Självförvaring i förvaringslådor – fördelarna med att lagra hushållsartiklar

Självförvaring-förvaringslådor-vad-lagra-möbler

Enligt statistiken [1] har inte vart femte hushåll i Tyskland tillräckligt med lagringsutrymme för hushållsartiklar. Det begränsade bostadsutrymmet i större städer och det faktum att inte alla hyresgäster har tillgång till källaren eller garaget gör situationen ännu mer komplicerad. Det innovativa självlagringssystemet erbjuder extra lagringsutrymme enligt personliga behov – flexibla hyrestider och olika förvaringsboxstorlekar gör erbjudandet attraktivt. Så ingenting står i vägen för säker förvaring av möbler och hushållsartiklar.

Självförvaring i förvaringslådor – vad som egentligen ligger bakom termen?

Självförvaring-förvaringslådor-möbler-butik-idéer

Termen självlagring kommer från engelska och betyder bokstavligen “lagra dig själv”. I grund och botten kan två typer av lagring särskiljas. De så kallade pakettjänsterna är den första varianten – hyresgästen packar själv hushållsartiklarna i flyttlådor och skickar dem till operatören med bud. Alternativt kan operatören ta över transporten efter överenskommelse. Hushållsartiklarna lagras sedan i en hall under en viss period och skickas tillbaka med bud med ett överenskommet datum. Fördelen med denna variant är att operatören tar över organisationen, nackdelen – hyresgästen har ingen tillgång till sin egendom under lagring.

Den andra varianten är de så kallade inomhusförvaringshållarna / fortfarande kända som uthyrningslådor, självförvaringscentraler eller uthyrningsförråd /. Dessa erbjuder individuella förråd i olika storlekar som är fritt tillgängliga 24/7. Systemen av hög kvalitet är låsta, övervakas med kameror och är utrustade med sprinklersystem. Fördelen – hyresgästen har alltid tillgång till sin egendom och kan ladda och lossa den när som helst. Nackdelen – transporten måste organiseras av hyresgästen själv.

27 bra tips för lagringsutrymme och förvaring i ditt hem

Mini lägenhet: 18 kvm lägenhet i London erbjuder många lagringsutrymmen

Använd utrymmet under trappan vettigt: Exempel med planlösning och andra idéer

Självförvaring i förvaringslådor – vad kan förvaras i en förvaringslåda?

Självförvaring-förvaringslådor-hyra-Bochum-idéer

En förvaringslåda erbjuder flexibelt förvaringsutrymme för möbler, trädgårdsredskap och sportutrustning för en kort eller lång period. Om du till exempel ska flytta eller renovera kan hyresrätter vara särskilt användbara. Även om en resa planeras under en längre tid eller plötsligt arvsminnen dyker upp kan ytterligare förvaringsutrymme hyras.

Men som med vanliga förråd finns det också vissa regler med självförvaring – lagring som varje hyresgäst måste följa. Djur, växter, mat, brandfarliga ämnen och vapen är inte tillåtna i självförvaringsenheterna. Enheter får endast förvaras i hyresboxarna med en tom och väl torkad tank. Andra hushållsartiklar / böcker, tidskrifter, möbler och co./ kan i princip rymmas utan problem. De flesta leverantörer har integrerat en rymdrådgivare på sina sidor så att alla själva kan beräkna det nödvändiga utrymmet.

Självförvaring i förvaringslådor – vad hyresgästen måste se upp för?

Självförvaringsförvaringslådor-säker-förvaring-möbler-hushållsartiklar

Innan hyresgästen lagrar sina varor bör han definitivt ta en titt på sitt förråd personligen och kontrollera det noggrant. För att undvika egendomsskador bör hyresobjektet vara torrt, rent och frostsäkert, och det ska vara lätt att ladda och lossa senare. Övervakning med kameror och försäkring av varorna är också fördelaktigt.

  [1] Undersökning av Stockworld.de 2010