Hälsosam viktminskning utan kost – vad ska du äta?

hälsosam viktminskning utan kost-hälsosam livsstil

Alla vill se bra ut och vara smala, men de metoder och dieter som används för att uppnå detta är sällan hälsosamma. Men du kan gå ner i vikt friskt, genom att äta en balanserad kost och träna regelbundet. När du äter hälsosamt rensas kroppen från alla toxiner och giftiga avlagringar, och ämnesomsättningen – accelererar. På detta sätt minskar också fettavlagringarna gradvis. Det kan tyckas för dig att en strikt diet är ett snabbt sätt att gå ner i vikt, men en hälsosam livsstil skulle vara mycket mer effektiv.

Du kan gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt?

hälsosamt-gå ner i vikt-frukt-grönsaker-istället för bakverk

Vana dig till att köpa hälsosam mat och uppmärksamma innehållet i förpackningen. Om du vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt bör du inte äta vitt bröd, ost, ägg eller feta mejeriprodukter. Du bör också undvika bakverk, alkohol, stekt mat, solrosolja, choklad och sötningsmedel. Den dagliga konsumtionen av färsk frukt och grönsaker främjar kroppsrening. Ät torkade fikon en gång i veckan eftersom de är mycket användbara för att rensa tarmkanalen. I din dagliga meny bör du inkludera råa nötter, yoghurt, persilja, dill och selleri så mycket som möjligt.

Hur ska du äta ordentligt??

friska-gå ner i vikt-äta-färska-sallader

Konsumera 1,5 liter vatten och 1 liter färskpressad juice per dag. Till frukost, se till att ha morotsjuice med äpplen, kål, rödbetor, persilja, spenat eller selleri. Den färska morotsjuice rensar tarmarna, men blanda den med andra juicer så att kroppen får i sig olika vitaminer.

Ät fullkornsbröd tre gånger i veckan och marinera salladen med olivolja. Söt te och kaffe med honung eller farinsocker.

Kombinera hälsosam kost och träning

hälsosam-vikt-förlust-hälsosam-mat-fysiska-aktiviteter

En hälsosam kost bör kombineras med regelbunden träning som jogging, fitness, yoga, Tae-Bo, simning eller någon annan sport. Träningen främjar ytterligare blodcirkulationen och därmed ämnesomsättningen.

viktiga grundprinciper för hälsosam kost

hälsosam viktminskning näring-frukt-grönsaker-fullkorns-kött

En hälsosam kost är inte en diet. Ät bara rätt och hitta din egen hälsosamma livsstil. Det finns några grundläggande principer som måste följas:

1. 1 liter nypressad juice och 1,5 liter vatten per dag.

2. Ät fisk tre gånger i veckan, och de andra dagarna äter du magert kött som nötkött, kyckling och kalkon.

3. Konsumera råa nötter, färsk frukt eller färsk juice mellan måltiderna eller när du känner dig hungrig.

4. Konsumera inte stekt mat, utan tillaga allt på grillen, i ugnen eller under ånga.

5. Varje dag bör maten varieras för att förse kroppen med olika vitaminer och mineraler.

hälsosam-mat-effektiv-vikt-förlust-utan-diet