Sminkbord DIY: 30+ fantastiska designidéer och inredningstips för en perfekt sminkhörna med en överblick!

Varje kvinna vill se vacker ut och ha några underbara och avkopplande stunder för sig själv som garanterar henne en bra start på dagen. Men morgonen är den mest hektiska tiden på dagen och alla de läppstift och ögonskuggor som ligger överallt gör det inte lättare. Ett vackert dekorerat toalettbord är varje skönhetsdrottnings dröm. Om din sminkförsörjning har vuxit på sistone och du inte har ett bekvämt ställe att lagra den eller göra din smink på egen hand, är det hög tid att tänka på att skapa ett eget sminkhörna. Oavsett om det är i sovrummet, i omklädningsrummet eller i arbetsrummet – det finns alltid en plats för ett sminkområde. Från minimalistisk-modern till liten och praktisk till lekfull-romantisk-i den här artikeln hittar du många bra dekorationsidéer och designtips samt en enkel sminkbord DIY-guide!

Make-up bord idéer sovrum make-up hörn uppsättning upcycling idéer gamla möbler

Fåfängningsbordet är ett praktiskt sätt att lagra våra favoritprodukter och hålla röran på avstånd. För att skapa en harmonisk helhetsbild är det viktigt att matcha stilen och dekorationerna på resten av möblerna i rummet. Även om du inte har mycket plats eller pengar över kan du fortfarande skapa din egen unika och funktionella oas som du kommer att älska. Ett sminkhörn är perfekt för ett litet sovrum-det är inte bara platsbesparande, utan ser också bra ut. Naturligtvis finns det ett stort utbud av färdiga modeller i de stora möbelbutikerna. Men att bygga toalettbordet själv är inte bara roligt, det är också lätt för din plånbok och ger rummet en personlig karaktär.

Klädbord DIY -instruktioner – Så snabbt kan du bygga din egen oas själv

Sminkbord Ikea Malm Ställ upp sminkhörna i sovrummet Tips

Att sminka sig i lugn och ro utan att behöva gräva all smink ur handväskan eller lådan varje gång-skulle det inte vara en dröm? Om du gillar att göra hantverk och känner dig kreativ, är våra Malm Dressing Table DIY -instruktioner precis rätt för dig! Minimalistiskt, praktiskt och ändå elegant – med rätt dekoration är sminkbordet “Malm” från Ikea perfekt för ditt nya sovrumssminkområde! Eftersom möblerna finns i vitt kan du alltid måla om den med valfri färg.

Nödvändigt material: 

 • “Malm” Ikea sminkbord
 • Lådhandtag
 • Träplatta som bakvägg
 • speglar
 • Spegeltejp
 • Skruvar, träpluggar
 • Såg och sladdlös skruvmejsel

DIY-sminkbordidéer, enkelt sminkhörna i sovrummet, tips

DIY toalettbord Ikea – steg för steg instruktioner:

 • Självklart behöver varje toalettbord en spegel. I det första steget är bärplattan monterad för detta. För att göra detta, borra först fyra plugghål i kanten som ska ligga på bordet.
 • Borra sedan ytterligare fyra plugghål i bordsskivan.
 • Lägg sedan träplattan på pluggarna och fäst den på bordet. För ännu mer stöd kan du också skruva plattan på bordet underifrån.
 • Fäst spegeln på träplattan med spegeltejpen.
 • Markera hålen för lådhandtagen och borra dem framifrån med borren. För att inget ska gå sönder, håll en liten bit trä mot baksidan. Slutligen fäst handtagen och voilà! Lägg till rätt dekoration och ditt nya sminkbord är klart att använda!

Ikea Alex toalettbord blir allt populärare

Sminkbord Ikea Alex bygger själv sminkhörna lite utrymme

Vet du att ett mycket praktiskt och modernt skrivbord kan byggas av 2 Ikea ”Alex” hyllsystem och en enkel träskiva på nolltid? Beroende på modell har “Alex” -hyllan flera lådor som är fantastiskt lämpliga för förvaring av alla dina sminkprodukter. Det rena utseendet kan perfekt anpassas till alla inredningsstilar och den smala designen gör det möjligt att ställa in toalettbordet i absolut alla hörn av rummet.

Att sätta upp sminkhörnan – bra idéer för förvaring av sminkbord

Vintage Möbler Sovrum Vanity Area Toalettbord DIY

Ordning är halva striden och det gäller även ditt eget sminkhörna. Låt oss inse det – när vi letar efter det perfekta läppstiftet eller ögonskuggan slutar sminkhörnan att se ut som om en bomb gick av. Därför är det viktigt att investera i massor av små förvaringslådor. Håll dina smink- och hårprodukter åtskilda från varandra och använd små burkar för att förvara sminkborstar. Försök att organisera allt efter hur ofta och vad du använder det till. Du behöver inte lägga en förmögenhet på det och det gör förberedelser mycket enklare och roligare.

Förvaring av sminkbord DIY -instruktioner Masonburkar Gör borstbehållare själv

Så att du alltid har allt till hands snabbt, har vi gjort oss smarta och ger dig några enkla DIY -idéer för förvaring av sminkbord. Till exempel kan du sortera dina läppstift och enskilda ögonskuggor i de små besticklådorna av plast. Eller vad sägs om några uppstickande idéer? Så här är toalettpappersrullar den perfekta sminkborsthållaren! För att få ut det mesta av lådorna kan du samla lådorna med förpackningar i olika storlekar och sedan ordna dem i dem.

 • Masonburkar är ett bra sätt att presentera dina penslar vackert på toalettbordet. Det bästa med det är att du kan designa det individuellt efter din egen smak och matcha resten av inredningen. Denna DIY -idé fungerar inte bara med konserveringsburkar – med lite kreativitet kan du konvertera varje burk och mugg i huset till en cool och modern borsthållare.
 • DIY förvaringsbord för läppstift – Följande idé säkerställer att du alltid har en bra överblick över hela din läppstiftssamling och snabbt kan välja rätt färg. Allt du behöver är en stor låda med lock, linjal och en sax. Skär först av hörnen och sidorna och skär sedan remsor från resten av locket. Gör små snitt så att remsorna kan klibba ihop. Slutligen, sätt ihop det hela och du är klar!

Sätt upp ett sminkhörna – det som absolut inte får saknas?

Återanvänd gamla möbler

Du har följt våra sminkbord DIY-instruktioner och nu behöver du fortfarande en sminkhörnainspiration? Så att din lilla oas är ordentligt iscensatt måste rätt dekoration förstås hittas! Det låter kanske logiskt, men utan en matchande spegel är möbeln inget annat än ett vanligt skrivbord i sovrummet.

 • Ge bra belysning – Vi vet det alla – bra ljus och tillräcklig belysning är avgörande för en perfekt sminkning. Det skulle vara bäst om du placerar ditt toalettbord nära ett fönster. Om det inte är möjligt bör du belysa din spegel med flera lampor – detta garanterar alltid bästa resultat och blir samtidigt ett riktigt blickfång.
 • Rätt färg för sovrummet sminkhörna – Valet av färg får under inga omständigheter försummas. För att skapa en harmonisk helhetsbild och för att rummet inte ska bli för rörigt bör nyanserna komplettera varandra. Färger som vitt, grädde och ljusrosa ger rummet en uppfriskande touch och har en lugnande effekt. Sätt upp en svart eller grå blomvas för att skapa stora kontraster och skapa accenter.

DIY toalettbord Idé sminkhörna Inspiration sovrum inrättat

 • Make -up hörnidéer med blommor – Ta med lite färg och doft i rummet genom att lägga vackra blommande blommor på toalettbordet. Den fräscha doften lyser upp stämningen och skapar en mysig atmosfär. Blommorna ser särskilt utsökta ut när du placerar dem i en elegant keramik- eller trävas. Självgjorda konstgjorda blommor eller dekorativa succulenter kan också iscensättas på olika sätt och är ett annat utmärkt alternativ för att försköna sminkområdet.
 • Aromaterapi – Det har vetenskapligt bevisats att vissa dofter kan ha en positiv effekt på vårt psyke. Aromljus eller rökelsepinnar är därför ett absolut måste för DIY -sminkbordet.

Sminkhörna lite utrymme-kreativa sminkbordidéer för mindre ytor

Sminkhörna litet utrymme sminkbord DIY idéer för att göra små sovrum

I ett litet rum kan det snabbt bli en utmaning att hitta rätt plats för ett sminkhörna. För att skapa en harmonisk helhetsbild och så att rummet inte verkar överbelastat måste toalettbordet framför allt vara praktiskt och platsbesparande. Här har vi några bra idéer för sminkhörn för mindre rum:

 • Istället för ett sängbord –  Funktionalitet möter design – att placera toalettbordet bredvid sängen är ett bra alternativ för att få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet utan att behöva kompromissa med möblerna.
 • Gör om kommoden till ett toalettbord – Även om detta inte är ett perfekt substitut, krävs det lite kreativitet när du sätter upp ett litet rum. Allt du behöver göra är att hänga en spegel över den. Några färska blommor som dekoration och ditt sovrumssminkområde är klart!
 • I hörnet – Ett litet hörn i sovrummet är gratis och du vet inte vad du ska göra med det? Då är detta precis rätt plats för ditt nya toalettbord.

Sminkbord DIY-en översikt över andra fantastiska och kreativa sminkhörnidéer

återanvänd gamla möbelsminkbord DIY billigt uppsatt sminkhörna

DIY sminkborddekoration och förvaring är ett billigt sätt att organisera dina sminkartiklar 

DIY sminkbord förvaring make-up hörn inspiration

Felfri sminkning är endast möjlig med rätt belysning

DIY toalettbord förvaring sovrum sminkhörna lite utrymme

Lugnande färger och fräscha blommor förvandlar sminkområdet till ett riktigt blickfång

DIY toalettbord dekoration litet sovrum inredningstips sminkområde

Föredrar du något mer rustikt? Trämöbler utstrålar en speciell värme och ser otroligt puristiska och eleganta ut

Inredning av ett litet sovrum DIY sminkbord billiga upcycling idéer

En fåtölj eller en bekväm stol får inte saknas i sminkhörnan

Sovrumsbelysning sminkbord DIY sminkhörna Inspiratio

Väggmonterade flytande hyllor är bra för ett enkelt sminkbord DIY-projekt

ställ upp sminkhörna sminkhörna sminkbord DIY

Krydda gamla möbler för att ge sminkområdet en personlig touch

Sovrum make-up hörn lite utrymme skinka bord idéer

Sminkhörnan är ditt personliga utrymme, där du kan förbereda dig i lugn och ro och koppla av en kort stund

Sovrum make-up hörn upprättat sminkbord DIY

Ljusa, naturliga färger som vitt och beige lyser upp hela rummet och skapar en mysig atmosfär

Sminkhörna sminkbord DIY tips för små sovrum

Sovrummet ska vara vår lilla oas av välbefinnande och vita möbler ger sminkytan pricken över i: et

Sminkområde Sminkbord DIY Små sovrumsmöbler

Letar du efter vackra och enkla sminkbord DIY -idéer för små sovrum? Då är denna praktiska och moderna design precis rätt för dig!

Make-up hörn litet utrymme DIY toalettbord dekoration små sovrum inredningstips

Trämöbler har en speciell retro charm 

Sminkhörna litet utrymme DIY sminkbord billigt

Även i de minsta rummen finns det alltid plats för ett elegant sminkhörna

Förvaringsbord för sminkbord DIY litet sovrum inrättat sminkområde

Lådor och förvaringsbord för sminkbord är praktiska för att förvara dina skatter och samtidigt sätta dem i rampljuset

Förvaringsbord för sminkbord DIY sovrumsdekorationstrender

En bekväm sittplats som passar in i resten av inredningen kompletterar helhetsbilden

Sminkbord DIY Instruktioner Upcycling Idéer Gamla möbler Sovrum Inredningstrender

Eller varför inte göra din mormors gamla “Singer” symaskin till ett coolt vintage sminkbord? 

Sminkbord DIY-instruktioner Sminkhörna lite utrymme för att sätta upp ett litet sovrum

Ett litet bord, en spegel och en pall – det är allt du behöver för sovrummet!

Toalettbord Idé för att inreda ett litet sovrum Sminkhörna Inspiration

Sminkhörna Sminkbord DIY-Implementera dina egna idéer och var inte rädd för att leka med färger

Sätt upp sminkbord DIY sovrumsminkområde

Sminkbord barn DIY idéer – Även de små prinsessorna förtjänar att ha ett eget sminkområde

Sminkbord barn DIY-sminkhörnainspiration för barnrumsinredning

Mjuka pastellnyanser skapar en harmonisk helhetsbild

Sminkbord barn DIY plantskola dekorera idéer toalettbord DIY