14 σοβαρές παρενέργειες τζίντζερ – πρέπει να το γνωρίζετε

Το τζίντζερ, γνωστό και ως Adrak, είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο μπαχαρικό σε πολλές κουζίνες. Γνωστό για τη ζεστή και πικάντικη γεύση του, αυτό το λαχανικό ρίζας προσφέρει πολλά φαρμακευτικά οφέλη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τζίντζερ χρησιμοποιείται σε πολλές οικιακές θεραπείες για τη θεραπεία κοινών παθήσεων όπως το κρυολόγημα, ο βήχας, τα προβλήματα πέψης, ακόμη και οι πόνοι στο σώμα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι τείνουν να κάνουν υπερβολές με την πρόσληψη τζίντζερ, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές για την υγεία. Μην αφήσεις να σου συμβεί αυτό! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τις παρενέργειες του τζίντζερ και τη συνιστώμενη δοσολογία του τζίντζερ.

Συνιστώμενη δοσολογία τζίντζερ:

Η υπερβολική κατανάλωση τζίντζερ μπορεί να οδηγήσει σε πολλές παρενέργειες. Η συνιστώμενη δοσολογία Τζίντζερ ανά ημέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 gm-4 gm την ημέρα ή 2 κουταλιές της σούπας εάν καταναλώνεται σε μορφή χυμού. Η υπέρβαση αυτού του ορίου μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ενόχληση στο σώμα που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως και περισσότερες από μερικές ημέρες. Είναι καλύτερα να τηρείτε τα επίπεδα ασφαλούς δοσολογίας για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα.

Παρενέργειες τζίντζερ - πρέπει να το γνωρίζετε

Παρενέργειες της υπερδοσολογίας τζίντζερ:

Τώρα που καταλάβατε τα όρια δοσολογίας του τζίντζερ, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις παρενέργειες της κατανάλωσης τζίντζερ:

1. Αποτρέπει την πήξη:

Το τζίντζερ δρα ως φυσικό αραιωτικό αίματος λόγω της παρουσίας σαλικυλικών. Αυτά τα οξέα σταματούν την πήξη του αίματος και χρησιμοποιούνται ευρέως με τη μορφή ασπιρίνης για την απομάκρυνση των αποφράξεων στις αρτηρίες. Ωστόσο, πάρα πολλές παρενέργειες τζίντζερ μπορεί να προκληθούν όπως έντονη αιμορραγία και απώλεια αίματος, προκαλώντας τελικά σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

2. Παρενέργειες τζίντζερ στην όραση:

Η λήψη υπερβολικού τζίντζερ μπορεί να οδηγήσει σε παραμορφωμένη όραση και θολή όραση. Αν και δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, μερικοί άνθρωποι έχουν βιώσει την παρέμβαση της Τζίντζερ στο όραμά τους.

3. Γαστρικά προβλήματα:

Τα γαστρικά προβλήματα και οι διαταραχές του στομάχου είναι οι συχνότερα εμφανιζόμενες υπερβολικές παρενέργειες τζίντζερ. Η κατανάλωση ωμών παρενεργειών με τζίντζερ είναι γαστρεντερικά προβλήματα όπως καούρα, διάρροια, στομαχικές διαταραχές, ρέψιμο, έλκη στο στόμα και χαλαρά κόπρανα. Είναι σημαντικό να προσέχετε τα όρια δοσολογίας για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα.

4. Αλλεργία:

Η υπερβολική χρήση τζίντζερ μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα. Τα κύρια συμπτώματα που παρατηρούνται σε αυτήν την κατάσταση είναι εξανθήματα στο δέρμα μαζί με ερυθρότητα, δύσπνοια, φαγούρα, πρησμένα χείλη και ερεθισμό στο λαιμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να διακόψετε τη χρήση και να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.

5. Αποφύγετε στην εγκυμοσύνη:

Μία από τις παρενέργειες του Ginger κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι οι πρώτες συσπάσεις της μήτρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι έγκυες γυναίκες συμβουλεύονται να αποφεύγουν το τζίντζερ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή να περιορίζουν τη δοσολογία τους. Επίσης, το υπερβολικό τζίντζερ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή καούρα και παλινδρόμηση οξέος. Οι επιδράσεις του Ginger στο αγέννητο μωρό δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί, οπότε είναι προτιμότερο να είστε προσεκτικοί με τη χρήση.

6. Παρεμβολή στην Αναισθησία:

Το τζίντζερ αντιδρά με αναισθητικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια χειρουργείων. Προκαλεί δυσμενείς αντιδράσεις με αποτέλεσμα καθυστερημένη επούλωση και παρατεταμένη αιμορραγία. Έτσι, συνιστάται από τους αναισθησιολόγους να σταματήσουν την πρόσληψη τζίντζερ τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από το πρόγραμμα χειρουργικής επέμβασης.

7. Παιδιατρικές παρενέργειες:

Σε παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να δίνεται αυτή η πικάντικη ρίζα, καθώς μπορεί να είναι εξαιρετικά σκληρή για τα τρυφερά στομάχια τους. Το τζίντζερ προκαλεί επίσης εγκαύματα στο στόμα και έλκη σε μικρά παιδιά και μωρά. Είναι καλύτερα να κρατήσετε τη χρήση του Ginger μέχρι το παιδί να έρθει σε μια διαχειρίσιμη ηλικιακή ομάδα.

8. Διαβήτης:

Η κατανάλωση τζίντζερ σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη για τους διαβητικούς ασθενείς. Μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο σώμα στο σώμα και να οδηγήσει σε ζάλη, κόπωση. Πάρα πολύ τζίντζερ, μαζί με άλλα διαβητικά φάρμακα μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβή για το άτομο. Είναι πάντα ασφαλές να λαμβάνετε τη συμβουλή ενός γιατρού πριν καταναλώσετε Τζίντζερ.

9. Διαταραγμένος ύπνος:

Το τσάι τζίντζερ χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει στον υγιή ύπνο. Ωστόσο, τα οφέλη μπορούν να επωφεληθούν μόνο όταν λαμβάνονται όρια. Εάν πάρετε περισσότερα από 3 -4 φλιτζάνια τσάι τζίντζερ, μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία, αυξημένο καρδιακό παλμό, ζάλη, σύγχυση, καούρα, έμετο και σοβαρή στομαχική διαταραχή.

10. Σχηματισμός λίθων στη χολή:

Η έκκριση της χολής αυξάνεται με την κατανάλωση τζίντζερ. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα χοληδόχου κύστης συμβουλεύονται από το γιατρό τους να μην παίρνουν τζίντζερ με οποιαδήποτε μορφή. Η υπερβολική πρόσληψη τζίντζερ οδηγεί σε έντονο πόνο στη χολολιθίαση. Μια ένωση που ονομάζεται αριστολοχικό οξύ είναι υπεύθυνη για την πρόκληση προβλημάτων στο ουροποιητικό όπως η ίνωση των νεφρών. Τα συμπτώματα είναι ανώμαλες αλλαγές στην παραγωγή ούρων ή παρουσία αίματος στα ούρα.

11. Παρενέργειες τζίντζερ στην καρδιά:

Μία από τις παρενέργειες του τζίντζερ για την καρδιά είναι οι παλμοί της καρδιάς. Σε υψηλές δόσεις, το τζίντζερ είναι γνωστό ότι προκαλεί ρίγη στην καρδιά, θολή όραση και αϋπνία. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μειωμένη αρτηριακή πίεση και τελικά να οδηγήσει σε καρδιακές προσβολές. Είναι πάντα σκόπιμο να πάτε εύκολα με τις δοσολογίες αυτής της ρίζας.

12. Πίεση αίματος:

Εάν είστε ασθενείς με υπέρταση, σας συμβουλεύει να περιορίσετε τον εαυτό σας από την υπερβολική κατανάλωση τζίντζερ. Το τζίντζερ είναι γνωστό ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Όταν λαμβάνονται μεγάλες ποσότητες στο σώμα, ειδικά με φάρμακα για υψηλή αρτηριακή πίεση, η αρτηριακή πίεση μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Αυτή είναι μια από τις επικίνδυνες παρενέργειες τζίντζερ για την αρτηριακή πίεση.

13. Παρενέργειες του τζίντζερ στα μαλλιά:

Μία από τις παρενέργειες του Ginger για τα μαλλιά είναι το κάψιμο του τριχωτού της κεφαλής και τα φαλακρά μπαλώματα όταν εφαρμόζονται απευθείας. Το τζίντζερ δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται μόνο του τοπικά, καθώς μπορεί να είναι αρκετά ισχυρό. Πρέπει πάντα να το συνδυάζετε με άλλα συστατικά όπως το γιαούρτι για να μειώσετε τις πιθανότητες κινδύνου. Επίσης, καταναλώστε μέτριο χυμό τζίντζερ για να απολαύσετε καλή υγεία των μαλλιών χωρίς επιπλοκές.

14. Θεραπείες κατά του καρκίνου:

Το τζίντζερ αποδεικνύεται ότι παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας και οδηγεί σε επιπλοκές όπως ζάλη, έμετο, θολή όραση. Λόγω αυτών των παρενεργειών του Τζίντζερ για τον καρκίνο, οι γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς να αποφεύγουν να ριζώσουν κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτές τις πληροφορίες αρκετά χρήσιμες. Το τζίντζερ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, το δέρμα και τα μαλλιά μας. Ωστόσο, πάρα πολύ από οτιδήποτε μπορεί να είναι πολύ κακό! Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι κάθε φάρμακο έχει τους δικούς του περιορισμούς και προτάσεις δοσολογίας. Η μη τήρηση αυτών των οδηγιών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Έτσι, μείνετε στα όρια και αποφύγετε αυτές τις δυσάρεστες παρενέργειες τζίντζερ!