Ren lyx: Dessa är de mest exklusiva föremålen och materialen i världen

Exklusiv resa med privat jet

4000 euro för en handväska? I de superrikas klubb låter det som ett riktigt fynd. Vi har en översikt över de dyraste artiklarna i världen – och visar dig hur du kan ta del av dem även om du har en stram budget.

Exklusiv resa – privatflygplanet och ett insider tips

Res i en privat jet och unna dig något riktigt exklusivt

Ta bussen? Kommer du på ett plan i ekonomiklass? Nej, när du tänker på de superrika du tänker direkt på privatflygplanet, din egen chaufför och fem anställda i släp läser de varje önskan från deras ögon. Varför inte? Flyg vart du vill och gör vad du kan tänka dig när du kör, det låter ganska bra.

Här är ett litet tips från oss: Det behöver inte alltid vara otroligt dyrt om du vill unna dig något riktigt exklusivt: Ett Res med privat jet Till exempel är det långt ifrån vanligt, men det behöver inte vara otroligt dyrt. Och du gör definitivt intryck med en privat jet. I den kommer du att känna dig som en stjärna och du kan resa på ett lyxigt och bekvämt sätt.

Prata i telefon som de superrika

Gold Bars Millions Exclusive Lives of the Rich

När det gäller att ringa så finns det minst två smartphones som tävlar om titeln ”den dyraste mobiltelefonen i världen”. Å ena sidan finns det – som är förvånad – iPhone. Men inte den allra senaste modellen, utan en iPhone 3GS. En australiensisk guldgruva ägare har denna smartphone med sig Stuart Hughes bemyndigad. Och här hade han rätt, för Hughes har ofta skapat mycket dyra smartphones. Denna modell sägs kosta 2,15 miljoner euro och är utrustad med 190 diamanter, vilket hålar på fodralet av 22 karat guld.

Diamant lyser i ljuset

Den andra representanten för de dyra smartphones kommer från Goldvish. Väskan till den här smarttelefonen är också gjord av guld, men “bara” 18-karat. Och detta omslag är också besatt med diamanter om och om igen. Enligt uppgift ska denna smartphone ha köpts av en affärsman för över en miljon euro. Det kostar nästan halva priset på iPhone, men spelar fortfarande i en mycket exklusiv kategori.

Världens dyraste skor

Exklusiva sandaler med höga klackar

Valentino, Jimmy Choo eller Gucci? Skojar du? Är du seriös när du säger det! De dyraste skorna i världen kommer från designern Stuart Weitzmann. Och visserligen: De höga klackarna med namnet “Retro Rose” gör också mycket. Skorna, som alla är i guld, är prydda med en imponerande ros och det har allt – eller snarare, det handlar om det. Nämligen 1 800 diamanter med totalt 200 karat. Ingen är förvånad över att skorna kostar mer än en miljon dollar. Det är bättre att inte bära dessa dyra bitar när det regnar.

Och ännu mer mode: de dyraste jeansen

De dyraste jeansen i världen är däremot nästan ett fynd: Den legendariska modellen 501 den ännu mer legendariska jeansfadern Levi Strauss kostade en japansk $ 60 000. Men han kommer antagligen inte att bära den goda pjäsen och det beror mindre på priset, utan mer på att jeansen nu är nästan 120 år gamla. Han skulle behöva vara rädd för att stå där väldigt snabbt utan benkläder.

Den ädla handväskan kompletterar outfiten

Vi har redan kollat ​​av skor och jeans. Det som fortfarande saknas för den perfekta outfiten för världens dam är handväskan och den finns naturligtvis också i en extremt exklusiv version. Även här kommer modellen inte från de vanliga designerna i toppklass som Dolce & Gabbana eller Hermès, men från en juvelerare från Japan. Ginza Tanaka designade den exklusiva handväskan, som är tillverkad av platina och med nästan 2200 diamanter. Kvinnor som vill ha detta exemplar måste betala så mycket som 2,6 miljoner dollar för det.

Exklusiv konst är också dyrt

Måla antika möbler väggspegel med lampor Venedig

Välskränkta människor gillar också att köpa konstverk för att försköna sin egendom (eller en av deras fastigheter). Och det är välkänt att du kan lägga mycket pengar på konstverk. Den dyraste målningen som någonsin varit på auktion är av Leonardo da Vinci. En köpare betalade otroligt 450,3 miljoner dollar 2017 för målningen “Salvator Mundi“. Det pikanta med det: Till denna dag är det inte klart om målningen är original eller förfalskning.

Den näst dyraste målningen i världen är däremot nästan ett fynd: “Les femmes d’Alger” av Pablo Picasso bytte ägare 2015 för 179 miljoner på Christies.

Det kan inte bli mer dekadent: toalettpapper av guld

Guldblad exklusivt material

Medelinkomsttagare måste nu vara mycket starka. I de superrikas klubb finns det några tullar som de flesta av oss säkert kommer att vara helt obegripliga: toalettpapper av äkta guld – med 22 karat. En rulle kostar 970,00 euro och verkar vara en hit på högsamhällsfester. Toalettpappret levereras tillsammans med en flaska champagne. En lite märklig kombination för en ännu mer konstig investering, som vi tror.

Exklusivt mousserande guldbandband

Pixabay (CC0 1.0) ValiGreceanu, GREGOR

Pixabay (CC0) Skitterphoto, Mariamichelle, Aenigmatis-3D

Rawpixel ID: 93961, 385261, 327516, 59834, CC0