Påfågelfåtöljen i rotting passar perfekt med den trendiga boho-chic-stilen

Pfauenthron påfågelstol prydd med dahlior

Påfågelstolen var mycket populär på 1960- och 1970 -talen och har gjort sin stora comeback de senaste åren. Med sina genomarbetade vävda detaljer och den omisskännliga fläktliknande formen på ryggstödet kommer påfågelstolen omedelbart att väcka uppmärksamhet. Rottingfåtöljen passar också perfekt med boho-chic-stilen, som också nyligen har blivit mycket populär bland designers och husägare. Precis som den majestätiska påfågeln kan denna rottingtron inte förbises och blir ett blickfång i rummet.

Ursprung och intressanta fakta om påfågelfåtöljen

Påfågelfåtölj designikon vit rotting Brigitte Bardot Cher

Tyvärr vet vi idag inte exakt vem formgivaren av den distinkta möbleringen är. Men ursprungsorten är Sydostasien, nämligen Filippinerna. Påfågelstolarna importerades inte till USA förrän 1876 för världsutställningen i Philadelphia. Påfågeltronen blev snabbt en kändishit. Många kändisar fotograferades i en påfågelstol då: Elizabeth Taylor, Cher, Dolly Parton, Diana Ross, Charlie Chapman, Brigitte Bardot och Truman Capote är bara några av dem.

Påfågel fåtölj bakgrund bakgrund fotografering mode

I början av 1900-talet blev den exotiska rottingfåtöljen med sin boho-chic charm en integrerad del av fotostudior, salonger och rökrum i välbärgade hem. Med den ökande efterfrågan massproducerades stolarna. Till en början var påfågelstolen i rottingens naturliga färg. Men numera finns det fler och fler färgglada modeller. Färger som vitt, turkost, rosa eller till och med svart är särskilt populära.

Egenskaper hos påfågelstolen

Peacock fåtölj rotting boho dekor etnisk stil möbler ryggstöd

På grund av sitt fläktformade ryggstöd är påfågelstolen med rätta förknippad med den magnifika fågeln. Ryggstödets mönster kan likna fågelfjädrar eller se ut som ett vanligt korgverk. Sammantaget ser alla påfågelstolar majestätiska ut och ger en mycket speciell känsla till rummet.

Påfågelfåtölj gjord av rotting, olika mönster i väven

Moderna tolkningar av påfågelstolen

Påfågelfåtölj rotting ryggstöd blommor BnB Italia Crinoline

Naturligtvis ser den klassiska påfågelstolen unik ut och kan konkurrera med många andra möbler. Ändå tolkade kända designers som Patricia Urquiola, Hans Wegner och Kenneth Cobonpue designen på sitt eget sätt.

Påfågelstol trä danska designern Hans Wegner

År 1947 utvecklade den danska designern Hans Wegner en ny version av Windsor -stolen, vars baksida sprider sig från botten som ett påfågelhjul. Med de avsiktligt moderna linjerna och de extravagant formade trästavarna valde designern ergonomisk estetik. Den platta delen är där axelbladen vilar.

År 2008 skapade Patricia Urquiola en fåtölj för B&B Italia, som i sin form knappast skiljer sig från den berömda analogen. Istället för rotting är den dock gjord av väderbeständiga syntetfibrer. Förresten har stolen också ett annat namn – crinoline.

Den världsberömda filippinska designern Kenneth Cobonpue skapade en modern tolkning av den ikoniska rottingfåtöljen 2017. Ett krökt korgverk imiterar påfågelmönstret och dekorerar ryggstödet. Mjuka sittdynor ger mer komfort och avrundar helhetsbilden.

Påfågeltron som en höjdpunkt på fester

Påfågelfåtölj rotting utsmyckad med blommor hönsfest tronbrud att vara

Oavsett om det gäller ett bröllop, en hönsfest eller en babyshower – det boho -chica utseendet är helt på trend. Påfågelstolens distinkta ryggstöd utgör den perfekta bakgrunden för en fotografering och fokuserar perfekt på personen som sitter. Blommor och kransar kan också fästas på rottingnätet mycket snabbt och enkelt.

Boho möhippa dekoration flamingos påfågel tron ​​rosa

Boho -stil baby dusch påfågelfåtölj vit teepee tält

Påfågelfåtöljen i rotting passar många levande stilar

Påfågelfåtölj i vardagsrummet etno boho interiör

Den luftiga korgstolen har imponerande dimensioner, främst på grund av det breda ryggstödet, men den kan integreras särskilt fint i rymliga och små rum. Den skär en fin figur i hörnet av ett litet sovrum samt i ett stort vardagsrum. Med broderade kuddar, pälsar och mattor i etniskt utseende får du en avslappnad boho -känsla i ditt hem.

Hitta rätt påfågelfåtölj för dig

Påfågelfåtölj svart dramatisk orientalisk höjdpunkt

Nya eller begagnade, påfågelstolar kan hittas via designers, online och i vissa antikaffärer. Leta efter ett fynd på garageförsäljning, sparsamhetsbutiker eller nätauktioner. Innan du bestämmer dig för en stol bör du veta hur mycket utrymme du har och mäta stolen själv, eftersom påfågelstolar kan vara väldigt olika i storlek. Vissa modeller är ganska kompakta och andra är enorma.

Ge påfågelstolen ett ljust målarfärg

Påfågel fåtölj mintgrön modern inomhus växter läshörna

På grund av sitt tronliknande, utsmyckade utseende är påfågelstolar alltid ett mycket speciellt blickfång. I en ljus färg kommer designen att sticka ut ännu mer och kan ge ett rum en fräsch atmosfär. Färger som turkos och vitt är särskilt populära.

Påfågelfåtöljen ser särskilt lyxig ut till exempel i en vinterträdgård eller på en terrass. Omgiven av frodig grönska ser dess form överraskande harmonisk ut.

Sovrum romantiska rosa gardiner blommönster rosa påfågelfåtölj ungdomsrum flicka

Påfågelfåtölj rotting rosa sovrum tonåringar flickor

Placera påfågelstolen mot en mörk bakgrund

Påfågelfåtölj rotting sovrum bensinblå väggfärg mörka veckade persienner

Tack vare det luftiga, vävda materialet och den dramatiska formen ser påfågeltronen särskilt bra ut framför en vägg som är målad i djärva färger eller täckt med djärvt mönstrad tapet. Detta kommer att markera flätan.

Påfågeltron i barnkammaren

Påfågeltron rosa för barn drömlik dekoration i boho chic

Påfågelstolen är gjord för drömmare. Av denna anledning är den också idealisk för barnrummet. Korgstolen ser särskilt vacker ut när den lyser i en fräsch, glad färg. En vacker och bekväm fåtölj är också viktigt i barnrummet. I det kan föräldrar vara nära sin bebis och uppleva många underbara stunder tillsammans.

Påfågelfåtölj rotting barnrum fiol fiken vit planter

Boho babyrum Aftika påfågelfåtölj vita möbler ljusblå väggfärg

Påfågelfåtölj rotting naturliga pälskuddar tofsgarland sovrum

Påfågelfåtölj i vit tofsgarland sittdyna i guld

Påfågelfåtölj rottingpäls filt stor växt vinterträdgård

Sovrum djungel känsla palm påfågelstol i mintgrön

Sovrum i boho chic -stil rottingmacrame

Påfågelfåtölj vit vardagsrum macrame väggdekoration färgglad matta