Vaihe vaiheelta Jyoti-meditaation suorittaminen

Jyoti -meditaation muotoili Bhagawan Sri Sathya Sai Baba. Hän halusi suunnitella käytännön menetelmän auttaakseen meditaatiota. Näin syntyi Jyoti -meditaatio, joka on meditaation taidetta kynttilän tai palavan liekin avulla missä tahansa muodossa. Tämä on tärkein universaali tapa saada sisäinen rauha ja hengellinen kurinalaisuus. Jyoti -meditaatio käyttää liekin valonsäteiden energiaa täyttääksemme kehomme positiivisuudella. Se auttaa meitä vetäytymään normaalista elämästämme ja keskittymään kulmiemme välissä sijaitsevan kolmannen silmän läpi. Jyoti Meditaation edut tuovat rauhallisuuden mieleen ja parantavat keskittymiskykyämme.

Vaihe vaiheelta Jyoti -meditaation suorittaminen

Mikä on Jyoti -meditaatio?

Jyoti -meditaatio on Sri Sathya Sai Baban kehittämä tehokas meditaatiotekniikka, joka käyttää liekin valonsäteiden energiaa. Keskittymällä liekkiin tietyn ajanjakson ajan voi tuntea sen sisällämme myös silmät kiinni. Tämä energia valaisee kehoamme ja täyttää sen lämmöllä. Se poistaa pimeyden, joka saastuttaa kehomme kateuden, vihan, himon tai masennuksen ajatuksilla. Säännöllisellä harjoittelulla voi tuntea valon kasvavan laajemmaksi ja suuremmaksi peittämään koko kehon ja avaamaan kaikki aistimme.

Kuinka tehdä Jyoti -meditaatio?

Alla on vaiheet Jyoti Dhyanin suorittamiseksi ja sen parhaan hyödyn saavuttamiseksi:

Vaihe 1: Sinulla pitäisi olla tietty aika, jonka varaat meditaatioon. Valitse aika, joka sopii sinulle joko aamulla tai illalla, mutta parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi sinun kannattaa yrittää herätä ennen aamunkoittoa ja meditoida. Tämä saattaa muuttaa tavanomaista järjestelmääsi, mutta se olisi paras alku päivällesi.

Vaihe 2: Sinun on sytytettävä kynttilän liekki edessäsi, minkä jälkeen sinun on istuttava patjalla tai asanalla, joka tekee sinusta tarpeeksi mukavan meditaatioon. Voit valita lootuksen asennon, mutta jos et pysty tekemään sitä aluksi, istu mukavasti ja pidä selkä suorana.

Vaihe 3: Katso liekkiä ja keskity siihen jonkin aikaa. Hetken kuluttua sulje silmäsi hitaasti ja tunne kynttilän palavan kulmakarvojen välissä. Se liukuu sydämeesi tuoden ajatuksia ja tunteita. Et näe pimeyttä edes silmät kiinni. Valo kirkastuu ja tunkeutuu raajoihin. Sinun raajoissasi ei olisi tarvetta tehdä pahoja tekoja tai olla pimeässä, se olisi nyt rakkauden ja valon välittäjä. Valo saavuttaa sitten kielesi, joka poistaisi sanojen katkeruuden. Anna sen nousta silmiin, korviin ja tuhota kaikki pahat toiveet. Vapauta mielesi synnin ajatuksista. Sinun pitäisi jakaa ilosi ympärilläsi olevien ihmisten kanssa ylläpitääksesi onnellisia suhteita.

Jyoti -meditaation edut:

Kun harjoittelet tätä joka päivä, huomaat, että sinulla on ollut sisäinen muutos.

  • Et voi enää tehdä pahaa tai nähdä pahaa tai olla osa mitään väärää, haitallista.
  • Alkaisit paeta epäterveellisiä tapoja ja yrittäisit etsiä enemmän Jumalaa.
  • Yrität kuvitella Jumalan valon kautta, joka loistaa sinuun kirkkaasti.
  • Huomaat, että mielesi on vapaa kaaoksesta ja koet mielenrauhan
  • Voidaan poistaa aidat sydämeltään ja alkaa hyväksyä ihmiset sellaisina kuin he ovat.

Sri Sathya Sai Baban Jyoti -meditaatio:

1. Sulje silmäsi ja laula OM kolme kertaa. Mielesi olisi vähemmän stressaantunut ja keskittynyt.

2. Hengitä rytmissä pysyäksesi rauhallisena. Hengitys ja uloshengitys tulee tehdä hitaasti. Sinun on sanottava “SO-HUM”. Sisäänhengityksen aikana sano jatkuvasti NÄIN henkisesti ja uloshengityksen aikana sano HUM.

3. Kun katsot jyotia, näet sydämesi lootuksessa palavan. Tunnet rakkautta ja myötätuntoa. Anna liekin virrata kehosi eri osien läpi ja anna itsesi ymmärtää, että sinun ei pitäisi nähdä mitään pahaa, kuulla mitään pahaa, kielesi levittää hyviä sanoja, kädet tuntuisivat tekevän oikein, jalat kävelevät eteenpäin tehdäkseen hyvää Toiminnot. Nosta liekki ylös jalkojen kautta voimaa varten, sitten vatsaan puhdistusta varten, silmiin pimeyden poistamiseksi ja mieleen puhdistusta varten.

4. Avaa silmäsi ja katso Jyotia.

5. Kuvittele hahmo tai valintasi jyotin palvontaan.

6. Toista mantra, esimerkiksi Om Sai Ram. Tämä saa sinut tuntemaan olosi rentoutuneeksi

7. Sulje silmäsi ja meditoi 20 minuuttia.

8. Älä toista mantraa viimeisten 2-3 minuutin aikana

9. Lopeta meditaatio hitaasti.

Jyoti -meditaatio perustuu ajatukseen universaalisuudesta, jossa jumaluuden valo on kaikkialla läsnä. Tämä valo, kun se ohjataan omaan kehoomme, voi tehdä ihmeitä. Jyoti -meditaatiota suoritettaessa on keskityttävä paitsi valoon, myös unohdettava kehomme kokeaksemme tunteen. Kuitenkin saavuttaaksemme tämän vaiheen, jolloin olemme täysin unohtaneet kehomme aistit, tarvitaan paljon harjoittelua ja omistautumista. Viettämällä laatuaikaa päivittäin voi hallita meditaation taiteen.