Krauncasana (Heron Pose) – Πώς να το κάνετε και οφέλη

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να υποθέσει ότι η Γιόγκα θα σας παρείχε κάτι περισσότερο από το να χάσετε τα κιλά σας; Συνήθως μια κοινή αντίληψη για την άσκηση της γιόγκα είναι να ακολουθήσετε τον ρυθμό της τάσης και να αφεθείτε σε κάποια αποβολή. Ωστόσο, αν παίρνετε τη γιόγκα στα σοβαρά και την έχετε πάθος, σύντομα θα ξεδιπλώνατε διάφορα αποτελέσματα υγιούς σώματος που διαφορετικά θα ήταν δυνατά μόνο με χημικά χάπια και φάρμακα. Αλλά, πάλι γιατί να πάτε για εξωτερική βοήθεια όταν μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας επιλέγοντας κάποια γιόγκα νωρίς το πρωί.

Έτσι, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μια στάση γιόγκα που ονομάζεται krauncasana και να ξεδιπλώσουμε τα οφέλη που μπορείτε να επιτύχετε από αυτό.

krauncasana

Πώς να κάνετε το Krauncasana?

Η krauncasana είναι επίσης γνωστή ως στάση ερωδιού και στην πραγματικότητα είναι μια από τις πιο εύκολες στάσεις προπόνησης γιόγκα που θα διαρκέσει λίγα λεπτά από το καθημερινό σας πρωινό και όμως θα σας προσφέρει πολλά περισσότερα. Η γιόγκα βασικά αποτελείται από μικρές κινήσεις αργού ρυθμού που συσσωρεύονται με μια βαθμιαία αναπνοή. Η πρώτη απαίτηση για αυτή τη γιόγκα θα ήταν ένα άνετο χαλάκι γιόγκα για να ξεκινήσει η άσκηση.

 1. Καθίστε στα γόνατά σας, το ισχίο σας στηρίζεται στις κορυφές της φτέρνας σας καθώς το μπροστινό δάχτυλο αγγίζει το έδαφος ομοιόμορφα.
 2. Τα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να πιέζονται στο έδαφος και να βάζετε τα χέρια σας εκατέρωθεν του εδάφους, με την παλάμη προς τα κάτω.
 3. Μόλις ξεκινήσει η άσκηση πρέπει να ισορροπήσετε σε ένα λυγισμένο γόνατο, οπότε είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κάποια βοήθεια στην αρχή. Μια κουβέρτα ή ένα μαξιλάρι κάτω από το λυγισμένο γόνατο θα είναι μια χαρά. Τελικά βγάλτε το μαξιλάρι και εξασκηθείτε.
 4. Ξεδιπλώστε το ένα πόδι, πείτε το αριστερό, τοποθετήστε το στο έδαφος μπροστά, τεντωμένο με τα δάχτυλα των ποδιών σας να κυρτώνουν προς τα πάνω. Αυτή τη στιγμή το σωματικό βάρος θα πρέπει να κατανέμεται εξίσου στο άλλο σας πόδι.
 5. Τώρα χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κάνοντας ένα κούμπωμα στο δάχτυλο του ποδιού σηκώστε το πόδι προς τα πάνω και φέρτε το όσο πιο κοντά στο στήθος γίνεται. Κλειδώστε τη θέση και τώρα μπορείτε να εισπνεύσετε και να κρατήσετε μέχρι να κατεβάσετε το πόδι σας.
 6. Κρατήστε την ανάσα σας και συνεχίστε με την άλλη.

Heron Pose για αρχάριους:

Σε περίπτωση που είστε αρχάριος, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

1) Μπορεί να συμβεί έτσι ώστε να μην μπορείτε να ισιώσετε τα πόδια. Σε αυτή την περίπτωση, κρατήστε το γόνατό σας ελαφρώς λυγισμένο. Αφήστε απαλά το πόδι σας και κρατήστε τη γάμπα ή τον αστράγαλο. Αυτό μπορεί να δώσει κάποια ευελιξία να κρατάτε τα πόδια σας ίσια.

2) Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα λουρί γύρω από τη σόλα, πριν επιχειρήσετε να ισιώσετε το πόδι σας. Φροντίστε να κρατάτε τον ιμάντα σας όσο το δυνατόν πιο κοντά.

Οφέλη Krauncasana:

 • Είναι μια μεγάλη άσκηση διατάσεων για το κάτω μέρος του σώματός σας που σας βοηθά να ανακουφίσετε κάθε ένταση γύρω από τους μυς ή την άρθρωση. Ο μυς συνήθως είναι άκαμπτος μπορεί να προκαλέσει περιστασιακούς πόνους στη γάμπα και τραβήγματα μηρών. Με αυτήν τη γιόγκα, μπορείτε εύκολα να ξεπεράσετε τη μυϊκή δυσκαμψία σας και να τις κάνετε πιο ευέλικτες.
 • Η σύσφιξη του κάτω μέρους του σώματος είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα αυτής της Γιόγκα όπου μια πεντάλεπτη Krauncasana ακολουθούμενη από τις καταλήψεις σας θα σας βοηθήσει να συσφίξετε τους μυς των μηρών και των γλουτών σας.
 • Ενώ τραβάτε το τεντωμένο άκρο προς το στήθος σας, θα αισθανθείτε ένα ελαφρύ τράβηγμα και τράβηγμα στην περιοχή του στήθους, κυρίως τους ώμους και το πάνω στήθος. Αυτή είναι η πίεση που αισθάνεται η καρδιά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Krauncasana μπορεί να διατηρήσει την καρδιά σας υγιή, βάζοντας την σε μια μικρή πίεση..
 • Το τέντωμα και το τράβηγμα που εφαρμόζεται στο κάτω μέρος του σώματος κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης θα σας βοηθήσει να τεντώσετε τους μυς σας προς το καλύτερο όφελος, βοηθώντας σας τελικά να προσθέσετε μερικά κιλά στο συνηθισμένο σας ύψος. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε βάρος. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν εμφανίζονται γρήγορα και η υπομονή θα είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε αυτήν την πόρτα.
 • Καθώς κρατάτε την αναπνοή σας και φέρνετε το πόδι σας πιο κοντά σας, το έντερο σας θα απορροφήσει αυτόματα προκαλώντας ροή αίματος στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Heron pose yoga έχει επίσης συνδεθεί με την υγιή κοιλιά που λειτουργεί δυνατά και δίνει ποιοτικά αποτελέσματα.

Προφυλάξεις και αντενδείξεις:

Προσοχή σε αυτά.

 1. Σε περίπτωση που έχετε τραυματισμό στον αστράγαλο ή στο γόνατο, μην επιχειρήσετε αυτήν τη γιόγκα χωρίς την καθοδήγηση ενός ειδικού.
 2. Δεδομένου ότι είναι ελαφρώς περίπλοκο, λάβετε πάντα εξειδικευμένο χέρι και συμβουλές πριν ξεκινήσετε την άσκηση.

Αντενδείξεις:

 1. Αποφύγετε να κάνετε γιόγκα όταν βρίσκεστε στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο.

Η Heron pose yoga είναι μια γιόγκα που στοχεύει να ωφελήσει σημαντικά το σώμα. Βοηθά άμεσα στην άσκηση των μηριαίων και των μοσχαριών του σώματος. Ωστόσο, σε οποιοδήποτε σημείο αν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσκολία, απέχετε από την άσκηση. Ενώ στην όψη του, μπορεί να φαίνεται εύκολο, δεν είναι! Λάβετε οδηγίες από ειδικούς πριν ξεκινήσετε.