Ovanliga möbler ser ut som skissade – en design av Jinil Park

möbelideen-Ritningsserie-Jinil Park-Design stol-bordsdesign

Ovanliga möbler i interiören vittnar om sin egen stil och en fin känsla för design. Den koreanska designern Jinil Park har förvandlat dessa grovteckningar, som vid första anblicken verkar barnsligt enkla, till möbler som ser ut som en galen skiss. De tredimensionella föremålen ser ut som en tvådimensionell skiss och utstrålar en nästan skulpturell skönhet. Även med tvådimensionella storlekar på papper tänker man i tre dimensioner och föreställer sig hur de kommer att se ut i verkligheten. Ritningsserien ger ett sådant intryck att gränserna mellan verklighet och illusion smälter samman.

Ovanliga möbler handgjorda av ståltråd

Linjära trådmöbler-intressanta strukturer och linjer

Den ovanliga formen sätter en ny standard när det gäller design. Framställningen utförs i svarta, lätt smidiga och inte skarpt avgränsade linjer. Grova till fina linjeritningar ger intryck av att designern har experimenterat med idéer. Olika linjer krävdes för att uppnå önskad visuell effekt – en rad är lite högre och nästa är lite lägre. För att göra variationerna så autentiska som möjligt, som i fallet med handritade skisser, parkerar du hamrade trådar av olika längder och tjocklekar.

Revolutionära möbler ser ut att ha ritats

stol modern design-som skissad-svart jinil-park filigran-struktur

Jinil Park omsätta en ovanlig designidé i praktiken. Han gjorde 4 möbeldesigner av ståltråd – 2 stolar, 2 lampor och ett bord. Trots filigranstrukturen är möblerna i Drawing -serien tillräckligt stabila för att klara människans vikt. Fokus ligger på snedvridna, förvrängda och länkade strukturer och linjer. Dessa talar för en speciell individuell ”signatur” och uttrycker konstnärernas känslor och inre värld. En teckning är särskilt bra på att skildra enkla former och känslomässig spontanitet. De linjära trådmöblerna revolutionerade designvärlden på Gwangju Design Biennale i Sydkorea hösten 2013.

Ovanliga möbler från Drawing -serien av Jinil Park

Ovanliga föremål möbler idéer stol ritad grafisk teckning

Stolen är en trådram som ser ut som en ritning

Trådskulpturer ritade möbeldesign stol Jinil Park

Trådskulpturer imiterar tvådimensionella linjeteckningar

tvådimensionell grafisk design stol-transformerad jinil park

Lampdesign inspirerad av grafiska linjeritningar

bordslampa lampskärm-Drawing-serien röd ståltråd

Ovanliga möbelidéer för ditt hem

sydkoreansk design skiss bord ståltråd-liknande dragna-jinil park