10 εύκολες και ισχυρές θεραπείες για τον πόνο στο στήθος

Μία από τις άμεσες αντιδράσεις στον πόνο στο στήθος είναι ο πανικός. Οι σπιτικές θεραπείες για τον πόνο στο στήθος επινοούνται για να παρέχουν άμεση ανακούφιση από τον πόνο στο στήθος. Εάν αναρωτιέστε ποια είναι η διέξοδος, εδώ είναι μερικές από τις προτεινόμενες ασφαλείς θεραπείες στο σπίτι.

Ο πόνος στο στήθος διαφέρει από την καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλάβουμε εάν κάτι είναι σοβαρό ή λιγότερο επικίνδυνο. Ο πόνος στο στήθος συνήθως προκαλείται όταν ο καρδιακός μυς δεν λαμβάνει αρκετό αίμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο. Αυτό συνήθως αισθάνεται ότι κάποιος σφίγγει το στήθος σας. Καρδιακή προσβολή, από την άλλη πλευρά, μια καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η παροχή αίματος στην καρδιά μπλοκάρει. Αυτό μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή.

Αρχική θεραπεία για πόνο στο στήθος

Όταν αισθάνεστε σοβαρό πόνο στο στήθος σας, στην καλύτερη περίπτωση συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Όταν παρατηρείτε ότι τα συμπτώματα είναι διαφορετικά και επώδυνα, η ιατρική φροντίδα και φροντίδα είναι απαραίτητη. Εδώ είναι τα συμπτώματα που θα αντιμετωπίσετε.

 • Μια απότομη απόχρωση ή ένας τραγανός πόνος στο στήθος σας που μοιάζει σχεδόν σαν ένα σφίξιμο ή το στήθος αισθάνεται βαρύ.
 • Η δύσπνοια μαζί με τον πόνο στο στήθος υποδηλώνει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και μπορεί να αποτελεί σήμα καρδιακής προσβολής.
 • Τις περισσότερες φορές, ο ασθενής τείνει να αισθάνεται ότι βιώνει καρδιακή προσβολή. Αυτό είναι επίσης ένδειξη καρδιακής προσβολής.

Αιτίες του πόνου στο στήθος

Υπάρχουν διάφορες αιτίες του πόνου στο στήθος. Προσέξτε αυτά τα σημάδια πόνου στο στήθος το νωρίτερο.

1. Πόνος στο στήθος που σχετίζεται με την καρδιά:

Τις περισσότερες φορές, ο πόνος στο στήθος έχει στενή σχέση με τις καρδιακές παθήσεις. Παρ ‘όλα αυτά, τα θύματα ανέφεραν ότι ο πόνος στο στήθος ήταν περισσότερο μια ταλαιπωρία παρά ως πόνος. Ο πόνος στο στήθος συνοδεύει αυτά γενικά:

 • Κάψιμο ή σφίξιμο στο στήθος σας
 • Ο πόνος φαίνεται να διαρκεί για μερικά λεπτά και τείνει να επιδεινώνεται μετά από διάφορες δραστηριότητες. Η ένταση αυτού του πόνου τείνει να διαφέρει.
 • Ένας συντριπτικός πόνος ταξιδεύει στο σαγόνι, την πλάτη και τους ώμους σας. Μερικές φορές, αυτός ο πόνος ακτινοβολεί σε ένα ή και στα δύο χέρια.
 • Η δύσπνοια και ο κρύος ιδρώτας εμφανίζονται μαζί με τον πόνο στο στήθος σας.
 • Η ναυτία και ο έμετος συνοδεύουν σοβαρό πόνο στο στήθος.
 • Το άτομο τείνει να αισθάνεται αδύναμο και συνοδεύεται από ζάλη.

2. Πόνος στο στήθος που σχετίζεται με την αναπνοή:

Αναπνευστικές αιτίες θωρακικού πόνου προκύπτουν από τραυματισμούς στους πνεύμονες ή μερικές φορές προβλήματα στους αεραγωγούς, δίοδο που είναι υπεύθυνο για την είσοδο και την έξοδο εάν ο αέρας από τους πνεύμονες.

 • Συνήθως, όταν ο πόνος στο στήθος συνοδεύεται από διαταραχή της αναπνοής ή άλλες αναπνευστικές παθήσεις, μπορεί συχνά να μοιάζει με καρδιακή προσβολή.
 • Αυτός ο πόνος είναι πιθανό να αυξηθεί με την προσπάθεια και θα παρατηρήσετε ότι ο πόνος μειώνεται όταν είστε σε ηρεμία.

3. Προβλήματα που σχετίζονται με το GERD:

Η ΓΟΠΝ συντομεύει τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ένας πόνος στο στήθος που σχετίζεται με μια αίσθηση καψίματος είναι η ΓΟΠΝ. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως πόνος στο στήθος λόγω οξύτητας.

 • Η παλινδρόμηση οξέος συμβαίνει όταν το οξύ του στομάχου μετακινείται πίσω στον οισοφάγο. Αυτό μπορεί να ερεθίσει την επένδυση του, προκαλώντας έτσι δυσφορία. Όταν αυτή η κατάσταση επιμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, νοείται ως ΓΟΠΝ.
 • Το θύμα βιώνει μια μεγάλη ενόχληση, ειδικά όταν πρέπει να καταπιεί φαγητό.

Το GERD δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει κάτι στο λαιμό σας, καθιστώντας σας δύσκολο ακόμη και να καταπιείτε. Ενώ μπορεί να μην είναι πολύ σοβαρά, καλό είναι να ενημερώσετε το γιατρό σας για αυτό το οξύ που δημιουργεί ερεθισμό.

Η ΓΟΠΝ είναι η πιο κοινή αιτία θωρακικού πόνου που είναι μη καρδιακής φύσης.

4. Πρόβλημα που σχετίζεται με τους μυς και τα νεύρα:

Ο άλλος τρόπος με τον οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί ένας πόνος στο στήθος είναι μέσω του μυϊκού πόνου. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως διαταραχή κινητικότητας του οισοφάγου. Τα παρακάτω είναι τα συμπτώματα.

 • Αυτό που συμβαίνει στους ανθρώπους που το βιώνουν είναι ότι έχουν μια μη φυσιολογική μυϊκή δραστηριότητα, η οποία εμποδίζει την τροφή να κινείται μέσω του οισοφάγου.
 • Ο οισοφαγικός σπασμός βιώνεται από ένα άτομο, μαζί με τον οισοφάγο καρυοθραύστη, ο οποίος αισθάνεται σαν υψηλή πίεση στον οισοφάγο.
 • Η Αχαλασία είναι ένα άλλο πρόβλημα που είναι μια σύσπαση που προκαλείται από απώλεια νεύρων.

5. Άλλα προβλήματα:

Ένα άλλο σημάδι του πόνου στο στήθος περιλαμβάνει την κρίση άγχους. Αυτό θα εμφανίσει συμπτώματα όπως εφίδρωση, ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή και αίσθημα παλμών της καρδιάς.

 • Οι αιτίες του πόνου στο στήθος εκτός από τον καρδιακό περιλαμβάνουν επίσης τη μυϊκή καταπόνηση. Συνήθως υπάρχει μια ευαισθησία στο στήθος που επιδεινώνεται με την κίνηση του μυός. Αυτό είναι γνωστό ως στέλεχος των θωρακικών μυών και συνήθως βελτιώνεται με την ανάπαυση. Ωστόσο, εάν όχι, η ιατρική φροντίδα είναι απαραίτητη.
 • Ινομυαλγία: Αυτός είναι ένας θαμπός πόνος που θα έρθει με μυϊκούς πόνους και αρθρώσεις. Αυτός είναι ένας ήπιος πόνος και συνοδεύεται από συμπτώματα όπως κόπωση, αλλαγή διάθεσης, πονοκέφαλο και μυοσκελετικό πόνο.
 • Η κρίση πανικού είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο νιώθετε πόνο στο στήθος. Αυτό συνοδεύεται από δύσπνοια και σφυγμό στην καρδιά.

Αρχική θεραπεία για πόνο στο στήθος λόγω γαστρικού

Μερικές φορές, ορισμένες θεραπείες στο σπίτι θα βοηθήσουν πολύ για να απαλλαγείτε από τον πόνο στο στήθος που προκαλείται λόγω γαστρικών προβλημάτων. Εδώ είναι μερικά πράγματα που θα λειτουργήσουν υπέρ σας.

1. Ζεστά ροφήματα:

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους προτιμούνται τα ζεστά ροφήματα επειδή βοηθά στην αποβολή αερίων από το σώμα. Μπορεί επίσης να διώξει το φούσκωμα και το ζεστό υγρό μπορεί επίσης να ενισχύσει την πέψη.

Πως να φτιάξεις?

Ένα ζεστό ποτήρι τσάι ιβίσκου είναι καλό για να δοκιμάσετε. Ξεκινήστε βράζοντας τα φύλλα τσαγιού ιβίσκου σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Αφήστε το να βράσει καλά και στραγγίστε το σε ένα φλιτζάνι. Αφήστε το να καθίσει για 3 λεπτά. Πίνετε ζεστό. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε φακελάκια τσαγιού για πιο γρήγορη λύση.

Οφέλη:

Ο ιβίσκος μειώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο σώμα και σας ανακουφίζει από την μυϊκή καταπόνηση που προκαλεί πόνο στο στήθος.

Προφύλαξη:

Προσέξτε την ποσότητα που πίνετε. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε στομαχικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα και επώδυνη ούρηση.

2. Cold Pack:

Σε αντίθεση με ένα ζεστό ρόφημα, μπορείτε να δοκιμάσετε κρύες συσκευασίες για ξαφνικό πόνο στη μέση του στήθους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανακούφιση από την καταπόνηση του μυός που προκαλείται από άσκηση ή άλλες διαδικασίες υπερβολικής άσκησης.

Πως να φτιάξεις?

Πάγος στην περιοχή με ένα κρύο πακέτο. Συσκευάστε μερικά παγάκια σε μια βαμβακερή πετσέτα και παγώστε την περιοχή, όπου υπάρχει πόνος στο στήθος. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τη φλεγμονή.

Οφέλη:

Το πακέτο πάγου χαλαρώνει τους μυς και μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την επώδυνη διόγκωση ή φλεγμονή.

Προφύλαξη:

Το υπερβολικό πάγωμα της περιοχής μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα και μπορεί να μην είναι καλό για το στήθος. Το δέρμα μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει σοβαρό ερεθισμό του δέρματος.

3. Τζίντζερ

Το τζίντζερ ήταν η λύση από παλιά για πολλά προβλήματα στο σώμα. Για τον πόνο στο στήθος λόγω συμπτωμάτων αερίου, το τζίντζερ είναι μια λύση μίας στάσης, είναι εύκολα διαθέσιμη θεραπεία στο σπίτι.

Πως να φτιάξεις?

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ για τη θεραπεία του πόνου στο στήθος σας.

Ένα ποτήρι τσάι τζίντζερ μπορεί να μειώσει μαγικά τον πόνο στο στήθος που προκαλείται από φλεγμονή ή αέρια. Βράζουμε νερό με φύλλα τσαγιού και προσθέτουμε τριμμένο τζίντζερ στο μείγμα. Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια προσθέστε γάλα σε αυτό. Απολαύστε το ποτήρι τσάι τζίντζερ με μέλι ή ζάχαρη.

Οφέλη:

Το τζίντζερ μπορεί να μειώσει το επίπεδο χοληστερόλης στο σώμα και να καταπρανει το στομάχι σας από το δυσάρεστο πρόβλημα αερίων.

Προφύλαξη:

Το τζίντζερ είναι αραιωτικό αίματος και επομένως αποφύγετε την κατανάλωση του ίδιου εάν είστε ήδη στην πρόσληψη συνταγογραφημένων αραιωτικών αίματος.

4. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικό φάρμακο για τον πόνο στο στήθος που προκαλείται από παλινδρόμηση οξέος. Η ιδέα της κατανάλωσης αμυγδάλων μεταδίδεται ως αφήγηση παρά υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε?

Τα αμύγδαλα αναδεικνύουν καλύτερα το όφελος τρώγοντάς τα απλά ως ωμά. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο, δοκιμάστε γάλα αμυγδάλου.

Οφέλη:

Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις. Αν και κάνουν λιγότερα για να σταματήσουν τον άμεσο πόνο, είναι ωστόσο ικανά να ενισχύσουν τη συνολική υγεία του ατόμου.

Προφύλαξη:

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε λιπαρά και μπορεί να θέλετε να παρακολουθείτε την ποσότητα πρόσληψης. Αυτό το υψηλό λίπος σε αυτά μπορεί από μόνο του να προκαλέσει παλινδρόμηση οξέος.

5. Σκόρδο

Ένα άλλο έτοιμο βότανο, που χρησιμοποιείται από παλιά είναι το σκόρδο. Beenταν το φάρμακο για καρδιακά προβλήματα εδώ και πολύ καιρό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε?

Συμπεριλάβετε πολύ λοβό σκόρδου στο φαγητό που φτιάχνετε. Τα ινδικά κάρυ δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένα χωρίς σκόρδο. Εναλλακτικά, υπάρχει επίσης σκόρδο λάδι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το φαγητό σας.

Οφέλη:

Το σκόρδο μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, αντιστρέφοντας έτσι τις καρδιακές παθήσεις. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο σώμα, προστατεύοντας έτσι από καρδιακά προβλήματα.

Προφύλαξη

Μπορεί να θέλετε να προσέξετε την κακή αναπνοή. Το πολύ σκόρδο μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, κάτι που δεν είναι καλό. Μπορεί επίσης να προκαλέσει καούρα και ναυτία.

6. Ξίδι μηλίτη μήλου

Ένα άλλο γρήγορο σπιτικό φάρμακο για τον πόνο στο στήθος με παλινδρόμηση οξέος είναι το μηλόξυδο. Αυτό ήταν δημοφιλές για πολλά από τα προβλήματα που περιλαμβάνουν το δέρμα και το μεταβολισμό του σώματος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε?

Αραιώστε ένα καπάκι μηλόξυδο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε το πριν και μετά τα γεύματά σας. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για να περιορίσετε το πρόβλημα της οξύτητάς σας.

Οφέλη:

Το μηλόξυδο έχει τη δυνατότητα να περιορίσει την παλινδρόμηση οξέος και μπορεί να διατηρήσει την όρεξή σας ισορροπημένη.

Προφύλαξη:

Εάν είστε κάποιος που παίρνει αραιωτικά αίματος, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε το μηλόξυδο καθώς μπορεί να αραιώσει σημαντικά το αίμα σας.

7. Ασπιρίνη

Για όλους εκείνους τους πόνους στο στήθος λόγω άγχους, η ασπιρίνη θα λειτουργήσει. Η ασπιρίνη είναι επίσης μια θεραπεία για τον φυσιολογικό πόνο στο στήθος και είναι ένα εξαιρετικό αναλγητικό. Λειτουργεί καλύτερα για μια λιγότερο σοβαρή περίπτωση πόνου στο στήθος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε?

Πάρτε μία ασπιρίνη όταν αισθάνεστε πόνο στο στήθος. Τις περισσότερες φορές, αν το στήθος σας είναι ήπιο, η ασπιρίνη θα σας ανακουφίσει. Δίνει ανακούφιση από τον πόνο.

Οφέλη:

Όντας φυσικό παυσίπονο, η ασπιρίνη μπορεί να σας ανακουφίσει γρήγορα. Τυπικά, κατά τη διάρκεια ενός πόνου, συμβαίνει πήξη του αίματος, εμποδίζοντας έτσι το αίμα να πάει στην καρδιά. Η ασπιρίνη σώζει έτσι από τη συσσωρευτική δράση των αιμοπεταλίων.

Προφύλαξη:

Σε ακραίες περιπτώσεις, η ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει αιματηρά κόπρανα και σοβαρή ναυτία. Η γρήγορη αναπνοή και οι κρίσεις είναι άλλες παρενέργειες της ασπιρίνης όταν λαμβάνεται σε υπερβολική ποσότητα.

8. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα είναι ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ που βοηθά στη μείωση κάθε φλεγμονής στο σώμα. Τις περισσότερες φορές, αυτή η φλεγμονή στο σώμα έχει τη δυνατότητα να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία, οδηγώντας έτσι σε εγκεφαλικό και άλλες καρδιακές παθήσεις.

Πού να βρείτε?

Τα ω-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται στον σολομό, το σκουμπρί και τον τόνο. Αυτά είναι λιπαρά ψάρια και έτσι συμβάλλουν στη δόση ω-3 λιπαρών οξέων. Εάν το ψάρι δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμο ή είναι κάτι που δεν τρώτε, δοκιμάστε ιχθυέλαιο ή άλλα συμπληρώματα.

Οφέλη:

Το κύριο πλεονέκτημα των ω-3 λιπαρών οξέων είναι ότι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Διατρέχετε μικρότερο κίνδυνο για τις θανατηφόρες καρδιακές αρρυθμίες.

Προφύλαξη:

Διάρροια, αϋπνία, εγκεφαλικό επεισόδιο και παλινδρόμηση οξέος είναι οι πιθανές παρενέργειες της κατανάλωσης υψηλών δόσεων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

9. Γάλα κουρκουμά

Μια από τις παλαιότερες γνωστές θεραπείες για τον πόνο στο στήθος στο σπίτι ήταν η κουρκουμά. Ο κόνδυλος έχει φαρμακευτική ιδιότητα και έχει κριθεί κατάλληλος για τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Ο κουρκουμάς είναι τώρα χρήσιμος για να σας ανακουφίσει επίσης από τον πόνο στο στήθος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

Απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά στο ζεστό ποτήρι γάλα σας όταν νιώθετε στήθος λόγω συναισθηματικού στρες ή πιο ήπιου.

Οφέλη:

Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα του κουρκουμά μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα του πόνου που θα αντιμετωπίσετε στο στήθος σας.

Προφύλαξη:

Ενώ γενικά ο κουρκουμάς δεν προκαλεί καμία παρενέργεια, οι άνθρωποι έχουν συχνά παραπονεθεί για στομαχικές διαταραχές, ζάλη, ναυτία και διάρροια. Περισσότερα από 1500mg κουρκουμά, δύο φορές την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλο καρδιακό ρυθμό.

10. Βασίλειος

Ο βασιλικός έχει επίσης φαρμακευτικές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται από πολλούς Ινδιάνους και τρώγονται ωμοί. Είναι ένα αγιουρβεδικό βότανο και μπορεί να αποτρέψει ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

Συνθλίψτε λίγα φύλλα βασιλικού και προσθέστε τα στην ημερήσια πρόσληψη νερού. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να τα τρώτε ωμά κάθε πρωί και βράδυ. Περίπου 4-5 φύλλα βασιλικού είναι καλά για μια μέρα.

Οφέλη:

Ο πόνος στο στήθος λόγω χοληστερόλης χορηγείται καλύτερα από βασιλικό. Μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος και επομένως να σας κρατήσει στη βάση.

Προφυλάξεις:

Η ακμή είναι μια δημοφιλής παρενέργεια του βασιλικού. Οι σπασμοί του στομάχου και η διάρροια σχετίζονται επίσης με παρενέργειες από την υπερκατανάλωση βασιλικού.

Πότε πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό?

Όπως είπαμε, η διαβούλευση με έναν γιατρό πρέπει να είναι πάντα η προτεραιότητά σας εάν καμία από τις θεραπείες στο σπίτι δεν λειτουργεί. Με τα πρώτα σημάδια καρδιακής προσβολής, σπεύστε σε γιατρό. Όταν ο πόνος που βιώνετε φαίνεται να είναι νέος και ασυνήθιστος, αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα και φροντίδα.

Κυρίως, μιλήστε με το γιατρό σας για να καταλάβετε τι είναι ένας φυσιολογικός πόνος στο στήθος και τι όχι. Ο γιατρός σας θα πρέπει να σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο έντονος μπορεί να είναι ο πόνος στο στήθος. Τα σημάδια του πόνου στο στήθος διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Για μερικούς, ο πόνος στο στήθος λόγω βήχα είναι φυσιολογικός και για άλλους, δεν χρειάζεται. Ως εκ τούτου, σας παροτρύνουμε να μιλήσετε με το γιατρό σας για να καταλάβετε τη σοβαρότητα.

Συχνές Ερωτήσεις:

1. Είναι σοβαρός ο πόνος στο στήθος λόγω καρκίνου του πνεύμονα?

Ο συνεχής πόνος στο στήθος δεν χρειάζεται πάντα να συνοδεύει τον καρκίνο του πνεύμονα. Οι πνεύμονες έχουν πολύ λίγες νευρικές απολήξεις και ως εκ τούτου είναι πάντα δυνατό για έναν όγκο να αναπτυχθεί χωρίς να προκαλέσει πόνο ή δυσφορία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος στο στήθος έχει ταυτιστεί με τον καρκίνο του πνεύμονα.

2. Τι είναι τα αίτια της στηθάγχης; Έχει σχέση αυτό με τον πόνο στο στήθος?

Μια σοβαρή μορφή πόνου στο στήθος είναι γνωστή ως στηθάγχη. Συνήθως, αυτός ο πόνος θα ακτινοβολεί και στους ώμους και τα χέρια, βάζοντας έτσι σε μεγαλύτερη δυσφορία και πόνο. Όταν ο καρδιακός μυς δεν λαμβάνει αρκετό αίμα, εμφανίζεται στηθάγχη. Όταν οι αρτηρίες στενεύουν ή φράσσονται, η σχετική κατάσταση ονομάζεται ισχαιμία.

3. Μπορεί το έλκος να προκαλέσει πόνο στο στήθος?

Τα έλκη είναι μερικές φορές ήπια και μερικές φορές πολύ επώδυνα επίσης. Τα έλκη μπορούν να προκαλέσουν αίσθηση καψίματος και στο στήθος, το οποίο είναι σύμπτωμα του έλκους, μαζί με άλλα συμπτώματα όπως ξινή γεύση στο στόμα, έντονος πόνος στην πλάτη κ.λπ..

Αποποίηση ευθυνών: Η ιατρική βοήθεια ή η επαγγελματική υποστήριξη είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε όταν βλέπετε τον εαυτό σας να υποφέρει ή όταν καμία από τις θεραπείες στο σπίτι δεν λειτουργεί. Οι περισσότερες από τις θεραπείες που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι αποτελεσματικές. Ωστόσο, η αντίδραση του σώματός μας σε αυτά θα ποικίλει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τα υποκείμενα προβλήματα υγείας.