Γεράνι Οφέλη και χρήσεις για το δέρμα και την υγεία

Το γεράνι είναι ένα δημοφιλές βότανο και έχει εξαιρετικές ιδιότητες όταν πρόκειται για το άρωμά του. Το βότανο γεράνι χρησιμοποιείται συνήθως για την παρασκευή αιθέριου ελαίου και αυτή είναι η μορφή με την οποία είναι συνήθως διαθέσιμο στην αγορά. Η εκτεταμένη χρήση του γερανιού στην αρωματοθεραπεία είναι αυτό που το καθιστά άξιο και αρκετά γνωστό στον πληθυσμό. Ολόκληρο το φυτό και όχι μόνο τα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή του λαδιού. Αυτό όμως αποκλείει τις ρίζες. Μέσω της απόσταξης με ατμό, το λάδι εξάγεται και συσκευάζεται για χρήση. Η ομορφιά του φυτού γεράνι είναι μια πρόσθετη χρήση για διακοσμητικούς σκοπούς.

Γεράνι Οφέλη και χρήσεις για το δέρμα και την υγεία

Το γεράνι είναι ένα από τα δώρα της φύσης που έχει αμέτρητες χρήσεις και ιδιότητες. Το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι απολύτως ασφαλές και φυσικό για χρήση. Ξεκινώντας από τα φαρμακευτικά οφέλη, το γεράνι έχει επίσης καλά πλεονεκτήματα για το δέρμα και τα μαλλιά.

Χρήσεις και οφέλη από το γεράνι:

Για να μάθετε όλα τα οφέλη του γερανιού που σχετίζονται με αυτό, μπορείτε να ελέγξετε αυτόν τον κορυφαίο οδηγό παρακάτω. Θα σας ενημερώσει για το τι ακριβώς μπορείτε να περιμένετε από τη χρήση γερανιού.

1. Αντισηπτικές ιδιότητες:

Εκτός από το ότι είναι αντισηπτικό στη φύση, το γεράνι είναι επίσης αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του δέρματος από μολύνσεις και επίσης αντιμετωπίζει το ίδιο. Εξασφαλίζει επίσης την πρόληψη της συσσώρευσης βακτηριδίων στις πληγές. Αυτό είναι ένα από τα κοινά και αποτελεσματικά οφέλη του γερανιού.

2. Καλό για ασυλία:

Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες αυτού του υγρού το καθιστούν ιδανικό για την ενίσχυση των επιπέδων ανοσίας. Βοηθά τα αμυντικά κύτταρα στο σώμα να γίνουν ισχυρά και τα βοηθά να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις με τον σωστό τρόπο.

3. Διουρητικά οφέλη:

Βοηθά στην έκπλυση των υπερβολικών ούρων από την ουροδόχο κύστη, τα οποία επίσης αφαιρούν τα τοξικά υλικά και τα επικίνδυνα υγρά που μπορεί να εμποδίσουν τις λειτουργίες αργότερα. Αυτό είναι και πάλι ένα από τα πλεονεκτήματα που πρέπει να περιμένουμε. Διατηρεί το παχύ έντερο και το σύστημα αποβολής καθαρό και σε σωστή μορφή.

4. Βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού:

Οι κυτταροφυτικές ιδιότητες στο γεράνι είναι αυτό που θα σας βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Θα εξασφαλίσει μια καλή ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό εξασφαλίζει όχι μόνο ένα υγιές βάρος και καύση επιπλέον θερμίδων αλλά και καλή υγεία για τα κύτταρα του σώματος. Θα επαναφέρει νέα κύτταρα και θα ξεπλύνει τα νεκρά ή κατεστραμμένα κύτταρα.

5. Πρόληψη Νευροπαθειών:

Μαζί με την ενεργοποίηση των μικρογλοιακών κυττάρων, το γεράνι βοηθά επίσης στη διευκόλυνση της απελευθέρωσης νιτρικού οξειδίου. Αυτό βοηθά στην πρόληψη οποιασδήποτε φλεγμονής στα νευροκύτταρα κρατώντας μακριά όλα τα προβλήματα εκφυλισμού. Η άνοια, το Αλτσχάιμερ και πολλές τέτοιες θανατηφόρες νευροπάθειες και διαταραχές μπορούν να προληφθούν με αυτό το υγρό.

6. Θεραπεύει αναπνευστικά προβλήματα:

Ξεκινώντας από τη μόλυνση της μύτης έως τον πονόλαιμο και πολλά περισσότερα αναπνευστικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια απλή χρήση γερανιού στο φυσικό περιβάλλον. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα οφέλη για κοινές ασθένειες της υγείας του αναπνευστικού συστήματος.

7. Αντιμετώπιση προβλημάτων στις γυναίκες:

Κάτι τόσο απλό και συνηθισμένο όπως οι εμμηνορροϊκές κράμπες και κάτι τόσο σοβαρό όσο το μετεμμηνοπαυσιακό σύνδρομο στις γυναίκες μπορούν να τεθούν υπό τον κατάλληλο έλεγχο με την καλή χρήση γερανιού κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, αυτό το βότανο είναι τέλειο για τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το είδος των κρίσεων που περνούν.

8. Αντικαταθλιπτικές ιδιότητες:

Ανακουφίζοντας από το άγχος, το άγχος και την ένταση στο μυαλό, το βότανο και το έλαιο γεράνι βοηθά στο να δώσει τις καταθλιπτικές ιδιότητες στο σώμα χωρίς κανένα φάρμακο. Σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε χαλαροί και απαλλαγμένοι από ανησυχίες για λίγο.

9. Καθαρισμός δέρματος:

Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι γεράνι ή λουλούδια γεράνι στο μπάνιο. Αυτό θα βοηθήσει στον βαθύ καθαρισμό του δέρματος καλά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί απευθείας στο δέρμα. Αυτό αφήνει το δέρμα λαμπερό και καθαρό από βρωμιά και επιπλέον παραγωγή σμήγματος.

10. Καλύτερος αντι-αιμορραγικός παράγοντας:

Το γεράνι είναι ένα από αυτά τα φυσικά προϊόντα που είναι γνωστό ότι είναι ένας εξαιρετικός αντι-αιμορραγικός παράγοντας. Μπορεί να σταματήσει αυτή την ξαφνική ιατρική κατάσταση. Είναι ένα στυπτικό που βοηθά στη συστολή των φλεβών και των αρτηριών και σταματά τη φυσιολογική ροή του αίματος. Από την άλλη πλευρά, οι αιμοστατικές ιδιότητες του γερανιού βοηθούν στον ταχύτερο θρόμβο αίματος και έτσι αποτρέπουν τις λοιμώξεις και θεραπεύουν τις πληγές.

11. Είναι Vermifugal:

Τα οφέλη του γερανιού έρχονται για τα παιδιά με τη μορφή του να είναι φυτοφάγα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι επωφελές και για τους ενήλικες. Τα εντερικά σκουλήκια μπορούν να αφαιρεθούν με αυτό το ιδιαίτερο όφελος.

12. Το Geranium Is Vulnerary:

Το έλαιο γεράνι είναι ευάλωτο στη φύση. Αυτό σημαίνει ότι τα οφέλη για το γεράνι στην υγεία περιλαμβάνουν ταχύτερη διαδικασία επούλωσης χειρουργικών τομών καθώς και πληγών. Οι αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές, αιμοστατικές και κυτοφυλακτικές ιδιότητες είναι αυτό που το καθιστά ευάλωτο.

13. Αντιμετωπίζει τις διαταραχές του δέρματος:

Το γεράνι υποτίθεται ότι είναι cicatrisant στη φύση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το αιθέριο έλαιο που εξάγεται από γεράνι. Οποιαδήποτε μορφή δερματικών διαταραχών όπως έκζεμα, μυκητιασικές λοιμώξεις, δερματίτιδες, ακμή και εξανθήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την εφαρμογή του σε τακτική βάση. Αυτό κάνει το δέρμα υγιές και αψεγάδιαστο.

14. Στυπτικές ιδιότητες του Γερανιού:

Οι στυπτικές ιδιότητες του γερανιού είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί μιλώντας για τα κορυφαία οφέλη. Οι μυϊκές συσπάσεις ενισχύονται πραγματικά με την εφαρμογή γερανιού. Αυτό δίνει μια σφριγηλή και τονισμένη όψη στο δέρμα. Είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση χωρίς παρενέργειες.

15. Είναι ένα φυσικό αποσμητικό:

Οι αρωματικές ιδιότητες του γερανιού το καθιστούν ιδανικό όχι μόνο για αρωματοθεραπεία αλλά και ως φυσικό αποσμητικό. Η ευχάριστη και αναζωογονητική μυρωδιά είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει φρέσκο ​​και θα συνεχίσει όλη την ημέρα. Το άρωμα του λαδιού γεράνι είναι τέτοιο που παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, δεν είναι καθόλου σκληρό για το δέρμα. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες έχουν ένα διπλό όφελος: κρατώντας μακριά τη μυρωδιά του σώματος, εξοικονομώντας έτσι την αμηχανία.

Εκτός από αυτά, το γεράνι βοηθά στην τόνωση του σμήγματος για την ανάπτυξη των μαλλιών και θρέφει και ενυδατώνει καλά το δέρμα. Στην πραγματικότητα, βοηθά επίσης στη θεραπεία διαφόρων γυναικείων προβλημάτων, όπως η ανακούφιση από προεμμηνορροϊκές κράμπες.

Μαζί με τα οφέλη του γερανιού για την υγεία, έχει επίσης διάφορα πλεονεκτήματα για το δέρμα και τη γενική ευημερία. Στην πραγματικότητα, έχει επίσης μερικές εξαιρετικές ιδιότητες για τα μαλλιά. Η ευκολότερη μορφή γερανιού για άνετη χρήση έρχεται με τη μορφή αιθέριου ελαίου γεράνι. Χρησιμοποιήστε το λάδι καθημερινά για καλύτερα οφέλη.

Πηγή εικόνας: Απόθεμα κλείστρου