Amning offentligt – den ergonomiska ”Heer” -bänken erbjuder komfort och avskildhet

ammar i offentliga sittplatser gungor sekretessbänk fåtölj rosa

Amning offentligt är ett kontroversiellt ämne som upprepade gånger leder till heta diskussioner. Många offentliga platser saknar områden där mödrar och spädbarn kan dra sig ur den hektiska miljön för att amma ostört. Ivana Preiss och Filip Vasic från designstudion i Prag 52 timmar utformade den ergonomiska “Heer” -bänken, som erbjuder ammande mödrar komfort och diskretion på offentliga platser.

amning på allmän plats, välvd stol, flyttbar, roterbar

Även om amningen åtnjuter en ökad allmän acceptans känner många mödrar sig obekväma när de ammar ute av olika kulturella, psykologiska eller andra skäl. De platser som är avsedda för amning är vanligtvis avskilda och obekväma. Heer är en lång rosa bänk med ett stort säte, vars baksida praktiskt taget omsluter användaren, vilket garanterar integritet utan att skilja dem från sin omgivning. Heer Bank för amning är byggd på ett sådant sätt att amning också är distraktionsfritt för spädbarn.

amning i offentligt säte roterbar prototyp kompositmaterial design 52 timmar

Den långa bänken erbjuder sittplatser för dem som följer med mamman. Detta extra är absolut nödvändigt för mödrar med ett barn till. Sitsen kan rotera och luta så att mammor kan välja en bekväm position. Du kan försiktigt gunga fram och tillbaka på sitsen och lugna den gråtande bebisen eller försiktigt vagga den i sömn.

amning i offentlig distraktionsfri integritet säker bekväm plats

För att bättre förstå behoven hos ammande mödrar skapade designers en undersökning och skickade den till hundratals mödrar i flera länder. Med hänsyn till resultaten och i samarbete med industridesignern Nikola Knezevic skapades då Heer Bank.

amning hos offentliga ammande mödrar ryggstödet välvd integritet

Bänkens namn svarar på frågan som ofta ställs i det offentliga rummet: “Var kan jag amma?”. “Armé” är svaret på vad “här” betyder. Ammande mammor kan stanna här och behöver inte ständigt leta efter en lämplig och lugn plats.

amning i offentlig bänk fåtölj design ergonomiskt bekväm justerbar

Just nu är bänken bara en funktionell sammansatt prototyp. Den slutliga produkten är under utveckling och kommer att tillverkas av helt återvinningsbara material. Designarna på 52 timmar hoppas att bänken snart kommer att installeras på flygplatser, köpcentra, tågstationer och andra offentliga anläggningar för att göra dessa platser mer vänliga och tillgängliga för mödrar och spädbarn.

ammar offentligt 52 timmar ergonomisk bänkstol rosa integritet

* Du kan hitta mer information om produkten här