Τι είναι η Shanti Yoga και η σημασία τους

Η λέξη «shanti» σημαίνει ειρήνη. Ως εκ τούτου, ο όρος shanti yoga αναφέρεται κυρίως στο είδος της γιόγκα που προκαλεί κυρίως ειρήνη στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Βοηθάει κανείς να ανακαλύψει εκείνο το μέρος της ζωής που είχε παραμείνει άγνωστο για τόσο πολύ καιρό. Δεν έχει περιορισμούς ή προϋποθέσεις. Καταργεί όλες τις παραδόσεις και τις τελετουργίες. αυτό είναι που δίνει σε αυτό το είδος γιόγκα μια νέα διάσταση.

Τι είναι η Shanti Yoga και η σημασία τους

Βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από το καθημερινό άγχος, τους πόνους και την κούραση. Επιτρέπει επίσης στο σώμα να απαλλαγεί από το στρες των επινεφριδίων και τις μικρές παθήσεις. Ο κύριος ρόλος αυτής της γιόγκα είναι ότι βοηθάει κάποιον να αντιμετωπίσει τα συναισθήματα και δίνει τη δύναμη να τα διαχειριστεί με άνεση. Αυτό το είδος γιόγκα περιλαμβάνει επίσης διαλογισμό ο οποίος με τη σειρά του βοηθά το σώμα να λάβει πολύ οξυγόνο που κάνει αυτόματα το σώμα να αισθάνεται ελαφρύ και φρέσκο.

Περιλαμβάνει ασάνες που βοηθούν τις αρθρώσεις του σώματος να ενισχυθούν. Θεραπεύει το οστό της πλάτης και του ισχίου, τα γόνατα και τους αστραγάλους. Ο Πραναγιάμα ή ο διαλογισμός βοηθούν το μυαλό να συγκεντρωθεί και να σκεφτεί θέματα που προκάλεσαν ταραχή. Αυτό το είδος γιόγκα δεν περιλαμβάνει εκτεταμένα είδη σωματικής δραστηριότητας, αλλά θεραπεύει το σώμα από μέσα και κάνει ένα άτομο ψυχικά δυνατότερο. Αυτή η θεραπεία λαμβάνει επίσης υπόψη τις αρχές της αγιουρβέδας. Αυτό σημαίνει ότι υιοθετούνται φυσικά επεξεργασμένα τρόφιμα και βιολογικές θεραπείες για τη θεραπεία των ανθρώπων. Τα επεξεργασμένα και διατηρημένα τρόφιμα αποφεύγονται.

Αυτή η θεραπεία βοηθά ένα άτομο να απαλλαγεί από όλες τις αντιλήψεις του και αρχίζει να συλλαμβάνει νέες και μεταρρυθμιστικές έννοιες. Κάποιος αρχίζει να αναλύει τα ίδια πράγματα με καλύτερο τρόπο και έρχεται με καλύτερες λύσεις. Το κέλυφος του εγώ και του δόγματος σπάει κάτι που κάνει το άτομο πιο ελαφρύ και αυξάνει το επίπεδο αυτοπεποίθησης.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η shanti yoga δεν συνεπάγεται πραγματικά σωματική καταπόνηση. Σημαίνει να σκέφτεσαι και να ζεις ελεύθερα. Το κύριο μέρος είναι να αφήσουμε το σώμα και το μυαλό να θεραπευτούν και να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει πολύ περισσότερο από τον υλιστικό κόσμο. Η ουσία της αλήθειας είναι να δοθεί σημασία.

Μια μικρή βόλτα στον κήπο ή η ανάγνωση ενός βιβλίου που μπορεί να φωτίσει το μυαλό κάποιου, η ζωγραφική μιας εικόνας ή το απλό μαγείρεμα μπορούν επίσης να αποδειχθούν θεραπευτικά.

Το να επιδοθείτε σε δραστηριότητες που αγαπούν μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Βοηθάει το μυαλό και το σώμα να χαλαρώσουν και επίσης μπορεί να βοηθήσει να βρεθούν καλύτερες λύσεις για προβλήματα ζωής. Το να ψάλλετε ή να πάτε για ιερά ταξίδια είναι επίσης ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας.

Η συνάντηση με ανθρώπους που αγαπάτε, χαλάρωση, καλό φαγητό και μια απλή βόλτα μπορεί επίσης να αποδειχθεί αποτελεσματική. Η παρακολούθηση ταινιών και η ομαδική συζήτηση μπορεί να είναι χρήσιμα. Το να μιλάτε σε κάποιον με το ίδιο ψυχικό επίπεδο με το δικό σας ή να εκνευρίζετε την καρδιά σας στους φίλους σας μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Αν κάποιος αποφασίσει να επιλέξει το αντίστροφο γύρω από τις συνήθεις στάσεις της γιόγκα, το τέντωμα των άκρων, οι σωστές τεχνικές αναπνοής, η διόρθωση στάσης και ο διαλογισμός μπορεί να είναι ιδανικά για ένα άτομο. Το καλύτερο μέρος αυτού του είδους γιόγκα είναι ότι μπορεί κανείς να το αλλάξει σύμφωνα με τη δική του επιθυμία.

Ακόμη και οι εκπαιδευτές είναι αρκετά φιλελεύθεροι όταν πρόκειται για αυτή τη γιόγκα. Η κύρια ατζέντα είναι να κάνει τον ασθενή να αισθάνεται άνετα και χωρίς άγχος. Εάν ο πελάτης επιμένει να μην εκτελεί ορισμένες δραστηριότητες, τότε ο εκπαιδευτής γενικά ακολουθεί τη ροή και προσπαθεί να πιάσει τα σημεία ενδιαφέροντος του πελάτη.

Αυτό το είδος γιόγκα είναι ο καλύτερος τρόπος για να νιώσετε χαλαρά και να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Κάνει το άτομο να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ένα πολύ καλύτερο μέρος από αυτό που όλοι γνωρίζουμε και ως εκ τούτου, η προώθηση ενός στόχου θα αποδειχθεί η καλύτερη δυνατή επιλογή. Το άτομο θα αρχίσει αυτόματα να βιώνει τη διαφορά μετά από μερικές συνεδρίες αυτής της γιόγκα. Προωθεί κυρίως την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων που κάνουν την ψυχή ευτυχισμένη και φωτίζει το μυαλό.