Kuinka tehdä meditaatio oikein – 9 vaihetta

Mikä on meditaatio:

Meditaatio on yksi parhaista harjoitusmuodoista, joka avaa mielesi ja auttaa sinua keskittymään paremmin. Ei vain sitä, se rentouttaa aistejasi, alentaa ahdistusta ja verenpainetta. Verenkiertosi paranee ja jos sinulla on sydänongelmia, odota hyötyvän tästä. Tämä käytäntö on ollut osa intialaista kulttuuria useita vuosikymmeniä ja antanut maalle aivan uuden kuvan ja ulottuvuuden. On olemassa monenlaisia ​​käytäntöjä, joita voisi tehdä henkisten taitojesi parantamiseksi. Useimmat ihmiset haluavat liittyä luokkiin, joissa opetetaan meditaatiota, kun taas jotkut haluavat oppia kotona DVD: n avulla. Mutta sinun ei tarvitse ottaa sitä vaivaa. Seuraa vain tässä artikkelissa annettuja ohjeita ja olet valmis meditoimaan melko pian.

Kuinka tehdä meditaatiota aloittelijoille

Monet ihmiset ovat löytäneet monia sovelluksia meditaation päivittäiseen käyttöön paitsi lääketieteellisesti myös henkisen stressin lievittämiseen. Valittavana on monenlaisia ​​meditaatioita, ja vaikka monet ihmiset eivät tiedä tätä, on olemassa pääasiassa kahdenlaisia ​​meditaatioita, jotka vaihtelevat normaalista rasittamattomasta meditaatiosta ja kehittyneestä meditaatiosta ihmisille, jotka tuntevat prosessin ja tietävät mitä tehdä asiantuntijalle taso.

Meditaatio ja jooga kulkevat käsi kädessä, koska molemmat käsittelevät ensin mielen rauhoittamista. On aina parempi pitää itsesi aina ajan tasalla, joten on erittäin tarpeen tehdä pieni tutkimus etukäteen, jotta meditoidessasi tiedät tarkalleen mitä teet. Jos etsit ammattiapua, on joukko ihmisiä, jotka ovat melko perehtyneitä meditaation taiteeseen, ja voit pyytää apua varsin tehokkaasti ilman lisäluonnosta.

Kuinka tehdä meditaatio aloittelijoille:

Tässä ovat parhaat tavat ja vinkit meditaation tekemiseen sekä terveyshyödyt.

1. Korjaa tietty aikaväli itsellesi:

Meditaatiossa on kyse rentoutumisesta ja stressin ja jännityksen poistamisesta kehostasi. Tämä käytäntö on liian ainutlaatuinen ja riskialtis tehdä keskellä päivää tai yötä. Sinun on kuitenkin harjoiteltava meditaatiota täysin sinulle sopivana ajankohtana. Siksi ensimmäinen mitä sinun on tehtävä meditoidaksesi, on korjata tietty aikaväli itsellesi. Varmista, että noudatat tätä päivittäin. Säännöllinen meditointi samaan aikaan antaa sinulle useita positiivisia vaikutuksia.

Kuinka tehdä meditaatiota aloittelijoille

2. Valitse Hiljainen paikka:

Kun sinulta kysytään meditaation tekemistä, sinun on etsittävä hiljaista ja rauhallista paikkaa. Koska tämä harjoitus koskee itsensä irrottamista ja aistien rentouttamista, et voi tehdä tätä paikassa, joka on täynnä melua ja kaaosta. Sinun on mentävä jonnekin, missä on rauha, tyyni ja tyyni. Jos satut pysymään kukkuloilla, olet onnekas. Viehättävät paikat, eksoottiset näkymät ja rauhallinen ilmapiiri auttavat sinua meditoimaan paremmin.

Niille teistä, jotka asutte kaupungissa, yritä harjoitella meditaatiota omassa huoneessa aikaisin aamulla. Oikean paikan valitseminen istumaan ja lepäämään kehon kanssa meditaation aloittamiseksi on erittäin tärkeä ja olennainen osa prosessia, koska mitä helpommin voit pitää mielesi tämän prosessin aikana, sitä enemmän vaikutukset tulevat nopeasti ja erittäin tehokas. Sinun on aina huolehdittava siitä, että pysyt poissa ruuhkautuneilta alueilta, joilla on ehkä liian paljon liikennettä tai ihmisiä, koska tämä voi sotkea keskittymistäsi. Parhaan tuloksen saat siirtymällä hiljaiseen paikkaan, kuten puistoon, jossa voit helposti muodostaa yhteyden luontoon ja nauttia täydellisesti kehitetystä meditaatioistunnosta.

3. Istu mukavasti:

Mukava istuminen on kolmas askel, joka sinun on otettava meditoidaksesi. Pidä jalat ristissä ja aseta kädet syliisi. Pidä selkä suorana ja silmäsi kiinni. Koko meditaatioprosessin aikana silmäsi eivät saa avautua tai selkäsi ei saa rypistyä. Padmasana, joka tunnetaan myös nimellä lootusasento, on ensimmäinen ja perusasento, johon sinun on asetettava itsesi. Pysy paikallaan ja hengitä syvään.

Tämä on toinen askel parhaiden meditaatiovaikutusten saavuttamiseksi. Kuten jo tiedät, on olemassa useita tapoja, joilla voit sijoittaa itsesi nauttimaan meditaatiokaudesta, joista osa on melko monimutkaista ja osa erittäin helppoa. Sinun on valittava itsellesi miellyttävin asento ja tutkittava tätä asiaa etukäteen, jotta voit kokeilla kaikkia istumistapoja ennen kuin teet oman päätöksen. Se on myös hauska tapa käyttää aikaa, ja sen avulla voit oppia lisää meditaatiosta ja sen ihmeellisistä vaikutuksista, ja kun kysytään, miten meditoin, tiedät mitä sanoa.

4. Pidä vatsa tyhjänä:

Et voi meditoida täydellä vatsalla, muuten nukahdat. On kuitenkin erittäin tärkeää muistaa, että sinun ei pitäisi meditoida, kun olet erittäin nälkäinen. Sinun on erittäin vaikea meditoida ja koko prosessi on hukkaa. Tämä on yksi syy siihen, miksi monet joogaopettajat ja opettajat kehottavat meitä pitämään vatsamme tyhjänä kaksi tuntia ennen harjoittelua tai meditaatiota. Meditaatio tehdään yleensä aamulla auringonnousun aikaan, koska juuri tällä hetkellä kehosi on aktiivisin.

Meditaatioon liittyy paljon hengitysharjoituksia, jotka edellyttävät, että pidät vatsasi tyhjänä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. koska hengitys voi olla ajoittain nopeaa ja nopeaa, sillä on taipumus lisätä pörröistä tunnetta, jos olet syönyt vähentäen meditaation vaikutuksia, joten pidä vatsa tyhjänä ja syö runsas ateria meditaation jälkeen. Välipalan nauttiminen ennen istuntoa on kuitenkin sallittua, koska et halua tuntea nälkää koko meditaatioistunnon aikana, joten se on erittäin tärkeä askel meditaation tekemiseen.

5. Tee joitakin lämmittelyjä:

Kaikenlainen fyysinen harjoittelu edellyttää lämmittelyä. Ja lämmittelemällä tarkoitamme joidenkin venytysten tekemistä. Kokeile tehdä Namaste -asentoa, veneasentoa ja lapsen asentoa muutaman minuutin ajan, ennen kuin voit todella ryhtyä työhön. Tämä saa kehosi tuntumaan kevyeltä ja rentoutuneelta. Huomaat myös, että pidempi meditaatio ei ole enää ongelma.

6. Hengitä syvään:

Kun yrität harjoitella meditaatiota, sinun on tärkeää hengittää oikein. Tämä on yksi tärkeimmistä hyvän meditaation tekniikoista. Syvä hengitys sisään ja ulos auttaa sinua pysymään rauhallisessa ja meditatiivisessa tilassa pidemmän aikaa. Parannat myös keuhkojen tilaa, kun opit hengittämään paremmin. Muista aina keskittyä hengitykseesi. Sinulla pitäisi olla perusajatus suorituksestasi.

7. Älä unohda hymyillä:

Koko meditaatioprosessisi on hyödytön, jos unohdat hymyillä. Lempeä hymy parantaa rauhanomaista tilannetta ja parantaa meditaatiotasi hienoilla tavoilla. Voit myös paremmin, kun meditoit. Hymyilyllä on aina ollut positiivinen vaikutus niihin, jotka meditoivat päivittäin.

8. Keskity:

Meditoidessasi sinun on muistettava keskittyä. Keskity yhteen kohtaan koko istunnon ajan. Vältä häiriötekijöitä tai esteitä. Jotta meditaatio pysyisi vakaana ja tehokkaana, voit laulaa yhden sanan tai ehkä mantran. Voit myös pitää rukousnauhaa, laskea helmiä ja sanoa rukouksen. Koska mielen keskittyminen voi olla erittäin haastava tehtävä, aloittelija saattaa pystyä meditoimaan vain muutaman minuutin. Pidemmän aikaa meditointi tulee vain harjoittelemalla. Ole varovainen, huomaa aina, kun mielesi ihmettelee. Keskity hetkeksi ja keskity uudelleen. Koko tämän prosessin aikana keskittymistasosi paranee varmasti.

Havainnon voima:

Jotta voit meditoida ammattilaisen tavoin, sinun on oltava tarkka tarkkailija. Aina kun sinusta tuntuu, että mielesi on ajautumassa muualle, ole varovainen ja tarkkaile tätä tilannetta huolellisesti. Mindfulnessin ja havainnoinnin avulla voit arvioida kokemuksia ja myös ymmärtää suorituksesi. Tämän harjoituksen avulla sisäinen tasapainosi kehittyy ja pystyt meditoimaan todellisella tavalla. Sinun tulisi myös oppia olemaan hyvin hiljaa koko toimenpiteen ajan.

9. Avaa silmäsi:

Kun olet lopettanut meditaation, älä vain nouse ylös näin. Avaa silmäsi varovasti ja vähitellen ja yritä tuntea ympäröivän maailman kauneus. Ole tarkkailija ja tiedät ympäristösi. Istu siellä miettien pari minuuttia ja sitten voit hitaasti nousta ylös kutsumalla tämän istunnon loppuun. Se on loistava tapa aloittaa päiväsi ja antaa mielellesi ja kehollesi rentoutumisen, jotta sen on pystyttävä ratkaisemaan kaikki ongelmat, joita voi ilmetä päivän aikana. Yksi parhaista asioista meditaatiossa on se, että se antaa sinulle selkeän näkökulman elämään, jolloin voit olla tietoisempi ympäristöstäsi ja antaa sinun olla paljon helpompi käsitellä mitä tahansa ongelmaa päivittäin ilman, että kuormituksesi kuormittaa sinua. stressiä kuten ennen kuin teit siitä parhaan tavan meditaatioon.

Tässä artikkelissa kerrotaan päivittäisen meditaation eduista sekä kaikista vaiheista, jotka sinun on suoritettava nauttiaksesi onnistuneesta meditaatiosta.