Chakra -meditaatiotekniikat

Meditaatio on käytäntö, joka virkistää kehoasi ja iloitsee mielesi. Se perustuu hiljaisuuteen, yksinkertaisuuteen ja hiljaisuuteen. Aivan kuten jooga ja muut sellaiset muinaiset joogaharjoitukset, myös meditaatio vaatii keskittymistä, rauhallista ympäristöä ja ahkeraa harjoittelua tai sen tekniikoiden tutkimista. Myös meditaatioon on olemassa erilaisia ​​menetelmiä, vaikka niihin kaikkiin kuuluu mielen tyhjentäminen kaikesta ajatuksesta ja keskittyminen yksinkertaisesti mantran tai rukoussanan toistamiseen jatkuvasti.

chakra-meditaatio

Chakra -meditaatio keskittyy avaamaan kehosi erilaisia ​​chakroja. Muinaiset joogit uskoivat, että kehomme koostuu erilaisista chakroista. Jokainen chakra sijaitsee tietyssä kehomme osassa ja sillä on tietty tehtävä. Chakra -meditaatio käyttää erilaisia ​​”mudroja” tai käsien taittamista avaamaan ja vahvistamaan näitä chakroja yksi kerrallaan. Tässä on joitain chakra -meditaatiotekniikoita.

Tässä on erilaisia ​​chakra -meditaatioita aloittelijoille.

Juur Chakra:

Jokaisen chakrameditaation tulisi alkaa juurihakrallasi. Sinun ei pitäisi pyrkiä vahvistamaan muita chakrojasi ennen kuin sinulla on vahva juur Chakra. Tämä sijaitsee selkärankasi juuressa. Istu ristissä jalat selkäsi suorana ja hengitä syvään ja keskity tähän chakraan kuvitellaksesi, että kaikki maan voima virtaa siihen. anna peukalon kärjen koskettaa etusormea. Tämä on mudra, joka maksimoi juurihakroosi syötettävän energian määrän. Voit laulaa sanaa “lam”.

Sakraal Chakra:

Tämä on chakra ensimmäisen yläpuolella. Sen väri on oranssi ja se liittyy usein nautintoon. Rentoudu syvillä hengityksillä ja kuvittele sitten, että energia ryntää ylös ensimmäisestä avoimesta chakrastasi tähän. Aseta molemmat kätesi päällekkäin, kämmenet ylöspäin ja aseta ne syliisi. Anna kämmenten kärjet koskettaa varovasti. Keskity sakraal Chakraan laulaessasi “vam”.

Merivoimien chakra:

Se sijaitsee aivan laivaston yläpuolella ja rinnan alapuolella. Tämä chakra ohjaa kehosi lentomekanismia ja muuta tällaista dynamiikkaa. Sen väri on keltainen ja se hallitsee ympäröiviä elimiä. Tämän chakran avaamiseksi sinun on asetettava kädet vatsallesi. Anna sormiesi koskettaa kärkiä ja risti peukalosi. Kaikkien sormien tulisi osoittaa poispäin sinusta. Pidä sormet suorana ja keskity merivoimakharoosi laulaessasi ”ram”.

Sydänchakra:

Sydänchakran väri on vihreä. Kyllä, vihreä eikä punainen. Tämä on rakkauden, harmonian ja muiden tällaisten myönteisten käsitysten ymmärtämisen keskus. Se ohjaa sydäntä, keuhkoja, kateenkorvaa ja lisämunuaisia. Sydrachakran avaamiseen käytetty mudra on melko yksinkertainen. Annat peukalon kärjen koskettaa etusormiasi ja asetat sitten molemmat koskettavat kärjet rintaluun alaosan eteen. Tämä on oikea kätesi. Vasen kätesi asetat vasemmalle polvellesi kämmenesi ylöspäin.

Kurkun chakra:

Tämä sijaitsee kurkussa ja sen väri on sininen. Tämä chakra ohjaa luovuuttasi ja kykyäsi parantaa itseäsi. Tässä käytetty mudra sisältää kaikkien sormien ristin ja peukalon kärjen koskettamisen vetäessäsi niitä ylöspäin muodostaen eräänlaisen väliaikaisen pallon käsilläsi. Keskity kurkun chakraan meditaation aikana.

Kolmas silmächakra:

Kolmas silmä chakra tai kulma chakra on violetti. Tämä chakra avattaessa vie mielesi eri astraalitasolle. Se etsii totuutta, joka on syvemmissä sieluissa. Kosketa keskisormien kärkiä pitäen kaikki muut sormet taitettuna ja koskettamalla falangeja. Laula “ksham”.

Kruunukrakra:

Tämä on viimeinen chakra ja se sijaitsee otsaasi. Energia, joka alkoi virrata kehoosi juurihakrasta, saavuttaa nyt tämän chakran ja tulee ulos. Taita kaikki sormesi ja osoita sitten sormisormesi ulos niin, että ne koskettavat kärkiä. Laula “om”, kun keskität kaiken energian päähäsi.

Kuvat Lähde: 1, Chakrat.