Välskött helskägg som trend för 2018 – tips och lämpliga frisyrer

Helskägg affärs look sida avskedande man bulle

Är ett helskägg modernt? Från hipsters till Hollywoodstjärnor: faktum är att fler och fler män väljer denna typ av skägg. Skådespelare som Chris Pine och Jamie Dornan visar stolt upp hela skägget på den röda mattan. Fotbollsspelarna Lionel Messi och David Beckham har också gått med i den nya trenden. Och hur skulle stjärnan från “Game of Thrones” Kristofer Hivju se ut utan sitt karakteristiska röda skägg? Det verkar som att det välskötta helskägget kommer att förbli en trend ett tag. Och i kombination med snygga herrfrisyrer är det också mycket välkommet.

Endast ett välskött helskägg är ett vackert helskägg

långt skägg rött medellångt hår bro flöde

Kvinnor gillar fullskägg eftersom det utstrålar styrka, mognad och sann maskulinitet. Skägget signalerar positiva maskulina dygder som självförtroende och energi. Men det ser bara attraktivt ut om det sköts om. Detta kan bara uppnås med rätt vårdprodukter och rätt verktyg.

Fördelar och nackdelar

rött helskägg medellångt hår mustasch

Nackdelar kan ses som den större underhållsansträngningen, det nödvändiga engagemanget och investeringen av tid (och pengar) för att ge skägget en perfekt styling. Skägget ska tvättas regelbundet med ett milt schampo. Det är mestadels de döda hudcellerna som orsakar klåda de första veckorna. För att torka skägget, torka försiktigt av det med en ren handduk. Gnugga inte!

Fullskägg hipster casual look underskuren

Du bör också vänja dig vid det nya skägget. När du röker stannar röken i ditt skägg. Ibland, när du dricker eller äter något, har du rester i skägget. Men när du väl känner dig bekväm med ditt skägg, skulle han aldrig skilja sig från det.

Växer fullt skägg

Full röd skägg Man Bun Medellångt hår

Vägen till ett helskägg är relativt okomplicerad, men det kan vara jobbigt. Varje man som vill ha ett vackert helskägg bör ha tålamod med allt. Det tar ungefär en månad att ha ett snyggt skägg tillräckligt länge. Speciellt i tillväxtfasen bör skägghår klippas regelbundet (alltid i torrt tillstånd).

Helskägg David Beckham frisyr quiff

Även om det kliar, har kluvna ändar och ser äckligt ut då och då, håll fingrarna från rakhyveln. Många män ger upp hela skäggdrömmen under denna period och tror att de aldrig kan få ett fullt, vackert skägg. Det kan dock ofta hända att de skalliga fläckarna bara växer över helt under den andra månaden och taggtråden förvandlas till silkeslen vågor.

Den optimala skägglängden – kort eller långt helskägg

christian bal kort helskägg mustasch tunt hår

Från en skägglängd på ca 5 cm kan skägget beskrivas som ett helskägg. Den perfekta skägglängden beror på vilken look du vill ha. I konservativa näringslivet bryter långt helskägg mot stylingsregler och motsvarar inte ledningens idéer. Så länge skägget är välskött och dess bärare har uppnått en position i den moderna yrkesvärlden, tolereras skägg.

Välskött skägg – Raka konturerna

skägg hals kinder raka konturer

Den som tror att de inte längre behöver raka sig har fel. Att raka konturerna i nacke och kinder är avgörande för ett välskött helskägg. Detta ger skägget en ram och skapar en känsla av renhet och välbefinnande.

Fullskäggshalsens rakningskonturers nedersta raden

Så för konturen på halsen definierar du en imaginär, U- eller V-formad linje. Den lägsta punkten är struphuvudet. Luta huvudet lite bakåt och lägg ett finger på din hals precis ovanför Adams äpple. Linjen stannar där din hals möter botten av käken. Allt under denna gräns mot Adams äpple måste rakas bort. Beroende på din smak kan du variera den nedre raden. Ju mer skägg du lämnar i nackområdet, desto kraftfullare ser det ut.

långt helskägg mustasch rakade sidor sidoskillnad

Klipp inte halsen för rund – en linje som är något böjd uppåt fungerar bäst. Antingen lämna hörnen vinklade eller avrunda något. Sidokonturen är linjen längs dina smörgåsar. På kinderna är skägget tydligt avgränsat från sideburns till mustaschen i en rak eller lätt böjd kurva.

Helskägg lång kort frisyr mörk

För kontorsetikett måste nacken rakas var 3-4: e dag. Om du är frilansande artist – räcker det en gång i veckan. Men om du har bestämt dig för ett långt helskägg (längre än 5 cm) behöver du inte oroa dig för din nacke, utan snarare forma skägget. Skägget kan användas för att få det runda ansiktet att se oval ut, dölja en dubbel haka eller framhäva en oval ansiktsform ännu mer.

Använd grädde, pomade eller olja för ett fullt skägg

Noggrann helskägg, mustasch konturer, rakning kinder

Om du vill få ditt skägg mjukare och smidigare måste du ge ditt hårda skägg en närande skäggbehandling. Använd skäggolja och en skäggborste varje dag för att behålla ditt skäggs prakt. Som ett alternativ till skäggolja kan du också använda olivolja eller kokosolja. Det är bäst att göra detta efter att du har duschat eller efter att du har tvättat ditt skägg.

Frisyr som matchar skägget

långt skägg långt hår man bulle knut

– Långt hår och långt helskägg: Det här utseendet ser bäst ut när håret är knutet i en toppknut. Denna kombination är utmärkt för kreativa människor och artister.

välskött helskägg mustasch frisyr quiff underskärning

Frisyrer som undercut med övergång, en samtida quiff eller pompadour ger lite mer symmetri i spel och fortsätter temat kultiverad maskulinitet. Håret på toppen är långt, på baksidan och sidorna är det kort rakat. Ju större kontrast, desto mer visas frisyr och skägg med fördel.

medellångt hår fullt skägg Bradley Cooper -trend

– Bro Flow med fullt skägg – Vi har redan rapporterat om den nya trendfrisyren Bro Flow. Det kan underbart kombineras med ett välskött helskägg. Skådespelaren Bradley Cooper bevisar det också. Men för att skapa det perfekta utseendet måste du styla tillbaka håret och hålla det borta från ansiktet.

Bestäm bara om du vill fokusera på ditt skägg eller din frisyr. Om du är superstolt över ditt långa helskägg kan du också raka dig skallig!

Lionel Messy 

Leonardo DiCaprio

Leonardo Dicaprio helskäggsmustas knut stil

Jamie Dornan

Helskägg kort preparerat av Jamie Dornan

Klassisk helskägg lång mustasch