Πώς να χρησιμοποιήσετε κουρκουμά για διαβήτη;

Μια ασυνήθιστη ασθένεια που σφετερίζεται τον κόσμο στις μέρες μας είναι ο διαβήτης. Onceταν μια φορά που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας έλεγαν απαλά όχι στα γλυκά που παραπονιούνται για την αύξηση του σακχάρου στο αίμα τους και τον διαβήτη. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε σιγά σιγά στους πατέρες και δυστυχώς, στις μέρες μας ο διαβήτης έχει επεκτείνει το νύχι του ακόμη και σε νέους εφήβους.

Ξεκινά με ένα ελαττωματικό πάγκρεας το οποίο αλλιώς θα εκκρίνει την τέλεια ποσότητα μιας ορμόνης πεπτιδίου που ονομάζεται ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της θα βοηθήσει τα μυοσκελετικά κύτταρα και φροντίζει τη ζάχαρη στο αίμα σας. Μόλις μεταβολιστεί η ζάχαρη στο αίμα, θα λάβει χώρα για κάποια κατάποση σακχάρου, η οποία με τη σειρά της θα μεταβολιστεί από την ινσουλίνη. Ο διαβήτης είναι μια χρόνια κατάσταση όπου η ικανότητα του σώματος να μεταβολίζει την ινσουλίνη ή να την παράγει καθίσταται ελαττωματική ή η τέλεια ποσότητα ροής ινσουλίνης σταματά. Ως αποτέλεσμα, η ζάχαρη στο αίμα συνεχίζει να συσσωρεύεται μέχρι να καταστραφεί εντελώς για το σώμα. Ο σακχαρώδης διαβήτης με χρόνιο χαρακτήρα είναι πιθανότερο να μείνει μαζί σας για όλη σας τη ζωή και έτσι απαιτείται ένα σοβαρό μέτρο για τον περιορισμό της νόσου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε κουρκουμά για διαβήτη

Συνήθως υπάρχουν δύο τύποι διαβήτη. Ο τύπος 1 προκαλείται κυρίως από τη νεότερη γενιά λόγω της έλλειψης ορμονικής ινσουλίνης. Ωστόσο, ο τύπος 2 είναι πιο συνηθισμένος όταν η ικανότητα του σώματος να παράγει επαρκή καταστρέφεται ή βλάπτεται.

Ως Ινδοί, πάντα στηριζόμασταν στα διάφορα σπιτικά εύχρηστα στοιχεία μας όταν πρόκειται για θεραπεία. Παρόλο που υπάρχουν ιατρικές εξετάσεις, κάποια συμπληρωματική ή συμπληρωματική βοήθεια απευθείας από το άνετο σπίτι δεν ήταν ποτέ κακή ιδέα. Τα μπαχαρικά και τα βότανα είναι το δυνατό μας σημείο και έτσι το μπαχαρικό ‘κουρκουμά’ σώζει τη μέρα.

Όταν κάποιος σκεφτεί για πρώτη φορά ότι ο κουρκουμάς είναι θεραπεία για τον διαβήτη αντί για πικρή κολοκύθα, θα πίστευε ότι είναι παράλογο, αλλά πρόσφατες μελέτες παγκοσμίως αποκάλυψαν ότι ο κουρκουμάς ή όπως λέμε στα Χίντι «haldi» είναι μια σίγουρη ασθένεια που βοηθά τους διαβητικούς.

Όσοι δεν είναι ακόμη εξοικειωμένοι με τον κουρκουμά, είναι ένα οικογενειακό φυτό τζίντζερ με κίτρινο-πορτοκαλί απόχρωση που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ασία και την Ινδία όχι μόνο για την παρασκευή πεντανόστιμων γευμάτων αλλά και ως ομορφιά και ιατρικό, λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Το Όλο αυτό το διάστημα ο κουρκουμάς ήταν μια θεραπεία για τον πυρετό και το φτέρνισμα, το κρυολόγημα και τη γρίπη, αλλά ελάχιστα γνωρίζατε ότι θα μπορούσε να είναι ο γιατρός του διαβήτη σας.

Κανονισμός ινσουλίνης:

Οι αντιμικροβιακές και αντιγλυκαιμικές του ιδιότητες μαζί με ένα πασπαλιστικό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες θα ρυθμίσουν την παραγωγή ινσουλίνης στο σώμα μας. Όταν υπάρχει περίπτωση ανεπαρκούς ινσουλίνης, ο κουρκουμάς λειτουργεί στο σημείο όπου αναγκάζει το σώμα να παράγει τη σωστή ποσότητα που απαιτείται για τον μεταβολισμό του σακχάρου και των λιπών στο αίμα, ενώ το σάκχαρο στο σώμα μας μειώνεται λόγω της αντιγλυκαιμικής ιδιότητας.

Αντίσταση στην ινσουλίνη:

Ο κουρκουμάς στο σώμα σας θα βοηθήσει επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αντίσταση στην ινσουλίνη και η ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Ευσαρκία:

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους κατηγορείται ο διαβήτης είναι η παχυσαρκία, όπως ισχυρίζεται ο γιατρός. Αυτό ενθαρρύνει κυρίως τον διαβήτη τύπου 2 όπου αρκετά λιποκύτταρα δεν μεταβολίζονται προκαλώντας πτώσεις ινσουλίνης καθώς τα λιποκύτταρα πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Ως αποτέλεσμα, η ινσουλίνη που παράγεται καθίσταται ανεπαρκής. Ο κουρκουμάς περιέχει μια ιδιότητα που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία είναι γνωστό ότι εξαλείφει τη συσσώρευση λιποκυττάρων που μειώνει την πιθανότητα για διαβήτη και παχυσαρκία βοηθώντας έτσι τους ενδιαφερόμενους να χάσουν μερικά κιλά.

Επίπεδο τριγλυκεριδίων:

Ο κουρκουμάς βοηθά επίσης στον έλεγχο του προϊόντος ινσουλίνης εξισορροπώντας τη ζάχαρη στο αίμα και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο σώμα μας.

Τόνοση:

Με τις σταγόνες ινσουλίνης στο σώμα μας, κάποιος μπορεί να οφείλεται σε συχνή ούρηση ή σε κάποιον άλλο λόγο να γίνει αδύναμος. Ο κουρκουμάς όχι μόνο αυξάνει το επίπεδο της ινσουλίνης αλλά βοηθά επίσης στη θεραπεία των γενικών σας προβλημάτων ενισχύοντας τα εσωτερικά σας όργανα για καλύτερη λειτουργία.

Αντιβιοτικό:

Όταν δεν υπάρχει αρκετή δύναμη στο σώμα μας, ορισμένοι ιοί είναι επιρρεπείς να μας κάνουν τους ξενιστές τους και αυτό συμβαίνει όταν οι αντιβιοτικές ιδιότητες του κουρκουμά βοηθούν στη θωράκιση του σώματός μας από αυτά τα επιβλαβή παθογόνα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε κουρκουμά για διαβήτη?

Ας μιλήσουμε για τα οφέλη του γάλακτος κουρκουμά για τον διαβήτη καθώς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης κουρκουμά. Οι διαβητικοί θα μπορούσαν επίσης να δοκιμάσουν τσάι κουρκουμά.

Κλινικές έρευνες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι η συμπερίληψη του κουρκουμά ως μέρος της διατροφής για διαβητικούς έχει μειωτική γλυκόζη. Βελτιώνει επίσης τη λειτουργία των β -κυττάρων και βελτιώνει την οξείδωση και τη χρήση των λιπαρών οξέων. Μειώνουν επίσης το σάκχαρο στο αίμα δουλεύοντας άμεσα στην παραγωγή γλυκόζης στο συκώτι. Εκτός από αυτά, υπάρχουν πολλαπλές επιπτώσεις που αποδεικνύονται σε κλινικές έρευνες.

Ο κουρκουμάς είναι μια εξαιρετική και εκπληκτική εναλλακτική λύση για τη θεραπεία του διαβήτη, ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρείται θεραπεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του διαβήτη και να λαμβάνεται με μέτρο ως μέρος της διαβητικής διατροφής. Θα χρειαστεί ακόμα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για σωστή θεραπεία και φροντίδα. Ο κουρκουμάς μειώνει το σάκχαρο στο αίμα, τη χοληστερόλη, προστατεύει τα μάτια και τα νεφρά μας και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου. Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες και είναι γνωστός για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Έτσι, χρησιμοποιήστε το με το φαγητό, το τσάι ή το γάλα σας και μείνετε υγιείς!

Κουρκουμάς για τον διαβήτη