Gomukhasana Yoga (Pose Face Cow)- Πώς να το κάνετε και οφέλη

Γιομουχάσανα Γιόγκα:

Το Gomukhasana, ή Cow Face Pose, είναι μία από τις καλύτερες και πιο διαδεδομένες στάσεις που έχουν καταγραφεί στη Hatha Yoga. Ο Gomukha αποκρυπτογραφείται στο Cow Face », πράγμα που σημαίνει ότι το πρόσωπο του ειδικού παίρνει το πρόσωπο της Cow όταν κάνει αυτή τη στάση.

Στην πραγματικότητα, τα πόδια σας θα μοιάζουν με τα αυτιά της Αγελάδας, το οποίο είναι το πιο αγαπημένο πλάσμα που έχει εξαιρετική σημασία στον Ινδουισμό. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτή η asana έχει επίσης πνευματικές διαστάσεις.

Gomukhasana Yoga (στάση προσώπου αγελάδας) Πώς να το κάνετε και οφέλη

Η μεγαλοπρέπεια αυτής της asana γιόγκα είναι ότι εστιάζει ιδιαίτερα στους γοφούς και τους ώμους σας, που είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές για πόνο και αγωνία. Κατά συνέπεια, όσοι έχουν σφιχτό ώμο μπορεί να ανακαλύψουν αυτή τη στάση ενοχλητική στην αρχή. σε κάθε περίπτωση, καθώς προχωρούν, με την πρακτική τους, είναι πιθανό να έχουν μεγάλα κέρδη.

Gomukhasana – Πώς να κάνετε βήματα, οφέλη και συμβουλές για αρχάριους:

Εδώ αναφέρουμε βήμα προς βήμα οδηγίες για τη γιόγκα Gomukhasana μαζί με οφέλη και συμβουλές για αρχάριους.

Gomukhasana Yoga Or Cow Face Pose Steps:

Γκομουκασάνα

 •  Εκτελέστε τη στάση του προσωπικού.
 •  Κάμπτοντας το αριστερό σας πόδι, φέρτε τη φτέρνα του κάτω από το δεξί μηρό σας, κοντά στο δεξί ισχίο.
 •  Στρέψτε το δεξί σας πόδι πάνω από το αριστερό σας γόνατο και αφήστε τη δεξιά σας φτέρνα να φτάσει στο αριστερό ισχίο. Το δεξί σας γόνατο πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το αριστερό σας γόνατο.
 •  Τοποθετήστε τις παλάμες σας στα πόδια.
 •  Πιέστε τα καθισμένα οστά στο πάτωμα και δείξτε το στέμμα του κεφαλιού στην οροφή.
 •  Λυγίστε τον αριστερό αγκώνα ενώ φέρνετε τον αριστερό πήχη πίσω από την πλάτη σας.
 •  Τοποθετήστε το πίσω μέρος του αριστερού σας χεριού στο κέντρο της πλάτης σας. πλησιάστε τα οστά των ώμων σας. Ο αριστερός κάτω βραχίονας και τα δάχτυλα του αριστερού χεριού πρέπει να δείχνουν προς τα πάνω.
 •  Εισπνεύστε ενώ εκτείνετε το δεξί σας χέρι πάνω από το κεφάλι.
 •  Στρίβοντας τον δεξιό αγκώνα, κρατήστε τον δεξιό σας αγκώνα ανάμεσα στα οστά των ώμων. Η δεξιά παλάμη πρέπει να βλέπει την πλάτη σας και τα δάχτυλα του δεξιού χεριού πρέπει να είναι στραμμένα προς τα κάτω.
 •  Πιάστε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού με το δεξί χέρι.
 •  Τραβήξτε τους ώμους σας ο ένας μακριά από τον άλλο για να αντιμετωπίσετε το τέντωμα στους ώμους και το άνοιγμα του μεσαίου τμήματος.
 •  Μείνετε σε αυτή τη στάση από 10 δευτερόλεπτα έως μισό λεπτό πριν αποφορτίσετε τα χέρια για να επιστρέψετε στη στάση του προσωπικού.
 •  Κάντε πρόβα τα παραπάνω βήματα για την άλλη πλευρά του σώματος.

Οφέλη από τη στάση προσώπου Gomukhasana Yoga ή Cow:

 • Η Gomukhasana είναι μια εξαιρετική στάση για να χαλαρώσετε και να ξεριζώσετε την κατάθλιψη, την ένταση ή το άγχος.
 • Το φορείο είναι επίσης γνωστό ότι είναι χρήσιμο για νεφροπαθείς.
 •  Η Gomukhasana είναι επίσης αποκαταστατική σε σεξουαλικά θέματα, διαβήτη και υπέρταση.
 •  Η Gomukhasana είναι επίσης χρήσιμη στη θεραπεία της ισχιαλγίας, του πόνου της σπονδυλικής στήλης και της δυσκαμψίας με την αιτιολογία ότι επεκτείνει νόμιμα την πλάτη σας.
 • Αυτή η στάση προσώπου αγελάδας όταν γίνεται σε τακτική βάση, διεγείρει και κάνει μασάζ στα αναπαραγωγικά όργανα.

Συμβουλή Gomukhasana για αρχάριους:

Οι μαθητευόμενοι διαπιστώνουν ξανά και ξανά ότι είναι δύσκολο να κρατήσουν τα καθισμένα οστά τους σταθερά στο έδαφος. Έτσι, θα τους κρατούσε από το να στοιβάζουν τα γόνατά τους ισομερώς το ένα πάνω στο άλλο. Για να ξεπεράσετε αυτό το ζήτημα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια πτυσσόμενη κουβέρτα για να σηκώσετε τα οστά σας από το έδαφος. Καθώς το κάνετε αυτό, θα ακολουθήσει σταθερότητα.

Gomukhasana Yoga (Pose Face Cow) Παραλλαγές:

Παραλλαγή Gomukhasana

Για να δοκιμάσετε τον εαυτό σας περαιτέρω, ωθήστε το σώμα σας προς τα εμπρός από αυτήν ακριβώς τη στάση και προσπαθήστε να κρατήσετε το μπροστινό κομμάτι του μεσαίου τμήματος πάνω από το πάνω μέρος του μηρού. Καθώς το κάνετε αυτό, κρατήστε αυτό το φορείο για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε εκείνο το σημείο, εισπνεύστε ενώ σηκώνετε το σώμα σας.

Προφυλάξεις για τη στάση προσώπου Gomukhasana ή αγελάδας:

Μην κάνετε αυτήν τη δραστηριότητα σε περίπτωση που έχετε προβλήματα στο ισχίο του λαιμού και στο γόνατο ή στους ώμους. Κρατήστε έναν ιμάντα με τα χέρια σας όσο το δυνατόν πιο κοντά το ένα στο άλλο, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να στερεώσετε τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Τα οφέλη βασικά:

1. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα στη φόρμα λίστας για τη γιόγκα gomukhasana ότι βοηθάει στην ανακούφιση ενός ατόμου με κατάθλιψη. Είναι κυρίως επειδή όταν εκτελείτε αυτήν τη στάση, αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι πυρήνες των μυών του σώματος τεντώνονται και έχετε πολλή ηρεμία, αν και μπορεί να μην αισθάνεστε έτσι. Είναι ωστόσο πολύ αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί μύες στο σώμα που δεν λειτουργούν πολύ και με τη σειρά μας επίσης δεν μας αρέσει να τους κάνουμε να λειτουργούν. Σε αυτή την περίπτωση ολόκληρο το σώμα τεντώνεται μαζί με τους λιγότερο χρήσιμους μυς.

2. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη γκομουχασάνα, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι φυσικά ότι αυτή η asana είναι πολύ, πολύ χρήσιμη για άτομα που πάσχουν από προβλήματα που σχετίζονται με τα νεφρά. Ο λόγος για ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της gomukhasana είναι ότι όταν εκτελείτε το ίδιο και οι δύο πλευρές της μέσης σας είναι τεντωμένες με τέλειο τρόπο δίνοντας μια καλή προπόνηση στα νεφρά. Αυτή είναι μια πολύ απαραίτητη προπόνηση για τα όργανα και έτσι βοηθά στην καλή προστασία των νεφρών σας.

3. Είναι γνωστό από πολλούς ανθρώπους ότι η σεξουαλική σας ζωή καθώς και η υγεία σας μπορεί να είναι καλές εάν έχετε λιγότερο επίπεδο άγχους. Ακόμα και για έναν διαβητικό ασθενή είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται τα επίπεδα άγχους προκειμένου να ελέγχεται απλά το επίπεδο σακχάρου στο σώμα. Η γομουχασάνα γιόγκα βοηθά πολύ αν ελέγχει το άγχος και την κούραση όπως ήδη αναφέρθηκε στο πρώτο σημείο και έτσι και τα δύο δουλεύουν χέρι -χέρι.

4. Η ισχιαλγία είναι μια πολύ συχνή διαταραχή στις μέρες μας και είναι κυρίως ένα πολύ κοινό πρόβλημα για τις γυναίκες. Λέγεται ότι αυτή η ασθένεια προκαλείται κυρίως λόγω της μη κίνησης των αρθρώσεων και των μυών όπου σχηματίζονται χημικές ουσίες και έτσι προκαλεί τον πόνο. Τα βήματα gomukhasana είναι πολύ χρήσιμα όπως είπαμε αρκετές φορές για την κίνηση των αρθρώσεων και των άχρηστων μυών, οπότε δεν σχηματίζεται καθόλου χημική ουσία. Αυτό σε απαλλάσσει από τον πόνο.