Gå ner i vikt med proteiner: Hur man tappar kilona med yoghurt och kvark

gå ner i vikt-proteiner-lågkolhydrat-frukost-yoghurt-bär-frukt

Om du vill bli av med extra kilo behöver du inte bantningspiller eller mirakelskakningar. Med kvark och yoghurt har matvärlden helt naturliga bantningsprodukter att erbjuda. Näringsämnena som den innehåller hjälper kroppen att banta ner på olika sätt – framför allt proteinet. Så fungerar det.

Proteinrik kost som bantningsmedel

Gå ner i vikt-protein-diet-fettsnål-kvark-grönsaker

Träning och rätt kost hjälper dig att gå ner i vikt. Du kan bara uppnå ditt mål om du kombinerar båda. Du kan använda några knep för att göra vägen enklare. En av dem är den dagliga konsumtionen av ostmassa och yoghurtprodukter. Dess effekt visas bäst som en måltid direkt efter träning eller som mellanmål mellan:

• Proteiner håller dig mätt länge. Det beror på att de metaboliseras långsammare. Organismen har mycket att göra med proteiner tills den måste rapportera hunger igen.

• De är mycket låga i fett och låga i kalorier, vilket gör dem till idealiska kosthjälpare.

• De innehåller mycket kalcium – detta hämmar insulinfrisättningen och förhindrar därmed matlust.

• De hjälper till med muskelregenerering och tillväxt. De essentiella aminosyrorna i proteiner är viktiga för mer energi under träning och påskyndar ämnesomsättningen.

Quark-dip-grönsaker-selleri-friska

Lite kreativitet krävs för att ändra din kost och införliva fler proteiner. Här hittar du en mängd olika receptidéer med kvark. I allmänhet är det lämpligt att komplettera dina måltider med kvark- och yoghurtprodukter och minska andelen kolhydrater och fetter. Effekterna kan kännas ännu tydligare om hälsosam proteinrik kost kombineras med styrketräning. Kvällen har visat sig vara den bästa bantningstiden för proteinrika måltider. Om du äter ett kvarkdipp med grönsaker eller yoghurt, till exempel Ehrmann Qjo, med frukt på kvällen istället för ostmackan, kommer du att bränna mer fett över natten.

Gå ner i vikt med Schüsslersalter: nr 5 9 10 Dosering och värdefulla tips

Gå ner i vikt snabbt – 5 kilo av med dessa näringstips

10 av de vanligaste dietfel att undvika när du går ner i vikt

Allt beror på konsistensen

Quark-yoghurt-vinbär-protein-mellanmål

Om kvark eller yoghurt används beror på personlig smak och måltiden som ska tillagas. Quark har ett proteininnehåll som är nästan fyra gånger högre än yoghurt. Men om du till exempel försöker blanda din müsli med fettsnål kvark märker du snabbt: Massan blir till en fast klump. Det fungerar bättre med yoghurt. Om yoghurt är för rinnig för dig kan du också blanda yoghurt och kvark. Ehrmann Qjo är det bästa valet eftersom det är särskilt krämigt och innehåller mycket proteiner. Detta gör också smoothies särskilt välsmakande. Lägg helt enkelt till frusen frukt, plus vatten eller mjölk, purera det hela och power -drinken är klar efter träning.

bantningsproteiner-smoothie-bär-antioxidanter

Om du vill gå ner i vikt effektivt och behålla muskler med protein kan du själv sätta ihop en lågkolhydratplan. Låt dig dock informeras om hur mycket protein som ska finnas på din meny varje dag så att du inte överskrider den hälsosamma nivån. Se alltid till att du fortfarande ska konsumera en viss mängd kolhydrater. Den balanserade näringsblandningen är fortfarande det säkraste sättet för ett holistiskt välbefinnande!

gå ner i vikt-proteiner-kvark-spridning-fullkornsbröd-rädisor