i världen” registrerad. På sin djupaste punkt är den 35 meter djup och rymmer 250 miljoner liter saltvatten. Varje dag sugs cirka 800 000 liter vatten från det intilliggande Stillahavsområdet in i bassängen och filtreras, avsaltas och värms upp av ett unikt system. Den genomsnittliga vattentemperaturen är 26 grader.

Kostnaden för den största poolen i världen

största poolen i världen chile-1013 meter-lång-guiness-bok-rekord

Byggkostnaderna uppskattas till cirka 1,5 miljarder euro, med endast filtersystemet till 2 miljoner och de årliga underhållskostnaderna till 2,5 miljoner. Anläggningen erbjuder alla vattensporter och dykningskurser. Du kan också segla, vindsurfa och paddla kajak i poolen. Banor blir dock för tröttsamma. Var också försiktig när du träffar någon att träffa vid poolen. Med denna storlek är det lätt att gå vilse.

världens största pool i Chile

största-pool-i-världen-chile-google-map-view

största-pool-i-världen-chile-natt-belysning

största-pool-i-världen-chile-lära-att-dyka

största-pool-i-världen-chile-solterrass-glaspyramid

största-pool-i-världen-chile-segling-kajakpaddling-vattensporter

största-pool-i-världen-chile-direkt-stilla-kust

största poolen i världen chile uppblåsbar säng pool