Mikä on Kundalini -meditaatio ja miten se suoritetaan?

Kundalini -meditaatio on meditaatiotekniikka, joka auttaa yhdistämään kehon ja mielen. Joogisten shastrojen mukaan paras tapa saavuttaa todellinen meditaatiotila on herättää ensin Kundalini -energia. Kun näin tapahtuu, meditaatioprosessista tulee helppoa. Sivananda Saraswati teki Kundalinin suosituksi vuonna 1935 teoksellaan “Kundalini Yoga”. Tämän meditaatiomuodon pääasia on nostaa energiaa selkärangan ympärillä chakrojen kautta. Kun tämä herääminen tapahtuu, energia auttaa parantamaan kehoa. Tässä artikkelissa opimme lisää Kundalinin meditaatiotekniikoista ja eduista.

Kundalinin meditaatio

Mikä on Kundalini -meditaatio?

Kundalini on lepotilassa oleva energia, joka sijaitsee selkärangan juurella. Tämä on tärkein energiamuoto, joka herätettyään voi auttaa parantamaan ja tasapainottamaan chakrojamme kehossamme. Herättämällä Kundalinin energia kulkee chakrasta toiseen, kunnes se saavuttaa ylächakran tai Sahasraran. Kundalini-meditaatio on lopullinen polku itsensä toteuttamiseen ja sisäiseen tietoisuuteen.

Kuinka tehdä Kundalini -meditaatio:

Kundalini -meditaatio on tehtävä oikealla lähestymistavalla maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi:

  • Sinun on ensin valmistettava mielesi suorittamaan Kundalini -meditaatio.
  • Oikean asennon valitseminen on äärimmäisen tärkeää, jotta chakrat kohdistuisivat oikeaan asentoon.
  • Sinun on myös tunnettava hengitys sisälläsi hengittämällä ilman aukkoja.
  • Kundalini -meditaatio tehdään aktivoimalla Kundalinin energiaa kiertävä tähti ja meditoimalla sitten Shambhavi -mudran kanssa valossamme.
  • Shambhavi -meditaatiossa istuessamme valo virtaa yhä enemmän meihin.

Vaiheet Kundalini -chakra -meditaation suorittamiseksi:

Seuraavat vaiheet auttavat sinua ymmärtämään Kundalini -meditaation aloittelijoille:

Vaihe 1: Sinun täytyy visualisoida kirkas tähti. Kuvittele, että maa allasi ja maapallolla on ympyrä, jossa on tähti. Käytä sanaa “maa” mantrana ja ympyröi niin kauan kuin tähtisi on maassa. Tulee aika, jolloin visualisoit koko maan täynnä valoa. Hiero jalat maahan.

Vaihe 2: Katso nyt taivaan kaunista aurinkoa. Säteet putoavat päällesi ja saat sen energiaa. Täytä koko kehosi säteiden valolla, tämä avaa mielesi ja tunnet olosi entistä rennommaksi. Sinun täytyy laulaa mantraa “Aurinko” ja liikuttaa vähitellen jalkojasi ja varpaitasi.

Vaihe 3: Kierrä tähtiä ja anna sen kiertää koko kehoasi. Laulakaa mantra “keho” ja tämä auttaisi sinua vähentämään kaikkia huolesi ja ahdistustasi. Peitä itsesi valolla ja hiero kehoasi antaaksesi parantavan kosketuksen.

Vaihe 4: Ympyröi tähti kehossasi ja anna sen puhdistaa kaikki kehon alueet peräkkäin. Anna jännitysten, ahdistusten ja huolenaiheiden huuhtoutua pois laulaessasi ”valon” mantraa. Pyöritä tähti päähän, rintaan, vatsaan, jalkoihin ja jalkoihin ja hiero sitten kehon osia vastaavasti.

Vaihe 5: Pidä käsi kädessäsi ja siunaa itseäsi sanomalla “Lähetän valoa (nimi)”. Toivotan onnea ja iloa kaikille, toivon, että maailma olisi terve ja onnellinen.

Vaihe 6: Aseta kädet vatsaan ja jännitä lantion, vatsan ja rinnan lihakset. Pidä jännitystä jonkin aikaa ja rentoudu, tee se uudelleen ja hengitä sitten syvään useita kertoja vatsasta. Kun hengität sisään, ajattele sanaa OM ja uloshengityksen aikana sano “Shanti”. Tämä mantra vetäisi sinut kohti sisäistä rauhaa ja ajatuksesi rauhoittuisivat.

Vaihe 7: Shambhavi on Lord Shivan mudra, joka on meditaation pääasento. Pyörittämällä tähtiä energiasi on kääntynyt sisäänpäin. Selkä on suora, pää pystyssä ja vatsa rento. Nyt voit hieman avata silmäsi ja keskittyä valoon tai chakraan, joka on Kundalini -kanava kehosi keskellä. Silmien energia virtaa sinussa ja vakauttaa meditaatiosi. Se pysäyttää ajatuksesi ja voit keskittyä vain Kundalini -kanavaan. Palauttaaksesi sinun on oltava hidas, koska olet ilmeisesti tulossa takaisin toisesta maailmasta. Mietiskele hiljaa ja palaa arkeen.

Edut:

  • Se parantaa sisäistä itseäsi ja tekee kykeneviksi tai korjaamaan hermoston rappeutumisesta johtuvat viat.
  • Se vähentää ikääntymisprosessia ja saa sinut tuntemaan olosi kevyemmäksi
  • Se saa sinut tietoiseksi saavuttamalla tietoisuutesi korkeuksiin.
  • Se vapauttaa vihan, ahdistuksen, egon jne. Ja tekee meistä paremman ihmisen, joka tekee meistä onnellisia, tietoisia ja myötätuntoisia.

Kundalini -jooga on muinainen käytäntö, joka on muotoiltu joogagurun Patanjaliin aikana, joka ymmärsi sen tärkeyden. Kundalini on äidin energia, joka yhdistää kehon jumalallisuuteen. Ilman Kundalinin heräämistä pelkkien asanojen tai hengitystekniikoiden harjoittamisesta ei ole paljon hyötyä. Jos olet valmis saavuttamaan henkisen kurin, Kundalini -meditaatio on välttämätöntä. On ymmärrettävä, että Kundalinin herääminen voi olla vaarallista, jos sitä ei suoriteta oikein. Tarvittavilla varotoimilla varmistat, että saavutat säteilevät kasvot ja loistavan elämän.