12 Σοκαριστικές παρενέργειες Fenugreek – Πρέπει να γνωρίζετε

Το Fenugreek, το δικό μας «methi» που χρησιμοποιείται συνήθως στις περισσότερες ινδικές συνταγές, δεν είναι απλώς ένα εμπλουτιστικό γεύσης αλλά ένα ειδικό βότανο που ενισχύει την υγεία. Ναί! Το Fenugreek, που ονομάζεται επιστημονικά Trigonellafoenum-graecum και συνήθως ονομάζεται methi, menthi, vendayam, ventayan σε όλες τις ινδικές πολιτείες, είναι περισσότερο γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία, στην πραγματικότητα, είναι γνωστό για τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία του. Είτε πρόκειται για την Αγιουρβέδα είτε για όλη την ασιατική, συγκεκριμένα ινδική κουζίνα, το Fenugreek χρησιμοποιείται έντονα με τη μορφή σπόρων ως μπαχαρικό, φρέσκα φύλλα ως βότανο και βλαστάρια ως λαχανικό. Όλα που λέγονται και γίνονται, υπάρχει και μια άλλη πλευρά σε αυτό! Ναί! Όπως κάθε άλλο συστατικό που έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα, υπάρχουν και μειονεκτήματα μανιόκα! Εδώ έχουμε συντάξει μια λίστα ελέγχου για τις παρενέργειες του methi dana για να διαβάσετε γρήγορα και να σημειώσετε για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες fenugreek. Συνέχισε να διαβάζεις.

Ανεπιθύμητες ενέργειες του μανιόλιου

Παρενέργειες Fenugreek στην υγεία:

Η παρακάτω λίστα αναφέρει είναι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες fenugreek ή παρενέργειες methi που βοηθούν στην αποφυγή τους γνωρίζοντας. Δείτε τα:

1. Εσωτερική αιμορραγία:

Το Fenugreek, αν και εμπλουτίζει την υγεία σας, η κατανάλωση μεγάλων δόσεων τριγωνέτας μπορεί να σας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας και θα μπορούσε να είναι τόσο σοβαρή όσο η εσωτερική αιμορραγία. Το Fenugreek έχει τη δύναμη να αλλάξει το ορμονικό σας επίπεδο. Και ως εκ τούτου, οι ιατρικοί ειδικοί συμβουλεύουν πάντα την κατάλληλη δοσολογία της πρόσληψης τριγωνέλλας καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.

Οδηγίες δοσολογίας:

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε σπιτικά φάρμακα, συμβουλευτείτε έναν γιατρό, ελέγξτε για τυχόν ευαισθησίες που έχετε και αλλάξτε ανάλογα την ποσότητα πρόσληψης. Οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος με σωστή πέψη και καμία ευαισθησία στα φυτικά συστατικά μπορεί να τρώει οπουδήποτε μεταξύ 5 και 50 γραμμάρια τριγωνέλλας κάθε μέρα.

2. Αλλεργίες και ερεθισμός του δέρματος:

Το Fenugreek αναμφίβολα είναι ενισχυτικό τόνου του δέρματος και είναι περισσότερο γνωστό για τις ιδιότητες φροντίδας του δέρματος, ωστόσο, αν τρώτε μεγάλες ποσότητες τριγωνέτας ελπίζοντας να δείτε γρήγορα αποτελέσματα, τότε προσέξτε, μπορεί να εμποδίσει τη δομή του δέρματος προκαλώντας είτε ερεθισμό είτε εξανθήματα ή σε διάφορες δερματικές αλλεργίες και φλεγμονές. Μία από τις πιο συχνές παρενέργειες του methi dana είναι η δερματική αλλεργία και αυτό οφείλεται κυρίως στην υπερβολική κατανάλωση, υποθέτοντας γρήγορα αποτελέσματα. Επομένως, δείτε τη δοσολογία!

Οδηγίες δοσολογίας:

Για την περιποίηση της επιδερμίδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μια κουταλιά της σούπας πάστα σπόρων τριγωνέλλας, στις πληγείσες περιοχές, ιδανικά μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

3. Διάρροια:

Το Fenugreek είναι ένα θαυμαστό βότανο που λειτουργεί καλύτερα με τη μαγεία του σε θέματα υγείας όπως δυσκοιλιότητα, πεπτικά προβλήματα και άλλα εντερικά προβλήματα. Ωστόσο, εάν τρώτε υπερβολικά, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διάρροια που οδηγεί σε αφυδάτωση που μπορεί να γίνει επικίνδυνη κατά καιρούς. Το Fenugreek έχει τη δύναμη να διεγείρει το πεπτικό σύστημα και να ελέγχει τις ακραίες εντερικές ροπές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τόσο των σκληρών κοπράνων όσο και των χαλαρών κοπράνων επίσης! Τα ένζυμα που περιέχει είναι πολύ ισχυρά, οπότε προσέξτε την ποσότητα!

Οδηγίες δοσολογίας:

Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σπόρους τριγωνιού για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα υγείας, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους σε συνταγές θεραπείας.

4. Προβλήματα στομάχου:

Οι σπόροι του μανιόλι μπορούν να αλλάξουν αποτελεσματικά τα προβλήματα στο στομάχι σας. Αλλά, αν καταναλώνετε μεγάλο αριθμό σπόρων τριγωνέλλας κάθε μέρα, το φάρμακο μπορεί να αποδειχθεί τραγωδία! Ξεκινώντας από τη δυσπεψία έως την καούρα και από το φούσκωμα έως τον μετεωρισμό και τα γαστρικά προβλήματα, μπορεί να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε από τις κρίσιμες καταστάσεις με υπερβολική πρόσληψη τριγωνέλλας. Αυτή είναι και πάλι μια κοινή παρενέργεια της υπερβολικής χρήσης του βοτάνου.

Οδηγίες δοσολογίας:

Όταν χρησιμοποιείτε σπόρους fenugreek για τη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται με το στομάχι, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε όχι περισσότερο από μια κουταλιά της σούπας σπόρους fenugreek εμποτισμένους και αλεσμένους για επικόλληση. Τρώτε την πάστα ανάλογα μία ή δύο φορές την ημέρα για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητά της.

5. Παρενέργειες της υπερβολικής πρόσληψης στα παιδιά:

Τα παιδιά είναι ευαίσθητα σε οποιοδήποτε φάρμακο, είτε αλλοπαθητικό είτε φυτικό. Όταν πρόκειται για τη χρήση βοτανικών φαρμάκων για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας στα παιδιά, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, ειδικά όταν πρόκειται για τη χρήση ισχυρών βοτάνων όπως το τριγωνάκι. Η υπερβολική πρόσληψη τριγωνέλλας μπορεί να προκαλέσει απώλεια αισθήσεων στα παιδιά. Μπορεί επίσης να δώσει μια όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά σώματος.

Οδηγίες δοσολογίας:

Τα φάρμακα για τα μανιτάρια στα παιδιά λειτουργούν καλά όταν η δοσολογία είναι ελάχιστη. Εάν η δοσολογία είναι δύο κουταλάκια του γλυκού σπόροι fenugreek για ενήλικες, για τα παιδιά το φάρμακο λειτουργεί καλύτερα μόνο με μισό ή ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους fenugreek. Δεδομένου ότι η γεύση των σπόρων είναι πικρή, βάλτε το παιδί σας να καταπιεί μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας, όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα ή σε σοβαρές συνθήκες, δύο φορές την ημέρα, για όχι περισσότερο από δύο ημέρες διαδοχικά.

6. Επηρεάζει αρνητικά τον διαβήτη:

Το Fenugreek είναι ένα ισχυρό βότανο που μπορεί να μειώσει γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε πολύ σοβαρά επίπεδα. Αυτό φέρνει πολλές απειλές για το σώμα. Κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι μόνο μια τέλεια δόση μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων ινσουλίνης. Επομένως, είναι σημαντικό για όλους να αποτρέψουν την υπερκατανάλωση τριγωνέλλας.

Οδηγίες δοσολογίας:

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε σπόρους fenugreek ως φυσική θεραπεία για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, προειδοποιείτε να ελέγξετε αν η δοσολογία ταιριάζει στο σώμα σας. Αρχικά, ξεκινήστε με μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας κάθε μέρα και εάν το σώμα σας ανταποκρίνεται καλά και δεν εμφανίζει παρενέργειες, μπορείτε να το αυξήσετε σε ένα κουταλάκι του γλυκού. Προσοχή, όχι περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού είναι καλό!

7. Προκαλεί γενετικές ανωμαλίες:

Παρόλο που πολλές ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι το τριγύρω έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία των εγκύων γυναικών, η υπερβολική πρόσληψη μπορεί πραγματικά να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο αγέννητο μωρό.

Οδηγίες δοσολογίας:

Όταν πρόκειται να φάτε κάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ελαχιστοποιήστε την κατανάλωσή σας από μανιόκα και αν θέλετε πραγματικά να το δοκιμάσετε, πάρτε μόνο μισό κουταλάκι του γλυκού για τρεις ημέρες και δείτε πώς αντιδρά το σώμα σας. Μην τρως υπερβολικά και μετανιώνεις για τη ζωή!

8. Πρόωρος τοκετός:

Λίγο fenugreek κατά τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης βοηθά στην πρόκληση των πόνων του τοκετού, οδηγώντας φυσικά στον φυσιολογικό τοκετό. Αυτό είναι ένα όφελος για τις έγκυες γυναίκες. Ωστόσο, το fenugreek μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα των ορμονών σας, ειδικά τα επίπεδα των οιστρογόνων στις γυναίκες. Και αν είστε έγκυος και θέλετε να δοκιμάσετε σπόρους τριγωνιού για καλύτερη υγεία, καλύτερα να προσέχετε!

Οδηγίες δοσολογίας:

Όταν πρόκειται για την κατανάλωση βοτάνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλύτερα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Καταναλώνοντας μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας κάθε μέρα μπορεί να σας δώσει θετικά αποτελέσματα. Αρχικά, προσπαθήστε για μια ή δύο ημέρες και μετά συνεχίστε αν δεν δείτε αρνητικά αποτελέσματα. Μην τρώτε υπερβολικά και μετανιώστε!

9. Οδηγεί σε διευρυμένο στήθος:

Για όσους έχουν ήδη μεγάλο στήθος, το μανιόλι μπορεί να το κάνει πολύ μεγάλο. Όπου από τη μία πλευρά πολλές γυναίκες το παίρνουν ως όφελος για τη διεύρυνση του στήθους, αλλά μπορεί να είναι περισσότερο παρενέργεια για εκείνους που δεν θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος. Αυτό είναι και πάλι κάτι που θα εξαρτηθεί από τη γυναίκα που καταναλώνει τριγωνάκι και την κατάστασή της.

Οδηγίες δοσολογίας:

Εάν είστε κάποιος που έχει μεγάλο στήθος, αλλά θέλει να δοκιμάσει σπόρους από μανιόκα ως θεραπεία για κάποια άλλα προβλήματα υγείας, πρέπει να προσέξετε! Για το πρόβλημα που θέλετε να επιλύσετε, ενδέχεται να έχετε νέο πρόβλημα. Καλύτερα να αποφύγετε να φάτε το βότανο ή να συμβουλευτείτε έναν γιατρού για την σωστή καθοδήγηση!

10. Η υπερβολική πρόσληψη προκαλεί δυσάρεστο σώμα & Οσμή ούρων:

Οι σπόροι του μανιόλι είναι άμεσοι ενισχυτές υγείας, αλλά οι παρενέργειες είναι επίσης διαδεδομένες εάν η ποσότητα υπερβαίνει την ιδανική ποσότητα. Ένα από τα πιο συνηθισμένα και εύκολα αντιληπτά συμπτώματα υπερβολικής πρόσληψης μανιόκα είναι οι αλλαγές στη μυρωδιά του σώματος και των ούρων. Μπορεί να μυρίζει διαφορετικά, γλυκό, ίσως σαν σιρόπι σφενδάμου, το οποίο δεν αρέσει σε πολλούς. Καλά! Μπορείτε να καλύψετε τη μυρωδιά του σώματός σας ψεκάζοντας μια αρωματισμένη ομίχλη σώματος. Ωστόσο, δεν αξίζει ολόκληρη την ειρωνεία!

Οδηγίες δοσολογίας:

Εάν τρώτε σπόρους τριγωνιού, περιορίστε την πρόσληψη σε περίπου 30 γραμμάρια την ημέρα και αυτό είναι ιδανικά μια καλή ποσότητα για καλύτερη υγεία.

11. Ανεπιθύμητες ενέργειες Fenugreek στα μωρά:

Το Fenugreek είναι γνωστό για πολλαπλά οφέλη για την υγεία και ένα από τα πιο περιζήτητα οφέλη είναι το αυξημένο μητρικό γάλα. Οι νέες μαμάδες προτιμούν φυτικές μεθόδους για να αυξήσουν την παροχή γάλακτος αντί να λαμβάνουν αλλοπαθητικά φάρμακα. Αλλά τα ισχυρά βότανα όπως το τριγύρω μπορεί να έχουν παρενέργειες στις νέες μαμάδες και στα μικρά τους. Καλά! Μερικές φορές είναι έτσι ώστε οι νέες μαμάδες να μην έχουν παρενέργειες αλλά τα μωρά τους υποφέρουν! Προσοχή λοιπόν στην υπερβολική πρόσληψη τριγωνέτας.

Οδηγίες δοσολογίας:

Το μανιτάρι για την αύξηση του μητρικού γάλακτος λειτουργεί σαν μαγικό. Ωστόσο, όχι περισσότερο από μισό έως ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους fenugreek πρέπει να λαμβάνονται κάθε μέρα από μια νέα μαμά. Έτσι, προσέξτε την ποσότητα και καταναλώστε.

12. Παρενέργειες Fenugreek για άνδρες:

Το Fenugreek το βότανο ενίσχυσης της υγείας συχνά παρερμηνεύεται ως ενισχυτικό τεστοστερόνης. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι! Αυξάνει τα οιστρογόνα! Οποιοδήποτε φάρμακο ή βότανο που αυξάνει τα οιστρογόνα δεν μπορεί τεχνικά να αυξήσει την τεστοστερόνη. Επομένως, εάν καταναλώνετε φαινόγλυκο ελπίζοντας να δείτε αύξηση στα επίπεδα τεστοστερόνης σας. Εκτός από αυτό, εάν χρησιμοποιείτε φαινόγλυκο για να επιλύσετε τις παρατυπίες που σχετίζονται με το συκώτι, το έντερο ή το στομάχι ή για να θεραπεύσετε τα γκρίζα μαλλιά, εξακολουθείτε να σας συμβουλεύουμε να ρυθμίσετε την ποσότητα της πρόσληψής σας, επειδή ο τριγωνίος είναι πολύ γνωστός για τις παρενέργειές του. επαίνεσε για τα οφέλη που προσφέρει! Ειδικά σε εκείνους που χρησιμοποιούν τριγωνάκι για τη θεραπεία των γκρίζων μαλλιών, η υπερβολική πρόσληψη μπορεί να είναι πολύ σοβαρή. Γι ’αυτό, προσέξτε και αποφύγετε τις παρενέργειες του τριχωτού στην τρίχα.

Οδηγίες δοσολογίας:

  • Περιορίστε την πρόσληψη μανιόκα σας σε λιγότερο από 50 γραμμάρια την ημέρα και χρησιμοποιήστε το για περιορισμένο χρονικό διάστημα για να ελέγξετε για τυχόν ευαισθησία.

Οτιδήποτε υπερβολικό δεν δίνει επιτυχία! Και ισχύει και για την πρόσληψη τριγωνέλλας! Για να αποφύγετε, τις σοβαρότητες που προκαλούνται από το τριγωνάκι, όπως ζάλη, φούσκωμα, διάρροια, λιποθυμία στα παιδιά, δερματική αλλεργία, ναυτία και ρινική συμφόρηση, και σε μυρωδιά κάποιου και ούρων, περιορίστε την πρόσληψη του μανικιούρ σε λιγότερα από 50 γραμμάρια την ημέρα και αποφύγετε κάθε πιθανό methi dana παρενέργειες!