Öka självkänslan: Hur man för inre och yttre i harmoni

Insidan och utsidan av människor är ömsesidigt beroende. Förändringar i livsfaser eller andra förändringar orsakar osäkerhet eller till och med obehag för många människor. Innan detta tryck blir för stort och begränsar hela livet, hjälper dessa grundpelare för ett hälsosamt liv att bringa det inre och yttre i harmoni på lång sikt. Här är några tips om hur du kan öka din självkänsla.

Öka självkänslan: Inre klarhet är det första steget mot ett harmoniskt liv

inre klarhet som det första steget till ett harmoniskt liv

Ibland är det bara några kilo som stör eller brist på fysisk kondition. Ansiktet har förändrats eller det finns permanent trötthet. Kanske passar de gamla kläderna inte längre livets skede. Förändringar kan skapa en obalans i självuppfattningen. Utsidan och insidan matchar inte längre. Vissa förändringar fungerar inte harmoniskt och stör de drabbade. Inre klarhet är det första steget mot ny harmoni i livet. Om du vill öka din självkänsla bör du först ställa dig själv följande viktiga frågor:

 • Hur ser jag mig själv?
 • Var är jag i mitt liv??
 • Var skulle jag vilja vara?
 • Vad är det för fel på mig just nu??
 • Hur kan jag aktivt förändra det??
 • Vad hindrar mig från att ändra det?
 • Vilket (professionellt) stöd behöver jag?

Ändra självbedömning och öka självkänslan-användbara tips

Stödpunkten är särskilt viktig. Nya vanor fungerar bättre med likasinnade för att introducera och hålla ut. En vän, till exempel att gå på sport tillsammans två gånger i veckan, är ett viktigt stöd, liksom en förståelsesmiljö när du ändrar din kost.

Professionellt stöd är nödvändigt när dina egna ansträngningar når sina gränser. Den ansvariga och behöriga läkare på Medical Inn informera patienten fullständigt inför varje ingrepp. Den noggranna användningen av medicin stöder individens naturliga skönhet i detta specialcenter mitt i Düsseldorf. Personligt välbefinnande och allmän hälsa är de ultimata målen för estetisk kirurgi på Medical Inn. Oavsett om det är en stor förändring eller en liten korrigering – varje önskan är viktig här.

Äta nyttigt

hälsosam kost hjälper till att öka självkänslan och håller dig i form

En hälsosam kost ger tillräckligt med styrka för vardagens utmaningar. Hälsosam kost med smarta recept kan integreras i vardagen. Det krävs inte en genomarbetad kost för att förlora de irriterande kilona. Den som följer riktlinjerna i Mat pyramid håller, är glad över motsvarande resultat utan en jojo-effekt. Det finns några lättanvända regler:

 • 5 x grönsaker och frukt varje dag
 • föredrar att använda obearbetade livsmedel
 • Drick 1½ till 3 liter vätska – helst vatten
 • Pauser mellan måltiderna
 • hälsosamma mellanmål för att undvika sug

När du dricker är det perfekt att ha ett stort glas vatten före varje måltid. Långsamt och medvetet tuggning hjälper till att känna mättnad. För dem som tycker att förändringen är svår kan utmaningar som socker hjälpa. Industriellt socker får inte bara kuddar att växa, utan skadar också huden. Många industriellt bearbetade livsmedel innehåller onödiga ämnen som bidrar till för tidigt åldrande av huden och leder till irritation. De som medvetet undviker dessa livsmedel under en period kommer att ha mycket lättare att äta en hälsosam och balanserad kost efteråt.

Öka självkänslan: Var uppmärksam och kärleksfull mot dig själv

Tips för att öka självkänslan och hitta inre lugn

Många människor spenderar lite tid på sina dagar för sina egna behov. Som ett resultat är missnöje oundvikligt. Ett hälsosamt liv behöver balans. Tricket ligger i att inte koncentrera sig uteslutande på dina egna behov eller bara titta på behoven hos andra människor. Små ritualer stärker din självkänsla. Oavsett om det gäller att applicera lotion på huden varje dag, långsamt dricka ett gott te eller kaffe med skummad mjölk eller en hudmask varje vecka – det som främjar en persons välbefinnande stärker dem. Alla som befinner sig i en akut nödsituation i till exempel ett flygplan måste först ta hand om sig själva innan de tar hand om de andra efteråt. Detta gäller också i vardagen. De som bara springer på reserv kommer förr eller senare inte att kunna ge något till människorna runt dem. Att fylla dina egna resurser är viktigt i din vardag. Din egen sömn är också en del av detta. Om du sover för lite på lång sikt skadar du ditt immunsystem och dina nerver. Goda sovvanor med en hälsosam rutin är avgörande för välbefinnandet. Regelbundenhet, en lugn sovmiljö och övning av att stänga av hjälp till en hälsosam sömn och ge dig ny energi natt efter natt.

Aktiv för mer avkoppling

Att träna och hålla sig i form kan hjälpa till att förebygga depression

Precis som människor drar energi från olika aktiviteter, slappnar människor av på väldigt olika sätt. En viktig byggsten för inre balans är träning i vardagen. Detta kan vara en daglig promenad före sängen, en joggingtur under din lunchpaus eller ett två veckors dopp. Rörelse hjälper till att tappa inre spänningar. Det behöver inte vara ett ansträngande träningsprogram, en daglig promenad i en halvtimme till en hel timme är redan avkopplande. Om du har mycket energi och gillar att träna, bör du planera lämpliga aktiviteter i ditt dagliga liv. För utan detta kommer en aktiv person inte att slappna av.

Övning för hälsosam kroppseffekt

I vissa livsfaser verkar det omöjligt att hitta tid att röra sig. Ibland är arbetet särskilt krävande eller familjen kräver mycket tid. De som smart använder luckor för sig själva eller helt enkelt tar med sig andra människor har nytta av det. Avslappningstekniker som meditation, progressiv muskelavslappning eller autogen träning är användbara tillägg till vardagen. Här är det värt att testa vilken teknik som fungerar. Om du har svårt att sitta still kan du till exempel prova yoga som en avslappningsteknik. Var och en av dessa tekniker arbetar medvetet med andningen. De som tränar andningen kan använda detta bit för bit i stressiga situationer.

Öka självkänslan: anpassa stilen till livets fas

Öka självkänslan och håll dig aktiv

De som inte längre kan förena sin inre och yttre bild kan ha förändrats helt enkelt. Genom omvälvningar i livet som att komma in i yrkeslivet, nya roller som föräldraskap eller helt enkelt ålderdom förändras människor ibland radikalt. De lösa kläderna från träningsfasen och frisyren matchar kanske inte längre den nuvarande inställningen till livet. Den goda tjejen kan ha blivit en tuff kvinna som fortfarande har det långa håret från tidigare. – Av vana och önskan om säkerhet håller människor ibland fast vid olämpliga utseende länge. Den som släpper omhändertagna kläder, frisyrer, möbler och vanor ser snabbt fram emot en ny lätthet. Varje livsfas väcker nya aspekter. De som möter dem med nyfikenhet och lever ut dem lever ett mer färgstarkt liv.