Mahasirs Mudra για τον πονοκέφαλο: Σημασία, οφέλη και πώς να το κάνετε.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα χρήματα ξοδεύουμε πολλοί από εμάς για φάρμακα για απλά ζητήματα όπως πονοκεφάλους; Με τις λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το mudras Mahasirs για πονοκέφαλο που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τους πονοκεφάλους των κόλπων χωρίς να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια.

Αυτή η μούτρα γιόγκα όχι μόνο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά είναι επίσης απλή στην εκτέλεση. Ας περάσουμε από αυτό το άρθρο για τον καλύτερο τρόπο για να εξασκήσετε τη μούτρα στο χέρι του Maharis για τον πονοκέφαλο.

Mahasirs Mudra για πονοκέφαλο ημικρανίας

Ποια είναι η έννοια του Mahasirs Mudra ;:

Η σύνθεση των ριζικών όρων του ονόματος Mahasirs Mudra είναι εμφανής με τη μοναδική ματιά στην ετυμολογία του:

 • “Maha” σημαίνει “υπέροχο”.
 • «Siris» σημαίνει «κεφάλι».
 • «Mudra» σημαίνει «σφραγίδα».

Είτε πρόκειται για πόνο είτε για εντάσεις στην περιοχή του κεφαλιού σας, αυτό το Mahasirs mudra έχει αποτελεσματικά ανακουφιστικά αποτελέσματα. Μεταφράζεται επίσης ως “Χειρονομία του μεγάλου κεφαλιού” και εξ ου και το όνομα.

Πώς να κάνετε Mahasirs Mudra για πονοκέφαλο (Mudra χεριών για πονοκέφαλο):

Σας παρουσιάζουμε έναν πρακτικό οδηγό που θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε αποτελεσματικά το Mahasirs mudra. Ανακουφιστείτε με ένα βαρύ κεφάλι ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα:

 • Καθίστε σε μια καρέκλα ή σε μια άνετη στάση διαλογισμού.
 • Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και εκπνεύστε ενώ χαλαρώνετε τους ώμους σας και χαλαρώνετε ολόκληρο το σώμα σας.
 • Ενώ κοιτάτε τις παλάμες σας, στραμμένες προς τα πάνω, τοποθετήστε τα χέρια σας στους μηρούς σας.
 • Φέρτε μαζί τις άκρες των μεσαίων, δεικτικών και αντίχειρων.
 • Στρέψτε τα προς τα πάνω.
 • Διπλώστε το δάχτυλό σας, σχηματίζοντας ένα δαχτυλίδι προς τη βάση του αντίχειρα.
 • Τεντώστε το μικρό σας δάχτυλο έτσι ώστε να κοιτάζει προς το ταβάνι.
 • Βεβαιωθείτε ότι πραγματοποιείτε παρόμοια χειρονομία και στα δύο χέρια.
 • Εισπνεύστε απαλά και στη συνέχεια εκπνεύστε αργά.
 • Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τη ρουτίνα για περίπου έξι λεπτά και μετά χαλαρώστε.

Πόσο καιρό πρέπει να κρατήσετε αυτό το Mudra?

 • Συνιστάται η εξάσκηση στο Mahasirs mudra για 6 λεπτά σε μία συνεδρία.
 • Μπορείτε να εξασκήσετε αυτό το Mahasirs Mudra τρεις έως έξι φορές την ημέρα για έξι λεπτά η κάθε μία για έντονο πονοκέφαλο.
 • Ενώ εκτελείτε αυτή τη μούτρα γιόγκα, θα καθαρίσει τα ιγμόρεια σας εάν εκτελείτε εναλλακτική αναπνοή ρουθουνιού.
 • Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την εκτέλεση του Mahasirs mudra και μπορεί να εξασκηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Οφέλη Mahasirs Mudra:

Ακολουθεί η λίστα με μερικά από τα οφέλη του Mahasirs Mudra:

 • Θεραπεύει τα προβλήματα των κόλπων: Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, η ανισορροπία μεταξύ Vata και Kapha doshas στο σώμα προκαλεί προβλήματα κόλπων. Το Mahasirs Mudra αφήνει θεραπευτικά αποτελέσματα στα προβλήματα των κόλπων, απαλλαγούμε από τη συμφόρηση της βλέννας και φέρνει μια ισορροπία μεταξύ Vata και Kapha doshas.
 • Μειώνει την καταπόνηση των ματιών: Αυτό το Mahasirs Mudra χαλαρώνει τον εγκέφαλο και τα νεύρα προς τα μάτια ανακουφίζοντας ψυχικά προβλήματα όπως το άγχος. Αυτό το Mudra είναι ιδιαίτερα επωφελές όταν γίνεται σε συνδυασμό με διαλογισμό.
 • Δημιουργεί συγκέντρωση: Το Mahasirs Mudra βοηθά να φτάσετε σε μια κατάσταση διαλογισμού βελτιώνοντας την ικανότητά σας να εστιάζετε και να προκαλείτε διαύγεια στο μυαλό σας.
 • Το Mahasirs mudra βοηθά στον μετριασμό της διαταραχής της κροταφογναθικής άρθρωσης χαλαρώνοντας τις αρθρώσεις που συνδέουν την κάτω γνάθο με το κρανίο. Το Mahasirs Mudra βοηθά στη μείωση της σωματικής έντασης που συσσωρεύεται γύρω από το πρόσωπο, το σαγόνι και τα μάτια που προκαλούνται από πονοκέφαλο.

Οι πονοκέφαλοι είναι ένα κοινό φαινόμενο για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο και την ηλικία. Αλλά πριν γεμίσετε τον εαυτό σας με φάρμακα, γιατί να μην δοκιμάσετε φυσικές λύσεις όπως το Mahasirs Mudra για τον πονοκέφαλο. Επιλέξτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και αφιερώστε λίγα λεπτά για να εκτελέσετε το Mahasirs Mudra γρήγορα και φυσικά να ανακουφιστείτε από τον πόνο στο κεφάλι του κόλπου σας. Μην ξεχάσετε να μας πείτε πώς αυτό το άρθρο σας βοήθησε να αντιμετωπίσετε προβλήματα πόνου στο κεφάλι.

Αποποίηση ευθυνών: Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου είναι για ενημερωτική βάση και δεν αντικαθιστά τις επαγγελματικές συμβουλές. Είναι πάντα καλύτερο να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία πριν δοκιμάσετε κάτι νέο από τον εαυτό σας.

Συχνές ερωτήσεις:

1. Ποια είναι η έννοια του Mudras στη Γιόγκα?

Απάντηση: Οι μούντρα είναι χειρονομίες που πραγματοποιούνται ενώ κάθεστε σε παδμασάνα, βατζαρσάνα και σουχασάνα σε συνδυασμό με την πραναγιάμα. Αυτά τα Mudras είναι αναπόσπαστο μέρος της Γιόγκα, επηρεάζοντας τη ροή ενέργειας στο σώμα κάποιου, ανακουφίζοντας τη διάθεση των ανθρώπων διεγείροντας διαφορετικά μέρη του σώματος που εμπλέκονται στην αναπνοή.

2. Είναι εντάξει να εξασκείτε μούτρα γιόγκα ενώ είστε ξαπλωμένοι?

Απάντηση: Όσο μπορείτε να κινείτε τα χέρια και τα χέρια σας και να διατηρείτε την επίγνωση της αναπνοής σας, μπορείτε να κάνετε μούτρα γιόγκα ενώ ξαπλώνετε στο κρεβάτι ή ακόμα και όταν είστε άρρωστοι. Πρέπει να έχετε το σώμα και τα χέρια σας χαλαρά και η πίεση πρέπει να είναι πολύ μικρή.

3. Μπορούν τα γιόγκα μούτρα να θεραπεύσουν ασθένειες?

Απάντηση: Για να λειτουργήσει οτιδήποτε, πρέπει να είστε συνεπείς και το ίδιο ισχύει για τα μούτρα. Διαβήτης, αρτηριακή πίεση, ανίατες λοιμώξεις, απώλεια μνήμης, αρθρίτιδα, αϋπνία, καρδιακά προβλήματα είναι μερικές από τις ασθένειες που μπορούν να θεραπευτούν εάν ασκείστε τακτικά μούτρα γιόγκα.