Ikea katalog 2021: De svalaste möbleringstrenderna i den svenska möbelbutiken med en blick

I år firar Ikea -katalogen ett jubileum: För 70: e gången visar den svenska möbelbutiken sina senaste möbler, tillbehör och belysning. Ingen får det dock med posten, eftersom varumärket har lagt stor vikt vid hållbarhet i flera år. Katalogen finns online på Ikeas webbplats och i filialerna. Vi ger dig en överblick över de nya produkterna och avslöjar våra favoritmöbler.

Ikea katalog 2021: möbler i mörka färger

Ikea katalog 2021 belyser Stocksund soffa och Havsta hyllsystem

I år kommer möbler i mörka färger att sätta tonen i vardagsrummet. Byråerna och hyllsystemen i antracit från Havsta -serien ger industriell charm till dina egna fyra väggar. Stocksund -soffan lossnar upp bostadsutrymmet och bildar tillsammans med Gamlehut -rottingstolen en attraktiv ensemble. Buskbo fåtöljen skär också en fin figur i Ikea -vardagsrummet. Den är gjord av handvävd rotting och ger interiören en touch av eklekticism.

Ikea katalog 2021: hemtillbehör med boho -look

Ikea Katalog 2021 Höjdpunkter Spegel Hindor

Hindas spegel kan effektivt komplettera det moderna levande konceptet från Ikea. Spegeln har en oval form och en ram i bambu. Med sin obehandlade träram är spegeln trendig. För i år fokuserar Ikea på hållbara mönster som sparar resurser.

Ikea katalog 2021: motsatser lockar

Ikea katalog vardagsrumets höjdpunkter och möbelidning Härlanda soffa

I Ikea -katalogen 2021 lockar motsatser. Kägsta soffbordet fascinerar med ett modernt utseende och ett tydligt formspråk och Härlanda -soffan i tegelrött ger fransk lantlig chic in i interiören. Rätt belysning får interiören ännu bättre: den minimalistiska golvlampan från Aröd -serien och den klassiska ljuskronan från serien Äppelviken är förvånansvärt bra belysningspartners.

Ikea katalog 2021: modernisera köket billigt

Ikea -katalogen för år 2021 modernisera köket byt bara ut fronterna Tutemo -hylla

Hyllsystem “Tutemo” bevisar också att Ikea har blivit en symbol för billig och snygg modernisering. Det erbjuder en billig och snygg lösning för köket. Blandningen och matchningen av lätta hyllor, svarta basenheter och arbetsytor av hållbart trä smälter harmoniskt in i alla interiörer. Så alla kan sätta ihop sitt drömkök individuellt och eftermontera det senare.

Ikea katalog 2021: bambu som ett hållbart material

Ikea katalog lyfter fram 2021 matsal möbler mörkt Skogsta matbord och Knixhult cantilever paraply av bambu

Hållbarhet är fokus för den nya Ikea -kollektionen. Så det är inte konstigt att det nya ”Knixhult” paraplyet är tillverkat av resterande bambu. Varje fribärande parasoll får ett unikt utseende och lockar allas uppmärksamhet med sitt korgverk. Den effektiva belysningen kan kombineras med matbordet ”Skogsta” och stolen ”Yngvar”.

Ikea katalog 2021: neutral färgpalett

Ikea katalognyheter Frihetta bäddsoffa för tre personer

Snygg inredning för lite pengar? Ikea visar hur man gör detta i sin nya katalog. En neutral färgpalett döljer skickligt tecken på användning och lämnar tillräckligt med utrymme för effektiva dekorationer. Möbler i neutrala färger, till exempel Frihetta bäddsoffa, kan alltid göras om med dekorativa kuddar och textilier. För övrigt erbjuder tresätet inte bara sittplatser, utan också vilutrymme. Vardagsrummet eller skåpet kan förvandlas till ett gästrum på nolltid.

Lampskärmar med skulpturell look

Nävlinge lampskärmar från den nya Ikea -katalogen 2021 i det vita vardagsrummet

Om interiören hålls enkel, ger lampskärmar karaktär. Lampskärmarna från Nävlinge -serien kan grupperas i grupper om två eller tre och bilda charmiga, puristiska ensembler ovanför Kragsta soffbord. Sandared -pallarna, som inspirerar med ett naturligt utseende, hjälper till att det vita vardagsrummet inte ser för sterilt och svalt ut.

Utrymmesbesparande matbord i skandinavisk stil

Ikea katalog 2021 Voxvlöt matbord i skandinavisk stil

Utrymmesbesparande matbord erbjuder lika mycket plats som familjen behöver. Till exempel är det nya matbordet Voxlöv av bambu, som har plats för 6 personer, rent skandinaviskt. Utdragsalternativet visar sig vara en cool uppdatering. Rönninge -bordet gör en förlängningsmekanism så att upp till åtta personer kan sitta bekvämt på den. Så ingenting står i vägen för mysiga kvällar med vänner.

Klassisk med en modern twist för sovrummet

Naturligtvis lever IKEA ny katalog TUFJORD säng

Den nya Tufjord -sängen, som kommer att finnas i butikerna från oktober, är klassiskt vacker och ändå modern. Med sin stoppade sängram och sänggavel utstrålar den gröna sängen sofistikering och mysighet och smälter in harmoniskt med möbler i en modern lantlig stil.

Mer lagringsutrymme i sovrummet tack vare det nya Boaxel -systemet

Ikea katalog 2021 nyheter Boaxel lagringsutrymme för sovrum

Det nya Boaxel -organisationssystemet sparar utrymme och erbjuder en viss flexibilitet när det gäller design. Det är det perfekta förvaringsutrymmet för familjer med små barn och för hyresgäster. Eftersom det här smarta förvaringsutrymmet passar alla rumsbyten och kan sättas ihop efter dina egna behov och rumsliga förhållanden. Boaxel består av 4 delar och är tillverkad av plåt.

Möbler med tydliga linjer och former

Ikea katalog 2021 nyheter Lisabo fåtölj av trä i klassisk stil

Scandinavian chic: så kan stolarna och matbordet i Lisabo -kollektionen beskrivas. Matbordet är utformat med det främsta motivet för hela familjen och erbjuder tillräckligt med plats för stora middagar och för roliga bordsspel. Stolarna är stabila och av massivt trä. Alla möbler har något rundade kanter och är perfekta för familjer med små barn.

Kungsfors kökssystem för hobbykocken

Ikea katalog 2021 kök med Kungsfors openem hyllsystem

Kökssystemet ”Kungsfors”, i kombination med nya köksapparater från serien ”Adrätt” och ”Särdrag”, samt ”Vårsta” -lådorna i rostfritt stål, utgör ett modernt arrangemang för matlagningsområdet. Tack vare Kungsfors -hyllorna har amatörkockar allt för hand. Designen kombinerar skickligt element från lantlig stil med de från det moderna industriella utseendet. Slutresultatet är imponerande.

Nytt servis för festliga tillfällen och vardag

Ikea -katalogen 2021 framhäver Gladelig servis samling

Tiden är förbi när vi använde en servis för vardagen och en annan för speciella tillfällen. Med serien “Gladelig” ger Ikea en uppsättning som kan användas för vardagliga och festliga ändamål. Tallrikarna, kopparna och skålarna fascinerar med ett porslin av stengods och ett bedrägligt verkligt hantverk. Det är svårt att tro att det här är massproduktion och inte ett vintagearv. Samtidigt kan porslinföremålen alltid omformas tack vare sin neutrala grå färg.

Klassikern får ett nytt utseende

Ikea katalog 2021 Ivar hyllsystem i industriellt utseende

Hyllsystemet “Ivar” har länge ansetts vara en riktig klassiker och är mycket populärt bland märkenas fans. Nu får det ett nytt utseende och visar sig med sina gallerdörrar i minimalistisk-industriell stil. Skåpets dörrar gjordes med en ny tillverkningsmetod. Med denna metod hålls avfallet till ett absolut minimum.

Fröset fåtölj: Ny produktionsmetod minimerar användningen av material

Froset fåtölj av trä med modern design

Fåtöljen “Fröset” fascinerar älskare av den skandinaviska livsstilen, inte bara med sin minimalistiska design, utan också med sitt smarta koncept. Eftersom fåtöljen tillverkades med en ny tillverkningsprocess där materialförluster kunde hållas till ett minimum. På detta sätt har den svenska tillverkaren lyckats sänka produktionskostnaderna och minimera miljöpåverkan.

Froset fåtölj i trä från den nya Ikea -katalogen

Fåtöljen har den enkla formen som är typisk för Ikea och finns i tre färger, naturligt eklook, rött och svart. Det kan kombineras med praktiskt taget alla tabeller.

Kökssystemet Enhet: ett varierat köksprogram för hyrda lägenheter

Ren natur Enhet kök i utseende i ek

Det nya modulära köket Enhet är ett mångsidigt köksprogram för små rum och hyreslägenheter. Den kan sättas ihop snabbt och enkelt och erbjuder den perfekta rymdlösningen för alla som vill ha mer flexibilitet i vardagen.

Ikea Highlights 2021 Enhet köksförvaringssystem i rött för en retro look

En del av köksutbudet är hyllsystemen Enhet, där porslin, bestick, mikrovågsugn eller kryddor kan förvaras dekorativt. Hyllorna finns i vitt, rött och svart. Förresten, de är också idealiska för användning i våta områden.

Ikea katalog 2021 belyser Enhet modulära förvaringssystem för badrum och kök

Till exempel badrummet – hyllramarna i serien kan också eftermonteras med hjul och skjutas fram och tillbaka.

Hemtillbehör för mer karaktär

Ikea nya artiklar katalog 2021 idéer Lättsäld

Lättsåldsvaserna är mycket mer än bara vaser, eftersom de också kan användas som mjölkkanna eller karaff. Finns i två storlekar och dekorerade med söta pingvinteckningar, ser vaserna vackra både som solister och i grupper.