Skapa en 30 kvm stor lägenhet? Möbeltillverkaren Clei erbjuder innovativa lösningar

Under de senaste åren har trenden mot öppet konstruktion utvecklats, där flera rum kombineras i ett stort vardagsrum. Enrumslägenheter är också mycket populära i dessa dagar. Bidragande faktorer till denna trendutveckling var nya livsstilar, nya arbetskrav och viktiga sociala aspekter som förändringar i familjestrukturen. Idag har ett stort rum vanligtvis olika funktioner som att äta, laga mat och leva. Men hur lyckas du hitta den perfekta kompromissen mellan komfort och användbarhet på 30 kvadratmeter? Att möblera öppna ytor för att få ut det mesta av utrymmet kan tyckas vara en skrämmande uppgift. Men det är inte omöjligt.

Hur kan du optimalt använda 30 kvadratmeter?

30 kvm rum inrättat ett öppet vardagsrum

Att bo i ett litet utrymme betyder inte att livskvaliteten går förlorad. Faktum är att sedan antiken har människor ofta sökt säkerhet, mys och komfort i små utrymmen. Att bo på några kvadratmeter innebär att använda det tillgängliga utrymmet på ett smart sätt, spara eller få plats och lämna ingenting åt slumpen. Ett genomtänkt koncept är nyckeln här.

Multifunktionella möbler skapar funktionalitet även i de minsta utrymmena

Inred ett 30 kvm rum eller lägenhet med konvertibla möbler

Som ett företag som har utforskat potentialen hos konvertibla möbler sedan början av 1960 -talet, erbjuder Clei ett helt utbud av mycket anpassningsbara lösningar. De noggrant genomtänkta möbelsystemen från Clei gör det möjligt att rymma kök, matsal, vardagsrum, sovrum och kontor på bara några kvadratmeter. Eller, om det behövs, för att skapa sovplats i ett öppet vardagsrum för oväntade gäster.

“Space 10” visar nya idéer för rumsindelning

30 kvm lägenhet planlösning smalt rumsexempel med konvertibla möbler från Clei

Den verkliga utmaningen är att göra det tillgängliga utrymmet så dynamiskt och anpassningsbart att en mängd olika behov kan tillgodoses. Med Clei är det möjligt att omvandla ett vardagsrum till ett kök eller ett sovrum till ett hemmakontor med bara några enkla steg.

Skapa en 30 kvm lägenhet eller rum med flera funktioner

En av de mest mångsidiga lösningarna i den konvertibla Cleis -möbelserien är “Space 10”. Möbeltillverkaren visar hur du kan rymma kök, matsal, vardagsrum och sovrum i ett rum, med minimala platsbehov (30 kvadratmeter). De konvertibla möblerna och dess mått visas på planritningen ovan. Nedan berättar vi lite mer om varje design.

Kök “kökslåda”

Minikök gömt bakom ett skåp

“Kitchen Box” är ett minikök som fungerar med Living & Young System -serien från Clei kan användas. Den fördubblar sin storlek i bara några enkla steg. På mindre än 4 kvadratmeter erbjuder det nödvändigt utrymme för alla dina köksredskap.

“Girò” bord

Matbordet Giro erbjuder plats för 4 personer och är roterbart

Miniköket kombineras perfekt med Girò -bordet, som har en roterande mekanism och ett tvåfaldigt öppningssystem. Det kan användas som matbord för 4 personer eller ett bekvämt skrivbord. När den är stängd är den bara 35 cm djup.

Murphy -säng med soffa “Oslo Divano” och hyllsystem “Tetris”

Murphy -säng med soffa och vägghylla från Clei

Hur kan du placera en stor dubbelsäng i en 30 kvadratmeter stor lägenhet? För rum med flera funktioner är en hopfällbar säng med soffa en platsbesparande lösning för vardagsrum. Under dagen används cabriolet Oslo Divano som en mysig och elegant soffa, på natten förvandlas den till en bekväm, fullfjädrad dubbelsäng. När sängen öppnas glider sätet automatiskt framåt och ryggstödet kan plattas ut. Med sådana bekväma multifunktionella möbler kan en liten lägenhet förvandlas från ett vardagsrum till ett sovrum eller ett gästrum på nolltid. Soffan med en utfällbar dubbelsäng kombineras perfekt med “Tetris” -vägghyllesystemet och med andra komponenter från “Living” -serien & Ungt system “.

Väggfällbart bord “Wally”

Fällbart skrivbord för väggmontering

“Space 10” är bara ett möbleringsexempel på hur du kan skapa attraktiva vardagsrum med funktionalitet och atmosfär med de konvertibla möblerna från Clei. Designermöblerna som presenteras i den kan kombineras med andra multifunktionella moduler från ”Living & Young System ”, till exempel med” Wally ”-bordet. Med bara 15 cm djup och ett integrerat bord med fällbar öppning kan det användas både som skrivbord och som matbord. Om du sedan behöver ledigt utrymme i rummet under dagen kan du helt enkelt vika tillbaka det i garderoben. Det hopfällbara bordet är nästan osynligt tack vare dess handtagsfria front och integreras perfekt i ett trevligt öppet vardagsrum.

Med konvertibla möbler som kan användas som popup-föremål är det barns lek att optimalt utnyttja en 1-rumslägenhet eller ett öppet vardagsrum, där olika funktioner som att äta, laga mat och leva sömlöst smälter samman. Varje möbel från Clei presenterar sig med minst två funktioner och gör att även svåra rumskoncept kan lösas enkelt och stilfullt.

*På Clei: s webbplats du kan upptäcka mer smarta levnadslösningar.