Stående bord för trädgården – 16 idéer för ett dekorativt och användbart trädgårdsbord

Stående bord för trädgårdsdrycker-deco-bar-vas

Vi kan bäst komma till vila och koppla av i vår egen trädgård som på ingen annan plats. Så att vi känner oss bekväma kan vi designa trädgården individuellt med trädgårdsmöbler efter vår egen smak. Den vanliga trädgårdsinventeringen inkluderar trädgårdsbord, stolar, solstolar och bänkar, som gör att vi kan ha fina kafferunder, sällskapliga grillar eller timmar av avkoppling. I denna artikel kommer vi att presentera dig för några idéer för Högt bord för trädgården innan, liksom värdefulla förslag och tips om hur du kan göra ett sådant trädgårdsbord själv.

Stående bord för trädgården – en praktisk och dekorativ möbel för utomhusbruk

bakgård-bar-bord-stolar-bambu-trä

Ett högt bord för trädgården utvärderar trädgården, ser inbjudande ut och utstrålar en somrig känsla. Stående bord gör att du kan samla många människor i din trädgård och skapa en särskilt mysig atmosfär för fester. Till skillnad från konventionella bord är höjdbordet 100-110 centimeter. I grund och botten är dessa trädgårdsmöbler mindre och lättare än konventionella trädgårdsbord och är därför enkla att hantera och kan användas på alla sätt. Trädgårdsbordet ska möta dina behov och den befintliga trädgårdsdesignen. Barbord för utomhusbruk är gjorda av trä, metall, sten, rotting och plast.

Gör ett högt bord för trädgården för varje smak från olika material

betongblock-stå-bord-vägg-trä

Om du inte väljer typiska trädgårdsmöbler finns det många alternativ för dig att skapa ditt eget högbord för trädgården av en hög bordsram och en bordsskiva du väljer. Om du inte gillar den klassiska versionen av trädgårdsbordet kan du naturligtvis låta fantasin springa och prova olika materialkombinationer. Kolla in detta unika trädgårdsbord på bilden ovan. Du kan göra ett attraktivt och vanligt högbord till din trädgård själv, till exempel från flera betongskalstenar och en träplatta.

Trädgårdshögbord av trä och betonghinkstenar

Stående bord-trädgård-bar-betong-trä-stolar

Ditt höga bord kommer inte bara att ha en praktisk funktion, det kan också vara väldigt dekorativt. Du kan använda några av betongblocken som växtkrukor och plantera dem med olika succulenter, till exempel. De är mycket lämpliga för dekoration, är lätta att ta hand om och behöver knappt underhåll. Beroende på hur mycket utrymme du har i din trädgård kan du fästa högbordet direkt på väggen och spara utrymme eller skapa en fantastisk trädgårdsbar. Du är välkommen att forma en hörnstång med betongskalstenarna och utrusta den med matchande barstolar. Oavsett om det är cocktailkvällar eller för avslappnade fester utomhus, är detta höga bord ett bra köp för din trädgård.

Bygg ditt eget högbord för trädgården av trä

bar motstående bord-glasögon-drycker

Om du själv vill bygga ett högt bord för din trädgård av trä kan du använda gamla trälådor och skapa en härlig sommarbar med en disk på en bekväm höjd. Trälådorna erbjuder mer än tillräckligt med lagringsutrymme för drycker, glas och olika barredskap. Denna trädgårdsbar är designad i en ny färg och ser helt elegant och dekorativ ut. För dem bakom disken som underhåller gästerna är det vettigt att utrusta baren med en inbyggd flasköppnare eller en behållare för cocktailskedarna.

hopfällbara-stå-bord-stolar-skåp

Ett högt bord för trädgården är den perfekta lösningen om det inte finns tillräckligt med plats i din trädgård. Du kan också använda ett hopfällbart trädgårdsbord om du vill göra trädgårdsbordet mer diskret och oansenligt. Detta trädgårdsbord är mycket praktiskt, platsbesparande och otroligt kreativt. När den är stängd ser den ut som en smal hylla eller garderob och erbjuder förvaringsutrymme för några små blomkrukor. Om du öppnar skåpet ser du det hopfällbara högbordet och bakom det förvaringsutrymme för sprit och glas, skärbrädor och kryddor. En ännu mer platsbesparande variant av detta bord skulle vara att fästa bordsskivan på hyllan med fasta rep.

fällbara bordsställande bord-växt krukor-drycker

Ett enkelt hopfällbart ståbord är grunden för ett platsbesparande väggfäste. Där kan du njuta av de svala dryckerna och förvara dem direkt. Barbordet behöver inte nödvändigtvis vara utförligt möblerat, även den här enkla modellen, som kan fällas ner, ser väldigt elegant ut och är några centimeter bred när den fälls ihop. Du kan förvara det väggfällbara bordet i praktiskt taget alla lediga hörn eller nischer och montera det på en höjd som är bekväm för dig.

trädgård-fönster-bar-bord-barstol

En enkel bardisk som är gjord av en träplatta, som är fäst på väggen, är en stor ytterligare stor variant för ett högt bord för trädgården. Du kan helt enkelt installera bardisken där du bäst kan använda den. Det tar knappt plats, men med matchande barstolar erbjuder det bra sittplatser eller bekvämt förvaringsutrymme för drycker och mat. Det är praktiskt att helt enkelt lämna över rätter genom köksfönstret och förkorta sätten vid servering.

Förvandla vinfat till ursprungliga barbord

trädgård-stå-bord-trä fat-dekoration

Om du vill ha ett unikt, snyggt och originellt högbord för trädgården kan du återanvända gamla, använda vinfat och använda fatet som ett praktiskt och robust barbord som utan tvekan kommer att bli ett riktigt blickfång i din trädgård. Tack vare luftfuktigheten i det fria torkar inte pipan ut och förblir mycket stabil. Ett sådant högt bord av trä är unikt, eftersom varje fat skiljer sig i träets färgnyans och i träkornet.

träfat-blomma-dekoration-trädgård-bröllop

Vissa obehandlade fat har en röd färg i mitten av fatet, vilket ger pipan ett unikt utseende. Under lagringsprocessen lagras vinet i en horisontell fat och när provet dekanteras avlägsnas vinet genom den centrala bunghålet, vilket skapar den rödaktiga färgen. Eftersom tunnan är gjord av naturmaterialet trä, skapar ett sådant högt bord för trädgården en varm och mysig atmosfär. Trätunnor som används som ett högt bord passar den rustika stilen och är lika praktiska som dekorativa.

träfat-isbox-flaskor-stående-bord-trädgård

Om du vill använda en trätunna som ett trädgårdsbord behöver du bara ställa upp fatet för att tillbringa avkopplande timmar i friska luften med en drink eller utsökt måltid. Specialister kan designa ett individuellt högbord för trädgården som detta träfatbord som passar din smak. Tunnan bearbetas på ett sådant sätt att fatpinnarna kommer till sin rätt och tunnan kan användas som hylla eller utrustas med en behållare för isbitar. Om så önskas kan träfaten slipas och förseglas med olja.

marmor-trä-fat-trädgård-bar-bord

Om du vill utrusta vinfatet med en bordsskiva kan du använda en tallrik av trä, marmor eller till och med glas. Detta fantastiska blickfång kan också vara en unik kombination av ett högt bord och en byrå med stora eller små dörrar och olika armaturer. Fatmöbler, både inomhus och utomhus, är verkligen möbler med karaktär som inte finns i alla hus eller trädgårdar.

Högbord för trädgården i metall och trä

metall-rör-trä tallrik-drycker

En snygg och mycket kreativ idé för ett högbord för trädgården är detta trädgårdsbord av järnrör och träskivor. Alla som vill få lite industriell chic till trädgårdsdesignen kan uppnå mycket med denna framgångsrika kombination av svart metall och trä. Om hjulen är fästa på denna modell blir trädgårdsbordet en perfekt barvagn som kan flyttas efter behov. Till exempel kan tillbehör förvaras på den nedre hyllan, medan den övre hyllan används för att förvara glasögon.

Snyggt barbord för trädgården gjord av gammal surfbräda

Barbord-trädgård-surfbräda-metall

Om du vill skapa en sommarlig och solig atmosfär i din bakgård kan du designa ett unikt högbord för trädgården, som säkert låter solen skina oftare och påminner dig om havet och vågorna. En surfbräda användes här som bordsskiva. För metallbordet kan du välja en mindre eller större skiva, beroende på dina personliga preferenser. Ett sådant bord lovar trevliga timmar med en cocktail med goda vänner på sommarkvällarna.

Skapa fantastiska trädgårdsbord från europallar

pall-trädgård-bar-bord-deco-drycker

Du kan göra ett trädgårdsbord med trä av det för närvarande populära byggmaterialet Euro -pallar. Trädgårdsmöbler gjorda av pallar är mycket billiga eftersom du ofta kan få pallar för lite pengar eller till och med gratis. Återanvändbara pallar behandlas ofta med träskyddsmedel, vilket gör dem mycket lämpliga för utemöbler. Träpallar kan också kombineras efter önskemål och staplas ovanpå varandra, eftersom de har standardiserade dimensioner.

Stående bord-trädgård-pall-betong

Till exempel kan du ställa upp två pallar efter varandra och använda en lämplig bräda för bordsskivan för att skapa ett fantastiskt trädgårdsbord med ett rustikt använt utseende. Du kan måla ditt pallhögbord i den färg du vill ha, men du behöver inte, för som redan nämnts är Euro -pallarna redan impregnerade. Om du vill uppnå ett visst utseende och vill måla träpallarna är det lämpligt att använda en färg som är lämplig för utomhusbruk. Du kan också designa ditt trädgårdsbord av pallar med en stenplatta och utnyttja materialets många fördelar. Stenplattor är av mycket bra kvalitet och är väderbeständiga. Vissa bord med plastyta kan lätt repas, men trädgårdsbord av sten, marmor och granit är mycket robusta. Stenplattorna tappar inte heller färg.

bar-stå-bord-stolar-moderna

Om du vill kombinera det rustika med det moderna i din trädgård kan du designa ett enkelt och elegant, monokromt träbord med barstolar av naturliga stockar i sin oregelbundna form. Trädstammen har omvandlats till en attraktiv kopphållare, vilket gör denna unika trädgårdsmöbel ännu mer charmig.

Högbord för trädgården i rotting

rotting-bar-bord-is-box-trädgård

Om du vill ha ett snyggt högbord för din trädgård kan du använda trädgårdsmöbler i rotting. Ett trädgårdsbord i rotting imponerar med sitt naturliga utseende, är bekvämt och vind- och väderbeständigt. Det finns rottingmöbler av äkta rotting eller plast med rottingutseende på marknaden. Barbord av rotting eller med rottingutseende finns i olika färger som ser väldigt elegant ut.

trä bar bord barstol trädgård vas

Om du vill bygga ett högt bord för trädgården själv kan du designa en mycket individuell möbel utan att spendera mycket tid och pengar, vilket inte bara är praktiskt, utan också har en mycket dekorativ effekt och förskönar trädgården.