Αρχικά διορθωτικά μέτρα για χαμηλή αρτηριακή πίεση: 12 Γρήγορα φάρμακα για χαμηλή αρτηριακή πίεση

Η χαμηλή αρτηριακή πίεση (90/60) ή η υπόταση όπως υποδηλώνει το όνομα είναι ένα από τα προβλήματα που σχετίζονται με την πίεση με την οποία το αίμα ρέει στο σώμα και περνά μέσα από την καρδιά. Κάποιος πρέπει να διασφαλίσει ότι αυτό συμβαίνει σε ισορροπημένο επίπεδο ή αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και σοβαρές καταστάσεις. Από τη μία πλευρά, όπου πολλοί άνθρωποι υποβάλλονται σε προβλήματα υψηλής αρτηριακής πίεσης, υπάρχουν μερικοί που έχουν ακόμη και χαμηλά επίπεδα και πρέπει να εργαστούν σε αυτό. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες στο σπίτι για τη χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Οι καλύτερες θεραπείες στο σπίτι για τη χαμηλή αρτηριακή πίεση

Τι ακριβώς είναι η υπόταση?

Η υπόταση είναι μια κατάσταση κατά την οποία η πίεση της ροής του αίματος στην καρδιά πέφτει ασυνήθιστα χαμηλά. Ενώ η χαμηλή αρτηριακή πίεση θεωρείται ασφαλέστερη από την υψηλή, η εξαιρετικά χαμηλή ένδειξη μπορεί να αποβεί μοιραία. Αυτό μετριέται με συστολική και διαστολική ανάγνωση, όπου η συστολική αναφέρεται στην πίεση του αίματος κατά τη διάρκεια ενός καρδιακού παλμού και η διαστολική αναφέρεται στην πίεση του αίματος μεταξύ των καρδιακών παλμών όταν η καρδιά είναι σε ηρεμία. Η χαμηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκληθεί λόγω αλλαγής θέσης ή σε περιπτώσεις όπως η αφυδάτωση. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν χρόνιες μετρήσεις χαμηλής πίεσης.

Πώς μετράται η αρτηριακή πίεση και τι χαρακτηρίζεται ως υπόταση?

Η αρτηριακή πίεση μετριέται τοποθετώντας πρώτα ένα στηθοσκόπιο στον καρπό του ασθενούς. Μια μανσέτα τοποθετείται γύρω από τον βραχίονα, ο οποίος φουσκώνει χρησιμοποιώντας έναν λαμπτήρα. Στη συνέχεια απελευθερώνεται η πίεση του αέρα, οι ενδείξεις των οποίων καταγράφονται σε μετρητή. Εάν οι ενδείξεις δείχνουν 120/80 mm Hg, ονομάζεται φυσιολογική, υγιής αρτηριακή πίεση. Ενώ είναι σύνηθες για πολλούς ενήλικες να έχουν μετρήσεις χαμηλότερες από 120/80 mmHg, κάθε ένδειξη κάτω από το επίπεδο 90/60 mmHg ονομάζεται χαμηλή πίεση ή υπόταση.

Φυσικές θεραπείες στο σπίτι για χαμηλή αρτηριακή πίεση:

Ωστόσο, συνιστάται καλύτερα να χρησιμοποιεί κανείς οικιακές θεραπείες για τη θεραπεία της χαμηλής αρτηριακής πίεσης για να φέρει μια ασφαλή, αποτελεσματική και προσιτή αλλαγή στο σώμα. Για να μάθετε ποια από αυτά θα σας ταιριάζουν καλύτερα, αυτός ο οδηγός αναφέρει μερικές από τις κορυφαίες σπιτικές θεραπείες για χαμηλή αρτηριακή πίεση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τακτική βάση για να έχετε ορατά αποτελέσματα:

Ελέγξτε αυτές τις απλές, αλλά αποτελεσματικές θεραπείες χαμηλής αρτηριακής πίεσης:

1. Αλάτι:

Αν θέλετε να μάθετε πώς να αυξήσετε την αρτηριακή πίεση φυσικά, η απάντηση είναι Αλάτι! Από τη μία πλευρά, για την υψηλή αρτηριακή πίεση, θα πρέπει να υπάρχουν χαμηλά επίπεδα πρόσληψης αλατιού, σε χαμηλή αρτηριακή πίεση, θα πρέπει να αυξηθεί η ποσότητα στη διατροφή. Απευθυνθείτε σε αλμυρά αλλά υγιεινά τρόφιμα και συμβουλευτείτε το γιατρό για τις σωστές ποσότητες που συνιστώνται για ασθενείς με χαμηλή αρτηριακή πίεση. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα αποτελεσματικά βήματα για τη θεραπεία του προβλήματος της χαμηλής αρτηριακής πίεσης.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Πάρτε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και ανακατέψτε το σε ένα ποτήρι νερό
 • Πιείτε το για άμεση ανακούφιση από την υπόταση

Οδηγίες χρήσης:

 • Αποφύγετε τη λήψη κονσερβοποιημένων και επεξεργασμένων τροφίμων για να αυξήσετε την περιεκτικότητά σας σε αλάτι. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε θαλασσινό αλάτι στο φαγητό σας.

Παρενέργειες:

 • Η υπερβολική αύξηση του νατρίου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα καλίου στο σώμα. Πάρτε μόνο όσο απαιτείται.

2. Μαύρος καφές:

Ο καφές είναι μία από τις άμεσες θεραπείες υπότασης, η οποία μπορεί να αυξήσει δραματικά την αρτηριακή σας πίεση. Αν και για μια σύντομη περίοδο, η καφεΐνη στον καφέ μπορεί να δημιουργήσει μια ξαφνική έξαρση αδρεναλίνης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Οι άνθρωποι που πίνουν περιστασιακά καφέ μπορεί να βιώσουν αυτό το αποτέλεσμα σε αντίθεση με εκείνους που πίνουν συχνά καφέ, λόγω της ανοχής που αναπτύσσεται σε αυτά. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε λιγότερο από 200 ml Καφέ την ημέρα.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Πάρτε μια κουταλιά της σούπας σκόνη καφέ σε βραστό νερό
 • Βράζουμε για 2 λεπτά
 • Σουρώνουμε και σερβίρουμε με καστανή ζάχαρη ή χωρίς ζάχαρη

Οδηγίες χρήσης:

 • Η προσθήκη γάλακτος δεν μειώνει τη δραστικότητα του καφέ. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε την αγαπημένη σας ζύμη με γάλα.

Παρενέργειες:

 • Η κατανάλωση περισσότερων από 200 ml καφέ την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε οξύτητα και αϋπνία.

3. Μείγμα αλατιού και μελιού:

Το μείγμα αλατιού και μελιού είναι ένας από τους τρόπους για να αυξήσετε την αρτηριακή σας πίεση φυσικά. Ενώ η πρόσληψη αλατιού βοηθά στην αύξηση των επιπέδων νατρίου σας και αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση, το μέλι μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από ζάλη και κόπωση. Αυτό το μείγμα είναι μία από τις γρήγορες μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα συμπτώματα της υπότασης. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο και να αισθανθείτε καλύτερα αμέσως με μειωμένο σύμπτωμα ναυτίας και εμέτου επίσης.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Πάρτε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και ανακατέψτε το με μέλι
 • Αραιώστε αυτό το μείγμα σε 2 κουταλιές της σούπας νερό
 • Πιείτε το για άμεση ανακούφιση από την υπόταση

Οδηγίες χρήσης:

 • Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μια πρέζα κανέλα για τη θεραπεία της χαμηλής αρτηριακής πίεσης (υπόταση)

Παρενέργειες:

 • Αυτή η διαδικασία μπορεί να αυξήσει δραστικά την περιεκτικότητά σας σε νάτριο. Προσοχή με την ποσότητα του Αλατιού.

4. Φύλλα Tulsi και μείγμα μελιού:

Τα φύλλα του Τούλσι ή ο ιερός βασιλικός είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C εκτός από το ότι είναι εμπλουτισμένο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο ή μαγνήσιο. Όχι μόνο ο ιερός βασιλικός και το μέλι είναι μια καλή πηγή για τον πονόλαιμο, αλλά ένα από τα καλύτερα φυτικά φάρμακα που θα σας βοηθήσουν στη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες που βοηθούν στη σταθεροποίηση του σώματος και προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση από συμπτώματα όπως λιποθυμία, ζάλη και ναυτία. Μια δόση αυτού του σιροπιού μπορεί να βοηθήσει στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης αμέσως.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Ανακατέψτε μια χούφτα φύλλα Tulsi με λίγο νερό
 • Αφαιρέστε το χυμό και σερβίρετε με μέλι

Οδηγίες χρήσης:

 • Αυτή η θεραπεία συνιστάται κάθε πρωί για να έχετε καλά οφέλη.

Παρενέργειες:

 • Δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες αυτής της θεραπείας.

5. Ρίζα γλυκόριζας:

Οι ρίζες γλυκόριζας είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά βότανα που διατηρούν την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο. Αυτή η ρίζα εμποδίζει τη λειτουργία των ενζύμων που διασπούν την κορτιζόλη και βελτιώνει επίσης τη λειτουργία της αδρεναλίνης, και τα δύο είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη λειτουργία της αρτηριακής σας πίεσης. Η κατανάλωση γλυκόριζας μπορεί να αυξήσει ξαφνικά την αρτηριακή σας πίεση μειώνοντας τα επίπεδα καλίου σας. Ως εκ τούτου, συνιστάται να διατηρείτε την ποσότητα υπό έλεγχο, καθώς η γλυκόριζα μπορεί να αυξήσει δραματικά την υψηλή αρτηριακή σας πίεση και μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα.

Οδηγίες προετοιμασίας:

 • Προετοιμάστε το τσάι γλυκόριζας προσθέτοντας τις ρίζες σε βραστό νερό
 • Σουρώνουμε και κρυώνουμε το αφέψημα
 • Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες χρήσης:

 • Αυτή η θεραπεία πρέπει να καταναλώνεται 2-3 φορές την ημέρα εάν έχετε πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Παρενέργειες:

 • Υψηλές ποσότητες γλυκόριζας μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Πρόσθετες θεραπείες στο σπίτι για φυσική αύξηση της αρτηριακής πίεσης:

1. Χυμός παντζαριού:

Ο φρέσκος χυμός παντζαριού μπορεί να έχει πολλά οφέλη, αλλά ένα από αυτά είναι η ασφαλής θεραπεία της χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε ένα φλιτζάνι χυμό παντζαριού δύο φορές την ημέρα για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα για χαμηλή αρτηριακή πίεση. Σίγουρα θα σας βοηθήσει να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βεβαιωθείτε ότι ο χυμός είναι από ωμό παντζάρι.

2. Χυμός καρότου:

Τα καρότα είναι ουσιαστικά καλά για την υγεία σας και μπορούν να σας βοηθήσουν στη θεραπεία της χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Η πρόσληψη υγρών είναι απαραίτητη εάν είστε θύμα χαμηλής αρτηριακής πίεσης και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε χυμό καρότου εν κινήσει ή κάθε πρωί κατά τη διάρκεια του πρωινού για να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο.

3. Σταφίδες:

Οι φυσικές θεραπείες για τη χαμηλή αρτηριακή πίεση περιλαμβάνουν επίσης την προσθήκη σταφίδας στη διατροφή. Οι σταφίδες θεωρούνταν πάντα ως μία από τις καλύτερες αγιουρβεδικές θεραπείες για να ελέγχετε τη χαμηλή αρτηριακή σας πίεση. Οι σταφίδες περιέχουν ινσουλίνη που μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα σας και διατηρεί την πίεση υπό έλεγχο. Προσθέστε λίγο γάλα σόγιας στις σταφίδες για να τις ξεπλύνετε εύκολα.

4. Χυμός λεμονιού:

Εκτός από πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, ο χυμός λεμονιού είναι επίσης χρήσιμος στη θεραπεία προβλημάτων χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Αναζωογονώντας τις αισθήσεις σας και διεγείροντας την πέψη και το μεταβολισμό, ο χυμός λεμονιού θα ήταν επίσης μια καλή μορφή ενυδάτωσης για το σώμα σας. Είτε προσθέστε σταγόνες λεμονιού στην καθημερινή σας διατροφή για να προσθέσετε γεύση στο φαγητό σας είτε απλά πιείτε λεμόνι με νερό και μέλι.

5. Κουρκουμάς:

Ο κουρκουμάς είναι ένα απαραίτητο ινδικό βότανο που βρίσκει τη θέση του σχεδόν σε κάθε άλλο ινδικό μπαχαρικό πιάτο που μαγειρεύουμε. Λίγα γνωρίζουν οι άνθρωποι, ο κουρκουμάς έχει οφέλη για την υγεία που σας επιτρέπουν να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας, ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή πίεση στο αίμα σας.

6. Γάλα και Αμύγδαλα:

Θέλετε να μάθετε πώς να ελέγχετε τη χαμηλή αρτηριακή πίεση χρησιμοποιώντας οικιακές θεραπείες; Ένας νόστιμος και αρκετά υγιεινός τρόπος για να θεραπεύσετε την κρίση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης είναι να έχετε μια φρέσκια πάστα αμυγδάλου με ένα ποτήρι χλιαρό γάλα. Αυτό θα προσθέσει στα θρεπτικά επίπεδα του σώματος καθώς και ένα πλεονέκτημα εκτός από το να κρατάτε χαμηλή πίεση μακριά.

7. Δενδρολίβανο:

Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει δεντρολίβανο με τη μορφή αιθέριων ελαίων ή απλώς σε μορφή βοτάνων για το καθημερινό σας φαγητό. Εκτός από το ότι είναι ένα ειδικό μπαχαρικό για τα πιάτα σας, το δεντρολίβανο είναι επίσης γνωστό ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ ηρεμεί τις αισθήσεις σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δεντρολίβανο θεωρείται φάρμακο για τη χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής για την πρόληψη της υπότασης (χαμηλή αρτηριακή πίεση):

1. Έχετε καλές ποσότητες νερού:

Το νερό θα βοηθήσει στη ρύθμιση των λειτουργιών του σώματος καθώς και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό βοηθά στη θεραπεία των χαμηλών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Περίπου 10-12 ποτήρια σκέτο και φιλτραρισμένο νερό πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά. Αυτό θα προσθέσει σε πολλά άλλα πλεονεκτήματα για την καλή υγεία του σώματος.

2. Κοιμηθείτε καλά:

Ο ύπνος είναι ένας άλλος παράγοντας, η έλλειψη του οποίου οδηγεί σε πολλά προβλήματα του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Κάποιος πρέπει να κάνει περίπου 8-9 ώρες ανενόχλητου ύπνου κάθε μέρα εάν θέλει να εξισορροπήσει την αρτηριακή πίεση χωρίς καμία προσπάθεια. Είναι μια από τις κορυφαίες θεραπείες στο σπίτι για χρήση για αυτόν τον σκοπό.

3. Άσκηση:

Η τακτική άσκηση βοηθά στην σωστή κυκλοφορία του αίματος. Μαζί με τη σωστή θεραπεία στο σπίτι για τη χαμηλή αρτηριακή πίεση, σας βοηθά επίσης να παραμείνετε σε φόρμα και ενεργοί. Είναι ένα από τα τέλεια πράγματα για να κάνεις τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα, ειδικά κολύμπι.

4. Θεραπεία γέλιου:

Η θεραπεία γέλιου 10-15 λεπτών νωρίς το πρωί βοηθά στην επίτευξη της σωστής ισορροπίας στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και διατηρεί επίσης το σώμα, την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή υγιή. Είναι ένας τέλειος τρόπος για να ελέγξετε τη χαμηλή αρτηριακή πίεση.

5. Χαλαρώστε στις κινήσεις του σώματος:

Τα φάρμακα χαμηλής αρτηριακής πίεσης περιλαμβάνουν επίσης να κρίνετε τις κινήσεις του σώματός σας πριν το βάλετε σε πράξη. Ένα από τα συμπτώματα της χαμηλής αρτηριακής πίεσης είναι η συνεχής ζάλη και αυτή τη στιγμή ο χρόνος με τις κινήσεις του σώματός σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε. Αμέσως μετά το ξύπνημα από τον ύπνο πάρτε μια βαθιά ανάσα και σταθεροποιήστε το σώμα σας πριν σηκωθείτε. Μην πηδάτε γρήγορα από μια καθιστή θέση, δίνοντας στο σώμα σας ένα ξαφνικό τράνταγμα και ζαλάδα στο κεφάλι.

6. Γιόγκα:

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν ασκήσεις όπως πεζοπορία ή κολύμπι για να ελέγχουν την αρτηριακή τους πίεση. Για κάποιους άλλους λίγη γιόγκα κάθε πρωί μπορεί να κάνει θαύματα για εσάς. Από τις ανέσεις του σπιτιού σας, εξασκηθείτε σε μερικές κοινές στάσεις γιόγκα. Αυτό όχι μόνο θα διατηρήσει το σώμα σας σε φόρμα, θα επιτρέψει επίσης στο σώμα σας να κυκλοφορεί σωστά το αίμα, περιορίζοντας έτσι την περαιτέρω πίεση του αίματος.

7. Διατηρήστε το σώμα σας κατάλληλο:

Οι ασκήσεις δεν χρειάζεται να είναι μέρος του πολυάσχολου προγράμματος σας, αλλά όταν πρόκειται για χαμηλή αρτηριακή πίεση, διατηρήστε την κυκλοφορία του αίματος να ρέει καθώς ασχολείστε διατηρώντας το σώμα σας σε φόρμα. Πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή επιλέξτε βόλτες το βράδυ στο κοντινό σας πάρκο μόνο για να διατηρήσετε το σώμα σας σε χαλαρούς ρυθμούς.

8. Αυξήστε την πρόσληψη υγρών:

Περισσότερο από την πέψη ή το μεταβολισμό, εάν υποφέρετε από χαμηλή αρτηριακή πίεση, είναι υψίστης σημασίας να πάρετε στα σοβαρά την πρόσληψη υγρών στο σώμα σας. Τα υγρά στο σύστημά σας σας βοηθούν να ρυθμίσετε τη ροή του αίματός σας επιτρέποντάς τους να κυκλοφορούν ελεύθερα στο σώμα σας. Με σωστή ενυδάτωση και υγρά που ρέουν στο σώμα σας μέσα σε λίγες ημέρες, η ζάλη σας θα μειωθεί και η χαμηλή αρτηριακή σας πίεση θα είναι υπό έλεγχο.

9. Συχνάζετε τα γεύματά σας:

Μετά τα γεύματα μπορεί να σας προκαλέσει ζάλη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εδώ είναι ένα κόλπο για να αποφύγετε την υπερβολική ζάλη αμέσως μετά τα γεύματα. Αντί να επιλέγετε βαριά γεύματα τρεις φορές την ημέρα, χωρίστε τα γεύματά σας σε συχνές με μικρότερες μερίδες κάθε φορά και αφήστε το σώμα σας να το αφομοιώσει γρήγορα.

10. Κόψτε το αλκοόλ:

Η χαμηλή αρτηριακή πίεση δεν ταιριάζει σε πολύ αλκοόλ και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να μειωθούν τα αλκοολούχα ποτά. Η εύκολη ροή του αίματος μπορεί να περιοριστεί εάν δεν γίνει αυτό αναλόγως.

11. Ανυψώστε το Head Board σας:

Εάν είστε θύμα χαμηλής αρτηριακής πίεσης, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος του κεφαλαριού ή του μαξιλαριού σας είναι ελαφρώς αυξημένος. Προσθέστε ένα δεύτερο μαξιλάρι όταν ξαπλώνετε ή κρατάτε το κεφάλι σας λίγο ψηλά από το σώμα σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε το βαρύ κεφάλι ή τη ζάλη.

12. Να είστε προσεκτικοί στο μπάνιο:

Βεβαιωθείτε ότι δεν καταπονείστε πολύ όταν βρίσκεστε στο κάθισμα της τουαλέτας. Αυτό μπορεί να είναι κυρίως αιτία ζάλης ή ελαφριάς κεφαλαλγίας.

13. Κρατήστε τα βαριά πράγματα μακριά:

Η βαριά ανύψωση δεν είναι μια πιθανότητα που θέλετε να εξερευνήσετε αυτή τη στιγμή. Η χαμηλή αρτηριακή πίεση με βάρη μπορεί να φέρει πίσω ναυτία και ζάλη και να δημιουργήσει μια εχθρική κατάσταση για το σώμα σας. Επίσης, εάν χρειαστεί κάποιος με χαμηλή αρτηριακή πίεση να μεταφέρει βαριά αντικείμενα, κρατήστε το πάντα μακριά από το σώμα για να διατηρήσετε το βάρος του σώματος σας υπό έλεγχο, έτσι ώστε η ζάλη να μην μπορεί να σας πάρει καλύτερα..

Πώς να αυξήσετε την αρτηριακή σας πίεση αμέσως?

Εάν αντιμετωπίζετε ξαφνική μείωση της αρτηριακής σας πίεσης, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές ως άμεσο φάρμακο για τη χαμηλή αρτηριακή πίεση (υπόταση):

 1. Πρώτα, πίνετε αλμυρό νερό για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε νάτριο στο σώμα.
 2. Χρησιμοποιήστε κάλτσες συμπίεσης για να αποφύγετε το πρήξιμο στα πόδια.
 3. Η κατανάλωση περισσότερων υγρών μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του όγκου αίματος.
 4. Εάν είστε χρόνιος ασθενής με υπόταση, αναγκάστε να πάρετε αμέσως τα χάπια σας.

Διάγραμμα τροφίμων για την πρόληψη και τη θεραπεία της υπο-έντασης:

Ελέγξτε τη λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη δίαιτα χαμηλής αρτηριακής πίεσης:

 • Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε Β-12 όπως αυγά, βόειο κρέας και δημητριακά.
 • Συμπεριλάβετε περισσότερες τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ, όπως φασόλια, συκώτι και σπαράγγια.
 • Καταναλώστε περισσότερα αλμυρά τρόφιμα όπως καπνιστό ψάρι, ελιές, τουρσιά κλπ.,
 • Το τσάι γλυκόριζας μπορεί να καταναλωθεί για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
 • Μικρές δόσεις ποτών με βάση την καφεΐνη.
 • Χυμοί πλούσιοι σε βιταμίνη C όπως λεμόνι και εσπεριδοειδή.

Τρόφιμα προς αποφυγή:

 • Ζάχαρη.
 • Προϊόντα με βάση το λευκό αλεύρι, όπως τα ζυμαρικά.
 • Ασπρο ρύζι.
 • Αμυλούχα τρόφιμα όπως οι πατάτες.
 • Βαριά και πλούσια γλυκά σαν κέικ.
 • Αλκοόλ.

Η χαμηλή αρτηριακή πίεση γνωστή και ως υπόταση εάν αγνοηθεί για πολύ καιρό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, κάτι που μπορεί ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας. Συχνά όταν σηκώνεστε πολύ γρήγορα από μια καθιστή θέση, αισθάνεστε ελαφρύ κεφάλι και ζαλίζεστε και αυτό οφείλεται κυρίως σε προβλήματα χαμηλής αρτηριακής πίεσης. Παρόλο που οι τακτικές επισκέψεις στον γιατρό και ο έγκαιρος έλεγχος της αρτηριακής πίεσης είναι φυσικά απαραίτητη, συχνά ορισμένες οικιακές θεραπείες σίγουρα θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση.