Mayatatuering – symboliska motiv och idéer för maskulina tatueringsdesigner

imponerande kroppskonstsymboler för en kvinnas tatueringsmotiv

Mycket av mönstren för en Mayatatuering som är inspirerade av denna kultur går tillbaka till tiden före Kristi födelse. Mayaerna är en gammal civilisation som fanns för 3000 till 5000 år sedan. Historiker tror att de för den tiden var en mycket avancerad kultur med kunskap och förståelse för olika saker. Symbolerna bygger huvudsakligen på skulpturer som mestadels var på utsidan av byggnader, samt hieroglyfer och väggmålningar som prydde många interiörer. Några av dem visar också totemdjur som jaguarer, örnar och ormar, som är idealiska för sådana tatueringar.

Maya tatuering betydelse

mayakalender om handledssymbolik och mening med svart bläck

Du kan inte gå fel med alla dessa motiv. Jaguarer symboliserar smyg, smidighet och styrka, medan örnar utstrålar kraft, grymhet och framförhållning. Mayakulturälskare uppskattar ormens symbolik och himmelens andlighet. Det är inte konstigt att konsten för Maya -tatueringssymboler ofta visar dessa reptiler med vingar. Men om du är intresserad av tatueringar som visar hieroglyfer från detta antika imperium, kom ihåg att forskare fortfarande kan dechiffrera dessa.

symbolisk jaguartatuering i kombination med skalle

Så du behöver inte ha förfäder från norra Centralamerika eller södra Mexiko för att hedra Mayatatueringar och deras betydelse. Men många sådana tatueringsdesigner hyllar ett gammalt arv, även om du inte har några genetiska band till kulturen, är just denna kroppskonst en stor dyrkan av ett djupt andligt samhälle. Men eftersom några av Maya -tatueringsmallarna har detaljer som inte är väl lämpade för tatueringar, bör du arbeta med en erfaren tatuerare som kan anpassa en design efter eget tycke.

totemfigur från antiken som mayatatuering överarm

Så Maya -tatueringen är ett sätt att återskapa den gamla historien som är inskriven på din hud. Ibland för att du är förundrad. Det går dock inte att förneka att dessa Mayatatueringar kan vara en otrolig uppvisning av kreativitet och hantverk. Så det är bäst att ta en titt på våra förslag, som är ett bra exempel på påverkan av mayakonst på samtida tatueringar.

Maya kalender tatuering

maya kalender tatuering design med gud och zodiac horoskop axel män

Mayaerna var en av få civilisationer i antiken som utvecklade kalendrar. Det som gör detta ännu mer intressant är det faktum att de var mycket exakta och detaljerade. Den har några ovanliga mönster som representerar olika himlakroppar som stjärnor och planeter. Mönstren i kalendern är också mycket invecklade, vilket gör det till ett utmärkt val för kroppskonst.

realistisk skildring av gamla mayakulturer kalender tatuering

Under de senaste åren har många gjort Mayakalendern ökänd eftersom olika så kallade experter påstod sig kunna förutse världens ände med. En Mayatatuering från denna kalender är värd ett försök på grund av dess konstnärliga värde ensam. Detta komplicerade konstverk kommer säkert att ta tid och ansträngning, men en erfaren tatuerare med ett imponerande jobb accepterar det gärna.

Placering av Maya Tattoo

axelbröstet tatuering man forntida kultur skildra indianer latinamerika

I Maya -civilisationen avgör kön, ålder och status i samhället placeringen av tatueringar. Damer hade bara sina tatueringar på bålen, medan män hade dem på ryggen, benen, armarna och till och med ansiktena. I dessa tider är tatueringsplacering en fråga om personligt val, men saker som design och storlek på din tatuering kommer också att påverka dess plats.

axeltatuering män med tempel och öga som brösttatuering

Medan de flesta män föredrar att använda överarmen för sin Maya -tatuering, känner andra sig bekväma att bära den på ryggen och bröstet. En sådan tatuering kan göras enorm på dessa delar av kroppen. Damer är fortfarande konservativa och föredrar handled, nacke och anklar när de till exempel har tatuerat underarmen för sin Maya -tatuering.

original ansikts tatuering med mayar ritning

Men de flesta människor kommer bara att få en Maya -tatuering eftersom de tycker att det är modernt. Få av dem bryr sig om att lära sig dess mening och symbolik. Dessa kroppsmärken är några av de mest symboliska du någonsin kan få. Därför är det viktigt att göra lite research och ta reda på vad just din bild symboliserar, eftersom det också bidrar till överklagandet.

Maya tatuering överarm

mystisk tribal tatuering axel man med symbolik

Denna design, inspirerad av Maya -ruinernas konst, kännetecknas av sina invecklade detaljer och subtila skuggor som ger den fotografiska kvaliteten på en bild tagen från ruinerna av ett nedlagt mayatempel. Som du kan förvänta dig kommer ett sådant konstverk att kräva att en skicklig tatuerare ser bra och detaljerad ut. Om du föredrar att ha en jaguar kan det betyda kraft, smyg och tapperhet. En örn är å andra sidan en symbol för flygning och framsyn, medan den fjädrade ormen står för visdom, andlighet och guden Kukulkan. Bilden av demonen som andas eld, som också är mycket populär, symboliserar grymhet, hot, ondska och en obalans i makt.

stor maya tatueringsarm med grön färg och ärmar med indisk figur

Även om betydelserna varierar beroende på totem du använder, finns det fortfarande några vanliga symboler som du kan tilldela i enlighet därmed. Hängivenhet är en av dessa betydelser. Maya skulle alltid få dessa att visa sin lojalitet mot sina gudar och sin kultur. Så de använde sina kroppsmärken för att symbolisera enhet i alla livsformer. Detta beror på att de respekterade allt i den här världen och en av deras tatueringar kan betyda samma sak.

Typer av Maya -symboler

coola mayatatueringar mallar för arm- eller bendetaljer och textur

Allt om Maya -civilisationen är intressant, och det inkluderar hur du kommunicerar med deras sätt att leva. Om du vet lite om det finns det oändliga symboler som du kan rita och fortfarande associera med dem. Vissa mönster verkar dock fånga de flesta människors uppmärksamhet och är därför vad de flesta tatueringsälskare föredrar. Även om det finns många kända Maya -tatueringsdesigner, är vårt bildgalleri tänkt att ge dig några idéer om vad du kan prova.

färgad symbol med fjädrar eller som maya tatuering underarm

Till exempel var Hunab Ku en viktig symbol för Maya -civilisationen, och därför är den i mitten av deras kalender. Att förstå deras myter och livscykeln är viktigt, och det är det som gör det till en attraktiv kroppskonst. Denna symbol är också mycket populär eftersom Mayaerna såg den som en representation av livscykeln och livets oändliga kraft.

arm tatuering aztec härskare onda avbildade kejsaren

Mayaerna hade också stor respekt för sina härskare. De trodde att de användes av deras gudar för att vaka över folket. En tatuering av kejsaren i hans kungliga kläder eller förklädd till en krigare är ett tecken på respekt för deras kultur. Om du kan hitta en bra konstnär som exakt skildrar honom kan du se fram emot en fantastisk tatueringsdesign.

Att välja rätt Maya -tatuering

bra tatueringsdesign med många färger och symboler för underarmen

Mayatatueringar är inte bara en symbol, utan indikerar också en persons personlighet. Det finns totalt 19 symboler som står för olika personlighetstyper, attityder till livet och personens önskemål. Kort sagt, de representerar vad stjärnorna förutspår från horoskop. De kallas också Zodiac tatueringar. Numera är många tatueringsstudior specialiserade på detta område och arbetar med renlighet och extrem sterilitet. Ordet tatuering betyder att rita på en yta av huden och lämna ett märke där. En Mayatatuering kan dekorera armen, halsen, ansiktet, benen och till och med huvudet på båda könen.

blå och röd bläckfärg för tecken användning av tribal tatuering

I sådana tatueringar använder konstnärerna ibland många färger som är tatuerade under huden. Konceptet i sådan kroppskonst är att tatuering av kroppen med grafik av Gud och naturen suger inre lugn och ger välstånd till ägaren. Maya släppte sina fiender först efter att en permanent tatuering lämnades kvar på kroppen. Tjuvarna märktes med en tatuering i ansiktet på liknande sätt. Mayaerna trodde att väst representerade Guds död eftersom ljuset smälte samman med mörker.

tribal hals tatueringar tillbaka indiska symboler

Mayatatueringar är därför inte en present i dag. De har funnits i 5000 år. Historien vittnar. Meningarna, härledningarna och designen anpassades dock i enlighet med förändrade tider. När forntida konst kombineras med tatueringar kan man räkna med fantastisk kroppskonst. En Maya -tatuering kan vara imponerande och ge dig möjlighet att välja bland dussintals mönster. Så om du letar efter en snygg ikon med en traditionell twist, var noga med att prova minst en inspirerande variant.