Τι είναι το πρόγραμμα διατροφής HCG

HCG ή Human Chorionic Gonadotropin Diet είναι ένα πρόγραμμα διατροφής πολύ χαμηλών θερμίδων που προορίζεται για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος στο σώμα. Το HCG είναι αρχικά μια ορμόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο για τη θεραπεία προβλημάτων γονιμότητας.

Τι είναι το πρόγραμμα διατροφής Hcg

Η δίαιτα HCG περιορίζει την πρόσληψη θερμίδων από 500 – 800 θερμίδες την ημέρα. Εάν ακολουθείτε το πρόγραμμα διατροφής HCG, πιθανότατα υπάρχουν πιθανότητες να χάσετε πολύ βάρος σε πολύ λιγότερο χρόνο. Ωστόσο, δεν συνιστάται για έγκυες κυρίες και άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα πέψης και καρδίας. Το πρόγραμμα διατροφής πρέπει να εκτελείται για αρκετές περιόδους βολής και όχι για πολύ μεγάλη διάρκεια για να αποφευχθούν οι κακές επιπτώσεις σε άλλα όργανα.

Το πρόγραμμα διατροφής HCG:

Η δίαιτα HCG στοχεύει στην απώλεια βάρους ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Ας δούμε πώς θα λειτουργήσει.

Φάση 1: Προπαρασκευαστική περίοδος:

Το πρόγραμμα διατροφής hcg ξεκινά με την προετοιμασία του σώματός σας για τις αλλαγές που θα υποστεί τον επόμενο χρόνο. Για την αύξηση της πρόσληψης νερού, πρέπει να ξεκινούν τακτικές βόλτες το πρωί για τουλάχιστον 30 λεπτά και ασκήσεις αναπνοής. Επίσης, η πρόσληψη ψωμιού και μήλων θα πρέπει να αυξηθεί για να καθαρίσει το σύστημα. Αυτή η φάση για το μεγαλύτερο μέρος της είναι η φάση καθαρισμού που επιτρέπει στο σώμα σας να απαλλαγεί από όλες τις επιπλέον ακαθαρσίες και μικρόβια που οδηγούν σε υπερβολικό φούσκωμα.

Επιμείνετε να έχετε τουλάχιστον 6 ποτήρια νερό κάθε μέρα και κρατήστε τους περιπάτους σε σύντομους γρήγορους ρυθμούς για τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Όσο για την άσκηση αναπνοής, η αναπνοή όταν κρατάτε την αναπνοή σας ενδιάμεσα για λίγα δευτερόλεπτα πρέπει να κάνει το κόλπο. Όταν τίθεται το ερώτημα ποια είναι η δίαιτα HCG, αυτή η φάση δεν έχει μεγάλη σημασία και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διατροφή σας που πρέπει να γίνει ακόμη. Απλώς προετοιμάζει το σώμα σας για το πρόγραμμα διατροφής HCG.

Φάση 2: Αύξηση ενέργειας:

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, ο στόχος είναι να κάνει το σώμα να αποθηκεύσει πολλή ενέργεια σε 3 ημέρες πριν προχωρήσει σε μια περιορισμένη διατροφική συνήθεια. Μάλλον πρέπει να φάτε οτιδήποτε και ό, τι μπορείτε για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειας υψηλά. Από την τέταρτη ημέρα προγραμματίζεται ένα VLCD και συνεχίζεται έως 25 έως 45 ημέρες, ανάλογα με την ποσότητα στοχευόμενης απώλειας βάρους. Η δίαιτα θα πρέπει να αποτελείται από μια δίαιτα 500 θερμίδων όλη την ημέρα, χωρισμένη στα 3 κύρια γεύματα και τις τακτικές σνακ ενδιάμεσα. Για πρωινό στο μενού δίαιτας HCG, μείνετε στο πράσινο τσάι ή στον ελαφρύ καφέ. Αποφύγετε τη ζάχαρη. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να μεταβείτε σε τεχνητά γλυκαντικά.

Λαμβάνοντας μεσημεριανό γεύμα, 100 γραμμάρια πρωτεΐνης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στο πρόγραμμα διατροφής HCG για την ημέρα. Για το ίδιο, επιλέξτε με σύνεση και εναλλάξτε κάθε δεύτερη μέρα μεταξύ κοτόπουλου, γαρίδας, τόνου ή σολομού. Πρέπει να πάρετε 1 λαχανικό μαζί με την πρωτεΐνη. Πηγαίνετε για σπανάκι, μαρούλι, λάχανα, ντομάτες και αγγούρι για σαλάτα. Όχι μόνο είναι εύκολο να προετοιμαστεί, αλλά εξυπηρετεί και τον σκοπό. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων μεταξύ μεσημεριανού και βραδινού, σκάψτε φρούτα όπως μήλα σταφύλια, μπανάνες και ρόδι. Για δείπνο, ωστόσο, προσπαθήστε να διατηρήσετε την πρόσληψη θερμίδων όσο το δυνατόν χαμηλότερη. Ένα κριτσίνι και ένα φρούτο πρέπει να το κάνουν. Λάβετε υπόψη ότι ενώ ακολουθείτε δίαιτα HCG, δεν επιτρέπεται μαγειρικό λάδι. Γίνετε δημιουργικοί ανάλογα.

Φάση 3: Επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα διατροφής:

Αυτό το πρόγραμμα διατροφής συνεχίζεται για 3 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτού, μεταβαίνετε σε κανονικά γεύματα που είναι υγιή και σας κρατούν ενεργητικούς. Ωστόσο, απαγορεύονται εντελώς τα τρόφιμα με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, φαστ φουντ, κρύα ποτά και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Αυτή η φάση είναι βασικά μια μεταφορά της προηγούμενης φάσης και σας βοηθά να ελέγχετε το HCG σας συνολικά καθώς η δίαιτα λειτουργεί.

Φάση 4: Συντήρηση:

Μετά τη φάση 3, μπορείτε να αισθανθείτε πώς έχετε χάσει βάρος αλλά παραμείνετε ενεργοί όλη την ώρα. Μπορεί επίσης να έχετε πετύχει τον στόχο σας και τώρα είναι η ώρα για πραγματικές δοκιμές. Πρέπει να συνεχίσετε να παραμένετε υγιείς ακολουθώντας έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής όπως πριν, αλλά να διατηρήσετε την απώλεια βάρους που έχει συμβεί. Αυτή η φάση είναι βασικά η πιο σημαντική και κρίσιμη φάση της διατροφής σας με HCG, και ως εκ τούτου ακόμη και μετά την ολοκλήρωση θα πρέπει να τηρήσετε τη διατροφή σας με 500 θερμίδες για τις επόμενες 3 ημέρες. Μετά τις 3 ημέρες ολοκλήρωσης της Φάσης 3, εισέρχεστε τελικά στη Φάση 4.

Εδώ, σας επιτρέπεται σιγά σιγά να επαναφέρετε αργά την κανονική σας διατροφή, έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε με τη διατήρηση σταθερού βάρους. Για το ίδιο, η νέα πρόσληψη θερμίδων σας ενισχύεται και αυξάνεται σε 1500 θερμίδες. Για να εξισορροπήσετε τις επιπλέον θερμίδες, οι επιλογές των τροφίμων σας μπορούν τώρα να περιλαμβάνουν υγιή λιπαρά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά τίποτα παραπάνω. Μπορείτε εναλλακτικά να τρώτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως μπριζόλες και στήθη κοτόπουλου εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη. Μην ξεχάσετε να μετρήσετε και να καταγράψετε το βάρος σας κάθε πρωί και προσπαθήστε να διατηρήσετε την υπερβολική αλλαγή που σέρνεται λόγω της αμέλειας της δίαιτας. Προσθέτοντας πιάτα με αυγό και τυρί σε μια μέρα εξαπάτησης, ας πούμε ότι επιτρέπεται μία φορά την εβδομάδα με την προϋπόθεση ότι διατηρείτε το καθεστώς άσκησής σας ανάλογα.

Παρενέργειες δίαιτας HCG:

Αν και το πρόγραμμα διατροφής γίνεται από επαγγελματίες έχοντας κατά νου πόσο πολύ μπορεί να ανεχτεί το σώμα σας, μπορεί να υπάρξουν στιγμές που δεν ταιριάζει στο σώμα σας προκαλώντας σοβαρά και ορισμένα όχι τόσο σοβαρά προβλήματα. Τα τυπικά προβλήματα που μπορεί να έρθουν στο δρόμο σας είναι

Σχηματισμός χολόλιθων:

Κοινώς γνωστή ως πέτρα στη χοληδόχο κύστη, μπορεί να είναι σοβαρή στο βαθμό που προκαλεί ακατάλληλη ούρηση και μόλυνση οδηγώντας σε βλάβες στα άλλα όργανα. Ένας ενδιαφέρων και εύκολος τρόπος για να ξεφύγετε από αυτό είναι να βασιστείτε σε λαχανικά και φρούτα που είναι πλούσια σε θερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο ακόμη και αν διατηρείτε την πρόσληψη 500 θερμίδων/ ημέρα, τα φρούτα που παίρνετε στο διάλειμμα δεν σας αφήνουν να λιμοκτονήσετε μέχρι να έρθει η ώρα για δείπνο. Δεδομένου ότι το πεπτικό σας σύστημα λειτουργεί, οι απειλές για πέτρα στη χολή μειώνονται.

Ακανόνιστος καρδιακός παλμός:

Λόγω της αλλαγής της πρόσληψης θερμίδων και των διατροφικών συνηθειών κατά τη διάρκεια της δίαιτας hcg, μπορεί να αισθανθείτε τον καρδιακό παλμό να μειώνεται και να οδηγεί σε ζάλη. Για να διατηρήσετε μια σταθερή πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να γεμίσετε το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο σας με φρούτα όπως αναφέρθηκε νωρίτερα. Φροντίστε να μειώσετε την ποσότητα αλατιού που έχετε συνήθως. Αυτό συμβαίνει επειδή οι θερμίδες σας είναι πλέον περιορισμένες. Όσο περισσότερο αλάτι προσθέτετε σε αυτό, τόσο περισσότερο κινδυνεύετε από υψηλή αρτηριακή πίεση και συνεπώς προβλήματα με τον καρδιακό ρυθμό.

Λειτουργία μυών:

Το φαγητό είναι μόνο για να κρατήσει την ενέργειά σας γεμάτη. και δεδομένου ότι στοχεύει στην απώλεια βάρους, οι γενικές κράμπες και ο πόνος στους μυς είναι φυσιολογικοί.

Νευρικό κλονισμό:

Αυτή είναι μια από τις ακραίες περιπτώσεις όπου η υπερβολική δίαιτα οδηγεί σε λιποθυμία και απώλεια αισθήσεων για μικρό χρονικό διάστημα. Η κατάσταση απαιτεί γρήγορη και σοβαρή ιατρική φροντίδα.

Πόνος στις αρθρώσεις:

Το σύμπτωμα είναι και πάλι φυσιολογικό επειδή το σώμα χάνει βάρος, ωστόσο, η τακτική άσκηση και το γρήγορο περπάτημα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του σώματος σε φόρμα και να κρατήσουν αυτά τα προβλήματα μακριά..

Γενική αδυναμία:

Λόγω της δραστικής αλλαγής στο πρόγραμμα διατροφής και του μεταβολισμού στο σώμα, το αίσθημα αδυναμίας είναι φυσιολογικό και η ανάπαυση και ο περιορισμός των σωματικών δραστηριοτήτων πρέπει να γίνονται εκτός εάν αισθάνεστε καλύτερα.

Η δίαιτα HCG είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσετε το βάρος, αλλά υπάρχουν και καλύτεροι και ασφαλέστεροι τρόποι που πρέπει να δοκιμάσετε.