8 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία του αμυγδάλου + παρενέργειες

Με πολλούς ανθρώπους να υποφέρουν από αλλεργίες στη γλουτένη από το παραδοσιακό αλεύρι με βάση το σιτάρι, το αλεύρι αμυγδάλου κερδίζει σιγά σιγά δημοτικότητα. Αυτό το αλεύρι είναι υποκατάστατο χαμηλών υδατανθράκων, χωρίς γλουτένη στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και στο αλεύρι σίτου. Το αλεύρι αμυγδάλου είναι φτιαγμένο από βρώσιμα αμύγδαλα και μοιάζει με την υφή του κανονικού αλευριού. Αυτό το αλεύρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού, μπισκότων, ακόμη και ροτίς. Το αλεύρι αμυγδάλου έχει απίστευτα θρεπτικά οφέλη, γεγονός που το καθιστά μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις στο κανονικό αλεύρι. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και χαμηλότερες θερμίδες σε σύγκριση με άλλα αλεύρια. Αυτό το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αλεύρι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων λόγω οξείδωσης. Δείτε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα για τα υπέροχα οφέλη του αλευριού αμυγδάλου.

Τι είναι το αλεύρι αμυγδάλου?

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι ένα αλεύρι που φτιάχνεται από αμύγδαλα που έχουν αλευρωθεί και αλεσθεί. Τα αμύγδαλα διατηρούνται σε βραστό νερό για λίγο μέχρι να ξεφλουδιστούν. Αυτά στη συνέχεια στεγνώνουν και αλέθονται για να κάνουν μια σκόνη, την οποία ονομάζουμε αλεύρι αμυγδάλου. Ωστόσο, το αλεύρι αμυγδάλου διαφέρει από το αλεύρι αμυγδάλου, το οποίο παρασκευάζεται με τις φλούδες. Η υφή του αλευριού αμυγδάλου είναι αρκετά λεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ψήσιμο.

Οφέλη για την υγεία από αλεύρι αμυγδάλου + παρενέργειες

Είναι το αλεύρι αμυγδάλου υγιεινό?

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια εναλλακτική λύση πλούσια σε θρεπτικά συστατικά από το παραδοσιακό λευκό αλεύρι. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και μαγνήσιο που μπορούν να προωθήσουν υγιές δέρμα και σώμα. Το αλεύρι αμυγδάλου είναι επίσης γνωστό ότι προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Έχει χαμηλούς υδατάνθρακες και μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών. Το αλεύρι αμυγδάλου είναι επίσης φιλικό προς τους διαβητικούς και μπορεί να μειώσει την εξάρτηση από την ινσουλίνη.

Αμύγδαλο αμύγδαλα Άλλα ονόματα στις ινδικές γλώσσες:

 • BadamPindi (Τελούγκου)
 • Badāmaāṭē (Πουντζάμπι)
 • Badāmapīṭha (Μαράθι)
 • Badāṁmāv (Malayalam)
 • Bādāmihiṭṭu (Κανάντα)
 • Pātāmmāvu (Ταμίλ)

Γεγονότα διατροφής από αλεύρι αμυγδάλου:

Ελέγξτε παρακάτω τα στοιχεία διατροφής του αλευριού αμυγδάλου για ¼ φλιτζάνι που περιέχει περίπου. 28 γραμμάρια:

 • Συνολικές θερμίδες: 150
 • Συνολικό λίπος: 11 γραμμάρια
 • Πρωτεΐνες: 6,1 γραμμάρια
 • Υδατάνθρακες: 5,6 γραμμάρια
 • Διαίτης ίνα: 3 γραμμάρια
 • Σίδερο: 2 mg
 • Βιταμίνη Ε: 35% του DI
 • Μαγγάνιο: 31% του DI
 • Μαγνήσιο: 19% του DI
 • Χαλκός: 16% του DI
 • Φώσφορος: 13% του DI

Πώς να φτιάξετε αλεύρι αμυγδάλου στο σπίτι?

Ενώ παίρνετε αλεύρι αμυγδάλου έτοιμο για αγορά, αυτά είναι συχνά ακριβά και μπορεί να μην είναι 100% φυσικό αλεύρι αμυγδάλου. Συνήθως αναμειγνύονται με συντηρητικά, χρωστικές και αρωματικές ουσίες. Για να διασφαλίσετε ένα αλεύρι αμυγδάλου χωρίς χημικά, δοκιμάστε αυτήν τη σπιτική συνταγή που δίνεται παρακάτω:

Συστατικά:

 • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα

Επεξεργάζομαι, διαδικασία:

Βήμα 1: Αλευρώστε αμύγδαλα:

Η ιδέα πίσω από τα λευκά αμύγδαλα είναι βασικά ότι, το δέρμα των αμυγδάλων πρέπει να αφαιρεθεί. Η αφαίρεση του δέρματος των αμυγδάλων θα σας δώσει ένα πιο ομοιόμορφο και ακόμη και χρωματιστό αλεύρι αμυγδάλου.

 • Βράζουμε τα αμύγδαλα σε νερό για περίπου δύο λεπτά.
 • Μόλις κρυώσουν τα αμύγδαλα, αφαιρέστε το δέρμα και στεγνώστε τα αμύγδαλα όλου του νερού.
 • Η υγρασία θα οδηγήσει σε βούτυρο αμυγδάλου χρησιμοποιείται.

Βήμα 2 – Αλέστε:

 • Ρίξτε τα ξεφλουδισμένα και αποξηραμένα αμύγδαλα στον μύλο σας και αλέστε το.
 • Τρέξτε το μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με την υφή του αλευριού.
 • Η υφή του αλευριού, φυσικά, θα εξαρτηθεί από τη συνταγή σας και τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσετε.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν τα χρησιμοποιείτε στο μύλο για πολύ καιρό κάθε φορά.
 • Τρέξτε το μόνο για λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορά για καλύτερα αποτελέσματα και αποφύγετε τα αμύγδαλα να βγάλουν λάδι.
 • Εάν απαιτείται άλλο αλεύρι ή ζάχαρη στη συνταγή σας, προσθέστε λίγο από αυτό ενώ αλέθετε τα αμύγδαλα.
 • Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο απελευθέρωσης αμυγδαλέλαιο.

Βήμα 3 – Σφραγίστε και αποθηκεύστε:

 • Ρίξτε το φρεσκομαγειρεμένο αλεύρι αμυγδάλου σε αεροστεγές δοχείο και σφραγίστε το.
 • Αποθηκεύστε το δοχείο στο ψυγείο όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
 • Το αλεύρι πρέπει να διατηρείται σε χαμηλή θερμοκρασία και σε σκοτεινό μέρος για να διατηρηθεί καλό.

Προτάσεις σερβιρίσματος:

 • Εάν χρησιμοποιείτε αλεύρι αμυγδάλου για ψήσιμο, θα παρατηρήσετε ότι μόνο με καθαρό αλεύρι αμυγδάλου δεν μπορείτε να αυξήσετε τα προϊόντα σας. Πρέπει να το αναμίξετε με αλεύρι σίτου σε σωστές αναλογίες.

Πώς να φυλάξετε αλεύρι αμυγδάλου?

Πρέπει να σημειωθεί ότι το αλεύρι αμυγδάλου έχει διάρκεια ζωής περίπου 4-6 μήνες όταν ψύχεται. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, μην χρησιμοποιείτε το αλεύρι αμυγδάλου και ετοιμάστε μια φρέσκια παρτίδα. Ωστόσο, αν αποθηκεύσετε το αλεύρι στην κατάψυξη, μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο. Εάν καταψυχθεί, θα χρειαστεί να φέρετε την απαιτούμενη ποσότητα σε θερμοκρασία δωματίου, πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Η ποσότητα αλεύρου αμυγδάλου που θέλετε να ετοιμάσετε πρέπει να αποφασιστεί για να λάβετε υπόψη τη διάρκεια ζωής του. Συνιστάται η προετοιμασία του φρέσκου αλευριού για κάθε χρήση εάν αυτό είναι εφικτή. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της γεύσης του αρώματος του αλευριού.

Εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία του αμυγδάλου:

Εδώ καταγράψαμε 8 καλύτερες χρήσεις αλευριού αμυγδάλου για υγεία. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

1. Έλεγχος του διαβήτη:

Το αλεύρι αμυγδάλου έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με άλλα αλεύρια όπως καμαριέρες ή σιτάρι. Μπορεί σιγά -σιγά να απελευθερώσει ζάχαρη στο αίμα για να παρέχει μια συνεχή απελευθέρωση ενέργειας, αντί για μια ξαφνική ανατάραξη που διαρκεί μόνο για λίγο. Αυτό βοηθά στην καλύτερη παραγωγή ινσουλίνης και μειώνει την εξάρτηση από εξωτερικά φάρμακα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Ανακατέψτε ¼ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου σε ¾ φλιτζάνι αλεύρι σίτου για να φτιάξετε ροτίς.

2. Θεραπεύστε τον καρκίνο:

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι ένα από τα αλεύρια για την καταπολέμηση του καρκίνου που μπορείτε να επιλέξετε ως εναλλακτική λύση στα ενισχυμένα αλεύρια. Με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, το αλεύρι μπορεί να μειώσει τη βλάβη των κυττάρων που προκαλείται λόγω της οξείδωσης και να αποτρέψει τον καρκίνο. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι το αλεύρι αμυγδάλου έχει δείξει αποτελέσματα στη μείωση των συμπτωμάτων του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Χρησιμοποιήστε ¼ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου στα αρτοσκευάσματα και στο chapatis για την καταπολέμηση του καρκίνου.

3. Οφέλη από το αλεύρι αμυγδάλου για την υγεία της καρδιάς:

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι λιποδιαλυτή αντιοξειδωτική ουσία. Αυτό αποτρέπει τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι επιβλαβείς για το δέρμα και την καρδιά. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Το αλεύρι αμυγδάλου είναι επίσης χαμηλό σε χοληστερόλη για να αποτρέψει την απόφραξη της καρδιάς.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Χρησιμοποιήστε αλεύρι αμυγδάλου μαζί με αλεύρι ολικής άλεσης για να φτιάξετε το chapatis και το ψωμί σας.

4. Ενισχύστε τα επίπεδα ενέργειας:

Τα αμύγδαλα είναι γνωστό ότι παρέχουν συνεχή απελευθέρωση ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με το λευκό αλεύρι που αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης αμέσως, το αμύγδαλο αλεύρι απελευθερώνει αργά τη ζάχαρη στο αίμα για να παρέχει ενέργεια όλη την ημέρα. Με το αλεύρι αμυγδάλου καταλήγετε να αισθάνεστε πιο ανάλαφροι και δυναμικοί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου με το κανονικό σας αλεύρι για να φτιάξετε το Rotis σας.

5. Οφέλη από το αλεύρι αμυγδάλου για την πέψη:

Το αλεύρι αμυγδάλου είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλύτερη πέψη και ομαλές κινήσεις του εντέρου. Ειδικά, για άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, το αλεύρι αμυγδάλου μπορεί να βοηθήσει σε καλύτερα έντερα και να εξασφαλίσει ζωή χωρίς πόνο. Αυτό το αλεύρι είναι επίσης ελαφρύ και μπορεί να μειώσει το αίσθημα φουσκώματος και βάρους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Χρησιμοποιήστε καθαρό αλεύρι αμυγδάλου για να φτιάξετε το Rotis σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αλεύρι πολλών κόκκων για να ενισχύσετε την υφή των προϊόντων.

6. Καλή υγεία των οστών:

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε ασβέστιο για την προώθηση υγιών οστών. Ένα φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου φτιάχνεται με περίπου 90 αμύγδαλα. Η τακτική χρήση αυτού του αλευριού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ασβεστίου στο σώμα και να προσφέρει δύναμη στα οστά. Η βιταμίνη Ε που υπάρχει άφθονα στο αλεύρι αμυγδάλου συμβάλλει επίσης στην καλή υγεία των οστών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Χρησιμοποιήστε ένα ¼ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου κάθε μέρα στο ροτίς και στα ψητά σας.

7. Καλό για την αρτηριακή σας πίεση:

Το αλεύρι αμυγδάλου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, χάρη στα επίπεδα LDL και τις υψηλές ποσότητες μαγνησίου. Το μαγνήσιο συνδέεται με τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και όσο υψηλότερο είναι, τόσο χαμηλότερη είναι η αρτηριακή πίεση. Το αλεύρι αμυγδάλου έχει επίσης χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης που δεν πνίγουν τις αρτηρίες σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Χρησιμοποιήστε 1 μερίδα αλεύρι αμυγδάλου στο Rotis σας με 3 μέρη αλεύρι ολικής αλέσεως.

8. Προστατεύει τη βλάβη των κυττάρων:

Τα αμύγδαλα είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη και είναι επίσης αντιοξειδωτικό. Το αλεύρι αμυγδάλου, όταν χρησιμοποιείται τακτικά, μπορεί να παρέχει στον οργανισμό αυτά τα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες στα κύτταρά σας. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τη βλάβη των κυττάρων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Χρησιμοποιήστε ¼ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου στην καθημερινή σας διατροφή για να φτιάξετε ροτίς και αρτοσκευάσματα.

Παρενέργειες Αλεύρου Αμυγδάλου:

Ενώ το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια αγαπημένη επιλογή για άτομα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες κετοδιατροφή, πρέπει να κατανοήσετε τους ακόλουθους κινδύνους για την υγεία από την υπερβολική κατανάλωση αυτού του αλευριού:

 • Για να φτιάξετε 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου, χρειάζεστε τουλάχιστον 90 αμύγδαλα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των μετάλλων και των βιταμινών που προκαλούν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.
 • Η υπερβολική χρήση αλεύρου αμυγδάλου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και παχυσαρκία.
 • Η χρήση αλευριού αμυγδάλου σε ποσότητες μεγαλύτερες από τις συνιστώμενες μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και αύξηση της χοληστερόλης.

Με αυξανόμενη δημοτικότητα για δίαιτες Keto ή χαμηλών υδατανθράκων, πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν τη χρήση αλευριού αμυγδάλου. Ωστόσο, πολλές φορές το αλεύρι αμυγδάλου όταν χρησιμοποιείται μόνο του δεν μπορεί να αποδώσει την ίδια υφή και αφράτο με τα ψημένα ή μαγειρεμένα προϊόντα σας. Εάν δεν είστε αλλεργικοί στη γλουτένη, μπορείτε να προσθέσετε αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι με βέλος αν δεν έχει δυσανεξία στη γλουτένη. Το αλεύρι αμυγδάλου είναι ελαφρώς γλυκό, επομένως είναι απαραίτητο να ελέγξετε τις ποσότητες προστιθέμενης ζάχαρης στα προϊόντα.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο, τα οφέλη από το αλεύρι αμυγδάλου να σας βοήθησαν να καταλάβετε πολλά. Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε ένα επιπλέον πακέτο αμύγδαλα, θυμηθείτε να δοκιμάσετε αυτό το υπέροχο αλεύρι για να φτιάξετε το Chapatis και το rotis.

Ενημερώστε μας αν έχετε ακόμα αμφιβολίες ή ανησυχίες για τα διάφορα οφέλη του αμυγδαλόλευρου. Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε με τις καλύτερες λύσεις και απαντήσεις.