9 Οικιακές θεραπείες για διαστρέμματα αστραγάλου

Το διάστρεμμα στον αστράγαλο είναι μια από τις ασθένειες υγείας που στοχεύουν στους μυς και τους ιστούς του αστραγάλου και οι πιο σοβαρές μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και έως και 4-5 μήνες. Σε ακραίες περιπτώσεις, οι άνθρωποι δεν είναι καν σε θέση να περπατήσουν ή να κινηθούν. Η πλήρης ανάπαυση στο κρεβάτι προτείνεται στις περισσότερες περιπτώσεις αποκλειστικά για να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Ωστόσο, είναι ένα κοινό πρόβλημα και μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της ανισορροπίας καθώς και του υπερβολικού άγχους στον αστράγαλο. Ανεξάρτητα από την αιτία, το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να εξετάσετε τις θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάρρωσης από το διάστρεμμα. Αυτές οι θεραπείες στο σπίτι πρέπει να είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές στον αστράγαλο.

Αρχικά διορθωτικά μέτρα για διαστρέμματα αστραγάλου

Η παρακάτω λίστα έχει μερικές από τις κορυφαίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε τακτική βάση για καλύτερα αποτελέσματα.

Εξαιρετικά σπιτικά φάρμακα για διαστρέμματα αστραγάλου:

1. Χρήση σακούλας πάγου:

Μία από τις καλύτερες θεραπείες για τη φλεγμονή του αστραγάλου είναι η χρήση ενός σάκου πάγου στην πληγείσα περιοχή για 10-15 λεπτά σε μία συνεδρία αρκετές φορές την ημέρα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια πετσέτα στο ενδιάμεσο. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με το διάστρεμμα στον αστράγαλο. Είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για να πέσεις.

2. Ξεκουραστείτε:

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε το υπερβολικό άγχος στον αστράγαλο. Συνιστάται να αποφεύγετε κάθε δραστηριότητα που αυξάνει τη δυσφορία και τον πόνο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πραγματοποιείτε απλές δραστηριότητες. Τηρώντας την ανάπαυση, μπορείτε να δώσετε στο διάστρεμμα το χρόνο να θεραπευτεί καλά. Είναι ένα από τα αποτελεσματικά πράγματα που πρέπει να κάνετε.

3. Κρατήστε τον αστράγαλο ανυψωμένο:

Κοιμηθείτε διατηρώντας τον αστράγαλο ανυψωμένο σε μια θέση που βρίσκεται πάνω από την καρδιά και είναι μία από τις γνωστές θεραπείες στο σπίτι για το διάστρεμμα. Βοηθά στη μείωση του οιδήματος αφαιρώντας το υπερβολικό υγρό στην περιοχή. Το υψόμετρο κάνει θαύματα στην κρίση.

4. Εφαρμογή θέρμανσης:

Ένα μαξιλάρι θέρμανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον διάστρεμμα στον αστράγαλο για να ανακουφιστεί από τον πόνο και να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Αυτό βοηθά στη σωστή θεραπεία από το διάστρεμμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το χρησιμοποιήσετε για 10-15 λεπτά αρκετές φορές την ημέρα μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα.

5. Δροσερό νερό μουλιάστε:

Πάρτε λίγο δροσερό νερό σε μια μπανιέρα και μουλιάστε τους αστραγάλους για λίγο για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του διαστρέμματος. Αυτό πρέπει να γίνεται 1-2 φορές την ημέρα για να έχετε τα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χλιαρό μούλιασμα για τον ίδιο σκοπό. Μια θερμική επεξεργασία βοηθά εξίσου.

6. Προστατευτικά τιράντες:

Υπάρχουν διάφορα προστατευτικά στηρίγματα διαθέσιμα στην αγορά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν τον αστράγαλο ελεύθερο από τυχόν ατυχήματα. Αυτά έχουν μαξιλαροειδή επίδραση στον αστράγαλο και παρέχουν καλή υποστήριξη στα πόδια. Ο ελαστικός επίδεσμος ACE είναι μια άλλη από τις καλές επιλογές για χρήση κατά τη διάρκεια του διαστρεμμένου αστραγάλου. Σίγουρα βοηθά στη διατήρηση του αστραγάλου σε μια θέση όπου μπορεί να επουλωθεί από μόνος του χωρίς κανένα εμπόδιο από έξω.

7. Κάντε μερικές ασκήσεις:

Για να βελτιώσετε την κινητικότητα του αστραγάλου, είναι σημαντικό να εκτελείτε συγκεκριμένες ασκήσεις κάθε μέρα. Αυτό βοηθά επίσης στη βελτίωση της ροής του αίματος και αποτρέπει τη δυσκαμψία στην περιοχή. Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε μόνο απλές ασκήσεις και κινήσεις για το σκοπό αυτό.

8. Τέντωμα:

Το ελαφρύ τέντωμα είναι μια άλλη από τις αποτελεσματικές μεθόδους που είναι οικιακή. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία κάθε μέρα. Βοηθά και πάλι στο να κρατήσει μακριά τον αστράγαλο από το να σφίξει.

9. Φυσικοθεραπεία:

Σε ακραίες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει να γίνει ο αστράγαλος υγιής και να ξαναγυρίσει. Κάποιος πρέπει να προσλάβει έναν φυσιοθεραπευτή για το σκοπό αυτό και μπορεί να το κάνει μέσα στο σπίτι για άνεση.

σπιτικές θεραπείες για διαστρέμματα στον αστράγαλο