4 Yleiset syyhy -oireet aikuisilla ja lapsilla

Varhaiset merkit ja oireet syyhy:

Syyhy on tarttuva ihotulehdus, jonka aiheuttaa punkki. Punkki on loinen, joka hautautuu isännän ihon alle ja lisääntyy. Tämä on ensisijainen syy hallitsemattomaan kutinaan. Se on pääasiassa veteen liittyvä sairaus ja useimmissa tapauksissa siirto tapahtuu suoran ihokosketuksen kautta.

Punkkien liike aiheuttaa ensisijaisesti kutinaa ja on myös syy siihen, miksi hoito kestää hieman odotettua kauemmin. Syyhy leviää useimmiten kynsien alle juuttuneista punkkeista, jotka ovat naarmuttaneet vaurioitunutta aluetta aiemmin. Se voi levitä epäsuorasti myös esineiden kautta, kuten vuodevaatteet, vaatteet jne. Syyhy voi levitä myös yhdynnästä lateksikondomin käytöstä huolimatta.

Tunnetut oireet ovat,

Yleisiä oireita syyhy aikuisilla ja lapsilla

Ihovaurioita:

Iholla on merkki pienistä hyönteisten kaltaisista puremista. Se näyttää samalta kuin näppylät tai rakkulat tai hyttysen puremat. Se kasvaa aluksi sellaisilla alueilla kuin polvi, kainalo, kyynärpäät, ranteet. Iho voi myös muuttua punaiseksi ja haavaumia naarmuuntumisen seurauksena.

Merkkejä kaivosta:

Useimmissa tapauksissa on S-muotoinen raita, joka on niin pieni, että se voidaan jättää huomiotta. Tämä kuoppa on merkki punkin liikkeestä ihon alla. T löytyy enimmäkseen sormien ja varpaiden välistä. Aina, kun ilman erityistä syytä esiintyy voimakasta tai sietämätöntä kutinaa, syyhyä tulee harkita. Hakeudu lääkärin paikalle mahdollisimman pian.

Hilseilevät laastarit:

Ihottumainen kehitys voi kasvaa edelleen muodostaen epätasaisia ​​ihon kuoppia ja hilseilevää ihoa. Se voi myös näyttää jotain samanlaista kuin ekseema.

Kuorittuja laastareita:

Iholle muodostuu kuoria, yleensä harmahtavia. Tämä tapahtuu, kun olet saanut tartunnan erittäin vakavalla syyhy -muodolla, jota kutsutaan kuorrutteeksi tai norjalaiseksi syyhyksi. Siinä on tuhansia punkkeja. Kutinaa ei ehkä ole liikaa, mutta jos ihossasi on tällaisia ​​värillisiä laikkuja, juokse lääkäriin!

Lapsilla:

Joissakin tapauksissa ihottuma leviää koko kehoon. Ne puhkeavat lapsen kämmenissä, pohjissa ja jopa päänahassa. Kutina on niin hankala ja ärsyttävä lapsille. He voivat kieltäytyä syömästä tai nukkumasta.

Sitä hoidetaan lääkärin määräämällä voiteella tai voiteella. Käytä puhtaita, antiseptisellä nesteellä pestyjä vaatteita. Kutinaa varten voidaan myös määrätä lääkitys. Koko perheen tulisi saada hoitoa samanaikaisesti, jotta vältetään tartunta. Kutinaa saattaa esiintyä lääkityksen aikana, mutta se ei merkitse tartuntaa.