Hopprep – kaloriförbrukning och rekommendationer för träning

hopprep gå ner i vikt friska roliga blå blå damer

Gillar du att göra sport? Tittar du på din vikt? – Visst! Du har kommit till rätt ställe hos oss idag. För dagens artikel handlar om det Hopprep och dess fördelar för vår övergripande hälsa. Följ våra tips och rekommendationer, du kommer inte ångra dig! Regelbunden träning, och mer exakt det Hopprep stärka det kardiovaskulära systemet och bränna kalorier i våra kroppar med en anmärkningsvärd takt. Enligt en studie i tidskriften PLoS ONE bränner 10 minuters hopprep om dagen så många kalorier som du använder för 30 minuters jogging.

Smal med hopprep

hopprep klassiskt trä hanterar kaloriförbrukningen smal

Hopprep är ett utmärkt konditionsträning för viktminskning och koordination. Till exempel, när du hoppar rep i 30 minuter kommer personer som väger omkring 70 kg att gå ner i genomsnitt 600 kcal, medan de som väger runt 100 kg säkert kommer att konsumera mer än 800 kcal.

Hopprep med räknare

hopprep räknare röd vit fitnessapparat

Med denna träning har du många fördelar för din övergripande hälsa – främst för det kardiovaskulära systemet och kontrollen av blodtryck, då ökar din uthållighetsstyrka, din koordination förbättras. Du kommer att känna mer energi i kroppen om du tränar hopprep i cirka 150 minuter i veckan, regelbundet, du kommer först att märka resultatet efter 2-3 veckors vanliga träningspass. Du måste bara träna ihärdigt och det kommer att löna sig!

Framgångsrik hopprepsträning

hopprep cardio idé fitness träning vardag

Om 30 minuters hopprepsträning dagligen är för mycket för dig, kan varaktigheten av din fysiska aktivitet minskas på bekostnad av intensiteten. Du kan träna 15 minuter om dagen för att få samma effekt som 30 minuters träning om du kan uppnå ett visst intervall mellan övningarna. Experter rekommenderar att du följer följande cykel: 1 minut långsam hoppning, följt av 20 sekunder accelererat och 10 sekunder maximalt snabbt rephopp. Denna cykel upprepas 10 gånger och följs alltid av en 2-3 minuters paus.

Hopprep i män

hopprep män kvinnor fitness frisk sport

Ett annat sätt att öka intensiteten på träningen är att införliva svåra element – istället för en gång, mellan repet i repet kan du hoppa kanske två gånger. Om detta är för komplicerat för vissa nybörjare, finns det andra tekniker – för varje hopp höjs knäna så högt och nära bröstet som möjligt. Och glöm inte, innan varje hopprep är det absolut nödvändigt att värma upp i minst 4-5 minuter, först då kan du börja hoppa långsamt i några minuter.

Värm upp innan du hoppar i rep

hopprep gå ner i vikt kaloriförbrukningsövningar

Vid rephopp måste man också ta hänsyn till påverkan av ytan på vilken sportträningen utförs. Det ska inte vara för mjukt, eftersom detta kan sakta ner hastigheten när du hoppar rep och också få repet att röra sig okontrollerat. Ett gummigolv i gym och hallar, matta eller mjuk mark – ingen av dem är lämpliga för hopphopp. Asfalt och betong är å andra sidan för hårt – den mekaniska belastningen på benen eller en skada från ett oavsiktligt fall leder till allvarliga ledproblem.

Bygga muskler med rep

hopprep kaloriförbrukning utbildning kalorier sport smal kvinna

De mest lämpliga områdena för hopprep är trägolv, trottoarer och löparbanor på stadion. De ger dig optimal stabilitet när du hoppar rep. Och vi hoppas att du trivs!

Att hoppa rep är kul

hopprep kaloriförbrukning utbildning kvinnor män träning

Med repet till den perfekta strandfiguren

hoppa rep kaloriförbrukning utbildning hålla formen kroppen

Låt oss ge dig råd om rätt rep

gå ner i vikt uthållighetsträning bränna kalorier

Känn dig piggare och friskare efter att ha hoppat rep

tappa kalorier uthållighetsträning