Makara Mudra- Πώς να κάνετε βήματα και οφέλη

Η σύγχρονη ζωή είναι γεμάτη έντονο άγχος και κατάθλιψη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολές της διάθεσης που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τις σχέσεις σας. Η βασική αιτία αυτού του προβλήματος είναι η απώλεια ενέργειας που σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένοι και μπορεί να σας προκαλέσει γρήγορες αντιδράσεις. Ο τέλειος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε το Mudras για να ξεπεράσετε τα αρνητικά συναισθήματα.

Ένα τέτοιο Mudra μπορεί γρήγορα να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ξανά την ενέργειά σας είναι το Makara Mudra. Αυτή η Mudra ονομάζεται χειρονομία κροκόδειλου, στην οποία το άτομο μπορεί να αποκτήσει ξανά την ενέργειά του, όπως ο κροκόδειλος χτυπάει το θύμα του με γρήγορη δύναμη. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτό το Mudra και βήματα για να το εκτελέσετε.

Makara Mudra Πώς να κάνετε βήματα και οφέλη

Makara Mudra Σημασία, βήματα και οφέλη:

Σήμερα θέλω να εξηγήσω τη σημασία της makara mudra μαζί με τα βήματα, το νόημα και τα οφέλη.

Η έννοια της Makara Mudra:

Ένα από αυτά τα υπέροχα και πρέπει να δοκιμάσετε mudra είναι το Makara Mudra. Το Makara είναι σανσκριτική λέξη που σημαίνει κροκόδειλος. Τώρα, ίσως σκεφτείτε τι έχει σχέση ο κροκόδειλος με το στυλ μούτρα; Είναι ευρέως γνωστό ότι οι κροκόδειλοι παραμένουν στατικοί και ακίνητοι για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πιστεύεται ότι αποκαθιστούν και διατηρούν την ενέργεια για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τη διατηρημένη ενέργεια σε αντίξοες ή πολύ απαιτητικές καταστάσεις. Παρόμοια είναι η κατάσταση με τους ανθρώπους.

Βήματα για να κάνετε το Makara Mudra:

Το Makara Mudra είναι μια χειρονομία χειρός ή δακτύλου με μεγαλύτερη ακρίβεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες καταστάσεις για να επωφεληθείτε από τη δική σας καλά διατηρημένη ενέργεια.

 • Πρέπει να τοποθετήσετε το ένα χέρι μέσα στο άλλο.
 • Τώρα, σταδιακά θα πρέπει να επεκτείνετε τον αντίχειρα του κάτω χεριού μέσα από το μικρό δάχτυλο.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να πάρετε το δαχτυλίδι του άλλου χεριού και να το τοποθετήσετε στη μέση παλάμη του άλλου χεριού σας
 • Βεβαιωθείτε ότι ο αντίχειρας και η άκρη του δακτύλου αγγίζουν το ένα το άλλο
 • Τώρα, πρέπει να απλώσετε τα υπόλοιπα δάχτυλα όσο το δυνατόν περισσότερο

Αυτό είναι όλο. Δεν ήταν πολύ απλό; Μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είτε βράδυ είτε πρωί. Θα πρέπει να το κάνετε τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα για περίπου 10 λεπτά η καθεμία.

Οφέλη Makara Mudra:

Το Makara Mudra έρχεται επίσης με πολλά καλά πράγματα. Υπάρχουν αμέτρητα και αναρίθμητα οφέλη που σχετίζονται με το Makara Mudra. Αυτή η συγκεκριμένη κίνηση με τα δάχτυλα έχει τεράστια οφέλη στη σωματική και ψυχική ευημερία ενός ατόμου.

Μερικά από τα οφέλη παρατίθενται παρακάτω:

 • Ενεργοποιεί τη νεφρική ενέργεια που σχετίζεται με την ανεκμετάλλευτη ενέργεια που κρύβεται στο σώμα μας.
 • Αυτή η μούδρα είναι γνωστό ότι μειώνει την εμφάνιση των κάτω μαύρων δακτυλίων κάτω από τα μάτια, το οποίο είναι το κύριο σήμα κόπωσης.
 • Επιλύει επίσης τα νευρικά παράπονα και την ουροδόχο κύστη μεταξύ των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το φύλο.
 • Αυτή η μούτρα είναι γνωστό ότι έχει μια ηρεμιστική και καταπραϋντική επίδραση στο σώμα και το μυαλό σας.
 • Φέρνει μια αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους ανθρώπους.
 • Πολλοί ειδικοί και επιστήμονες έχουν δείξει ότι αυτή η μούτρα βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, της απογοήτευσης και άλλων διαταραχών της διάθεσης.
 • Αυτή η μούτρα βοηθά επίσης στην αποκατάσταση της ευτυχίας και της αυτοϊκανοποίησης.
 • Αυτή η μούτρα υποτίθεται ότι είναι επωφελής για τους μαθητές καθώς βελτιώνει εξαιρετικά τη δύναμη συγκέντρωσής τους.
 • Αυτή η μούτρα όταν ασκείστε τακτικά σας βοηθά να απαλλαγείτε από την αρνητική ενέργεια που σας περιβάλλει και σας μένει όλη η θετικότητα γύρω από τον εαυτό σας. Με τη σειρά του, αυτή η μούτρα λειτουργεί στην αύξηση της διάθεσής σας.
 • Αυτή η μούτρα ενισχύει την ψυχή του ζωντανού όντος και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξασφαλίσουν θεϊκές δυνάμεις.
 • Για όλους αυτούς τους τρελούς γυμναστικής εκεί έξω, αυτή η μούτρα βοηθά επίσης στο να διατηρείτε το σώμα σας τονωμένο.

Προφυλάξεις και αντενδείξεις του Makara Mudra:

 • Δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες του Makara Mudra. Τα άτομα με άσθμα ή αναπνευστικά προβλήματα μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα με βαθιά αναπνοή. Διαφορετικά, αυτό το Mudra είναι αρκετά ασφαλές να εκτελείται ανά πάσα στιγμή.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, βαθιά μέσα μας, έχουμε ορισμένη ποσότητα δεσμευμένης ενέργειας άγνωστη σε εμάς. Τα Mudras είναι ένας τρόπος διοχέτευσης αυτής της ροής ενέργειας για να σας βοηθήσουν να ανακάμψετε και να αναζωογονήσετε. Το Makara Mudra έχει μια σειρά από οφέλη που μπορείτε να κερδίσετε από την ενεργοποίηση των ενεργειακών σας αποθεμάτων. Αν έχετε πρόβλημα να εστιάσετε στις σπουδές σας, το χαοτικό μυαλό ή τις ακραίες εναλλαγές της διάθεσης, ήρθε η ώρα να εξασκήσετε το Makara Mudra για να ξεπεράσετε τέτοια προβλήματα. Το Makara Mudra μπορεί να σας χαλαρώσει και να αισθανθείτε ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Το καλύτερο μέρος αυτού του Mudra είναι ότι μπορεί να σας δώσει μια άμεση αίσθηση αρνητικών συναισθημάτων που ξεπλένονται από το σώμα. Δοκιμάστε το για να ζήσετε το συναίσθημα!