Michelin -restauranger i Tyskland – Upptäck listan över exklusiva gourmetrestauranger

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomi platser adresser vendôme bergisch gladbach

Däcktillverkaren och restaurangguiden Michelin har meddelat antalet stjärnor för Michelin -restauranger i Tyskland. I år finns det en ny stjärna bland de mest kända platserna: ateljén för kökschefen Jan Hartwig, en exklusiv restaurang i Bayerischer Hof i München. Detta ökar antalet stjärnor med ytterligare tre till 11. Den tyska guiden har för närvarande 300 Michelin -restauranger jämfört med 292 förra året. Michelin lade också till fyra nya tvåstjärniga restauranger och 29 nya enstjärniga restauranger. Dessa inkluderar till exempel vegetariska restaurangerna Seven Swans in Frankfurt och Cookies Cream i Berlin.

De bästa Michelin -restaurangerna i Tyskland för 2018

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomi platser adresser gröna sås skapande tallrikar

Liksom tidigare år representerar Michelin-restaurangerna i Tyskland 2018 både stora städer och små städer. Det finns inga 3 -stjärniga Michelin -restauranger i Berlin, men Baiersbronn, en stad i Schwarzwald, har tre av dem. Andernach visade restauranger för första gången i år: den italienska trattoria Ai Pero och sushirestaurangen Yoso.

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiv gastronomi lokala offer fina middagar förrätt förrätt

Michelsens internationella restaurangguider kritiseras upprepade gånger för sin brist på variation. Organisationen har rykte om sig att gynna franska och japanska utsökta restauranger framför andra kök. De kvinnodrivna restaurangerna har också försummat de kulinariska experterna lite. Ingen av de elva europeiska trestjärniga restaurangerna i Tyskland drivs av en kvinna. Nedan är dock en fullständig lista över de klassiska tyska Michelin -restaurangerna.

Michelin restauranger München – studio

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomi platser adresser atelier munich mat

Årets nya tillskott till listan leds av chefskocken Jan Hartwig, som tidigare tilldelades Årets kock av Feinschmecker 2016. Atelier grundades av den berömda belgiska konsthandlaren Axel Vervoordt och beskriver sig själv som en lyxig restaurang med en enkel design som “sprider stilen hos sin skapare med en intim atmosfär”. “Allt är alltid perfekt och aromatiskt in i minsta detalj”, säger kritikern på Gastro Guide “Gault & Millau “.

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomi platser adresser atelier munich bayerischer hof hall

Kocken Jan Hartwig och hans team gör kulinarisk perfektion till en konst. Designen av den belgiska konsthandlaren Axel Vervoordt utstrålar den lyxiga och smakfulla stilen hos en konstnärs ateljé, kombinerat med en intim atmosfär. Jan Hartwig utsågs till ”Årets kock 2016” av tidningen Der Feinschmecker. Dold bakom en mobil vägg av Dirk Vander Eecken hittar du ett mysigt privat rum och en terrass i Ahorn Amur, den lugna trädgården.

Michelin -stjärnor för Bareiss i Baiersbronn

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomi platser adresser bareiss baiersbronn färgat kött

Den lilla staden Baiersbronn har två restauranger med tre Michelin -stjärnor och har utsetts till en av de mest oväntade Michelin -restaurangerna i världen av New York Times. Den första av de tre Michelin-stjärniga restaurangerna i staden är Bareiss-restaurangen på hotellet med samma namn. Enligt webbplatsen kombinerar kökschef Claus-Peter Lumpp visuell attraktivitet och fullständighet med sin signatur för teknisk perfektion och aromatisk rikedom. Bareiss har vunnit en mängd utmärkelser för sin mat och service och fick sin tredje stjärna 2007. Michelin -guiden beskriver kökkocken Lumpp som strikt, men med noggrannhet för detaljer, vilket har gjort restaurangen till en av de bästa i Tyskland.

Schwarzwald -rummet i Baiersbronn

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiv gastronomi bestick tallrik kulinarisk skapelse

Den andra restaurangen i den lilla staden Baiersbronn som har fått det eftertraktade 3 -stjärniga betyget är Schwarzwaldstube på Hotel Traube Tonbach. Restaurangen har haft tre stjärnor i mer än 20 år och beskriver sig själv som en “symfoni av superlativer”. Menyn erbjuder uppenbarligen en upplevelse en gång i livet, medan den avlidne Harald Wohlfahrts kommando nyligen togs över av hans protégé och restaurangens mer än tio år gamla sous-chef, Torsten Michel. Lyckligtvis finns det inga tecken på kvalitetsförlust till följd av övergången, eftersom dessa Michelin -restauranger fortfarande är i topp i år.

Michelin restauranger Tyskland restaurangguide exklusiva gastronomiska platser Schwarzwaldstube matsal

Smaksupplevelserna i restaurangen Schwarzwaldstube har gjort Hotel Traube Tonbach till en av de bästa platserna i Europa när det gäller matlagning. Kocken Torsten Michel är en mästare i smaker. Hans kompositioner skapar ett otroligt lätt och perfekt kök – delikat, intensivt, fylligt och välsmakande på samma gång. Sommelier Stéphane Gass kombinerar varje kurs med ett gott vin från Traubes utmärkta källare.

Bordet i Hamburg

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomi platser adresser bordet hamburg kevin Fehling

Tabellen Kevin Fehling, som öppnade för bara två år sedan, blev nästan omedelbart framgångsrik och belönades med alla tre stjärnorna under sitt första år. Kocken Fehling, vid 40 års ålder, är den yngsta tyska kocken som har fått tre Michelin -stjärnor vid 34 års ålder. Han tjänade detta på en annan restaurang 2011. I en ganska ovanlig miljö har restaurangen endast plats för 20 personer, så bokningar kan bokas månader i förväg. Michelininspektörerna beskrev restaurangen som “kanske årets mest gastronomiskt spektakulära återupptagning” och lade till ovanliga sittplatser.

restaurang Sonnora i Rheinland-Pfalz

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiv gastronomi sonnora dessert national dessert

Den kungligt inredda lokalen i den lilla sydvästra staden Wittlich fick sin första stjärna för mer än 30 år sedan och har tilldelats tre stjärnor sedan 2000. Sonnora specialiserar sig på franska köket och är stolt över att erbjuda gästerna mat och framför allt lokala produkter. På webbplatsen hävdar laget att den riktiga stjärnan är själva produkten. Av denna anledning är Michelin -kritiker överens om att produkterna är det obestridda hjärtat i det tidlösa klassiska köket. Dessutom presenteras de så vackert och skickligt på tallriken av Clemens Rambichler. Efter Helmut Thieltges plötsliga död tog chefskocken över gourmetrestaurangen.

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiv gastronomi sonnora interiörbord ljuskronor se ädla

Restaurangen “Sonnora” är hjärtat i Waldhotel, som Helmut Thieltges har hjälpt till att uppnå internationell berömmelse under de senaste 40 åren med sitt klassiska gourmetmat. Med 3 stjärnor i Michelin -guiden och 19,5 poäng i Gault Millau är restaurangen en av de bästa gourmetställena i Tyskland. Chefskocken och Tysklands yngsta 3-stjärniga kock, Clemens Rambichler, och hans team lagar mat för gästerna på ett kreativt och sofistikerat sätt. Detta görs enligt den tradition som mentorn Helmut Thieltges exemplifierar med högsta produktkvalitet, harmoniska kombinationer och exakt hantverk, som har högsta prioritet.

Michelin -restauranger – Korsning i Rottach-Egern

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiv gastronomi som korsar huvudrättskött

Bayers andra restaurang med tre Michelin -stjärnor ligger i en liten stad vid Tegernsee nära den österrikiska gränsen. Restaurangen är stolt över att använda de bästa produkterna från alpregionen, förvandla dem till exceptionella menyer och överbrygga klyftan mellan rustikt och raffinerat kök, enligt webbplatsen. Restaurangen Überfahrt fick sin tredje stjärna 2013, och dess chefskock fick många andra utmärkelser, inklusive årets kock från Gault Millau och Gusto Bavaria och årets kock från Der Feinschmecker. “Få kockar visar så känslighet, finess och smak”, skriver Michelin, “presentationen är i världsklass”.

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomi platser adresser korsande interiör modern atmosfär

Kulinarisk excellens full av passion och perfektion – det är vad som väntar dig i restaurangen Überfahrt vid sjön Tegernsee. Där inbjuder laget dig att luta dig tillbaka i de bekväma fåtöljerna och koppla av helt medan Christian Jürgens trollar fram det vackra landskapet i Tegernsee i smakfulla, unika skapelser på din tallrik.

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiv gastronomi crossing rottach egern bayern aptitretare

I fem år har chefskocken ingått i en exklusiv grupp med bara 100 kockar över hela världen som har tilldelats 3 Michelin -stjärnor. Gault & Millau betygsatte honom med utmärkta 19,5 poäng. Upplev ett kök som inte bara har tilldelats de högsta priserna av ledande tyska reseguider. Christian Jürgens är också internationellt känd för sitt kreativa kök. Förutom hans höga perfektion väcker hans rätter också känslor där han kombinerar djup, mod att vara självständig och rätt minimalism.

Vendôme i Bergisch Galdbach

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomiska platser adresser vendôme bergisch gladbach dessert

Njut av det finaste gourmetmat med de bästa representanterna för det så kallade “nya tyska köket” i restaurangen Vendôme nära Köln. Butiken, som drivs av den 3-stjärniga kocken Joachim Wissler, är en av de bästa Michelin-restaurangerna i Tyskland. Kocken erbjuder också en blandning av klassiskt kök, kreativitet och modernitet. 2005 och 2013 utsågs tidningen “Der Feinschmecker” till Wissler till “Årets kock” och 2009 utsågs han till “Bästa kock i Tyskland”.

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomi platser adresser vendôme bergisch gladbach mirror ambiente

Vendôme i Schloss Bensberg vid Kölns portar är en symbol för det moderna tyska köket. Restaurangen serverar provocerande och kreativa rätter. Förutom tre Michelin-stjärnor tilldelades restaurangen Vendôme 19,5 Gault Millau-poäng och 5 Feinschmecker-F och är en av Tysklands bästa Michelin-restauranger i listan över de 50 bästa gourmetställena i världen i San Pellegrino.

Victor’s Fine Dining by Kristen konstruktion i Saarland

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva matställen victors fine dining interiör asiatiska flaskor

Restaurangen, som drivs av Victor och Yildiz Bau, ligger i ett renässansslott och hotell nära gränsen till Luxemburg och Frankrike. Eftersom Christian Bau kommer från Baden-Württemberg och Yildiz föddes i Istanbul, återspeglar maten en internationell palett av klassiska västerländska och östra element. Det betyder att din flerrätters måltid kan sträcka sig från hummerklosushi till anka i fransk stil vid samma besök.

Gästhus Klaus Erfort i Saarbrücken

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiv gastronomi klaus erfort pensionat puristisk happening aptitretare

Klaus Erfort pensionat inbjuder dig också att njuta av en smakupplevelse längs den franska gränsen. Kocken Klaus Erfort och hans team trollar fram oförglömliga kulinariska skapelser. Enligt henne är den riktiga kulinariska konsten på tallriken. Den trevliga atmosfären inkluderar också en terrass med utsikt över trädgårdarna i engelsk stil.

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiv gastronomi klaus erfort pensionat minimalistisk design trädgårdsterrass

Tack vare fönstren från golv till tak kan du ta en titt på templet för Klaus Erfort och det klassiska franska köket innan du går in i denna vackra vita villa, skriver Michelin. Maten är oklanderlig och förberedelsen – bara perfekt.

Den där Aqua i Wolfsburg

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomi platser adresser aqua wolfsburg serverade förrätter

Aqua Restaurant, som ligger på Ritz-Carlton Hotel, ligger djupt i Volkswagenland. Chefskocken på Aqua, Sven Elverfeld, är stolt över att kunna förvandla de mest banala vardagsmatarna till hög kulinarisk kultur. Den moderna, kreativa designen är en integrerad del av hans uttrycksfulla och smakrika rätter. Den eleganta servicen är också orubblig.

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiv gastronomi sonnora dessert huvudrätt kött sidorätt

Material och ytor inuti restaurangen följer ett naturligt tema. Metallgardinerna som Sophie Mallebranche tillverkade i Paris kombinerar perfekt med spegelväggarna. Detta skapar en diffus, skimrande effekt som ger rummet mer bredd med ett subtilt vattenelement. En ny ljuskrona sätter en distinkt accent mitt i restaurangen. Den franska tillverkaren CreaLumin utfärdade detta.

michelin restauranger tyskland restaurangguide exklusiva gastronomi platser adresser ritz carlton aqua wolfsburg yttre vy

Den moderna installationen mäter också imponerande två meter i diameter. Glaselementen med organiska former av Brigitte Bonnave från Lille belyses inifrån med fina glasfibrer. Dessa framkallar också bilder av inbillade varelser i djupet. En rund bronsfärgad spegel bildar en kontrapunkt i taket och förvandlar ljuskronan till ett flytande moln.