Träbänk av Yazan Hijazin – föreställande rörelse och stillastående

träbänk yazan hijazin designer brons kopparplatta

BenchArc. Ett Träbänk av designern Yazan Hijazin, grundare Okänd i Amman, Jordanien. I sitt koncept kombinerar han två motsägelsefulla egenskaper som rörelse och stillastående. Å ena sidan förkroppsligar designen en trädstam, å andra sidan – det ser ut som resterna av en gammal träark. Benen förgrenar sig naturligt och stöder en rak trätopp med äkta brons- och kopparfinish. BenchArk är 3,5 meter lång, vilket betonar dess starka närvaro och kräver uppmärksamhet även i ett stort rum.

Träbänk av Yazan Hijazin – Inspirationen

sits yazan hijazin design brons koppardel

Inspirationen till detta stycke kommer från rummet det var designat för – ett konstgalleri. Det är den enda platsen för besökare på galleriet. Du kan sätta dig ner och titta på de olika målningarna eller vara hela tiden i rörelse. Designern ville anpassa den enda möbeln till omgivningen. Inte bara funktionellt, utan också kreativt och unikt. Å andra sidan fascineras besökarna av träbänken eftersom de har ett element gemensamt – motsättningen. Designern tror att motsättningen är ett tecken på mognad. Därför ville han skildra detta förhållande mellan rörelse och stillastående.

Träbänkens unika egenskaper

bänk massivt trä yazan hijazin designerben

BenchArcs unika egenskaper beror på de olika dimensionerna, dess konstruktion, storlek och materialblandning. Fokus ligger på designens okonventionella struktur. De naturliga rörelserna i hans ben kombineras med en minimalistisk och modern rak linje. Du kan se det i hans andra mönster, där han förenar moderna, minimalistiska aspekter med samtida klassiska kurvor. Blandningen av trä, brons och koppar är på något sätt original, särskilt för att metallerna är i sin verkliga pulverform. Att arbeta med metallpulvret var mycket svårt eftersom det tog mycket tid att få det utseende du ville ha.

Brons- och koppardel

 träbänk yazan hijazin designer jordan handgjord

BenchArc träbänk av Yazan Hijazin, Anknownymous

träbänk konstgalleri yazan hijazin designer anbekant

träbänk yazan hijazin designer Anknownymous grundare

träbänk yazan hijazin anknownymuous jordan